Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یک سال اخیر بازدهی بازار سرمایه به بیش از 200 درصد رسیده است و همین موضوع باعث شده تا این بازار در مقایسه با بازارهای موازی جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشد و روند سیل نقدینگی به سمت این بازار روانه شود.

اما در این میان، از اوایل شهریور ماه سال جاری شاهد تصمیمات جدیدی از سوی مسئولین سازمان بورس بوده ایم و این تصمیمات در ماه آخر سال به اوج خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا در شهریورماه سال جاری مسئولین سازمان بورس تصمیم به محدود کردن دامنه نوسان بازار پایه گرفتند و در ادامه در اسفند ماه سال جاری، تصمیمات جدید به شرح زیر اتخاذ شد:


• فروش استقراضی،
• تغییر حجم مبنا،
• شرایط جدید برای ورود افراد جدید به بورس
• محدود کردن دامنه نوسان در بورس و فرابورس


جدیدترین تصمیم که محدود کردن دامنه نوسان از 5 به 2 درصد بود، در روز چهارشنبه مورخه 14 اسفند 1398 اتخاذ شد و این تصمیم فعالان بازار سرمایه را شوکه کرد. در این تصمیم عنوان شده بود:

«به منظور حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، مقرر شد دامنه نوسان قیمت در کلیه نمادهای معاملاتی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس روز شنبه، ۱۷ اسفند ماه امسال به دو درصد کاهش یابد. تابلو قرمز بازار پایه فرابورس ایران کماکان دارای دامنه نوسان یک درصد است. تغییرات دامنه نوسان در مقاطع زمانی سه ماهه از مان اجرا قابل بازنگری است.»

برخی معتقدند با اجرایی شدن این محدودیت شاهد کاهش جذابیت سرمایه گذاری در بورس و تغییر مسیر نقدینگی از بازار سهام به سمت دیگر بازارهای موازی همچون ارز، طلا، سکه، مسکن و خودرو خواهیم بود که مهم ترین تاثیر این اتفاق، تقویت فعالیت های سوداگرایانه و غیرمولد خواهد بود و در نهایت از تولید کننده حمایت نخواهد شد.

در مقابل، یکی از مدیران بازار سرمایه، اظهار داشته است: «شاید مسئولان نتوانند همه موارد را به طور کامل و شفاف توضیح بدهند اما بازدهی بالای بورس باعث شده بود تا سازمان امور مالیاتی اصرار به دریافت مالیات از سرمایه گذراران این بازار داشته باشد.»

این اظهار نظر نشان می دهد که مدیران بورسی برای جلوگیری از ورود سازمان مالیات به معاملات بازار، تصمیم به محدود کردن نوسان معاملات گرفته اند. اما امروز محمد مسیحی معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به ابهام تصمیم اخیر سازمان بورس در خصوص محدویت دامنه نوسان قیمتی انواع سهام در بازار بورس و فرابورس گفت: اساسا درباره این موضوع که دامه قیمت سهام به هر شکل محدود شود هیچ گونه مذاکره‌ای با سازمان بورس اوراق بهادار نداشته‌ایم.

معاون سازمان امور مالیاتی گفت: بر اساس ماده 143 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان مالیاتی صرفا 0.5 درصد مالیات به صورت مقطوع از خرید و فروش سهام دریافت می کند. این مقام مسئول در سازمان مالیاتی کشور تاکید کرد، اگر بورس اوراق بهادار رونق داشته باشد و نقدینگی جذب این بازار شود سازمان مالیاتی درامد بیشتری به لحاظ مالیات ستانی کسب خواهد کردف بر این اساس مجددا باید تاکید کرد سازمان مالیاتی در این سیاست محدود کننده هیچگونه نقشی نداشته است. وی با بیان اینکه، هم اکنون صرفا از نقل و انتقال سهام که نرخ آن در قانون مالیاتهای مستقیم مشخص شده است، مالیات ستانده می‌شود، گفت: برای 2 تا 3 سال آینده هیچ برنامه‌ای برای اخذ مالیات جدید در حوزه سهام نداریم.

آنچه مسلم است تصمیم به محدود سازی دامنه نوسان قیمت، با ابهامات فراوان و سوالات متعددی در ذهن مردم همراه شده است.

حال به نظر شما، این تصمیم چه تاثیری بر روند بازار خواهد گذاشت؟

آیا شاهد خروج نقدینگی از بورس خواهیم بود؟

پیش بینی شما از آینده بازار سرمایه چیست؟

اساسا چه دلیلی برای اخذ این تصمیم وجود دارد؟

آیا سیاست گذار، تصمیم بهتری می توانست بگیرد؟

به نظر شما با محدودیت دامنه نوسان به 2 درصد، آیا نرخ کارمزد کارگزاری ها نیز بایستی تعدیل شود؟

اگر فعال بازار سرمایه هستید، (با محدودیت دامنه نوسان)، چه تصمیم خواهید گرفت؟ آیا به فعالیت در بورس ادامه می دهید؟

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران سیامند رحمان محمد مصدق روز درختکاری کشتار مسلمانان در هند دعای هفتم صحیفه سجادیه بورس تهران بازار سرمایه سهامداران بورس دامنه نوسان جریان نقدینگی کروناویروس کرونا در ایران سیامند رحمان محمد مصدق روز درختکاری کشتار مسلمانان در هند دعای هفتم صحیفه سجادیه سازمان مالیاتی سازمان مالیات بازار سرمایه دامنه نوسان سازمان بورس محدود کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۴۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌ الله سبحانی: مرد باید ببیند پول مالیات کجا خرج می‌شود

آیت‌ الله جعفر سبحانی گفت: مردم باید متوجه شوند که مالیات پرداختی آنها در کشور هزینه می‌شود و به هیچ عنوان مورد اتلاف قرار نمی‌گیرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیت‌ الله جعفر سبحانی در دیدار رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه مردم باید نسبت به نقش مالیات در آبادنی کشور توجیه شوند، گفت: مردم باید متوجه شوند که مالیات پرداختی آنها در کشور هزینه می‌شود و به هیچ عنوان مورد اتلاف قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: مالیات باید از درآمد افراد اخذ شود و درآمد حاصل از فعالیت‌های اقتصادی مشمول پرداخت مالیات شود.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: نباید منابع مادی کشور مثل نفت و معادن برای هزینه‌های جاری مورد استفاده قرار گیرند چرا که این منابع سرمایه کشور محسوب شده و باید به صورت‌های مفیدتر از آنها بهره برد تا شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر در سطح کشور باشیم.

همچنین حسین ملکا رئیس دفتر مقام معظم رهبری در شهر مقدس قم در دیدار رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خواستار مبارزه با فرار مالیاتی و مطالبه مالیات بر پایه داده های مستند شد.

حجت الاسلام ملکا ضمن تاکید بر مردم داری و تکریم ارباب رجوع تصریح کرد: باید در رسانه ها این موضوع گفته شود که مالیات یک وظیفه شرعی است و به عنوان یک واجب شرعی به آن پرداخته شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این دیدار به ارائه گزارش دستاوردهای نظام مالیاتی کشور پرداخت و گزارشی در خصوص سهم مالیات در بودجه عمومی دولت پرداخت.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: نظام مالیاتی در راستای حمایت از تولید در یک اقدام بی سابقه نرخ مالیات بر درآمد واحدهای تولیدی را طی دو سال گذشته به ترتیب 5 و 7 درصد کاهش  داده و‌ برای سال 1403 نیز کاهش 5 درصدی را پیشنهاد داده لذا  هدف سازمان کاهش فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی می باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • مجمع حکشتی ۱۴۰۳ | سرمایه حکشتی چند درصد افزایش یافت؟
  • رشد ۲۷ هزار واحدی بورس/ ورود ۳۲۰ میلیارد تومان نقدینگی
  • رشد ۲۷ هزار واحدی بورس/ ورود ۲۵۰ میلیارد تومان نقدینگی
  • آیت‌ الله سبحانی: مرد باید ببیند پول مالیات کجا خرج می‌شود
  • با مشارکت مردم و رونق بازار سرمایه شعار سال محقق می‌شود
  • جهش بیش از ۷۷ هزار واحدی شاخص کل در روز تزریق نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام
  • رشد چشمگیر بورس در اولین روز اردیبهشت؛ کام سهامداران شیرین شد