Web Analytics Made Easy - Statcounter

فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در برنامه «بدون توقف» که ۱۳ اسفندماه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت به تحلیل جایگاه نهادهای آمریکا و چگونگی روند کاهش قدرت آنها طی سال‌های اخیر پرداخت.    

اخبار سیاسی - فؤاد ایزدی در «بدون توقف» در خصوص اهمیت موضوع افول آمریکا برای ایران گفت: ما باید برآورد صحیحی نسبت به مجموعه‌ای که برای کشورمان مشکل ایجاد کرده داشته باشیم، نخبگان سیاست خارجی باید بفهمند آمریکای امروز آمریکای40 سال پیش و کدخدای دنیا نیست، لذا باید فهم و درک درستی از مشکلات و توانمندی‌های این کشور داشته و بر اساس آن مسیر صحیح را تعیین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به چهار شاخص قدرت آمریکا یادآور شد: آقای کریستوفر لین استاد و کارشناس آمریکایی که این اصطلاح افول موریانه‌ای هم متعلق به اوست قدرت آمریکا را در چهار ستون نظامی، اقتصادی، نهادها و قدرت نرم، قرار داده که البته نهادها نیاز به تعریف دارد، نهاد یک محیطی است که یک ریشه و عقبه تاریخی و ساختاری دارد که با آمد و شد افراد برنامه‌های آن عوض نمی‌شود.

این پژوهشگر سیاسی با اشاره به اینکه یکی از دلائل ابرقدرت شدن آمریکایی‌ها  موفقیت در ساخت نهاد بود، تصریح کرد: مشکلی که الان پیدا کردند این است که این نهادها دچار چالش شده مثلا کنگره آمریکا الان در افکار عمومی ۱۴، ۱۵ درصد محبوبیت داشته و محبوبیتش از کره شمالی کمتر است، یکی از نقدهایی که به ترامپ دارند این است که نهاد ریاست جمهوری را بی‌آبرو کرده و از بین برده، لذا به نظر کارشناسان یکی از دلائل افول آمریکا از بین رفتن جایگاه نهادهاست.  

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که  شاید با ورود نفرات دیگر دوباره این نهادها قوت بگیرند، اظهار کرد: چیزی که تضعیف می‌شود به این راحتی درست نمی‌شود رئیس‌جمهور بعدی اگر ترامپ باشد که هیچ پیرمرد پر حاشیه مشکلاتش زیاد است اما اگر نفر بعدی هم بیاید بین این نامزدهای دموکرات است، اگر مناظره بین نامزدهای دموکرات را دیده باشید ادبیاتی که برای هم استفاده کردند و برخوردی که با هم داشتند ترامپی بود، یعنی آمریکا دارد عوض می‌شود دموکرات‌ها هم بیایند همین است.

وی همچنین عنوان کرد: جامعه سیاسی آمریکا در حال عوض شدن است، ترامپ محصول عوض شدن شرایط آمریکاست، آمریکا تا20 سال پیش این طور نبود کشور قدرتمندتری بود به دلیل اهمیتی که این نهادها داشت اما این افول در نهادها ایجاد شده و این شکاف، تقابل و دودستگی که ایجاد شده طی یک سیری به اینجا  رسیده است.

ایزدی در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توان این‌ها را به عنوان یک دلیل افول دانست شاید تغییر رویکرد باشد، گفت: افول موریانه‌ای همین است ظاهرش خوب است از داخل می‌پوسد و ممکن است تبدیل به فروپاشی شود، اتفاقا مشکل اصلی آمریکا بیشتر در حوزه سیاست داخلی است و این برای یک کشور مهمتر است یعنی زمانی که مشکلات داخلی ایجاد می‌شود که خیلی هم قابل حل نیست و این روند افول را تسریع می‌کند، یکی از نشانه‌های افول آمریکا این است که آدمی مثل ترامپ رئیس جمهور شده یعنی در میان جمعیت آمریکا آدم‌تر از ترامپ نبود حتما یک مشکلی وجود دارد.

