Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

حمیدرضا جلائی‌پور، جامعه شناس در یادداشتی نوشت: در کمک به اقشار ضعیف نقش دولت مهمتر از نهادهای مدنی است. مهمترین کار «چتری» ‌است که نداریم یعنی «چتر حمایتی هوشمند». متاسفانه بخش ضعیف‌تر اقشار محروم به حال خود رها شده اند و گویی کاری برای آنها نمی‌شود کرد. نظام تامین اجتماعی و حمایتی برای همین‌جاها است؛ یعنی آدمها از یک جایی به پایین تر سقوط نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان دستفروش، پیک موتوری و کارگر ساختمانی که روز برای نان شب کار می‌کند و عملا پس انداز چندانی هم ندارند وضعیت‌شان اسف بار است. شاید تنها کاری که الان می‌توان کرد همین هست که در موضوع رفاه اجتماعی توجه دولت و جامعه مدنی را بیشتر جلب کرد. از یارانه غافل نشوید همین حقوق ثابت حداقلی اما عمومی خیلی وقت‌ها زندگی‌ها را نجات می‌دهد و در مبارزه با کرونا هم می‌تواند کمک کند. در ضمن نقش کمیته امداد مهمتر از بهزیستی است.

متاسفانه داده‌های دقیق از اوضاع مناطق مسکونی غیررسمی به راحتی در دسترس نیست، تا هرچه سریعتر اولویت مناطق جغرافیایی روشن شود. در این‌باره شهرداری‌ها و شوراهای شهر می‌توانند کمک کنند. چین در مبارزه‌اش نقاط ضعیف جمعیتی را مشخص کرده بود. در مناطق محروم‌تر کانکس‌ها یا چادرهایی راه‌اندازی کنند و کالاهای ضروری مثل مواد ضدوعفونی، دستکش و ماسک را توزیع کنند. مثلا محلاتی از کشور هنوز مردم موضوع رو جدی نگرفته‌اند. یعنی کسی که با ماسک و دستکش در خیابان راه می‌رود، به او چپ چپ نگاه می‌کنند! اگر این کانکس‌ها راه بیفتد، ساکنان این مناطق به‌تدریج توجه می‌کنند که موضوع جدی است و ترغیب می‌شوند که بیشتر مواظب باشند. این شماره وزارت بهداشت (V.Behdasht ) هم که مردم با آن شوخی می‌کنند اقدام خوبی بود. اگر از همین کانال پیامک‌ها، اطلاعات دقیق‌تر را مخابره کنند خیلی می‌تواند موثر باشد. به‌خصوص که جمعیت روبرو با فقر این پیام‌ها را جدی‌ دنبال می‌کنند.

یکی از مهمترین کارهایی که دولت باید انجام دهد این است که مشاغلی که بیشترین آسیب از این بحران را متحمل می‌شوند، شناسایی کند و به‌صورت هدفمند از آنها حمایت کند. کارکنان بیشتر این مشاغل جزء اقشار فرودست هستند. مثلاً در خیلی از استان‌هایی که طی این چند سال، مشاغل وابسته به صنعت گردشگری رشد کرده بود، معیشت همه‌ی افراد شاغل در این حوزه‌ها به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار گرفته اند.

شناسایی «کسانی» که در محلات کرونا دارند و شبکه ارتباطات هر بیمار نکته اساسی است. اتفاقا مناطق فقیر همراهی می‌کنند. در این مورد نیروهای امنیتی باید در خدمت نیروهای بهداشتی باشند. متاسفانه دهه هشتاد در بعضی مناطق کشور مشکل احداث بیمارستان برای افراد HIV مثبت مطرح شد که در اجرا درگیری پیش آمد و پیگیری‌ها لغو شد.

در پایان از توان خودمان و از انجام کارهای کوچک غافل نشویم. زیرا اقشار طبقه متوسط می‌توانند در شبکه ارتباطات روزانه‌ خود در محل کار با اقشار ضعیف‌تر، یک پیوند حمایتی برقرار کنند و از طریق آنها برای محلات فقیرتر مواد شوینده و ضدعفونی کننده ارسال کنند. تقویت راهبرد «بهداشت» در مبارزه با کرونا با همین کارهای کوچک نیز تقویت می‌شود. همه در برابر هجوم ویروس به اقشار ضعیف در روزهای آینده مسئولیت داریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس اقشار ضعیف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۲۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسلمانان روهینگیا همچنان با پاکسازی قومی مواجه هستند

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، حدود یک میلیون آواره روهینگیا از سال 2017 پس از سرکوب دولت میانمار در بنگلادش زندگی می‌کنند. با این حال صدها هزار نفر دیگر در میانمار باقی مانده‌ و از سوی سازمان ملل متحد به عنوان بی‌تابعیت معرفی شده‌اند.
 
طبق گزارشی که ایالات متحده منتشر کرد، مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین میانمار در سال 2023 توسط نیروهای امنیتی مورد پاکسازی قومی قرار گرفتند.
 
بر اساس گزارش‌های منتشر شده روهینگیاهای باقیمانده در میانمار همچنان با تبعیض شدید بر اساس قومیت خود روبه‌رو هستند.
 
طبق گزارشی که ایالات متحده منتشر کرد، مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین میانمار در سال 2023 توسط نیروهای امنیتی مورد پاکسازی قومی قرار گرفتند.
 
در بسیاری از موارد غیرنظامیان روهینگیا حتی به عنوان اهدافی برای عملیات نظامی در بحبوحه جنگ داخلی این کشور تلقی می‌شوند.
 
در 25 اوت ارتش نجات روهینگیا مسئولیت حملات به چند پاسگاه‌ امنیتی در شمال ایالت راخین را بر عهده گرفت که منجر به کشته شدن 12 پرسنل امنیتی شد.
 

دیگر خبرها

  • ۲۵ هزار نفر به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام می‌شوند
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • تعرض نیروهای امنیتی به دانشجویان حامی فلسطین در قاهره
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • کشته شدن ۱۱ تروریست در پاکستان
  • راهکار فرانسه برای کمبود پلیس در المپیک پاریس
  • مسلمانان روهینگیا همچنان با پاکسازی قومی مواجه هستند
  • اعزام سه هزار لرستانی به منطقه عملیاتی بازی‌دراز