Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@07:57:39 GMT

خراش کرونا به روح و روان مازنی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۱۵۹۲

خراش کرونا به روح و روان مازنی‌ها

به گزارش خبرنگار ایرنا، اگرچه مشکل روحی و روانی حاکم بر جامعه پس از شیوع ویروس کرونا  در کشور صرفا مربوط به استان مازندران نبوده و اکثر استان های کشور را درگیر خود کرده است، ولی قرارگیری این خطه شمال کشور به عنوان یکی از کانون های اصلی این ویروس و هجوم مسافران از اقصی نقاط ایران به استان مازندران با وجود درگیری با این مهمان ناخوانده و  احتمال  پاسخگو نبودن امکانات و تجهیزات با وجود تلاش کادر درمانی و پزشکی باعث شده تا بخش زیادی از جمعیت استان دچار مشکلات روحی و روانی ناخواسته ای شوند که نبود خدمات رسانی روحی و روانی به مردم در این شرایط حساس باعث شده تا به نوعی مردم احساس نبود پشتوانه محکم حمایتی در برابر این ویروس داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خلاء خدمات پزشکی روحی و روانی 
بی اطلاعی جامعه و تا حدود ناشناخته بودن این مهمان ناخوانده نزد درمانگران و شوک گاه و بیگاه فضای مجازی به مردم پیرامون این بیماری که بخشی از آن ناشی از درگیر شدن تمام امکانات و تجهیزات نظام سلامت در حوزه درمان و غفلت از اطلاع رسانی دقیق و اعتماد سازی به جامعه به جای ایجاد ترس و نگرانی، باعث شده تا این روزها مردم بیش از اطلاع رسانی در مورد تعداد افراد مبتلا و جان باختگان از سوی متولیان سلامت، نیازمند خدمات روحی و روانی و به نوعی  پزشکی سلامت دارند.
خلاء خدمات روحی و روانی و یا همان پزشکی سلامت در جامعه در روزهایی سخت شیوع ویروس کرونا که تا حدود زیادی اعتماد را از جامعه سلب کرده و به نوعی توهم کرونایی در کنار ترس و وحشت به جای توجه به هشدارهای درمانگران جامعه را فرا گرفته، باعث شده تا این روزها مردم روحیه خود را برای مبارزه جهت شکست ویروس کرونا از دست بدهند که به کارگیری روانپزشکان و پزشکان متخصص اعصاب و روان حداقل در مراکز درمانی پذیرش بیماران مشکوک به کرونا می تواند تا حد زیادی درد توهم گرایی جامعه را درمان بخشد.
جلوگیری از فاجعه گرایی  
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران  بخشی از اضطراب و نگرانی نسبت به بیماری ویروس کرونایی را  به دلیل آگاهی از این بیماری طبیعی دانست و گفت : مردم ما باید بدانند که بیماری سخت تری نیز در گذشته همانند وبا وجود داشته که ما آن را پشت سر گذاشتیم، ولی به دلیل این که آگاهی نسبت آن بیماری نداشتیم، ولی اطلاعات فعلی می تواند به ما کمک کند تا برنامه ریزی برای جلوگیری از ابتلا داشته باشیم.
دکتر جواد ستاره در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت: دستورالعمل و توصیه های پزشکی که بیان می شود  باید جدی بگیریم و آن را به درستی رعایت کنیم و  از فاجعه سازی نسبت به این بیماری جلوگیری کنیم و از اطلاعاتی که نسبت به این بیماری داریم، باید از آن به شکل مثبت برای درمان بهره گیری کنیم.
وی به شهروندان توصیه کرد تا از هر گونه ترس و واهمه بیهوده نسبت به این بیماری پرهیز کنند و صرفا نیز به دستورالعمل های بهداشتی و درمانی که از سوی پزشکان رسمی بیان می شود، گوش کنند.
پرهیز از بزرگ نمایی 
 این متخصص اعصاب و روان در مازندران می گوید: مردم باید از بزرگنمایی  و کوچک انگاری بیهوده در مورد ویروس کرونا پرهیز کنند و سعی شود تا اخبار و اطلاعات را از رسانه های جمعی مورد اعتبار و خبرگزاری های رسمی دریافت کنند و خیلی هم دنبال اخبار منفی در مورد این بیماری نباشند.
دکتر ستاره گفت : برخی افراد به دنبال اخبار هیجانی هستند و این ها برای اظهار وجود و برای خودنمایی معمولا اخبار منفی را بیشتر بیان می کنند و تا حد امکان باید از چنین افرادی فاصله گرفت و حقایق را آن گونه که هست، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
وی اضافه کرد : ویروس کرونا آنچه که تاکنون در جهان شیوع یافته آمار مرگ و میر بالایی ندارد، ولی طول درمان سخت و پر مشقتی دارد و کسانی که به نوعی به این بیماری دچار شدند، باید صبوری کنند و خیلی ترس به خودشان راه ندهند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهارداشت : افرادی که براثر این بیماری فوت شدند نیز افراد با سنین بالا و دارای بیماری پیش زمینه ای بودند و این بررسی نشان می دهد که نباید ترس و واهمه بیش از حد به خودمان راه بدهیم.
ایجاد نشاط و شادابی و دوری از بی خیالی 
دکتر ستاره گفت : در شرایط فعلی ما نیاز به نشاط و شادابی داریم و باید اخبار شاد و نشاط انگیز که روحیه بخش است را دنبال کنیم و به شایعات توجه نکنیم و باید توصیه های پزشکی که در قالب دستورالعمل بهداشتی بیان می شود از جمله شستشوی دست ها رعایت شود ، چرا که امروز این دستورالعمل ها را پزشکان ماهر و با تجربه در کشور می نویسند و مفید است.
این متخصص اعصاب و روان خاطرنشان کرد : صرفنظر از این که گروهی از مردم ما با شیوع این بیماری دچار نوعی ترس و مشکلات روحی و روانی شدند، یک عده  دیگر آن را به ساده انگاری گرفتند و هر دو این بحث برای جامعه مضر است و باید به نوعی تعادل ایجاد کرد و راهکار آن نیز دوری از اخبار منفی و شایعات و گرفتن اخبار درست در حد نیاز از مراجع خبری مورد تایید است.
مدیریت بحران در شیوع کرونا

یک روانپزشک در ساری می گوید : ما در روزهای اخیر با شیوع کرونا با بحرانی مواجه شدیم که باید از بزرگنمایی و کوچک انگاری نسبت به این ویروس خودداری کنیم و این کار به نوعی مدیریت در بحران تلقی می شود.
دکتر سارا تقوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : به هر حال همه ما به نوعی در این روزها دچار بحران و هر یک از ما احتمال دارد که نسبت به این وضعیت واکنش های متفاوتی داشته باشیم که شامل اضطراب و نگرانی ، ناکامی، غمگینی و حتی علایم چون زودرنجی، تحریک پذیری و حتی مشکلات گوارشی را تجربه می کنیم.
وی اضافه کرد : علاوه بر استرس که به طور مستقیم از ویروس کرونا تجربه می کنیم، تغییر شیوه زندگی همانند در خانه ماندن نیز دیگر  مسایلی است که ما از این ویروس در سطح کشور در حال تجریه کردن هستیم و به ناچار نیز باید آنها را بپذیریم و برای کاهش این استرس و اضطراب باید راهکارهایی را پیش بگیریم تا بتوانیم آن را مدیریت کنیم.
دوری از کارهای خارج از حیطه کنترلی 
دکتر تقوی اظهارداشت : ما باید برای مدیریت اضطراب و استرس خودمان با دیگر افراد پیرامون خود صحبت کنیم و افکار نگران کننده را بنویسم و بر روی کارهایی که کنترل داریم از جمله رعایت مسایل بهداشتی تمرکز داشته باشیم.
این روانپزشک معتقد است : ما در شرایط بحرانی فعلی باید از افکارها و کارکردهایی که در حیطه اختیار و کنترل ما نیستند، پرهیز کنیم و اخبار کمتر به خصوص خبرهای منفی را چک کنیم و اخبار را صرفا در شبانه روز دو بار بازبینی و چک کنیم.
تغییر شیوه زندگی 
این روانپزشک مازندرانی می گوید : به دلیل این که بیشتر اوقات ما در چند روز اخیر با شیوع کرونا در منزل صرف می شود، باید شیوه زندگی خود را تغییر دهیم و به کارهای سرگرم کننده از جمله کتاب خواندن، تماشای فیلم و حتی برخی ورزش هایی که می شود در داخل خانه انجام داد از جمله یوگا بپردازیم که این ها می تواند سطح تمرکزی ما را افزایش دهد.
دکتر تقوی اضافه کرد : در چنین شرایطی ما باید برای کارهای روزمره در منزل برنامه ریزی داشته باشیم و اگر وضعیت جسمی حادی نداشتیم؛ به مراکز درمانی کرونایی مراجعه نداشته باشیم و تمام دستورالعمل های بهداشتی توصیه ای را در منزل اجرا کنیم تا بتوانیم بحران فعلی را پشت سر بگذاریم.
براساس آخرین آمار تاکنون نمونه ۶۲۰ نفر در مازندران به ویروس کرونا قطعی شد و همین میزان نیز افراد بیمار مشکوک در بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و حدود ۲۳۰ نفر نیز از بیمارستان مرخص شدند.