مدیر مرکز پژوهشی سیاست خارجی و دیپلماسی دانشگاه تهران در پاسخ به این مطلب که ترامپ ثمره انتخابات است، بیان کرد: بله، منتهی مشکلی که در سیاستمداران آمریکایی وجود دارد تنها در یک دوره نیست، پیرمردهای پر حاشیه‌ای که رئیس جمهور آمریکا می‌شوند مشکلات‌شان به سالیان دور برمی‌گردد از روزولت گرفته تا کندی و کلینتون، فساد اخلاقی موضوع جدیدی نیست اما آمریکا از این جهت افول پیدا می‌کند که زمانی که معلوم می‌شود کلینتون دروغ گفته و ارتباط پنهانی داشته در نظرسنجی محبوب‌تر می‌شود، چون جامعه آمریکا گفتند چقدر شبیه خودمان است یعنی یک مشکلاتی در زمینه اخلاقی در آمریکا وجود دارد که نتیجه آن می‌شود اینکه این تیپ آدم‌ها می‌شوند رئیس جمهور.

ایزدی در ادامه تصریح کرد: شما نمی‌توانید بگوئید تفاوتی بین رهبر ایران و آمریکا وجود ندارد زمانی که مجلس خبرگان به یکی از شاخص‌هایی که دقت می‌کنند شاخص اخلاقی است نتیجه آن می‌شود امام خمینی عارف و حضرت آقا.

وی در پاسخ به این سؤال که نمی‌شود گفت که نسل آینده آمریکا قرار است فساد اخلاقی داشته و یا از الان با ما دشمن باشد، اظهار کرد: در رشته‌های مختلف بحثی هست با عنوان روندشناسی آنها که جامعه‌شناسی می‌کنند به این موضوع می‌پردازند که در حوزه فساد اخلاقی در سال‌های آینده چه اتفاقی می‌افتد، به خاطر وضعیتی که امروز هست این فساد ادامه‌ دارد و این سیر افول در حوزه اخلاق با شیب تندی در حال روی دادن است و در مورد دوم اتفاقا نه، این نگاه ضد ایرانی که وجود دارد برمی‌گردد به تفکر سرمایه‌داری که هدفش افزایش ثروت است.

این پژوهشگر حوزه بین‌الملل با اشاره به اینکه طبق نظرسنجی جوانان زیر 30 سال در آمریکا علاقه‌مند به سوسیالیسم هستند، گفت: در واقع آنها چون فکر می‌کنند سرمایه‌داری به دردشان نمی‌خورد و گزینه دیگری را نمی‌شناسند، به سوسیالیسم گرایش پیدا کرده‌اند، حالا اگر جمهوری اسلامی محتوایی تولید می‌کرد که به درد آنها می‌خورد قطعا آن را انتخاب می‌کردند، این تغییر نگاه و نقدی که نسبت به سرمایه‌داری وجود دارد به این دلیل است که مردم فهمیدند که این سیستم مناسب نیست و نتیجه این می‌شود که سیاست خارجی آمریکا هم رو به تغییر است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یک روند دیگری هم شاهد هستیم که سازمان آمار آمریکا اعلام کرده که تا سال 2048 جمعیت سفیدپوست در آمریکا اقلیت می‌شود در واقع یکی از دلائلی که سیاست خارجی آمریکا به او اجازه می‌داد که نفت کشورها را ببرد و به آنها اهانت کند زمانی که طرف آمریکایی هم شبیه شماست و بُعد نژادپرستی برداشته می‌شود از بین رفته و خیلی از مشکلات نژادپرستی هم حل می‌شود.

