Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-20@02:02:36 GMT

پس از تصادف چه اقداماتی انجام دهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۶۴۱۶۴

پس از تصادف چه اقداماتی انجام دهیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و میتوانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید.

تاریخچه مقررات
اولین قانون در زمینه استفاده از وسایل نقلیه درتهران، سال ۱۲۸۵ هجری قمری تدوین شد که در آن به قوانین درشکه‌ها و دوچرخه‌ها ااشاره شده بود.

پس از آن، اولین آئین نامه کامل قاونین راهنمایی و رانندگی سال ۱۳۱۸ به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آئین نامه در ۱۳ فصل و ۱۰۲ ماده تهیه شد و از آن به عنوان مادر قوانین راهنمایی و رانندگی یاد میشود.

پس از سال ها، این آئین نامه با توجه به تغییرات ایجاد شده در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، مورد بازنگری قرار گرفت و در هشتم تیرماه ۱۳۸۴، آئین نامه جدید در ۲۲۳ ماده و ۲ پیوست در ۱۰ فصل به تصویب رسید.

در ادامه مواد فصل هفتم آئین نامه راهنمایی و رانندگی را می‌خوانید:


فصل هفتم - تصادفات
ماده ۸۷- راننده هر وسیله نقلیه‌ای که مرتکب تصادف منجر به جرح یا فوت گردد، موظف است‌بلافاصله وسیله نقلیه را در محل تصادف متوقف ساخته و با نصب علایم ایمنی هشداردهنده برابر ماده (۷۱) این آیین‌نامه، رانندگان وسایل نقلیه دیگر را از وقوع حادثه آگاه سازد و تا هنگامی که تشریفات مربوط به‌رسیدگی از سوی راهنمایی و رانندگی وپلیس راه پایان نیافته از تغییر وضع وسیله نقلیه یا صحنه تصادف خودداری نموده وبلافاصله اقدام به انتقال مجروحان به مراکز درمانی نماید.

تبصره - در تصادفات منجر به جرح در صورتی که وسیله نقلیه دیگری برای انتقال فوری مجروحان به‌مراکز درمانی موجود نباشد، راننده وسیله نقلیه در تصادف می‌تواند باعلامت گذاری محل قرار گرفتن چرخ‌درسطح راه، اقدام به حمل مجروحان با وسیله نقلیه خود نماید.

ماده ۸۸- واحد‌های راهنمایی و رانندگی و پلیس راه موظفند پس از اطلاع از وقوع تصادف، در اسرع وقت اقدام به اعزام کارشناس تصادف به همراه تجهیزات و امکانات نظیرکمک‌های اولیه، دوربین عکاسی وفیلمبرداری، آمبولانس، جک بادی و یا جرثقیل ومانند آنها، بر حسب نیاز نمایند. کارشناس رسیدگی کننده به تصادف موضوع را به نزدیکترین واحد انتظامی اعلام و درصورت ضرورت‌و بر حسب مورد، برای درخواست کمک از نزدیکترین واحد فوریت‌های پزشکی (اورژانس)، امداد ونجات، آتش نشانی، مرکز راهداری، شهرداری و یا دهیاری اقدام نموده و تا پایان رسیدگی به تصادف وبرقراری ایمنی تردد در محل وقوع، سانحه رامدیریت‌نماید.

تبصره - نحوه همکاری و وظیفه دستگاه‌های یاد شده و همچنین اعمال مدیریت از سوی کارشناس‌تصادف، برابر دستورالعملی خواهد بود که به تصویب کمیسیون ایمنی راه‌های کشور می‌رسد.

ماده ۸۹- هرگاه تصادف تنها منجر به خسارت مالی شود به نحوی که امکان حرکت از وسیله نقلیه سلب نشده باشد، رانندگان موظفند بلافاصله وسیله نقلیه را برای رسیدگی وبازدید کارشناس تصادفات درمحل حادثه، به کنار راه منتقل کنند تا موجب سد معبرنگردد.

ماده ۹۰- در نقاطی که کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه وجود ندارد و یاحضور به هنگام‌آنان مقدور نباشد مسئولان امر می‌توانند از نظرات مستدل حداقل سه نفر از رانندگان پایه یکم و یا پایه (ت) استفاده نمایند.

