Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-فعال اصلاح طلب گفت: حقیقت این است که این اولین باری نیست که احتکار در کشور ما رخ می‌دهد و قطعا آخرینِ آن نیز نخواهد بود.

سجاد سالک عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان درباره لزوم برخورد جدی با محتکران لوازم بهداشتی گفت: معتقدم که احتکار اقلام مورد نیاز مردم قبل از اینکه جنبه قضائی پررنگی داشته باشد، یک بحث فرهنگی و اخلاقی است محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: واقعا اینجا این سوال وجود دارد که چطور ممکن است افرادی از نیاز دیگر انسان ها سو استفاده کرده، پا روی تمامی ارزش های انسانی بگذارند و در وضعیتی که سلامت مردم در خطر قرار گرفته با احتکار اقلام مورد نیاز مردم یک جنایت انسانی را مرتکب شوند؟

سالک افزود: معتقدم که ما در این زمینه باید ورود هرچه بیشتر صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشد اسلامی و تمامی نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشور را شاهد باشیم؛ زیرا حقیقت این است که این اولین باری نیست که چنین اتفاقی در کشور ما رخ می‌دهد و قطعا آخرین مورد آن نیز نخواهد بود.
عدم برخورد قاطع با محتکران در موارد گذشته آنها را جسورتر کرده است

عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان یادآور شد: ما در موارد پیشین هم شاهد بودیم در هر موقعیتی که زمزمه کاهش یکی از اقلام مورد نیاز مردم بوجود می آید یک گروه و یا شبکه از افردی پیدا می‌شدند که با احتکار مواد غذایی مردم در حق جامعه ظلم می‌کردند؛ موضوعی که بیش از هرچیز مشکل فرهنگی و اخلاقی جامعه بوده و باید نهادهای فرهنگی در آن ورود پیدا کرده و نسبت به بروز و ظهور این روحیه در مردم هشدارهای لازم را ارئه دهند؛ همچنین اگر از بحث فرهنگی این مشکل هم فارغ شویم برخوردهای نظامی و قضائی در این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

فعال سیاسی گفت: نکته‌ای که باعث شده محتکران در پیشبرد جنایت خودشان در حق جامعه انسانی جسورتر و وقیح‌تر شوند این است که ما در موارد گذشته یا برخورد جدی و قاطعی با محتکران نداشتیم و یا اگر هم این برخورد شکل گرفته اطلاع رسانی خوبی در سطح جامعه صورت نگرفته است ؛ به گونه ای که احساس افکار عمومی و باندهای محتکر این است که اساسا جدیتی در برخورد با این جرم وجود ندارد.

او تاکید ادامه داد: زیرا اگر این هراس و نگرانی وجود داشت قشرهای مختلف مردم به خودشان این اجازه را نمی‌دادند که مجددا ورود پیدا کرده و با یک کالای جدید همان رفتاری را انجام دهند که در مرتبه قبل گروهی دیگر با کالاهایی دیگر انجام دادند و هیچ اتفاقی برایشان رخ نداد؛ موضوعی که باعث شده افراد جدید فرصت را غنیمت بدانند و به خیال خودشان از موهبتی که در اختیارشان قرار گرفته بهترین استفاده را ببرند.
خلا قانونی در برخورد با محتکران وجود ندارد

فعال اصلاح طلب خاطر نشان کرد: من جدیتِ بیشتر و قاطعیت دستگاه قضائی و نهاد های انتظامی را در برخورد با این قضیه بسیار مهم می‌دانم و معتقدم که ما در حال حاضر در برخورد با این موضوع به لحاظ قانونی مشکلی نداریم، چرا که اکنون سه قانون به صورت مشخص به بحث مجازات محتکران می‌پردازد و این سه قانون به اندازه کافی روشن و تبیین کننده هستند؛ اما متاسفانه از نظر نظارت بر اجرای این قانون و اجرای مجازات‌های قانونی لازم هنوز ضعف داریم و در این زمینه یک نهاد خاص را هم نمی‌توان مقصر دانست .

او ادامه داد: همانطور که نمایندگان مجلس در موضوع نظارت و پیگیری بر اجرای قوانین باید فعال‌تر وارد شوند، از دولت و قوه مجریه و دستگاه‌های نظارتی این قوه هم انتظار می‌رود که در این موضوع جدی‌تر وارد شوند، از دستگاه های قضائی و نهادهای انتظامی هم این انتظار وجود دارد که جدیت و قاطعیت بیشتری از خود به نمایش بگذارند؛ علاوه بر این رسانه‌ هم باید نسبت به برخوردهایی که صورت می‌گیرد اطلاع رسانی بیشتری داشته باشد.

سالک افزود: در کنار تمامی این موارد اما این سوال همچنان برای افکار عمومی وجود دارد که با توجه به آمار بالای میلیونی که از کشف کالاهای احتکار شده هرروز اعلام می‌شود برای این کشفیات جدید چه اتفاقی می‌افتد؟ و چرا الان مدت بسیاری است که همچنان با کمبود کالاهای بهداشتی در بازار سرو کار داریم؟ البته زمانی که می‌گویند احتکار شده می‌پذیریم که این اقلام دست مردم نباشد، اما الان این سوال پا بر جاست که اقلام کشف شده کجا می‌رود؟ چرا با اینکه این کالاها کشف می‌شوند باز شاهدیم که کمبود در بازار وجود دارد؟
متاسفانه سیستم توزیع ما با مشکل مواجه است

عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان مشکل در سیستم توزیع را یکی از دلائل کمبود کالا در بازار دانست و گفت: مناظره‌ها و مصاحبه‌هایی که من در چند وقت اخیر در رسانه‌ها بین مسئولان وزارت بهداشت و وزارت صنعت و معدن دیدم برایم محرز کرد که ما هماهنگی بین دستگاهی خوبی برای استفاده از این اقلام نداریم؛ برای مثال اینکه یک وزارت اعلام می‌کند ما مشکلی در تولید نداشته و تولیدمان بالاست و در عین حال وزارت بهداشت اعلام می‌کند که تولیدات شما نه تنها به دست مردم نرسیده، بلکه به دست کارکنان و پرستاران بیمارستانی ما هم که در خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند هم نرسیده نشان می‌دهد که در سیستم توزیع و نظارت ما یک نقص جدی وجود دارد .

سالک تصریح کرد: حتی ما می‌بینیم نمایندگان ارشد دستگاه اجرایی مسائل خودشان را علنی کرده و در قالب نامه نگاری های سرگشاده منتشر می‌کنند معلوم است که مسئولان ارشد دستگاه اجرایی در حل و فصل مسائل داخلی خودشان از طریق مکانیزم‌های موجود به نتیجه نرسیدند که ناچارند فریاد بیرونی سر داده و از طریق رسانه‌ها اقدام کنند تا این مشکلات حل شود.

فعال اصلاح طلب تاکید کرد: معتقدم که این یک آزمون برای مسئولان ماست و همانطور که گفتم چون این اتفاق آخرین بارهم نیست اهمیت دارد و سران سه قوه باید فکری برای این موضوع کرده و در جلسات سران قوا باید این موضع طرح شود، زیرا ممکن است که در مقاطع بعدی خدایی نکرده ما با کمبود سایر کالاها مواجه شویم؛ علاوه بر این اینکه هربار گروهی این را فرصت تلقی کنند برای مال اندوزی خودشان و در عین حال جامعه و مردم را با دردسر مواجه کنند امری است که نباید از آن غافل شد.

