Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@21:21:00 GMT

چگونه یک خیاط ماهر شوید؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۴۹۳۹۵

 آسان‌ترین و دقیق‌ترین متد‌های خیاطی کدامند؟ خیاطی متد‌های مختلفی دارد و هر متد نقاط قوت و ضعف خود را دارد.

اخبار اجتماعی- «گرلاوین» یکی از قدیمی‌ترین متد‌های خیاطی است که در حال حاضر تقریبا حالت منسوخ پیدا کرده است. این روش کمی پیچیده است و ایراد‌های زیادی دارد، اما با این حال باز هم از آن استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان انواع متد‌ها برای هنرجویان مبتدی متد مولر، متد ساده و متد سایزبندی ترجیح داده می‌شوند. متد مولر پیچیدگی کمتری دارد و در عین حال بسیار دقیق است.

شاید در بسیاری از موارد حتی نیاز به پرو لباس وجود نداشته باشد. متد ساده نیز روش خوبی محسوب می‌شود، اما زیبایی متد مولر را ندارد و بسیاری از ریزه‌کاری‌ها در این روش حذف می‌شوند. روش سایزبندی براساس الگو‌های از قبل آماده است. برای مثال شما می‌توانید با توجه به اندازه‌های خود از الگو‌هایی با سایز ۳۴، ۳۶، ۳۸، ۴۰ و … استفاده کنید.

یکی از نقاط ضعف این متد در محدود بودن آن است یعنی نسبت به متد‌های دیگر قدرت مانور کمتری دارد، اما با این حال روش ساده و آسانی محسوب می‌شود و مناسب هنرجویان مبتدی است. بیشتر لباس‌های تجاری با این متد دوخته می‌شوند. متد متریک نیز بسیار دقیق است، اما از آنجایی که ریز محاسبات و دستورالعمل‌های زیادی دارد کمی دشوار محسوب می‌شود. در میان تمامی روش‌ها متد سایزبندی آسان‌ترین و متد متریک دقیق‌ترین محسوب می‌شود.

خیاطی بدون الگو برای مبتدی‌ها توصیه نمی‌شود
آموزش خیاطی بدون الگو برای افراد مبتدی توصیه نمی‌شود، زیرا در این روش الگو به طور مستقیم روی پارچه پیاده می‌شود و نیاز به دقت فراوان وجود دارد حتی برخی از ریزه‌کاری‌ها مانند پنس گرفتن در این روش به خوبی انجام نمی‌شود. اگر هنرجو یک الگو را خراب کند فقط یک کاغذ را خراب کرده است، اما وقتی می‌خواهد الگو را روی پارچه پیاده کند کوچک‌ترین اشتباهی می‌تواند لباس را خراب کند. حال اینکه برخی‌ها می‌گویند روش بدون الگو از این نظر آسان‌تر است که دیگر الگو روی کاغذ پیاده نمی‌شود، اما با این حال الگو کشیدن روی کاغذ مطمئن‌ترین روش است. حداقل می‌توانید الگو را روی بدن خودتان امتحان کنید و بار‌ها روی آن تغییر انجام بدهید. این کار خیلی بهتر از این است که پارچه را ببرید و بعد برای تغییر آن دیگر راه چاره‌ای نداشته باشید.

چقدر طول می‌کشد تا تبدیل به یک خیاط ماهر شوید؟
برای انتخاب کلاس خیاطی اول از همه باید به امکانات آموزشگاه و اعتبار و سابقه کار آن توجه کرد. البته در حال حاضر شهریه آموزشگاه‌ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در مورد مربی خیاطی نیز باید پرس‌وجو کنید تا از سوابق کاری و اعتبار مدرک مربیگری‌اش باخبر شوید.

مدت زمان لازم برای یادگیری کامل خیاطی بستگی به آموزشگاه، نوع آموزش و تلاش هنرجو دارد. برای یادگیری سریع‌تر می‌توانید از کلاس‌های فشرده یا خصوصی استفاده کنید، اما به طور کلی برای تبدیل شدن به یک خیاط حرفه‌ای حداقل به ۳ سال آموزش و ۵ سال کار دوخت نیاز خواهید داشت.

هر بار که لباس جدیدی می‌دوزید همراه با آن نکته جدیدی یاد می‌گیرید. البته نباید همیشه فقط برای خودتان لباس بدوزید بلکه باید با سایر اندام‌ها نیز آشنا شوید و نکات مربوط به هر ایراد اندامی را یاد بگیرید. هر چه تلاش‌تان بیشتر باشد، پیشرفت‌تان نیز سریع‌تر خواهد بود.

