Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلاصه ماجرا این بود که غروب چهارشنبه شرکت بورس و فرابورس اعلام کردند دامنه نوسان معاملات ازروز شنبه از 5 درصد به 2 درصد کاهش می یابد، موضوعی که اعتراض فعالان بازاررا به شدت برانگیخت.

به گزارش بورس تابناک، رییس کل بانک مرکزی امروز در مصاحبه ای با تاکید بر نگرانی های رییس سازمان بورس برای مدیریت این بازار از تعویق محدویت اعمال شده بر دامنه نوسان خبرداد و در نهایت وزیر اقتصاد از لغو این تغییرات خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، ساعتی پیش؛ وزیر اقتصاد و رئیس شورای عالی بورس بر اساس مشورت به عمل آمده با اكثریت اعضای شورای عالی بورس به رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، دستور داد، مصوبه هیات مدیره آن سازمان در خصوص كاهش دامنه نوسان به دو درصد، را به دلیل لزوم مدیریت و تعادل بازارهای مالی در حوزه های اقتصادی كشور، فعلا منتفی شود و تأكید كرد از روز شنبه (17 اسفندماه جاری)، دامنه نوسان در بورس و فرابورس از ۲ درصد به روال عادی بازگردد.

 

یکی از موضوعاتی که بارها از طرف سرمایه گذاران برای عدم تمایل به سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد کشور بیان می شود، تغییر مکرر قوانین در کشور است.

حال این سوال پیش می آید که این ماجرا چه تاثیری بر روند بازار خواهد داشت؟ کمترین ضربه ای که این چنین تصمیم گیری های بر پیکره اقتصاد ما خواهند داشت، فرار نقدینگی است، پس از شهادت سردار سلیمانی و اقدام متقابل کشور، سرمایه گذارانی که به قدرت بازدارندگی کشور ایمان پیدا کرده بودند، نقدینگی را به طرف بازار سرمایه روانه کردند و در نتیجه شاهد ورود نقدینگی عظیمی به بازار بودیم.

اما اصل داستان چیست؟ واقعیت این است که هجوم نقدینگی به بازار سرمایه مدیران سازمان بورس را نیز همچون آن دسته از فعالین بازارکه ریزش و رکود سال های 92 را به خاطر دارند، وحشت زده کرده است.

شاپورمحمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار که سال ۹۶ وعده حذف حجم مبنا و ایجاد دامنه نوسان پویا را می داد و این اقدامات را مثبت می دانست، چرا در مسیری خلاف آنچه وعده داده بود، قدم برداشته است.

مدیران سازمان بورس در پی آن هستند که با اعمال برخی محدودیت ها روند را آرامتر کرده و فرصتی برای آشنایی بیشتر سهامداران تازه وارد به بازار فراهم آورند.

لیکن فراموش کرده اند که کمترین تأثیر این تصمیمات شبانه، در شرایط جنگ اقتصادی فرار نقدینگی از بورس به سمت بازارهای تورم زا همچون ارز، طلا، خودرو و مسکن است که در شرایط فعلی افزایش قیمت‌ها در آنها می‌تواند عرصه را بیش از پیش بر مردم تنگ کند.

یکی دیگر از مسائلی که فعالان این بازار به آن اشاره می‌کنند این است که هرگونه تغییر در خصوص دامنه نوسان باید سه روز کاری قبل از اجرایی شدن به اطلاع عموم بازار برسد حال آن که این مورد نیز رعایت نشد و پس از پایان معاملات هفته جاری و در غروب چهارشنبه شاهد اعلام کاهش دامنه نوسان در معاملات بورس و فرابورس از 5 درصد به 2 درصد بوده‌ایم.

کاهش دامنه نوسان به دو درصد در حالی برخلاف سایر بورس‌های دنیا که حجم مبنا و دامنه نوسان ندارند، قرار بود اعمال شود که سهامداران در هر خرید ۱.۴ درصد مالیات و کارمزد کارگزاران را می پردازند و در حقیقت به ازای هر خرید و فروش در این وضعیت حدود سود اندکی به سهامداران خرد تعلق می گیرد.

در همین خصوص خبرنگار بورس تابناک در گفت و گویی با مهدی افشار اعلم، کارشناس بازار سرمایه نظر وی را برای ایجاد تعادل در بورس در شرایط ایجاد شده جویا شد.

مهدی افشار اعلم با بیان اینکه سازمان بورس از هجوم نقدینگی به بازار سرمایه و افزایش غیر منطقی قیمت ها هراسان شده اظهار کرد: بازگشت به اصول اولیه و ابتدایی مفهوم بازار را راه حل این موضوع دانست.

وی با بیان اینکه چنانچه بازاری با عدم توازن مواجه شود، از بین چند مولفه تاثیرگذار، دو مولفه عرضه و تقاضا نقش اساسی دارند، ادامه داد: اگر بازاری از تعادل خارج می شود و به طرف افراط و تفریط پیش ‌رود، باید بررسی شود کدام یک از این دو مختل شده و با بررسی این دو مولفه و ایجاد تعادل از افراط و تفریط در بازار جلوگیری کرد.

افشار اعلم افزود: با توجه به اینکه شاهد افزایش تقاضا به دلیل حجم نقدینگی هستیم و نمی‌توانیم مولفه های موثر بر تقاضا را حل کنیم برای اینکه بازار از تعادل خارج نشود، باید عرضه ها را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه نمی توان عرضه را در بازارهای مثل ارز یا مسکن در کوتاه مدت افزایش داد، خاطر نشان کرد: برای اینکه نقدینگی در بازار بماند تا تورم نجومی ایجاد نشود و به سایر بخش‌های اقتصادی سرایت نکند، باید عرضه سهام را افزایش دهید.

افشاراعلم با اشاره به اینکه سازمان و زیر مجموعه های آن باید با دولت مذاکره کنند به نتایج موفقیت مذاکرات سازمان در تدوین قوانین بودجه اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار رییس سازمان بورس در کمیسیون‌های مختلف مجلس حضور پیدا می‌کند و دغدغه فعالان این بازار را به گوش نمایندگان مردم می رساند.

وی ادامه داد: در این شرایط نیز سازمان باید با دولت مذاکره کند و آنها را برای عرضه شرکت‌های بزرگ در بورس متقاعد کند تا بازار تشنه سیراب کند و آرام شود.

افشار اعلم همچنین برخی اقدامات همچون محدود کردن کدهای معاملاتی جدید را تمسخر آمیز خواند و گفت: اعمال این چنین قوانینی اصلاً پسندیده و شایسته نیست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران روز درختکاری کشتار مسلمانان در هند خاویر پرز دکوئیار حسین شیخ الاسلام افزایش عرضه دامنه نوسان بورس کروناویروس کرونا در ایران روز درختکاری کشتار مسلمانان در هند خاویر پرز دکوئیار حسین شیخ الاسلام بازار سرمایه سازمان بورس دامنه نوسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخی‌ها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارش‌های سالیانه، تغییر دلار نیما و.. است.

او افزود: سهم‌های شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند، فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما نقد شوندگی بالا و.. جذابیت آنها برای پول‌های بزرگ دو چندان می‌کند. در میانه‌ هفته سهامداران این سهم‌ها بخشی، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند. تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیده‌ها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!

وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های میلگردی حوالی ۵% بهتر می‌شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه و بالای ۴۱ هزار رسید، نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.

او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شدکه در کنار اصلاح نرخ خرید برق می‌تواند صنعت برق را متحول کند با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سازمان بازرسی کل کشور به ماجرای «نوکیای ایرانی» ورود کند
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