ایزدی در پاسخ به این سؤال که، آمار نشان می‌دهد با توجه به سیاست‌های ترامپ در مورد حل معضل بیکاری درصد محبوبیتش بالاتر آمده، تصریح کرد: کاری که همه دولت‌ها می‌کنند این است که آمارهایی که احساس می‌کنند جایگاه دولت را بالا می‌برد برجسته کرده و رسانه‌ها هم با آنها هماهنگ هستند، اما آیا درصد بیکاری کاهش پیدا کرده بله کرده، اما این درصد بیکاری کاهش پیدا کردن نتیجه‌اش لزوما وضعیت بهتر مردم نبوده، شاخص‌هایی در آمریکا بهتر شده اما نتیجه آن ثروتمند شدن همان یک درصدی‌های جامعه است، یکی از مشکلات آمریکا همین اختلاف طبقاتی است، آمریکا کشور فقیری نیست و می‌تواند این مشکلات را حل کند، منتهی به خاطر تفکر سرمایه‌داری نمی‌کند.

این کارشناس مسائل آمریکا در پایان در خصوص افول جایگاه آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی یادآور شد: یک محتوایی آمریکایی‌ها تولید می‌کنند به عنوان راهبرد امنیت ملی آنجا یک نقدی به سازمان‌های بین‌المللی ارائه می‌دهد مبنی بر اینکه سازمان‌های بین‌المللی که اغلب توسط خود آمریکا ایجاد شدند ابزاری شده‌اند در دست رقبای آمریکا برای محدود کردن این کشور، یکی از دلائل افول آمریکا این است که آنها در سازمان‌های بین‌المللی جایگاه بهتری داشتند، اما الان وضعیت‌شان به گونه‌ای است که شاکی هستند و از معاهدات خارج می‌شوند، سازمان‌هایی که ذیل سازمان ملل ایجاد کردند خودشان دیگر نمی‌توانند مدیریت کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فؤاد ایزدی آمریکا رئیس جمهور ترامپ سیاست خارجی آمریکا فؤاد ایزدی برنامه بدون توقف سازمان های بین المللی پاسخ به این سؤال سرمایه داری افول آمریکا سیاست خارجی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۹۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی: بدون کمک آمریکا، شانس پیروزی نداریم

به گزارش قدس آنلاین، اظهارات «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در حالی بیان شده است که قانونگذاران آمریکایی آماده می‌شوند تا بسته کمکی جنجال‌برانگیز اوکراین را برای تصویب به رای‌ بگذارند؛ بسته‌ای که ماه‌هاست به دلیل اختلاف گسترده میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان درگیر یک موقعیت بن‌بست شده است.

رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه با تلویزیون آمریکایی پی‌بی‌اس عنوان کرد: «این سیاست محض است و این مایه شرمساری برای جهان و ننگی برای دموکراسی به حساب می‌آید. هیچکس اهمیت نمی‌دهد چه تعداد هر روز در اوکراین می‌میرند. آنها فقط به میزان مقبولیت خود اهمیت می‌دهند.»

پس از کش‌وقوس‌های فراوان میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه طرح کلی خود را برای انتقال کمک‌های خارجی مبنی بر چهار لایحه جداگانه کمک به اوکراین، رژیم‌ صهیونیستی و تایوان و دیگر اولویت‌های امنیت ملی ارائه و اعلام کرد که طی روزهای آینده این لوایح جداگانه به رای گذاشته خواهند شد.

جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش ۶۱ میلیارد دلار که در ماه اکتبر توسط «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا رونمایی شد، مخالفت کردند. آنها تاکید داشته‌اند که این مبالغ می‌تواند خرج مصارف داخلی کشور شود و مسئله عبور مهاجران غیرقانونی از مرز با مکزیک اولویت بالاتری نسبت به جنگ اوکراین دارد.

اگرچه برخی از اعضای این مجلس از کمک به اوکراین حمایت و پیش‌بینی می‌کنند که در صورت رای‌گیری این بسته کمکی از حمایت ۷۰ درصدی برخوردار خواهد شد اما حامیان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور با ارسال کمک‌های واشنگتن به کی‌یف مخالف هستند.

دونالد ترامپ اخیرا طی رویدادی در کنار مایک جانسون با اشاره به جنگ اوکراین و کمک‌های واشنگتن به کی‌یف که ماه‌هاست با بن‌بست مواجه شده است، تاکید کرد: «اگر کمک‌ها به اوکراین در قالب وام باشد، با تصویب کنگره مشکلی نخواهم داشت. هم‌چنین متحدان اروپایی باید با سطح کمک واشنگتن به کی‌یف هماهنگی داشته باشند.»

زلنسکی در ادامه مصاحبه‌اش مجددا تاکید کرد: «بدون کمک‌های آمریکا، اوکراین شانس پیروزی نخواهد داشت.»

او هم‌چنین در سخنرانی دیگری که دیروز منتشر شد، با اشاره به کمک‌های غرب به رژیم صهیونیستی گفت: «اقدام مشابهی می‌تواند برای اوکراین صورت بگیرد. اوکراین هم مثل اسرائیل عضو ناتو نیست و این امر مستلزم فعال‌سازی ماده ۵ نیست، بلکه تنها به اراده سیاسی نیاز دارد.»

طبق ماده ۵ ناتو، هرگونه حمله به یکی از اعضا، حمله به تمامی اعضای بلوک در نظر گرفته می‌شود.

ولودیمیر زلنسکی هم‌چنین در کی‌یف گفت که به دنبال تشکیل جلسه شورای ناتو-اوکراین است تا خواستار بهبود حفاظت از حریم هوایی کشورش شود.

او ضمن برجسته کردن تلاش‌هایش برای کسب کمک‌ها از متحدان اوکراین، تاکید کرد: «اوکراینی‌ها حق دارند از خود در برابر تروریسم محافظت کنند.»

رئیس‌جمهور اوکراین افزود: «چین واقعا می‌تواند به احیای صلح برای اوکراین و ثبات در روابط بین‌الملل کمک کند. هم‌چنین کنفرانس در سوئیس به ما فرصتی خواهد داد تا منشور سازمان ملل و اهداف و اصولش را به طور واقعی اجرا کنیم.»

انتظار می‌رود سوئیس میزبان کنفرانس صلح اوکراین در نزدیکی شهر لوسرن در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۸ الی ۹ خرداد) باشد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین پیشتر تاکید کرده بود که هرگونه مذاکره‌ای برای صلح اوکراین بدون حضور روسیه «بی‌معنا» خواهد بود.

زلنسکی در نوامبر ۲۰۲۲ ابتکار ۱۰ ماده‌ای به اصطلاح صلح خود موسوم به «فرمول صلح» را معرفی کرد. این طرح شامل تبادل کامل زندانیان با روسیه، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و بازگشت به مرزهای پیش از ۲۰۱۴ بود. مسکو بارها گفته است که از مذاکرات صلح مادامی که کی‌‎یف مرزبندی‌های تصرفات ارتش روسیه از آغاز این جنگ را به رسمیت بشناسد، حمایت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توهین جدید ترامپ به بایدن؛ او بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
  • ترامپ: بایدن کشور ما را ویران کرده و بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست/ ما باید از شر بایدن خلاص شویم (فیلم)
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • بایدن: تهران می‌خواهد اسرائیل را برای همیشه نابود کند
  • بایدن: ایران به‌دنبال محو اسرائیل است
  • بایدن : ایران به‌دنبال محو اسرائیل است
  • بایدن: اسرائیل قدرتمندترین شریک ما در منطقه است
  • زلنسکی: بدون کمک آمریکا، شانس پیروزی نداریم
  • ترامپ بار دیگر دادگاهی شد
  • برگه تقلب رئیس جمهور آمریکا لو رفت | سندی برای ابتلای جو بایدن به ‌آلزایمر! | عکس