ماده ۹۱- رانندگان وسایل نقلیه هنگام تصادف منجر به جرح یا فوت مکلفند بلافاصله نام و نشانی صحیح و مشخصات گواهی‌نامه رانندگی وسیله نقلیه خود را به مأموران انتظامی اعلام دارند و در صورتدرخواست مدارک قانونی اعم از گواهی‌نامه، کارتشناسایی خودرو و بیمه نامه از سوی مأموران مربوط، اینمدارک را به آنان تسلیم نمایند.

ماده ۹۲- رانندگانی که با وسیله نقلیه متوقفی که سرنشین ندارد تصادف می‌نمایند نباید محل وقوع‌تصادف را ترک کنند و در صورت مراجعه نکردن راننده و یا مالک آن. باید صاحب یا راننده وسیله نقلیه و یامأموران راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه رااز هویت و نشانی کامل خود آگاه سازند و در صورت دسترسی‌نداشتن به ایشان، نام ونام خانوادگی و نشانی دقیق خویش و شماره و مشخصات دیگر وسیله نقلیه خود را بررویکاغذی نوشته و در محلی قابل دیدن بر روی وسیله نقلیه متوقف، الصاق نمایند.

ماده ۹۳- رانندگانی که با حیوانات، اشیا، تأسیسات و مانند آن‌ها تصادف و ایجادخسارت می‌نمایند، باید به منظور جلوگیری از بسته شدن راه و پیشگیری از بروز حوادثاحتمالی دیگر، در صورت امکان‌حیوان مرده یا مصدوم و همچنین اشیا باقی مانده در محلتصادف را از سطح سواره رو بیرون برده و موظفندصاحبان و مالکان آن‌ها یا مأموران راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه را از وقوع تصادف آگاه نمایند.

ماده ۹۴- هرگاه راننده وسیله نقلیه در اثر تصادف توانایی اجرای مقررات مندرج درمواد (۹۲) و (۹۳) این آیین‌نامه را نداشته باشد موظف است در اولین فرصت مراتب را بهم أموران مربوط اعلام دارد. اگر مالک وسیله نقلیه فردی غیر از راننده باشد پس از آگاهی از واقعه و در صورتی که راننده مراتب را به‌مأموران مربوط اطلاع نداده باشد، مالک موظف است در اسرع وقت مأموران مربوط را از واقعه آگاه سازد.

ماده ۹۵- تعمیرگاه‌ها و توقفگاه‌ها موظفند ظرف ۲۴ ساعت پس از دیدن وسیله نقلیه‌ایکه آثار تصادف‌یا جای گلوله در آن وجود دارد مراتب را با ذکر مشخصات وسیله نقلیه ودر صورت امکان با ذکر نام و نشانی‌راننده به واحد انتظامی محل اعلام دارند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشنامه آیین نامه راهنمایی و رانندگی راهنمایی و رانندگی وسیله نقلیه آئین نامه پلیس راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه اقداماتی قبل از پرواز و در فرودگاه باید انجام داد؟

یکی از مهم‌ترین مزایای سفر با هواپیما، صرفه‌جویی در زمان است. در دنیای پرتنش و پراسترس امروزی، هواپیما این امکان را به ما می‌دهد که در کمترین زمان ممکن به مقصدمان برسیم و زمان بیشتری برای لذت بردن از سفر و گشت‌وگذار در مقصد داشته باشیم.

آگاهی در مورد بعضی قوانین و اقدامات ضروری قبل پرواز به ما کمک می‌کند با آرامش بیشتری راهی سفر شویم و در طول پرواز به مشکلی برنخوریم. در این مقاله به برخی از اقداماتی که باید قبل از پرواز انجام شوند پرداخته‌ایم؛ با ما همراه باشید!

خرید بلیط هواپیما

بدیهی است که اولین و اصلی ترین قدم برای شروع یک سفر هوایی، خرید بلیط هواپیما است. برای این کار می‌توانید از سایت‌های اینترنتی نظیر سفرمارکت اقدام کنید و در هر ساعت از شبانه‌روز بلیط مناسبی را تهیه کنید. همچنین با مقایسه شرکت‌های هواپیمایی می‌توانید در ساعت و روز مدنظرتان بلیط خریداری کنید. سفر با هواپیما یکی از راحت‌ترین و سریع‌ترین روش‌های سفر بین شهرها و کشورهای مختلف است؛ بنابراین لازم است چند روز مانده به تاریخ سفر بلیط خود را تهیه کنید تا با مشکلی مواجه نشوید.

