Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:  گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه اراک به دانش فنی تولید فولاد TRIP دست یافتند که در نوع خود در کشور بی‌نظیر است.
به گزارش خرداد به نقل از روابط عمومی دانشگاه اراک، دکتر «یوسف پاینده» و«بهمن میرزاخانی» از اعضای هیات علمی گروه مهندسی مواد و متالورژی این دانشگاه با همکاری «عیسی خانی» دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش شناسایی و انتخاب مواد به دانش فنی این نوع فولاد دست یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 فولاد TRIP نوعی از فولادهای پیشرفته پراستحکام است که به طور همزمان از استحکام و انعطاف‌پذیری بالا برخوردار است.
عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه اراک گفت: کاربرد این نوع از فولاد به‌دلیل کارآمدی از نظر مشخصات مکانیکی، عناصر آلیاژی بسیار اندک و مقرون به‌صرفه بودن بیشتر در صنعت خودرو سازی است. «یوسف پاینده» این دانش ناشی از طراحی انتخاب عناصر آلیاژی و فولادسازی، ریخته گری، کارگرم و عملیات حرارتی نهایی بوده و منجر به تولید قطعاتی می شود که در مقیاس صنعتی قابل استفاده است.وی ادامه داد: عناصر آلیاژی اصلی این فولادها به طور کلی شامل کربن، سیلیسیم و منگنز بوده و مجموع این عناصر به طور معمول بالای پنج درصد است.عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه اراک هدف از انجام این پژوهش را تولید فولاد TRIP منگنز پایین در مقیاس صنعتی عنوان کرد و گفت: بر این اساس ۲ ترکیب شیمیایی متفاوت طوری انتخاب شد که مجموع عناصر آلیاژی اصلی کمتر از چهار درصد باشد.
پاینده افزود: بر این اساس پس از آماده سازی مذاب، ۲ شمش به مقطع ۱۵ در ۱۵ و طول تقریبی ۶۰ سانتی متر ریخته‌گری شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عملیات ترمومکانیکال چالش اصلی تولید این نوع فولاد ها به شمار می رود، ابتدا دما و زمان کار گرم بهینه و سپس شرایط عملیات حرارتی نهایی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت دما و زمان بهینه در هر ۲ مرحله و به صورت تابعی از ضخامت به‌دست آمد.
عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: این تحقیق در مقیاس نیمه صنعتی انجام شده و قابلیت صنعتی شدن را داراست و افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری در این صنعت را دارند دانش فنی این دستاورد برای آنان موجود است.
دانشگاه اراک بیش از نیم قرن سابقه فعالیت دارد و یکی از مراکز علمی و پؤوهشی معتبر کشور است. برچسب ها: فولاد TRIP ، متالورژی

منبع: خرداد

کلیدواژه: فولاد TRIP متالورژی دانشگاه اراک فولاد TRIP دانش فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۸۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملی ملایر گفت: این طرح در دانشگاه و با هدف آموزشی و تحقیقاتی راه اندازی شده است.

سعید خلجی افزود: سالن تحقیقاتی پرورش طیور گروه علوم دامی دانشگاه ملایر مجهز به قفس‌های باطری شکل به ظرفیت هزار قطعه جوجه گوشتی، ۴۵۰ قطعه مرغ تخمگذار و ۲۴۰ قطعه مرغ مادر در هر دوره پرورش است.

او تصریح کرد: قابلیت اجرای طرح‌های مختلف آزمایشی این سالن در طیور گوشتی، تخمگذار و مادر، کبک و بلدرچین است و مجهز به قفس‌های باطری سه طبقه دارای آبخوری نیپل و دانخوری تراف با قابلیت تنظیم ارتفاع، منبع آب جهت اندازه‌گیری مصرف آب و سینی‌های جمع‌آوری فضولات گالوانیزه است.

مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملی ملایر گفت: از قابلیت‌های این سالن امکان انجام انواع آزمایش‌های مربوط به تعیین نیاز مواد مغذی مورد نیاز طیور همچون پروتئین، اسید‌های آمینه، مواد معدنی و ویتامین‌ها و نیز انجام آزمایش‌های مربوط به اندازه‌گیری قابلیت هضم مواد خوراکی و ابقاء مواد مغذی است.
سعید خلجی افزود: سیستم نور سالن از طریق لامپ‌های LED تعبیه شده در ارتفاع مختلف بوده، به نحوی که نور بطور یکنواخت در بین طبقه‌های مختلف قفس‌ها روشنایی ایجاد کند.

او تصریح کرد: سیستم تهویه سالن شامل ۲ عدد فن ۹۰ جهت تخلیه هوا و یک عدد فن ۳۰ برای گردش هوای بین طبقات قفس است و بسته به سن جوجه‌ها توسط تایمر تعبیه شده روشن و خاموش می‌شود.

مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملایر گفت: از مزایای این سالن امکان انجام طرح‌های تحقیقاتی مورد نیاز صنعت طیور با دقت و صحت بالا است و نتایج و داده‌های بدست آمده از آزمایش‌های صورت گرفته بر روی طیور مختلف در این سالن می‌تواند در مزارع تجاری سطح کشور مورد استفاده قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • همکاری دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز
  • همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • طرح پویش؛ از بین‌برنده شکاف دانشگاه و صنعت
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • متاسفانه با یک آپارتاید علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب شد | داود یونسیان کیست؟
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی