Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی هر ساله میلیون‌ها شکستگی بافت استخوانی در سراسر دنیا اتفاق می‌افتد، تعداد بسیاری از این شکستگی‌ها در صورت عدم درمان سبب شکستگی‌های جوش نخورده یا بد جوش خورده می‌شوند که نیازمند مداخلات درمانی پزشکی خواهند بود.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که سیستم ایمنی و التهاب اولیه، نقش بسیار مهمی در فرآیند ترمیم بلافاصله پس از رخداد شکستگی بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال نشان داده شده است که روند طولانی مدت التهاب می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در روند ترمیم استخوان ایفای نقش کند. تاکنون روند دقیق و سازوکار اصلی سیستم ایمنی براساس سایتوکاین‌های ترشح شده از سلول‌های التهابی در فرآیند ترمیم استخوانی ناشناخته مانده است. بعضی از این واسطه‌های التهابی در تشکیل بافت جدید استخوانی به عنوان محرک عمل می‌کنند، حال آنکه بعضی دیگر به عنوان عامل مهارکننده فعالیت می‌کنند. محققان در پژوهشی با عنوان «تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر روند تنظیم عملکرد سلول‌های سیستم ایمنی بدن و کاربرد این سلول‌ها در ترمیم شکستگی استخوان» این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌اند.

در این پژوهش که توسط مصطفی شاه‌رضایی، دانشیار دانشکده علوم پزشکی آجا، احمد عریان استاد دانشگاه شیراز، سید امیر کمالی، رزیدنت پاتولوژی دانشگاه شیراز و بابک شکارچی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شده، آمده است:« پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که در سال 1396 انجام شده و در آن به بررسی کلیه گزارشات و مقالات منتشر شده مرتبط با موضوع از طریق جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی شامل پابمد، گوگل اسکالر و اسکوپوس از ژانویه 2000 تا پایان دسامبر  سال 2017 پرداخته شده است».

عملکرد سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر تنظیم پاسخ‌های ایمنی در فرآیند ترمیم بافت استخوان 

در این پژوهش آمده است:« سلول‌های بنیادی مزانشیمی اثرات تنظیم کننده قابل توجهی بر سیستم ایمنی داشته که این اثرات بر هر دو سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی موثر هستند. در رابطه با سیستم ایمنی ذاتی، مطالعات اخیر نشان داده‌اند که سلول‌های بنیادی مزانشیمی آلوژنیک، تمایز مونوسیت‌ها را به ماکروفاژهای نوع دوم افزایش داده و در نتیجه منجر به بهبود پذیرش گرافت‌های استخوانی خواهند شد. این تمایز فنوتیپی که به وسیله سلول‌های بنیادین مزانشیمی آلوژنتیک رخ می‌دهد از طریق مسیر NF-KB و STAT3 اتفاق می‌افتد».

محققان می‌گویند:« نشان داده شده است که سلول‌های بنیادی مزانشیمی به صورت مستقیم نیز فرآیند سیستم ایمنی را تنظیم کرده که خود از تکثیر سلول‌های لنفوسیت جلوگیری کرده و سبب تکثیر سلول‌های لنفوسیت تنظیم کننده خواهند شد. سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌توانند به وسیله تحریک رسپتورهای TLR4 به سلول پیش التهابی پلاریزه شده یا اینکه به وسیله تحریک رسپتورهای TLR3 به فنوتیپ ساپرس کننده سیستم ایمنی تمایز یابند که این سلول‌ها به ترتیب به سلول‌های بنیادی مزانشیمی تیپ 1 و سلول‌های بنیادی مزانشیمی تیپ2 نام‌گذاری می‌شوند». 

بر اساس این پژوهش: «سلول‌های بنیادی مزانشیمی تیپ2 میزان واسطه‌های التهابی در سه روز اول پس از شکستگی به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند. این رویه منجر به افزایش بازسازی از طریق مهار آسیب بافتی و توسعه فیبروز خواهد شد. مطالعات نشان داده است که سلول‌های بنیادی نه تنها روند تولید واسطه‌های التهابی به وسیله ماکروفاژها را از طریق واسطه پروستوگلاندین 2 به طور قابل توجهی مهار می‌کند، بلکه تولید سیتوکین‌های ضدالتهابی نظیر اینترلوکین 10 و 12 نیز به طور قابل توجهی از همین طریق افزایش می‌دهد».

محققان دریافته اند: «سلول‌های بنیادی مزانشیمی عملکرد ضد آپوپتوزی دارند که خود می‌تواند فرآیند ترمیم بافت استخوانی را تسریع کند. همچنین پیشنهاد شده است که این تأثیر در ارتباط با روند کاهشی فاکتور التهابی TNF-a است. بنابراین به نظر می‌رسد که سلول‌های بنیادی مزانشیمی عملکرده تنظیم کننده سیستم ایمنی خود را از طریق مسیرهای نامبرده انجام داده و به بهبود شرایط استئوژنتیک و ترمیم استخوان کمک می‌کند».

براساس این پژوهش: «سلول‌های ایمنی و محصولات آن‌ها نقش بسیار مهمی در ترمیم بافت استخوانی بر عهده دارند. همچنین از میان فاکتورهای مختلف رشد، واسطه‌های التهابی نقش موثری را در هدایت فراخوانی و تمایز سلول‌های مزانشیمی بازی می‌کنند. اگرچه که پاسخ‌های التهابی تأثیر قابل توجهی بر فرآیند ترمیم بافت استخوان و نقایص استخوانی ایفا می‌کند با این حال به طور اختصاصی در فاز اولیه و فاز بازسازی ترمیم، حضور طولانی مدت لنفوسیت‌ها و سیگنال‌های التهابی منشأ گرفته از آنان سبب کاهش ترمیم و تأثیر منفی بر روند بازسازی بافت اسخوانی دارد».

در این پژوهش آمده است: «سلول‌های بنیادی بر روند ترمیم بافت استخوانی به طور مستقیم و غیر مستقیم موثر بوده و تاکنون مطالعات بسیاری به آن‌ها اشاره داشته‌اند. علاوه بر تأثیری که سلول‌های بنیادی بر تنظیم سیستم ایمنی بدن فرد خواهند داشت، این سلول‌ها به طور مستقیم توانایی تکثیر و تمایز به رده پیش‌ساز استخوانی را داشته و می‌توانند پس از تمایز، ماتریکس استخوانی تولید نمایند. با این حال مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که سازوکار عملکردی اصلی سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر فرآیند ترمیم بافت استخوانی از طریق ترشح فاکتورهای رشد و سایتوکاین‌هایی که پیش از این به بعضی از آن‌ها اشاره شد، تاثیر دارد».

براساس اطلاعات آورده شده در این مطالعه پیشنهاد می‌شود که برای مطالعات آینده در زمینه‌هایی که عنوان می‌شود، بررسی بیشتری صورت پذیرد. توسعه روش‌های نوین برای اندازه‌گیری تأثیرات دقیق سلول‌های سیستم ایمنی بر روند ترمیم نقیصه‌های استخوانی و بررسی اثرات موضعی و سیستمی که عوامل سرکوب کننده سیستم ایمنی نظیر استروئیدها بر روند ترمیم استخوان ایفا می‌کنند. پیگیری جنبه‌های دقیق سازوکاری برای مهار سلول‌های ایمنی خاص و تأثیراتی که می‌تواند بر روند ترمیم استخوانی داشته باشد و در نهایت بررسی تأثیر سلول بنیادی مزانشیمی بر سیستم ایمنی ذاتی، اکتسابی و زیرگونه‌های آن‌ها و مطالعات درون‌تنی و برون‌تنی مختلف به منظور شناخت دقیق مسیرهای سیگنالینگ و همکاری‌های مولکولی در روند ترمیم بافت استخوان است.

این پژوهش در فصلنامه علمی پژوهشی ابن‌سینا در سال 1397 منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سلولهای بنیادی سیستم ایمنی بدن سلول های بنیادی مزانشیمی ترمیم بافت استخوانی بنیادی مزانشیمی سلول های بنیادی ترمیم استخوان سیستم ایمنی قابل توجهی نشان داده داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسکین زانو درد با روغن کرچک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  ️روغن کرچک می تواند بسیاری از مشکلات را تسکین دهد زیرا خاصیت ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچی دارد. روغن کرچک به طور موضعی برای درمان انواع بیماری های دردناک مانند آرتروز، سیاتیک و کمردرد استفاده می شود.

روغن کرچک برای درد زانو چقدر موثر است؟
معمولا روغن کرچک در درمان درد های مفصلی، سیاتیک و درد زانو به صورت موضعی استفاده می شود تا به تسکین درد کمک کند. بدین منظور می توانید کمی از روغن کرچک را گرم کرده و آن را مستقیما به مفصل زانو بمالید یا می توانید پک روغن کرچک تهیه کنید.

برای ساخت یک پک (بسته بندی) روغن کرچک به چه نیاز دارید؟
روغن کرچک با کیفیت (ترجیحا روغن فشرده سرد و زرد کم رنگ)
یک پد گرم یا بطری آب گرم
باند پلاستیکی، نوار سلفون، ورق پلاستیکی، یک عدد گیره
سه تکه پنبه یا پشم ۳۰ سانتی متر مربع که کل زانو را بپوشاند
یک عدد حوله قدیمی

نحوه آماده سازی پک روغن کرچک
ابتدا پارچه ای را برداشته و در آب گرم بخیسانید و مقداری روغن کرچک را بر روی آن بریزید اما مراقب باشید که روغن از پارچه چکه نکند. سپس پارچه را روی زانویی که درد می کند قرار داده و باندی دور زانو بپیچید.
برای پیشگیری از ریختن روغن به طرفین سلفون نیز روی باند بپیچید.
روش دیگر نیز استفاده از حوله ای قدیمی برای پیشگیری از نشت روغن است و سپس به مدت  شش تا هفت ساعت صبر کنید.
این پک روغن کرچک درد زانو را به مدت طولانی تسکین می دهد.

 پک روغن کرچک چگونه عمل می کند؟
معمولا پک روغن کرچک تعداد لنفوسیت ها را افزایش می دهد. سلول T نوعی لنفوسیت است که به افزایش ایمنی سلول ها کمک می کند. پک روغن کرچک تعداد سلول های T را به مدت ۲۴ ساعت افزایش می دهد. لنفوسیت ها معمولا از بدن دفاع می کنند و در برابر عوامل بیماری زا و سموم، آنتی بادی ایجاد می کنند.
سلول های T نوعی سلول هستند که برای دفع بیماری ها طراحی شده اند. سلول T ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها و حتی در بعضی موارد سلول های سرطانی را شناسایی کرده و از بین می برد. پک روغن کرچک باعث بهبود جراحات وارده می شود و فقط باید توجه کنید که روغن کرچک را بر محل درد اعمال کنید.

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت و شرایط پرداخت تاکسی‌های برقی
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲  نقطه از محور‌های ارتباطی آذربایجان‌غربی
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی
  • سیل و طوفان این‌بار چین را هدف گرفت
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی در یک سال گذشته 
  • عملیات ترمیم خط لوله انتقال آب از زاینده رود به کاشان
  • شناسایی ۸۳۱ مکان پرخطر در قم
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • تأثیر آب و سرکه سیب در کاهش وزن + فیلم