Web Analytics Made Easy - Statcounter

منتخب مردم لار و گراش در مجلس یازدهم گفت: قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها ظرفیت بالایی برای رهایی از اعتیاد خام‌فروشی نفت و بی‌اثرکردن تحریم‌های نفتی آمریکا دارد.اجرای این قانون در مجلس آینده قطعا مورد نظارت نماینده‌ها قرار می‌گیرد.

حسین حسین‌زاده منتخب مردم لار و گراش در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به ضرورت توسعه صنایع پالایشی در کشور گفت:  از آنجا که توجه به تقویت زنجیره ارزش در کلیت امری مطلوب است لذا احداث پتروپالایشگاه‌ها با ملاحظات اقتصادی و زیست محیطی بایستی مدنظر سیاستگذاران قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا که فاقد منابع نفت و گاز بوده در حوزه صنایع پتروپالایشی و توسعه این واحدها سرمایه‌گذاری کرده‌اند و سرمایه‌ی بسیاری را برای کشور خود به ارمغان آورده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه نامطلوب ایران در بازار فرآورده‌های نفتی اظهار داشت: برای مثال سنگاپور با ۴۵.۸ میلیارد دلار صادرات، جایگاه سوم را در بین کشورهای صادرکننده فرآورده‌های نفتی دارد. درحالیکه اسم ایران به عنوان اولین دارنده نفت و گاز دنیا در میان این ۱۵ کشور دیده نمی‌شود.

* درجه تحریم‌پذیری نفت خام از فرآورده نفتی بیشتر است

حسین‌زاده با اشاره به تداوم صادرات فرآورده ایران در شرایط تحریمی گفت: قطعا فروش نفت خام در شرایط تحریم مشکل‌تر است و ما بایستی تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کنیم که یکی از مصادیق این امر حرکت به سمت تکمیل زنجیره ارزش و توسعه پتروپالایشگاه‌ها است. نفت خام به خودی‌خود درجه تحریم‌پذیری بالایی دارد اما هنگامی که از مسیر توسعه پتروپالایشگاه و توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی هزاران محصول متنوع تولید کنیم، تاثیر تحریم‌ها کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

نماینده مردم لار و گراش در مجلس شورای اسلامی افزود: به طور کلی تعدد خریداران فرآورده، تنوع در شیوه صادرات و حجم کوچک محموله‌های صادراتی، کم‌بودن فاصله از مقصد فروش و کوچک شدن حجم تراکنش‌های بانکی از جمله عوامل سخت شدن و حتی غیرممکن شدن تحریم فرآورده‌های نفتی ایران است.

*مجلس آینده بر اجرای دقیق قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها نظارت می‌کند

وی با اشاره به وجود بازار منطقه‌ای برای صادرات فرآورده گفت: براساس گزارش‌های اداره اطلاعات انرژی امریکا تنها چهار کشور ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان در سال ۲۰۱۷ میلادی، روزانه بیش از ۱۴۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی وارد ‌کرده‌اند. سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان به دلیل درگیر بودن در جنگ‌های داخلی توان توسعه‌ زیرساخت‌های پالایشی و پتروشیمیایی خود را ندارند و یک بازار مطلوب برای ایران به‌حساب می‌آیند.

حسین‌زاده در ادامه گفت: مسئله تامین مالی مهترین مشکلی است که در سالیان اخیر گریبان‌گیر توسعه صنایع پایین‌دستی کشور خصوصا صنعت پالایش نفت بوده است. طی دو دهه اخیر هیچ فاینانس خارجی برای ساخت یا توسعه پالایشگاه در کشور محقق نشده است. لذا ابداع تنفس خوراک می‌تواند مشکل تامین مالی پروژه را تا حد قابل توجهی حل نموده و موجبات پیشرفت پروژه‌ها را فراهم نماید.

نماینده مردم لار و گراش در مجلس شورای اسلامی افزود: سازوکار تنفس خوراک مبتنی بر این موضوع است که در سال‌های ابتدایی پروژه تا بازیافت هزینه سرمایه‌گذاری پروژه (CAPEX)، هزینه خوراک دریافت نشود که این موضوع اقتصاد پروژه را بسیار جذاب می نماید و موجب اقبال سرمایه‌گذاران خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها که در مجلس دهم تدوین شد، ظرفیت بالایی برای رهایی از اعتیاد خام‌فروشی نفت و بی‌اثرکردن تحریم‌های نفتی آمریکا دارد. این قانون قطعا در مجلس آینده مورد حمایت و نظارت نماینده‌ها قرار می‌گیرد تا به درستی توسط وزارت نفت اجرا شود. البته ممکن است در صورت لزوم اصلاحاتی نیز در آیین‌نامه آن انجام شود که بررسی این موضوع بر عهده‌ی کمیسیون انرژی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اعتیاد مجلس شورای اسلامی توسعه مجلس حسین حسین زاده توسعه پتروپالایشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۱۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته

به گزارش صدای ایران، مجلس سنای آمریکا بسته‌ای شامل چهار طرح را تصویب کرد که از جمله شامل تحریم خریداران نفت ایران و چند طرح دیگر برای تشدید فشار علیه ایران است.

پیش از این، مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه رویکرد‌های خصمانه خود علیه تهران و در راستای حمایت از متحدان خود از جمله رژیم صهیونیستی و اوکراین، مجموعه‌ای از اقدام‌های ضد ایرانی تحت عنوان «قانون صلح قرن ۲۱» را به تصویب رسانده بود.

«مایکل مک‌کال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان چهارشنبه گذشته چندین طرح ضدایرانی را ذیل بسته «قانون صلح قرن ۲۱» ارائه کرده بود.

وی با تکرار برخی ادعا‌ها در این باره گفت: «برای مقابله واقعی با تهدید نسلی ناشی از اتحاد نامقدس روسیه، چین و ایران، علاوه بر ارائه کمک‌های امنیتی حیاتی به شرکای خود و سرمایه گذاری در پایگاه صنعتی دفاعی خود، نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در سیاست داریم».


شماری طرح ضدایرانی از جمله تحریم خریداران نفت ایران و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی به ایران در چارچوب این بسته قرار دارند.

با تصویب این بسته در سنا، اکنون «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا باید با امضای خود آن را اجرایی کند.

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس : خام فروشی نفت ممنوع است؛ اما با افتخار می‌فروشیم!
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • نظارت‌های صنفی در چهارمحال و بختیاری تشدید می‌شود
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • رادان: : با توسعه هوشمندسازی طرح‌های پلیس قطعاً میزان امنیت افزایش خواهد یافت
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته
  • انجام بیش از ۲ هزار مورد بازرسی و نظارت در چهارمحال و بختیاری
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است