برای یادگیری خیاطی می‌توانید از سی‌دی‌های آموزشی نیز استفاده کنید، اما این نکته را در نظر داشته باشید که سی‌دی جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد و بیشتر برای کسانی مناسب است که دوره خیاطی را گذرانده‌اند و می‌خواهند ریزه‌کاری‌ها را بیشتر بیاموزند.

روز‌های اول از پارچه‌کشی استفاده نکنید!
آموزشگاه‌ها هنگام ثبت‌نام لیستی از وسایل مورد نیاز برای شروع خیاطی را در اختیار هنرجویان قرار می‌دهند. این لیست معمولا شامل کاغذ الگو، قیچی کاغذ، قیچی پارچه، سوزن، سوزن ته‌گرد، نخ، نخ کوک، رولت، کاربن خیاطی، گچ، صابون، خط کش بلند، خط‌کش منحنی، لوازم‌التحریر، مداد رنگی، بالشتک بیضی، لایی چسب، پارچه و… است. بهتر است برای روز‌های اول از پارچه‌های ساده استفاده کنید، زیرا دوخت پارچه‌های کشی کمی دشوار است.

در انتخاب چرخ خیاطی به این نکات توجه کنید
برای خیاط شدن به یک چرخ خیاطی خانگی نیز نیاز دارید. چرخ‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند از جمله چرخ‌های خانگی، صنعتی، مسافرتی، میان دوز و سردوز. چرخ‌های مسافرتی بسیار کوچک هستند و معمولا فقط یک ردیف دوخت می‌زنند. این چرخ برای دوخت درز‌های پاره شده کفایت می‌کند. شما می‌توانید آن را همراه با ۲ یا ۳ رنگ نخ به مسافرت یا قرار‌های مهم ببرید.

چرخ‌های صنعتی معمولا قیمت بالاتری از چرخ‌های خانگی دارند و در تولیدی‌ها و مکان‌های صنعتی به کار می‌روند. این چرخ‌ها از لحاظ دوخت امکانات بسیار زیادی دارند بنابراین اگر می‌خواهید مزون بزنید یا خیاطی را به عنوان حرفه خود انتخاب کنید بهتر است چرخ صنعتی داشته باشید.

چرخ‌های خانگی نیز با مارک‌های مختلف در بازار موجود هستند. توصیه می‌شود چرخی را انتخاب کنید که حداقل قطعات داخلی‌اش فلزی باشد، زیرا این چرخ‌ها خیلی بیشتر عمر می‌کند و کارکرد بهتری دارند.

چرخ‌های سر دوز نیز برای پاک دوزی و جلوگیری از ریش شدن لبه‌های پارچه کاربرد دارد. البته برخی از چرخ‌های سردوز امکانات دیگر هم دارند. برای مثال پولک‌دوزی، مهره‌دوزی، نـــواردوزی، قیطون‌دوزی، مرواریددوزی و… نیز انجام می‌دهند.

چرخ میان دوز نیز وسط پارچه و نه لبه پارچه دوخت می‌زند و پاک دوزی می‌کند. دوخت آن بسیار تمیز است و بیشتر برای تی‌شرت‌ها و لباس‌هایی کاربرد دارد که می‌خواهیم همزمان روی پارچه آن‌ها هم پاک دوزی و هم دوخت انجام شود.

اگر می‌خواهید مزون بزنید …
مانکن‌ها بیشتر نشان‌دهنده لباس هستند. اگر می‌خواهید فقط برای خودتان خیاطی کنید نیازی به تهیه مانکن وجود ندارد، زیرا لباس را روی خودتان پرو می‌کنید، اما اگر می‌خواهید مزون بزنید یا به طور حرفه‌ای خیاطی کنید باید حتما لباس را روی مانکن بگذارید و تغییرات لازم را روی آن اعمال کنید. برای مثال دوخت لباس عروس و لباس شب نیاز به مانکن دارد. مانکن‌ها را می‌توانید در اندازه‌های مختلف برای خانم‌ها یا آقایان تهیه کنید.