 

برچسب‌ها ویروس کرونا مازندران پروندهٔ خبری پرونده | پیشنهادهایی برای پیشگیری از کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مازندران ویروس کرونا مازندران روحی و روانی ویروس کرونا داشته باشیم باعث شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۱۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطاعت بی‌قید و شرط از غیر خدا، نوعی عبادت غیر خداست

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: به اذعان صاحب‎نظران و کارشناسان، یکی از راه‌هایی که می‌توان مفاهیم کاربردی و مورد نیاز امروز جامعه را در بین مردم گفتمان کرد و به مسلمات فکری رایج بین مردم تبدیل کرد، حفظ آیات کلیدی قرآن توسط عموم جامعه است. مقام معظم رهبری به حفظ آیات کلیدی و مهمی که دست استعمار سعی در دورنگه‌داشتن جوامع اسلامی از آنان داشته است تأکید ویژه‌ای دارند.

جهت تحقق قرآنی فریضه جهاد تبیین نیاز به یک حرکت و جریان قرآنی هم‌افزای ملی، با پرچم‌داری جریان‌های مردمی و حمایت تمام قد ظرفیت‌های حاکمیتی و دولتی است. این جریان، در گام اول در ماه مبارک رمضان، جهت ادای فریضه فوری و قطعی جهاد تبیین و تقویت ایمان و امید مردم، به گفتمان‌سازی «زندگی با آیه‌ها» ی قرآن با محوریت ۵۰ فراز از قرآن کریم می‌پردازد. این حرکت فراگیر با بهره‌گیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضائات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی است، با تقویت حلقه‌های میانی و ظرفیت‌های مردمی حاضر در میدان، به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم‌افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و حکومتی است. در این حرکت، نگاه طیف گسترده‌ای از مردم نسبت به قرآن تصحیح می‌گردد. بخشی از مردم با ۵۰ فراز از قرآن کریم که طرحی منسجم از نظام فکری مکتب را ارائه می‌دهد آشنا می‌شوند و به حفظ کردن این آیات تشویق و ترغیب می‌شوند و شاهد کنشگری آنان خواهیم بود، چرا که در گام دوم انقلاب، باید مردم را از صرف استفاده به افاده و کنشگری سوق دهیم.

در این مسیر و جهت اتقان و احکام هر چه بیشتر، با هدف محوریت یافتن نظرات اندیشمندانی که نظام اندیشه‌شان بر اساس مبانی قرآنی شکل گرفته و در عین تسلط به مبانی قرآنی، نگاهی به عرصه واقع و عینیت جامعه نیز در آنها وجود دارد،

طرح زندگی با آیه‌ها در صدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیش از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» آیه منتخب هر روز به صورت تفصیلی صوتی و تصویری و مکتوب با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم به تفسیر این آیات می‌پردازد.

هجدهمین قسمت مربوط به آیه ۳۱ سوره توبه است که خداوند می‌فرمایند: «اتَّخَذُوا أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَالْمَسِیحَ ابْنَ مَرْیَمَ وَمَا أُمِرُوا إِلَّا لِیَعْبُدُوا إِلَهًا وَاحِدًا لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ سُبْحَانَهُ عَمَّا یُشْرِکُونَ (آنها) علما، دانشمندان و راهبان خویش را معبودهایی در برابر خدا قرار دادند، و (همچنین) مسیح فرزند مریم را؛ در حالی که دستور نداشتند جز خداوند یکتائی را که معبودی جز او نیست، بپرستند، او پاک و منزه است از آنچه همتایش قرار می‌دهند!»

