Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ادلب سوریه بار دیگر صحنه درگیری نیروهای سوریه و ترکی قرار گرفته است. از ابتدای هفته جاری ارتش سوریه با معارضان سوری تحت حمایت ترکیه در منطقه جبل الزاویه درگیری نظامی داشتند و براساس برخی از منابع ترکی، بیش از ۳۰ نظامی ترکیه در این حمله کشته شدند.

در شرایط کنونی دو بلوک در درگیری‌های سوریه ایجاد شده است؛ در یک سمت روسیه و ایران به حمایت از بشار اسد در سوریه ایستاده‌اند و در سوی دیگر ترکیه به پشتیانی آمریکا از معارضانی حمایت می‌کند که قصدشان براندازی بشار اسد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای ایرانی، روسی، سوری و ترک در مناطقی مانند ادلب در حال درگیری هستند و هر کدام ظاهر ماجرا را جوری نشان می‌دهند که در حال نبرد با تروریست‌ها هستند.

اختلافات ترکیه و روسیه در روزهای گذشته بسیار علنی شد و اردوغان پس از کشته شدن نیروهای نظامی ترک سخنانی هشدار آمیز علیه روسیه مطرح کرد. از سوی دیگر اختلافات ایران و ترکیه در موضوع حفظ بشار اسد و درگیری‌های ادلب به مرحله‌ای رسیده که برخی منابع از افزایش تنش‌ها به صورت فیزیکی خبر داده‌اند. 

هرچند ایران ترکیه در شرایط چندان دوستانه‌ای به سر نمی‌برند، اما به خاطر روابط همسایگی و مناسبات دو کشور، احتمال درگیری هم بسیار پایین است، با این حال تمام این اتفاقات مربوط به شرایط کنونی است و اگر تعارضات بالا بگیرد، معلوم نیست وضعیت چه خواهد شد.

حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی به رویداد۲۴ می‌گوید: کلیت چالش در این منطقه آنجاست که از زمانی که سوریه دچار بحران شد و داعش بر بخش‌هایی از سوریه حاکم شد، اقدام اشتباهی که ترکیه صورت داد این بود که مانعی در راه انتقال نیرو‌ها و تجهیزات برای داعشی‌ها به سوریه از مسیر ترکیه ایجاد نکرد. به هر حال ما دوران بازگشت بحران را در پیش روی خود داریم و همه مرز ترکیه در این تنش‌ها دچار بحران می‌شود. نیمی از مرز ترکیه تحت تاثیر جمعیت علوی که در آنجا زندگی می‌کنند است و از لحاظ دینی و مذهبی با سوری‌ها نزدیک هستند.

بیشتربخوانید: شب خونین ادلب/ اختلافات در سوریه به درگیری ایران و ترکیه می‌انجامد؟

او ادامه داد: بخشی دیگر از مرز‌های ترکیه نیرو‌های کُرد هستند که به هرحال نوع رفتاری که ترکیه در قبال کرد‌ها در زمانی که داعش به آن‌ها ظلم می‌کردند داشت، به مثابه نمک پاشیدن روی زخم عمیق رابطه ترک‌ها و کردها بود. ترکیه در این شرایط به دنبال ایجاد حریم ۴۰ کیلومتری در آنطرف مرز‌های کشورش رفت و حتی در نشست آستانه هم چنین انتظار و توقعی داشت که در سوریه حریم ۴۰ کیلومتری برای خود ایجاد کند، خب این موضوع می‌توانست مشکل جدی هم در مناطق علوی نشین و هم در مناطق کردنشین ایجاد کند. ترکیه، چون به این هدف نرسید ارتباط خود با برخی از گروه‌های تروریستی را حفظ کرد.

ترکیه مزدوران تروریست استخدام کرده است 

فلاحت پیشه با بیان اینکه ترکیه مزدوران تررویست استخدام کرده، تصریح کرد: برای اولین بار است که می‌گویم ترکیه یکسری از مزدوران را از کشور‌های مختلف آسیای مرکزی استخدام کرد که کارشان کاملا تروریستی است و عملا با این کار تحولات منطقه را پیچیده‌تر کرد.

او ادامه می‌دهد: زمانی که دولت سوریه تلاش کرد در ادلب و حلب حاکمیت سیاسی خود را اعمال کند، ترکیه به این حریم وارد شد و این چالش را ایجاد شد. معتقدم راه‌حل این موضوع نشستی مانند نشست آستانه است که با حضور ایران، ترکیه و روسیه به همراه سوریه برگزار شود. نشست آستانه به اضافه سوریه باید راه‌کاری را بیندیشد که هم دغدغه‌های امنیتی ترکیه رفع شود و هم حاکمیت ملی سوریه زودتر استقرار پیدا کند.