اول از همه باید دوره نازک‌دوزی را یاد بگیرید
مدارک خیاطی مختلف است. فردی که مبتدی است باید ابتدا در یک آموزشگاه ثبت‌نام کند و دوره نازک‌دوزی را ببیند. این دوره چیزی حدود ۶ تا ۹ ماه به طول می‌انجامد. بعد از آن مدیر آموزشگاه هنرجویان را به سازمان فنی و حرفه‌ای معرفی می‌کند. سپس هنرجویان باید ۲ مرحله آزمون را پشت سر بگذارند.

در مرحله اول امتحان کتبی سراسری براساس کتاب‌های سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود و هنرجویان از تمام آموزشگاه‌ها در آن شرکت می‌کنند. پس از آن نیز در خود آموزشگاه یا مکانی دیگر امتحان عملی گرفته می‌شود. برای امتحان عملی هنرجو باید چرخ خیاطی و سایر لوازم مورد نیاز را با خود به محل ببرد و طبق درخواست آزمون گیرنده یک مانتو یا لباسی دیگر بدوزد.

می‌خواهید کت، کاپشن و پالتو بدوزید؟
پس از اتمام دوره نازک‌دوزی هنرجو می‌تواند دوره ضخیم‌دوزی را بگذراند. درواقع نازک‌دوزی درجه دوم خیاطی و ضخیم‌دوزی درجه اول خیاطی به حساب می‌آید. این دوره نیز چیزی حدود ۳ ماه زمان می‌برد. البته این دوره‌ها با توجه به تلاش هنرجو و آموزشگاه مورد نظر می‌توانند کمتر یا بیشتر طول بکشند. در ضخیم‌دوزی دوخت انواع پالتو، کت، کاپشن، پانچو، جلیقه، آسترکشی و … آموزش داده می‌شود.

این دوره نیز شامل آزمون کتبی و عملی است و درصورت قبولی به هنرجو مدرک فنی و حرفه‌ای اعطا خواهد شد. لازم به ذکر است که در هر دو دوره هم بالاتنه و هم پایین‌تنه کار خواهد شد. از دیگر دوره‌های خیاطی می‌توان به دوره لباس شب، لباس زیر، لباس‌کشی، دوره چروک پارچه، خیاطی با چهل‌تیکه، دوره سنگ‌دوزی، روبان‌دوزی، دوخت‌های سنتی و … اشاره کرد.

حتما لازم نیست تبدیل به یک خیاط حرفه‌ای شوید!
شاید شما بخواهید فقط برای خودتان از روی مجلات خیاطی با الگوی آماده لباس بدوزید بنابراین اگر نمی‌خواهید دوره خیاطی را کامل بگذرانید و تبدیل به یک خیاط ماهر شوید می‌توانید فقط یک دوره سایزبندی آموزش ببینید، زیرا در این روش نیز از الگو‌های آماده استفاده می‌شود.

دوختن لباس از روی ژورنال‌های خیاطی و الگوی آماده بیشتر به کسانی توصیه می‌شود که جثه مناسبی داشته باشند، زیرا الگو‌های آماده بر اساس جثه مانکن درست شده‌اند و تغییرات لازم مانند اوزمان، چین و برش و… در آن اعمال شده است و نیازی نیست کار اضافه انجام دهید.

فقط الگو را می‌گذارید روی پارچه و می‌برید. اما تا اینجا جنبه خوب قضیه است، افرادی که ایراد اندامی دارند یا بیش از حد چاق یا لاغر هستند معمولا از این الگو‌های آماده نتیجه دلخواه‌شان را نمی‌گیرند بنابراین لازم است یک دوره سایزبندی آموزش ببینید تا بتوانید در صورت لزوم این الگو‌ها را طبق میل‌تان تغییر دهید. برای مثال ممکن است سایز شما ۵/۳۸ باشد و سایز الگو ۳۸ یا ۴۰ باشد بنابراین یا باید سایز ۳۸ را بزرگ‌تر کنید یا سایز ۴۰ را کوچک‌تر کنید تا به نتیجه دلخواه‌تان برسید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خیاطی خیاطی خیاط ماهر دوخت لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۹۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی هنرستانهای جوار صنعت برای تامین نیروی کار ماهر در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    جواد کرمی در "همایش روز ملی گندم و نان و تجلیل از فعالان زنجیره تولید نان استان " افزود: برنامه ریزی برای داشتن نیروی کار ماهر در واحد‌های اقتصادی از ملزومات پیشرفت است و استان به این نیرو‌ها نیاز ویژه دارد، چرا که نیروی کار غیر ماهر بهره وری را کاهش می‌دهد.

