Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، «سازمان دیده‌بان حقوق بشر» و «موسسه بحرین برای حقوق بشر و دموکراسی» امروز از مقامات بحرینی خواستند تا اجرای حکم اعدام در حق دو مرد بحرینی را که در معرض شکنجه بودند متوقف کنند.

 درخواست دوسازمان مذکور قبل از صدور حکم پایانی دادگاه تجدید نظر که آخرین دادگاه و راه‌حل برای متهمان در بحرین به شمار می‌آید، مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دادگاه کیفری بحرین 29 دسامبر 2014 «علی موسی» و «محمد رمضان» را طی یک اعتراف‌گیری تحت شکنجه به اتهام قتل یک پلیس و تروریسم محکوم به اعدام کرد.

در نوامبر 2015 دادگاه تجدید نظر بحرین حکم اعدام این دو فرد را تایید و سپس در اکتبر 2018 بعد از آماده شدن گزارش پزشکی مبنی بر وجود آثار شکنجه در بدن علی موسی لغو کرد.

اما اکنون اخبار حاکی از آن است که این دادگاه در 8 ژانویه 2020 حکم اعدام آنها را بار دیگر بازگردانده است.

از سوی دیگر «جو استورک» مدیر اجرایی بخش خاورمیانه سازمان دیده‌بان حقوق بشر گزارش داد که حکم اعدام علی موسی و رمضان دوبار صادر شده؛ درحالی که مدارک موثقی مبنی بر اعتراف‌گیری از آنها تحت شکنجه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد که این حکم به معنای محکومیت سیستم قضایی کیفری در بحرین بوده و همچنین از دادگاه تجدید نظر خواست تا فرصت را برای اصلاح این اشتباه و لغو حکم اعدام دو فرد مذکور از دست ندهد.

نیروهای امنیتی بحرین علی موسی (33 سال) را در 21 فوریه 2014 و محمد رمضان (37 ساله) را در 18 فوریه 2014 به اتهام قتل یک پلیس و تروریسم دستگیر کردند.

این دو فرد اظهار داشتند که عناصر اداره کل تحقیقات و شواهد جنایی بحرین، آنها را مورد شکنجه قرار داده‌اند.

محققان پرونده این دو زندانی مدعی هستند که گزارش‌های مربوط به شکنجه زندانیان مذکور همچنان در دست بررسی قرار دارد؛ اما آنها در 23 ژانویه 2020 شخصا به خانواده‌هایشان خبر دادند که تحقیقات تعطیل و همه‌چیز به دادگاه سپرده شده است.

طبق گزارش موسسه بحرین برای حقوق بشر و دموکراسی٬ هشت نفر از محکومین در بحرین بعد از اینکه تمام مراحل قانونی برای صدور حکم آنها نصفه و نیمه اجرا شده٬ در معرض اعدام قریب‌الوقوع هستند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که مجازات اعدام در هرشرایطی وحشتناک است. این سازمان از هم‌پیمانان بحرین از جمله در انگلیس خواست تا مقامات بحرینی را برای لغو اجرای حکم اعدام این افراد تحت فشار قرار داده٬ یا اینکه از آنها بخواهند اجازه انجام تحقیقات مستقل در خصوص شکنجه موسی و رمضان را به کارشناسان سازمان ملل بدهند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: حکم اعدام حقوق بشر علی موسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

به گزارش قدس آنلاین،‌ سازمان نویسندگان که در زمینه حمایت از آزادی بیان فعالیت دارد، اعلام کرد که از میان ۶۱ نویسنده و مترجم نامزد دریافت جایزه انجمن قلم آمریکا (PEN)، تعداد ۲۸ نویسنده تصمیم گرفتند کتاب‌های خود را از این رویداد خارج کنند و این تصمیم پس از آن صورت گرفت که نویسندگان مشهور در یک سری نامه‌های سرگشاده از انجمن قلم آمریکا به دلیل حمایت نکردن از نویسندگان فلسطینی انتقاد کردند.

مراسم اهدای جوایز قرار بود در ۲۹ آوریل در تاون هال شهر نیویورک برگزار شود، اما اکنون لغو شده است.

این جمع از نویسندگان با امضای نامه‌ای خواستار استعفای فوری مدیرعامل این سازمان، مدیر آن و تمام اعضای کمیته اجرایی آن شدند و بر «تضاد فاحش» بین موضع انجمن قلم آمریکا و سایر مراکز قلم در سراسر جهان تاکید کرد. در بخشی از این نامه آمده بود که انجمن قلم انگلیس، همراه با قلم ایرلند و قلم ولز، به صراحت از موضع غیرانتقادی دولت بریتانیا در قبال اسرائیل انتقاد کرده‌اند، خواستار تحقیقات در مورد فروش تسلیحات به اسرائیل شده‌اند و خواستار اعمال فشار سیاسی به اسرائیل برای تبعیت از قوانین بین‌المللی شده‌اند. در مقابل، انجمن قلم آمریکا هیچ انتقادی به همدستی آمریکا در بمباران غزه نداشته است.

به گزارش ایندیپندنت، در این نامه همچنین آمده بود که انجمن قلم آمریکا به تعهد اعلام‌شده سازمان به صلح و برابری برای همه، و آزادی و امنیت برای نویسندگان در همه جا خیانت کرده است.

پیش‌تر نیز در ماه فوریه بیش از ۵۰۰ نویسنده با امضای نامه‌ای سرگشاه نسبت به رویکرد منفعل و سکوت انجمن قلم آمریکا (PEN) نسبت به کشتار روزنامه‌نگاران، نویسندگان و شاعران فلسطینی توسط رژیم اسرائیل انتقاد کرده بودند. در این نامه سرگشاده نویسندگان و متخصصان ادبی از جمله «روکسان گی»، «مازا منگیست» و «نانا کوامه آجی-برنیاه» به انجمن قلم آمریکا (PEN) از این سازمان خواسته بودند تا موضع محکم‌تری در قبال جنگ اسرائیل در غزه اتخاذ کند.

البته انجمن قلم آمریکا به این انتقادها پاسخ داد و با استناد به اینکه آنها «در کنار نویسندگان غزه ایستاده‌اند» خواستار آتش‌بس فوری شد و بر گسترش حمایت خود از نویسندگان فلسطینی از طریق صندوق اضطراری خود تأکید کرد.

دیگر خبرها

  • دو برادر متجاوز به اعدام محکوم شدند | اثبات جرم در دادگاه با نمایش یک فیلم
  • حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان
  • حکم اعدام برای دو برادر و پسرعمویشان به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان
  • مسعود رجوی با پادرمیانی چه کسی از اعدام فرار کرد؟
  • این مردان شیطان صفت ورامین به اعدام محکوم شدند/ آزار سیاه ۲ دختر دانش آموز توسط ۲ برادر و پسرعمویشان
  • سازمان ملل خواستار تحقیق بین المللی درباره گور‌های جمعی شد
  • گزارش مغرضانه وزارتخارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان
  • حکم اعدام آقای کارگردان شکسته شد / در جلسات دادگاه چه گذشت؟
  • حضانت فرزند در قوانین ایران؛ مراحل، شرایط و حقوق والدین