او ادامه داد: دست کم در این موضوع به جرات می‌توان گفت این عده اخلال در نظام سلامت کشور وارد کرده‌اند و ما باید یک برخورد قاطعی را در سطح هر سه قوه شاهد باشیم؛ زیرا در کوتاه مدت این اتفاقات، رسیدگی به بهداشت مردم را مشکل دار می‌کند، اما در بلند مدت اثر فاجعه‌بار دیگری هم دارد که شاید الان خیلی مورد توجه نباشد و آن این است که اعتماد مردم را نسبت به کارآمدی سیستم توزیع، نظام سلامت و نظام اجرایی و نظام قانون گذاری و سیستم قضائی ما سلب می‌کند.
دستگاه‌های اجرایی و نظارتی باید به مردم بگویند که در برخورد با محتکران اغماض نخواهند کرد

عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان خاطر نشان کرد: حل و فصل نشدن این موضوع پیام تلخی را به مردم می‌دهد مبنی بر اینکه هر کسی می‌تواند یک رفتار خلاف قانون داشته باشد و هیچ اتفاقی هم برایش نیفتد و این بی اعتمادی ایجاد شده در جامعه اثرش بسیارویرانگر تر است از مورد اول، برای همین ما نیازمند ورود دستگاه های مختلف برای حل این مساله هستیم.

او تاکید کرد: دستگاه های اجرایی و قضائی باید این پیام قاطع را به مردم بدهند که در برخورد با این تخلف اغماض نخواهند کرد و در هر سطحی و با هماهنگی هر فردی این اتفاق صورت می گیرد و در برخورد با این افراد هیچ گونه کوتاهی مرتکب نخواهند شد؛ موضوعی که معتقدم تاکنون رخ نداده و علی رغم اینکه برخی گزارش‌ها به افکار عمومی می‌رسد که بازرسان به انبارها مراجعه می‌کنند اما هنوز به آن اطمینان خاطر نرسیدند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان سیستم توزیع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۰۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت‌ بر نانوایی‌های زابل تشدید شود

علیرضا ملاشاهی در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان زابل گفت: باید در جریان بازدید‌ها ساعت و زمان پخت نانوایی‌ها، وزن چانه، قیمت، کیفیت نان و بویژه وضعیت بهداشتی مورد نظارت و توجه قرار گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه به دلیل ذائقه‌های مختلف، تنوع در تولید نان به عنوان یک ضرورت است، افزود: نانی که توسط واحد‌های خبازی تولید و عرضه می‌شود، باید مورد طبع و ذائقه مردم باشد و در تهیه آن باید تمامی نکات بهداشتی نیز در نظر گرفته شود.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه زابل با تاکید بر برخورد با واحد‌های خبازی متخلف به صورت قانونی، خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند تخلفات را با شماره تلفن ۱۲۴ در رابطه با قیمت نان و سایر موارد اعلام کنند.

وی بیان کرد: نان بعنوان غذای غالب مردم نقش اساسی در سبد خانوار دارد، بنابراین یکی از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی استفاده از نان با کیفیت است که در این خصوص، متصدیان نانوایی‌ها باید جدیت و تلاش بیشتری را در دستور کار قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • زمان آغاز به کار تاکسی‌های برقی/ تسهیلاتی برای تاکسی‌رانان
  • ۱۰ دستگاه خودروی شوتی در اراک توقیف شد
  • کشف تعداد ۱۶۶ دستگاه لوازم خانگی قاچاق در همدان
  • هرماه ۱۰ تا ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید وارد چرخه خدمات‌رسانی می‌شود
  • آپوئل بدون مهری، پیش به سوی قهرمانی
  • تامین امنیت جامعه و مقابله با ناهنجاری های اجتماعی و برخورد با مخلین امنیت از خدمات دستگاه قضایی است
  • کشف احتکار ۳۷۳ تن روغن و چای در قم
  • نظارت‌ بر نانوایی‌های زابل تشدید شود
  • تاج: ۷ دستگاه کمک داور ویدئویی وارد کشور می‌شود
  • نهادها به وظیفه خود در حوزه حجاب و عفاف و طرح «نور» عمل کنند