پوشیدن لباس و کفش مناسب برای راحتی در هواپیما

بهتر است حین پرواز، به ویژه در سفرهای طولانی و چند ساعته، لباس راحت و مناسب با فصل بپوشید. همچنین کفش‌هایی انتخاب کنید که در فرودگاه و زمان پرواز پاهایتان اذیت نشود. برای احساس راحتی بیشتر در سفرهای طولانی، بهتر است آب کافی بنوشید و با حرکات ساده دست‌ها و پاهایتان را ورزش دهید تا دچار گرفتگی عضلات نشوید و احساس سستی و خستگی نکنید.

زمان حضور در فرودگاه

حالا نوبت آغاز سفر است! توصیه می‌کنیم از چند روز قبل از سفر در مورد این که چطور به فرودگاه بروید تصمیم‌گیری کنید؛ درصورت نیاز می‌توانید از روز قبل تاکسی رزرو کنید. بهتر است برای سفرهای داخلی یک ساعت و برای سفرهای خارجی سه ساعت قبل از ساعت پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید. با این کار با خیال راحت می‌توانید به کارهای قبل پروازتان رسیدگی کنید و بدون استرس و اطمینان خاطر منتظر پروازتان باشید. پروازهای خارجی تشریفات زیادتری دارند، بدین جهت هرچه زودتر به فرودگاه بروید، کارهایتان زودتر انجام می‌شود.

بهتر است پیش از ترک خانه به مقصد فرودگاه مطمئن شوید که تمامی مدارک لازم و ضروری را همراه دارید. برای پروازهای داخلی همراه داشتن یک کارت یا مدرک هویتی معتبر کافی است. برای پروازهای خارجی باید پاسپورت و قبض پرداخت عوارض خروج را نیز همراه خود ببرید.

ورود به فرودگاه

در فرودگاه با چند ورودی روبه‌رو خواهید شد که هرکدام شما را به سالن بزرگی می‌رساند، در این قسمت وسایل خود را باید روی تسمه‌نقاله بگذارید و خودتان نیز توسط مأموران فرودگاه، بازرسی بدنی می‌شوید. بعد از عبور از این قسمت باید چمدان را از طرف دیگر بردارید و باید با دقت تابلو اعلانات را بخوانید تا راه خود را به سمت کانترها و گیت‌های صادرکننده‌ی بلیط پیدا کنید.

گرفتن کارت پرواز (چک این)

بعد از اعلام شماره پرواز از سوی پیجرها نوبت به مرحله بعدی می‌رسد که باید از اولین ورودی رد شوید و گیت‌هایی را پیش روی خود خواهید دید. هریک از این گیت‌ها متعلق به یک شرکت هواپیمایی هستند. از روی تابلوی اعلانات می‌توانید از شماره گیت مربوطه مطلع شوید و به سوی پیشخوان موردنظر بروید. حتماً برای پیدا کردن گیت اطلاعاتی نظیر مقصد، شرکت هواپیمایی و ساعت پرواز را چک کنید. در این قسمت متصدی گیت پاسپورت یا کارت ملی شما را می‌گیرد و با چک کردن مشخصات شما از سیستم خود و بررسی تمامی موارد، کارت پرواز شما را صادر می‌کند.

شرایط بار و اضافه‌بار

برای تحویل بار نیز در همین لحظه باید اقدام کنید، چمدان و وسایل بزرگ‌تر خود را باید به قسمت بار بسپارید و در لحظه دریافت کارت پرواز، برای وسایلتان نیز اتیکت مربوطه را بگیرید. با توجه به اینکه در هنگام پرواز هر نفر موظف است وزن مشخص‌شده را حمل کند، بنابراین متصدی گیت با وزن بار و چمدان‌هایتان متوجه اندازه بودن یا اضافه‌بار خواهد شد. در این صورت باید برای اضافه‌بار حمل شده به بانک موجود در سالن رفته و هزینه اضافی‌تر پرداخت کنید. برای پروازهای داخلی هر نفر اجازه بردن ۲۰ کیلوگرم و برای پروازهای خارجی نیز هر نفر ۳۰ کیلوگرم اجازه حمل بار دارد.