در این آیه نکاتی دارد که از آن چنین استخراج می‌شود:

در این آیه به شرک عملی آنان (در مقابل شرک اعتقادی) و یا به تعبیر دیگر «شرک در عبادت» اشاره کرده، می‌گوید: «یهود و نصاری دانشمندان و راهبان خود را، خدایان خود، در برابر پروردگار قرار دادند» (اتَّخَذُوا أَحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ).و نیز «مسیح فرزند مریم را به الوهیت پذیرفتند» (وَ الْمَسِیحَ ابْنَ مَرْیَمَ).

شک نیست که یهود و نصاری در برابر علما و راهبان خود سجده نمی‌کردند ولی از آنجا که خود را بدون قید و شرط در اطاعت آنان قرار داده بودند و حتی احکامی را که بر خلاف حکم خدا می‌گفتند واجب الاجرا می‌شمردند قرآن از این پیروی کورکورانه و غیر منطقی تعبیر به «اتخاذ رب» کرده است.

در پایان آیه روی این مسأله تأکید می‌کند که تمام این بشر پرستیها بدعت و از مسائل ساختگی است «هیچ گاه به آنها دستوری داده نشده جز خداوند یکتا را بپرستند» (وَ ما أُمِرُوا إِلَّا لِیَعْبُدُوا إِلهاً واحِداً). «معبودی که هیچکس جز او شایسته پرستش نیست» (لا إِلهَ إِلَّا هُوَ). «معبودی که منزه است از آنچه آنها شریک وی قرار می‌دهند» (سُبْحانَهُ عَمَّا یُشْرِکُونَ).

قرآن مجید در آیه فوق درس بسیار پرارزشی به همه پیروان خود می‌دهد و یکی از عالی‌ترین مفاهیم توحید را ضمن آن خاطر نشان می‌سازد، و می‌گوید: هیچ مسلمانی حق ندارد اطاعت بی‌قید و شرط انسانی را بپذیرد، زیرا این کار مساوی است با پرستش او، همه اطاعت‌ها باید در چارچوب اطاعت خدا در آید و پیروی از دستور انسانی تا آنجا مجاز است که با قوانین خدا مخالفت نداشته باشد این انسان هر کس و هر مقامی می‌خواهد باشد.

* اطاعت بی‌قید و شرط از غیر خدا، نوعی عبادت غیر خداست. ما أُمِرُوا إِلَّا لِیَعْبُدُوا إِلهاً واحِداً

*انسان‌پرستی به هر شکل، شرک است. هیچ شخصیّتی نباید بت شود. اتَّخَذُوا أَحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ

* پیامبرِ معصوم که همه‌ی فکر و هدفش خداست، حسابی جدا از علما دارد، لذا نام مسیح جداگانه مطرح شده است. أَحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ … وَ الْمَسِیحَ‌

* عشق‌ها، دوستی‌ها و اطاعت‌ها باید حدّ و مرز داشته باشد. هر نوع نظام، قطب، مراد، مرشد، اطاعت تشکیلاتی و حزبی و …، اگر سرچشمه‌اش وحی و امر خدا نباشد، شرک است. اتَّخَذُوا… أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ‌

*خطر انحراف از توحید به شرک، همیشه و همه جا بوده است. اتَّخَذُوا … أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ‌

*تنها خداوند حقّ قانونگذاری دارد. آنان که قانون غیرخدا را می‌پذیرند، ازمدار اسلام، خارجند. اتَّخَذُوا أَحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ

* غلوّ و زیاده‌روی درباره‌ی انبیا، پرستش انبیا و یا آنان را فرزند خدا دانستن، شرک است. سُبْحانَهُ عَمَّا یُشْرِکُونَ

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: audio/mp3

کد خبر 6047187 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • اطاعت بی‌قید و شرط از غیر خدا، نوعی عبادت غیر خداست
  • افراد بزرگسال تا ۸۰۰ بار در روز صورت خود را لمس می‌کنند/ ما چطور مریض می‌شویم؟
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • راز کثیف؛ دستان ما چگونه بیماری‌ها را انتقال می‌دهند؟
  • استفاده از ربات ۱۸۵ هزار یورویی هوش مصنوعی در پرورش لاله‌های سالم
  • دستان ما چگونه بیماری‌ها را منتشر می‌کنند؟
  • شما هم در تعطیلات خواب بی‌نظمی دارید؟ | خواب زیاد این بلاها را سر ما می‌آورد
  • بازگشت هافبک مازنی پرسپولیس با شادی گل رونالدویی!
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!