وی گفت: درصدهستیم هنرستان‌های جوار صنعت تاسیس شود و این موضوع مطالعه و کارشناسی شده و به همت استاندار آذربایجان غربی به مرحله اجرا نزدیک می‌شود.

کرمی ادامه داد: در دولت سیزدهم برای مدیریت نان و گندم اتفاقات مطلوبی رخ داده است و نزدیک یک میلیون تن میزان تولید گندم استان در سال گذشته بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: این استان به رتبه پنجم کشوری دست یافته است که این یک رتبه و جایگاه مطلوب در کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش توزیع و کارخانجات و در روند تولید نان مدیریت بهینه لازم بود و در این راستا رتبه بندی کارخانه‌ها مورد توجه قرار داده شد و سهیمه بندی شکل گرفت و مقرر شده است این ارزیابی‌ها هر ۶ ماه بررسی شود و اگر واحدی این الزامات را رعایت نکند اقدامات لازم انجام شود.

کرمی ادامه داد: در بخش نانوایی‌ها نیز در بحث تولید و توزیع نان اقداماتی انجام شد و قرار شد در این راستا صدور مجوز‌ها با اهلیت سنجی انجام شود چرا که برخی افراد در ارومیه چندین نانوایی دارند ولی حتی خود این افراد در این استان زندگی نمی‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: برای کاهش صف‌های نان و مدیریت زمان شهروندان نانوایی‌های آزاد پز در استان فعالیت می‌کنند و تلاش‌ها براین است که با مشارکت خود مردم نتایج مطلوبی اخذ شود.

کرمی با اشاره به تحقق شعار سال هم بیان کرد: مشکل اصلی کشور همانگونه که رهبر معظم انقلاب با نگرش هوشمندانه خود بیان کردند به مشکلات اقتصادی باز می‌گردد و در این زمینه مشارکت مردم در این امر لازم است.

وی با اشاره به رشد ۲۰۰ درصدی جذب سرمایه گذار در استان در سال گذشته و همراهی با واحد‌های تولیدی در آذربایجان غربی افزود: به غیر از این مشارکت مردم در امر اقتصاد ممکن نیست.

کرمی گفت: در این راستا و با پیگیری‌های استاندار آذربایجان غربی یکشنبه‌های تولید در استان رقم خورد و تلاش‌هایی برای رفع مشکلات واحد‌های صنعتی و تولیدی انجام شد که عملکرد خوبی برای استان در مقایسه با سنوات قبل ثبت شد.

این مسئول با اشاره به تحقق  ۱۳۳ درصدی سهم اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ گفت:این اقدامات هر چند با مشارکت بخش خصوصی محقق شده است و دولت نیز نقش مهمی در این زمینه دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: پارسال در زمینه سیب صنعتی مدیریت خوبی در استان انجام شد و در زمینه قیمت و مدیریت جمع اوری بهداشتی مشکلی گزارش نشد و مجوز لازم به سردخانه‌ها در زمینه خرید و انبارداری داده شد.  

وی بیان کرد: در زمینه صادرات سیب با توجه به افزایش متقاضیان صادرات واشباع بازار اقدامات و تدابیر لازم بکار گرفته شد.

کرمی با تاکید بر مدیریت آب در استان بیان کرد: در سال‌های گذشته عمده کشت در منطقه در بخش گندم به صورت دیم بود و لازم است تغییرات جدی در بخش کشاورزی با استفاده از بکارگیری دانش‌های روز و تغییر الگوی کشت انجام شود.

وی به خرید تضمینی گندم هم اشاره کرد و گفت: تلاش می‌شود در این زمینه بهتر از سال قبل مشارکت دستگاه‌های مربوطه و گندم کاران را داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • راهنمای خرید چرخ خیاطی (8 نکته‌ای که باید بدانید)
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته‌اند
  • راه اندازی هنرستانهای جوار صنعت برای تامین نیروی کار ماهر در آذربایجان غربی
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته اند
  • جشنواره شهر رمضان برای برنامه‌های دیگر پایتخت الگو است
  • چرا وام سرباز ماهر و ازدواج پرداخت نمی شود؟
  • برق گرفتگی جان خیاط را گرفت
  • خیس بودن کف کارگاه خیاطی، حادثه آفرید
  • شهدای ورزشکار الگو و سرلوحه ما هستند