Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهترین راه پیشگیری از گرد و غبار، فرسایش خاک و بیابانی شدن کشور، توسعه نهال کاری و تقویت پوشش گیاهی است.

به گزارش شریان نیوز،  با توجه به قرار گرفتن ایران در کمربندی خشک و نیمه خشک، هر میزان نهالی که در کشور کاشته شود، باز هم کم است چرا که درختان گرد و غبار و دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب و اکسیژن تولید می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همه ساله هفته منابع طبیعی از ۱۵ تا ۲۱ اسفند در کشور برگزار می شود که نخستین روز این هفته در تقویم، روز درختکاری نامگذاری شده است و مردم در این روز با حضور در طبیعت و کاشت درخت به استقبال سال نو می روند‌.

طبق اظهارات مسئولان سازمان جنگل ها و مراتع آبخیزداری کشور، امسال در حوزه درختکاری همگانی برنامه متفاوتی آغاز شده به طوریکه از ۱۴ آذر با مشارکت اقشار مختلف مردم نهال کاری صورت گرفته است.

با توجه به اهمیت سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین اقدامات پیرامون نهال کاری و هفته منابع طبیعی با خبر شویم:

 

کاشت ۱۳ میلیون اصله نهال در کشور/ حفاظت از منابع طبیعی بستر فعالیت های اقتصادی و اجتماعی

وحید جعفریان مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین اقدامات پیرامون روز درختکاری و هفته منابع طبیعی اظهار کرد: امسال در حوزه درختکاری عمومی و همگانی برنامه متفاوتی در مقایسه با سال های قبل صورت گرفته به طوریکه با توجه به مباحث علمی و فنی، ارتقای سازگاری با پیامدهای تغییر اقلیم و استفاده به موقع از نزولات جوی از ۱۴ آذر فعالیت های درختکاری با همکاری سایر دستگاه های اجرایی آغاز شده است.

وی افزود: بنابر آمار از ۱۴ آذر امسال تاکنون حدود ۱۳ میلیون اصله نهال از گونه های بومی و سازگار با اقلیم های مختلف هیرکانی، ارسبانی و زاگرسی کاشته شدند.

جعفریان ادامه داد: سازمان جنگل ها در نظر دارد که در سال های آتی در همین بازه زمانی فعالیت های نهال کاری را متناسب با شرایط اقلیمی ادامه دهد.

این مقام مسئول شعار امسال هفته منابع طبیعی را «نهال کاری همگانی برای ایرانی سرسبز» اعلام کرد و گفت: امسال برخی دستگاه های اجرایی نظیر شهرداری، دهیاری، سپاه، بسیج و هلال احمر برنامه مدونی برای پوشش گیاهی داشتند و به همین منظور ما هم همکاری خود را در قالب تفاهم نامه فی مابین انجام دادیم.

مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان جنگل ها و مراتع با اشاره به اینکه فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از ۱۵ اسفند در سراسر کشور برگزار می شود، بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، امسال با ملاحظات خاصی مبنی بر رعایت نکات ایمنی و مسائل بهداشتی روبرو هستیم، اما به طور کلی در هفته منابع طبیعی سعی بر آن است که با استفاده از ظرفیت رسانه ها موضوع اهمیت و ضرورت حفاظت از منابع طبیعی را دنبال کنیم.

وی با اشاره به اینکه حفظ منابع طبیعی بدون همکاری جوامع محلی امکان پذیر نیست، بیان کرد: در دنیا کشورهایی دارای بهترین منابع طبیعی هستند که مردم بیشترین توجه را به این عرصه ها دارند چرا که بستر حیات بسیاری از فعالیت های اجتماعی و اقتصادی وابسته به مدیریت منابع طبیعی است.

جعفریان ادامه داد: با وجود آنکه دستیابی به توسعه پایدار نیازمند برخورداری از سرمایه منابع طبیعی است، از این رو در سنوات اخیر حساسیت جامعه را نسبت به مراقبت و جلوگیری از تخریب عرصه ها دیده ایم.

   درختکاری در ایران مختص اسفند نیست/مشارکت مردم امری مهم در حفاظت و توسعه نهال

عباس سمیعی مدیر کل روابط عمومی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و دبیر ستاد هماهنگی برگزاری هفته منابع طبیعی با اشاره به اینکه درختکاری در ایران تنها به اسفند ختم نمی شود، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی موجود و میزان بارندگی مناسب، سازمان جنگل ها، نهالکاری را در سطح کشور از ۱۴ آذر آغاز کرده و تا کنون ۱۲ میلیون اصله نهال با مشارکت اقشار مختلف مردم کاشت شده است.

وی افزود: امسال همانند سال های گذشته، هفته منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از تاریخ ۱۵ لغایت ۲۱ اسفند با شعار نهال کاری همگانی برای ایرانی سرسبز در کشور برگزار می شود.

سمیعی با تاکید بر مشارکت مردم در حفاظت و توسعه نهال کاری در هفته منابع طبیعی بیان کرد: با توجه به آنکه مردم سرمایه ارزشمند برای حفظ و نگهداری منابع طبیعی محسوب می شوند، به همین دلیل هفته منابع طبیعی فرصت مناسبی برای مشارکت اقشار مختلف در سرسبزی میهن اسلامی است.

مدیر کل روابط عمومی سازمان جنگل ها بهترین راه پیشگیری از گرد و غبار، فرسایش خاک و بیابانی شدن سرزمین را توسعه نهال کاری و تقویت پوشش گیاهی اعلام کرد.

دبیر ستاد هماهنگی برگزاری هفته منابع طبیعی ادامه داد: ۱۵ تا ۲۱ اسفند هرسال هفته آبخیزداری و منابع طبیعی است که نخستین روز این هفته در تقویم روز درختکاری نامگذاری شده که در این روز مردم با حضور در عرصه های منابع طبیعی با کاشت درخت به استقبال سال نو می روند و با انجام این کار به صورت نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند.

وی درخت را نجات بخش زمین و زندگی بشر دانست و گفت: درختان دی اکسید کربن و گازهای مضر را جذب و اکسیژن پس می دهند و از این طریق اکسیژن خالص را به مردم اهدا می کنند.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب عنایت ویژه ای نسبت به پاسداری از فضای سبز و ترویج امر درختکاری دارند و توصیه هرسال ایشان برای حفظ جنگل ها و مراتع حجت را برای صیانت از منابع طبیعی بر همگان تمام کرده است که بدین منظور سازمان جنگل ها از اقشار مختلف مردم دعوت می کند با اجرای این سنت حسنه در جهت سرسبزی ایران قدم بر دارند.

منبع: شریان

کلیدواژه: هفته منابع طبیعی سازمان جنگل ها مشارکت مردم اقشار مختلف توسعه نهال نهال کاری ۱۴ آذر مدیر کل عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۰۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: در راستا حفاظت از منابع ملی و حفظ حقوق بیت المال اجرای دو مورد تبصره ذیل ماده ۵۵ ق ح ب در منطقه سوادرودبار (لاکوم) به مساحت ۴ هزار متر مربع توسط مامورین سرجنگلبانی کارمزد و نیرو‌های حفاظتی ولوپی مورد آزادسازی قرار گرفته و عرصه بازگشت به انفال گردید.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پویش کاشت یکهزار و ۵۰۰  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • رفع تصرف پنج هکتار عرصه ملی شهرستان بویراحمد از سودجویان
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان