Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، تجدید‌پذیرها دومین منبع انرژی در تولید برق جهانی در سال 2017 بودند. این منابع ارزشمند تجدیدپذیر، 24.5 درصد از تولید برق جهان را در دست دارند و پس از زغال سنگ (با سهم 38.5 درصدی) و گاز طبیعی (با سهم 23 درصدی) و بالاتر از هسته‌ای (با سهم 10.3 درصدی) قرار دارند. از سال 1990، تولید برق تجدید پذیر در سراسر جهان به طور متوسط 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 % در سال رشد کرده است، که بیشتر از میانگین رشد کل تولید برق ( 2.9 %) است. در حالی که 19.4٪ از برق جهانی در سال 1990 از منابع تجدیدپذیر تولید شده بود، این سهم تا سال 2017 به 24.5٪ افزایش یافته است.

بنابر گزارش آژانس بین المللی انرژی (IEA)، در سال 2017، 1816.2 میلیون تن معادل نفت خام (Mtoe) انرژی از منابع تجدیدپذیر در جهان تولید شده است که کشور چین با تولید 277.9 میلیون تن معادل نفت خام، سهم 15 درصدی و رتبه اول را دارد. کشور ایران با تولید 1.8 میلیون تن معادل نفت خام با سهم نزدیک به صفر درصد، رتبه 83 ام جهان را در اختیار دارد.

یکی از مهمترین دلایل عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، منابع سوخت‌های فسیلی خصوصا گاز است که کشور را از نیاز به جهش به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر دور کرده است. روند تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران روند رو به رشدی را نشان می‌دهد ولی سهم تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر با توجه به افزایش تقاضای برق در کشور، روند نزولی دارد و این نشان از عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بر حسب نیاز کشور بوده است.

ایران در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر از کشور رقیب اقتصادی خود در منطقه فاصله زیادی دارد. البته منابع سوخت های فسیلی ایران و ترکیه قابل مقایسه نبوده و ترکیه در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، جبر جغرافیایی بیشتری نسبت به ایران دارد. کشورهای نفتی منطقه اعم از عربستان، امارات و عراق نیز تمایل چندانی در تولید انرژی‌های تجدید پذیر از خود نشان نداده‌اند و میزان تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در این کشورها از ایران نیز کمتر است. اما برای توسعه پایدار و دستیابی به سبد انرژی متنوع، جهش به سوی استفاده از انرژی های تجدیدپذیر بسیار ضروری است.

* کارشناس توسعه زیست بوم نوآوری حوزه انرژی

انتهای پیام/

169 / 336

نویسنده: *محمد طهماسب زاده

انرژی تجدیدپذیر تولید لنرژی آژانس بین المللی انرژی تولید برق نفت خام اقتصاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر آژانس بین المللی انرژی تولید برق نفت خام اقتصاد انرژی های تجدیدپذیر تولید انرژی تولید برق نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید

زینلی کارآفرین و مدیرعامل شرکت کویر تایر خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: پیشنهاد تأسیس کارخانه کویر تایر در سال ۶۷ از همفکری در یک دوره قرآن شروع شد و در سال ۶۷ با تأسیس این کارخانه با هدف اشتغال زایی موافقت شد و امروزه در تمامی حوزه‌های مختلف صنعت در کشور رتبه اول را داریم به طوری که در سال ۱۴۰۱، ۱۶۱ میلیارد تومان سود و پارسال ۸۱۶ میلیارد تومان سود کردیم که این پول خرج توسعه استان می‌شود.

او افزود: منابع مالی دولت سرشار نیست و با این حرکت کند مملکت به رشد کامل و افقی که در انتظار داریم نمی‌رسد بنابراین باید جهشی داشته باشیم و یک میانبر برای توسعه پیدا کنیم که راهکار آن این است که مردم را از طریق تأسیس شرکت پروژه و روی آوردن به بورس پای کار بیاوریم.

زینلی بیان کرد: اگر تأسیس شرکت پروژه مبتنی بر مزیت‌های نسبی هر منطقه را برای مردم معنا و تفسیر کنیم می‌تواند راهکار بزرگ و موثری برای تحقق جهش تولید در حوزه‌های مختلف باشد، زیرا هرجا که مردم پای کار بیایند سعه بیشتر و سریع‌تر می‌شود.

کارآفرین و مدیرعامل شرکت کویر تایر خراسان جنوبی ادامه داد: نقدینگی در کشور وجود دارد و باید در مسیر بورس هدایت شود و بورس امین منابع مالی مردم خواهد بود؛ این اطمینان را می‌دهیم که نظارت‌های سختگیرانه در این قضیه وجود دارد و جایگزین مردم در حوزه نظارت بر منابع مالی آنها است.

او عنوان کرد: همچنین باید ساز و کاری تعریف شود تا از ظرفیت صنوف، اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی که متشکل از مردم هستند استفاده درست در جهت توسعه و اشنغالزایی جدید شود تا با جمع آوری منابع اندک به کار‌های بزرگ در زمینه اقتصادی و توسعه استان و کشور برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • افزایش تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • تأمین پنج درصد برق اداره‌های فارس با تجدیدپذیر‌ها