Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@19:20:20 GMT

بهترین و بدترین سناریوی ممکن در مورد کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۹۹۱۱

سال ٢٠١٨ جاناتان کوئیک، متخصص بهداشت جهانی از دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، کتابی را با عنوان «پایان اپیدمی‌ها: تهدید جدی برای بشریت و چگونگی متوقف‌کردن آن» منتشر کرد.

او در این کتاب به اقداماتی اشاره کرد که جهان باید برای حفاظت از خود در برابر شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزای ١٩١٨ که میلیون‌ها نفر را کشت، انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او رئیس سابق شورای بهداشت جهانی و یکی از همکاران قدیمی سازمان بهداشت جهانی است. این گزارش برگرفته از گفت‌وگوی او با «لارا اسپینی» خبرنگار گاردین است. او در مورد ذهنیتی که جهان را تا این اندازه نسبت به ویروس کووید-١٩ آسیب‌پذیر کرده و اینکه چه کاری می‌توان کرد تا اثرات آن را کم کرد، صحبت کرده است.

بهترین و بدترین سناریو

جاناتان کوئیک می‌گوید بهترین سناریوی ممکن این است که شرایط چین تحت کنترل قرار بگیرد، موارد کوچک‌تر در کشورهای دیگر هم متوقف شود و کشورهای دیگری هم درگیر این ویروس نشوند تا کرونا از بین برود. با این حال، او بدترین سناریو را شیوع جهانی این ویروس می‌داند: «اینکه این بیماری درنهایت به یک بیماری بومی تبدیل شود؛ به این معنا که به‌طور دائم در جمعیت انسانی در گردش باشد.»

جاناتان کوئیک گمان می‌کند احتمال وقوع بدترین سناریو درحال افزایش است: «ما گسترش ویروس را در ٦ قاره می‌بینیم. قاره‌هایی که به نظر «ساکت» و بدون علامت بودند.» زنجیره انتقال انسان به انسان در داخل و خارج چین ادامه دارد و آمارها خصوصا در ایران، ایتالیا و کره‌جنوبی رو به افزایش است. اگر این بیماری از حالت اپیدمی به «پندمیک» (همه کشورها در معرض آن قرار بگیرند) تبدیل شود، سوال این است که شرایط تا چه اندازه‌ می‌تواند بد شود و تا چه زمانی می‌تواند ادامه پیدا کند؟ میزان مرگ‌ومیر این ویروس کمی بیشتر از ٢‌درصد است، یعنی کمتر از سارس اما ٢٠ برابر آنفلوآنزای فصلی است. با این حال، جاناتان می‌گوید: «هنوز چیزهای زیادی است که ما نمی‌دانیم و احتمالا ما مدت زمانی را که یک نفر می‌تواند علایم بیماری را نداشته باشد، اما ناقل باشد، دست‌کم گرفتیم یا شاید هنوز همه راه‌های انتقال بیماری را نمی‌دانیم.»

راهی برای مقابله با بدترین سناریو

قطعا می‌توان برای کم‌کردن اثرات یک بیماری پندمیک هم اقداماتی را انجام داد. مثلا افزایش تعداد کارکنان حوزه بهداشت، مشارکت مردمی و اجرای کنترل‌های معقول مسافرتی و بهداشتی و اطمینان از اینکه کارکنان بهداشتی، یک بیمار را به علت تشخیص اشتباه به خانه بازنگردانند. در غیراین‌صورت، این شرایط می‌تواند خطرناک باشد.

به گفته دکتر جاناتان کوئیک، شبیه‌سازی انجام‌شده در‌ سال٢٠١٨ نشان داد اگر آنفلوآنزا پندمیک شود، حدود ٢٨‌هزار نفر پس از یک ماه جان‌شان را از دست خواهند داد و پس از سه ماه تعداد مرگ‌ومیر به ١٠‌میلیون نفر و پس از ٦ ماه به ٣٣‌میلیون نفر خواهد رسید. گرچه آن ویروسی که در آن آزمایش شبیه‌سازی شد، مسری‌تر و مرگبارتر از کووید-١٩ بود، اما این شبیه‌سازی نشان می‌دهد وقتی یک اپیدمی رشد می‌کند، تا چه اندازه می‌تواند از دسترس خارج شود.» او می‌گوید اگر بتوانیم در چند هفته نخست جلوی یک اپیدمی را بگیریم، داستان متفاوت‌می‌شود، برای این کار باید اطلاعات را منتشر کنیم و در اختیار عموم قرار دهیم و سعی در گمراه کردن مردم نداشته باشیم.

بازار حیوانات زنده تعطیل نمی‌شود

گرچه گفته می‌شود ویروس کووید-١٩ از یک بازار خرید و فروش حیوانات زنده در ووهان آغاز شده است، اما به نظر نمی‌رسد که آنها بخواهند این بازارها را تعطیل کنند. دولت چین تجربه مشابهی را در مورد سارس داشت، اما تنها اتفاقی که افتاد این بود که این بازارها زیرزمینی شد. جاناتان می‌گوید باید قوانین این بازارها اصلاح شود و نظارت فعالی روی آنها باشد؛ اقداماتی که مانع شیوع گسترده آنفلوآنزای مرغی در آسیا شد.

جهان آماده نیست

جهان خود را برای خطر بیماری‌های پندمیک آماده نکرده است. پس از شیوع بیماری‌هایی مثل سارس، آنفلوآنزای خوکی و ابولا، گرچه پیشرفت‌هایی صورت گرفت، اما در زمینه «آمادگی» هنوز بسیار عقب هستیم و باید سرعت خود را افزایش دهیم.

گرچه نام کتاب دکتر جاناتان کوئیک، «پایان اپیدمی‌ها»ست، اما او می‌گوید جهان باز هم با چنین اپیدمی‌هایی مواجه خواهد شد و این داستان ادامه خواهد داشت: «اما کارهای زیادی است که می‌توانیم برای محافظت از خودمان در مقابل بیماری‌هایی مثل آنفلوآنزای ‌سال ١٩١٨ انجام دهیم.»

 

شهروند

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000HQl برچسب ها: ویروس کرونا ، کرونا ، کرونا در ایران ، کرونا ویروس

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا کرونا در ایران کرونا ویروس بدترین سناریو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۹۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