چک پاسپورت و عوارض خروج از کشور

این بخش مخصوص مسافران سفرهای خارجی است. مسافران سفرهای خارجی باید حتماً عوارض خروج از کشور پرداخت کنند. در ضمن پاسپورت شما باید بیش از ۶ ماه اعتبار داشته باشد. هر دو این موارد در گیت فرودگاه بررسی می‌شوند و اگر مشکلی خاصی وجود نداشته باشد، شما اجازه دارید وارد سالن انتظار (ترانزیت) شوید.

سالن انتظار (ترانزیت فرودگاه)

همان‌طور که از اسمش پیداست، در این سالن باید منتظر بمانید تا زمان پروازتان برسد. در این سالن برای مسافران کافی شاپ و امکانات رفاهی در نظر گرفته‌شده است. این انتظار با توجه به شرایط فرودگاه و پرواز ممکن است تا چند ساعت نیز زمان ببرد. در این سالن باید به شماره گیت پرواز دقت کنید تا در زمان اعلام از بلندگوها، مستقیماً به سمت گیت مربوط به پروازتان بروید.

سوارشدن به هواپیما

در آخرین مرحله باید وارد گیت پرواز نهایی شوید و بعد از اینکه مسئولان خطوط هواپیمایی کارت پرواز شما را چک کردند، باید از گیت خروجی به سمت هواپیما بروید. البته برای سوارشدن به هواپیما، اتوبوس‌های فرودگاه آماده ارائه خدمات هستند و مسافران را تا پای هواپیما می‌رسانند. برخی مواقع نیز ممکن است هواپیما در نزدیکی گیت باشد، در این صورت باید وارد تونل متصل به هواپیما شوید و به کمک مهمانداران صندلی خود را در هواپیما پیدا کنید.

اقدامات لازم در داخل هواپیما

در این مرحله وقتی صندلی خود را پیدا کردید، وسایل و ساک دستی که همراه خود داخل هواپیما برده‌اید را می‌توانید داخل محفظه‌های بالای سرتان قرار دهید و مشغول بستن کمربند ایمنی خود شوید. در این حین مهمانداران به مسافران شرایط و موارد لازم در رابطه با پرواز را توضیح می‌دهند. هر لحظه نیز به مهماندار نیاز داشته باشید، با زدن دکمه مربوط به مهماندار می‌توانید وی را صدا کرده و سؤالتان را بپرسید. در نهایت نیز باید منتظر خلبان و شروع پرواز باشید.

سخن آخر

سفر کردن با هواپیما و تجربه پرواز بر فراز آسمان یکی از لحظات ناب برای هر فردی است. در سفر با هواپیما مطمئناً تجربه‌های جالبی کسب خواهید کرد و از تماشای آسمان، ابرها و زمین لذت خواهید برد. در این متن سعی بر آن شد تا اقدامات لازم قبل از پرواز و داخل فرودگاه بیان شود تا بدون داشتن استرس و با آسودگی خاطر و رعایت چندین نکات ساده پرواز خوبی داشته باشید. این نکات ساده و درعین‌حال مهم به شما کمک خواهد کرد تا برای سفرهای بعدی‌تان نیز مشتاق به خرید بلیط هواپیما شوید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896669

دیگر خبرها

  • علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
  • چه اقداماتی قبل از پرواز و در فرودگاه باید انجام داد؟
  • راننده پرخطر رنو کشنده به دام قانون افتاد
  • ترخیص بیش از ۴ هزار و ۱۰۰ وسیله نقلیه توقیفی
  • نداشتن رانندگی قابل پیش‌بینی، زمینه‌ساز تصادفات است
  • هوش مصنوعی پشت فرمان صنعت خودرو می‌ نشیند!
  • اعمال قانون روزانه ۱۴۰۰ وسیله نقلیه در پیاده‌روها
  • ۴۱ درصد تصادفات منجر به فوت عابرین پیاده می‌شود
  • روزانه ۱۴۰۰ وسیله نقلیه در پیاده‌روها اعمال قانون شده است
  • طرح ویژه برخورد با رانندگان بدون گواهینامه اجرا می شود