بیشتر بخوانید: دعوای روسیه و ترکیه در ادلب بر سر چیست؟/ آیا امکان جنگ مستقیم وجود دارد؟

ایران و ترکیه نباید به خاطر سوریه دچار تنش شوند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: معتقدم ایران و ترکیه برنامه بلندمدتی برای گسترش مناسبات خود دارند. این برنامه‌ای است که ایران با کمتر کشور خارجی دارد. به معنای دیگر علاوه بر اینکه دو طرف در دغدغه‌های امنیتی همراه می‌شوند، در زمینه مبادلات اقتصادی نیز برای رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال نیز برنامه‌هایی دارند.

او می‌گوید: فکر می‌کنم مسائلی مانند سوریه نباید در این روابط خدشه‌ای ایجاد کند و به نظرم باید حریمی میان نیرو‌های مستشاری ایران و شبه جنگی که میان ترکیه و سوریه وجود دارد، ایجاد شود. ایران و ترکیه نباید به خاطر سوریه دچار تنش شوند و البته که هنوز هم امکان تنش‌زدایی وجود دارد. 

فلاحت پیشه با اشاره به نقش روسیه در این بحران‌ها گفت: مواضع ایران و روسیه به هم نزدیک هستند، ولی واقعیتی که وجود دارد این است که خلاء حاج قاسم سلیمانی در این شرایط کاملا مشخص است. در گذشته او نه تنها در میدان اصلی حضور داشت بلکه سعی می‌کرد در مرحله تنش‌زدایی هم حریم‌ها را در قالب یک دیپلماسی مشخص ایجاد کند و مانع از ایجاد تنش‌ها شود. فکر می‌کنم نباید در چنین خلایی ایران وارد تنش با همسایگان خود شود.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rfe خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 درگیری سوریه و ترکیه صباح زنگنه ادلب سوریه ایران و ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۳۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش عضو کمیسیون امنیت‌ملی به سفر رئیسی به پاکستان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، جلیل رحیمی جهان‌آبادی با اشاره به سفر رییس جمهور به پاکستان گفت: پاکستان به عنوان کشور همسایه و دارای اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی با ما، اهمیت ویژه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد.

وی با بیان اینکه ایران سطح روابط سیاسی مناسبی با پاکستان دارد، افزود: پاکستان در طی سال‌های گذشته مواضع مثبتی نسبت به ایران در موضع گیری‌های منطقه‌ای و بین المللی داشته اشت؛ البته که در مقاطعی چالش های مرزی بین دو کشور رخ داد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: کشور پاکستان برای جمهوری اسلامی در حوزه مسائل منطقه ای همچون مشکلات افغانستان، بحث مهاجران و گروه های تجزیه طلب و تحت حمایت کشورهای خارجی در مرز سیستان و بلوچستان اهمیت دارد که احتمالا این موضوعات در جریان سفر رییس جمهور مطرح می شود.

وی اضافه کرد: موضوع دیگر مربوط به سطح نامناسب روابط اقتصادی است؛ با وجودی که روابط سیاسی ایران و پاکستان مناسب است اما در حوزه اقتصادی این روابط خوب نیست. می توان صادرات و واردات را افزایش و موانع تجاری را کاهش داد و ارتباطات مرزی را بهبود بخشید. همچنین در برخی موضوعات همچون مقابله با مواد مخدر و موضوعات مربوط به خط گاز و انتقال آن به شبه قاره هند و روابط دو جانبه گفت و گو کرد.

رحیمی جهان آبادی در پایان گفت: با توجه به تنش های چند ماهه گذشته بین ایران و پاکستان در مناطق مرزی، سفر رییس جمهور به پاکستان می تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد. انتظار می رود بعد از این سفر در سطح روابط اقتصادی گشایش قابل توجهی رخ داده و همچنین برخی تنش ها و چالش ها و سوءتفاهم ها در مناطق مرزی برطرف شود.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • تاکید سفیر ایران بر نقش قوای مسلح ایران و ترکیه در حفظ امنیت
  • در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی شرکت می‌کنیم/ هدفمان اصلاح تکنیک است
  • واکنش عضو کمیسیون امنیت ملی به سفر رئیسی به پاکستان
  • واکنش عضو کمیسیون امنیت‌ملی به سفر رئیسی به پاکستان
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • وزیر خارجه انگلیس در دوشنبه