Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@08:35:34 GMT

کار اصلی متخصص تغذیه و رژیم درمانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۳۹۲۳

کار اصلی متخصص تغذیه و رژیم درمانی چیست؟

کار اصلی متخصص تغذیه و دلیل مراجعه به متخصص رژیم درمانی 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، متخصصان تغذیه و رژیم غذایی متخصصان سلامت هستند که رژیم های غذایی را برای افراد تنظیم می کنند . آموزش بیماران در مورد تغذیه سالم یک وظیفه اصلی و همچنین آگاهی از تحولات پزشکی و تغذیه است. با این حال، بین رژیم های غذایی و تغذیه تفاوت وجود دارد:

رژیم های غذایی در مدیریت مواد غذایی متمرکز هستند، در حالی که تغذیه بر ارتقاء سلامت از طریق غذای سالم متمرکز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معنی تغذیه و رژیم غذایی 

متخصصان رژیم غذایی:

آنها برنامه ریزی و نظارت بر رژیم غذایی بیماران (با شرایط پزشکی مانند دیابت، آلرژی غذایی، اختلالات گوارشی و روده و غیره) در بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز درمانی، مراکز ورزشی یا کلینیک های شخصی خود را دارند. متخصصان رژیم غذایی وظیفه دارند عادات غذایی مناسب و همچنین اصلاح عادات غذایی را در نظر بگیرند، ضمن اینکه این موارد را نیز باید در نظر بگیرند:سلامتی، سبک زندگی، سن، آلرژی های احتمالی و ترجیحات غذایی. 

متخصصان تغذیه:

آنها نمی توانند رژیم هایی را برای بیماران دارای مشکلات پزشکی برنامه ریزی کنند. با این حال با توصیه در مورد سلامتی و انتخاب مواد غذایی به مردم کمک می کنند تا سلامت بیشتری کسب کنند. تخصص آنها در تغذیه، بهداشت عمومی، بهداشت جامعه و آموزش عالی مربوط به تغذیه است. متخصصان تغذیه می توانند به عنوان مشاوران و مشاوران تغذیه، مسئول ارتقاء سلامت، مسئول توسعه جامعه، هماهنگ کننده های کیفیت و تغذیه، فن آوران مواد غذایی و غیره فعالیت کنند.

متخصص تغذیه چه کارهایی را انجام می دهد؟ 

به عنوان یک متخصص تغذیه، شما به طور معمول به صورت یک نفره با مخاطبان کار می کنید تا طرحی را برای بهبود سلامتی آنها از طریق غذا تهیه کنید. وقتی برای اولین بار با مخاطب خود ملاقات می کنید، نه تنها رژیم غذایی فعلی آنها، بلکه سبک زندگی کلی آنها از جمله ورزش، عادات خواب و همچنین اگر با یک اختلال یا بیماری روبرو هستند، را ارزیابی می کنید.به آنها کمک کنید تا اهداف واقع بینانه را تعیین کرده و طرحی را برای رفع نیازهای فردی خود تدوین کنند. کارهایی که روزانه انجام می دهند بسته به کار دقیق و مکانی که در آن کار می کنند متفاوت خواهد بود، اما ممکن است اقدامات معمولی شامل موارد زیر باشد:

1.انجام ارزیابی های بهداشتی بر روی مراجعین در اولین ملاقات

2.بحث در مورد اهداف کوتاه مدت و بلند مدت و کمک به تعیین انتظارات واقع بینانه

3.تدوین برنامه های غذایی برای رسیدن به اهداف بهداشتی ، تغذیه ای و وزنی

4.به بیماران کمک می کند تا بفهمند کدام غذاها، مواد مغذی مورد نیاز آنها را تأمین می کند

5.تهیه منوها، دستور العمل ها و پشتیبانی از برنامه ریزی غذا برای مخاطبان

6.نظارت بر روند درمان بیمار در طول زمان و پیگیری پیشرفت آنها

7.پشتیبانی و ایجاد انگیزه برای بیمار در هنگام عادت به سبک زندگی جدید

8.تنظیم برنامه های تغذیه ای در صورت نیاز 

نقش یک متخصص تغذیه چیست؟ 

تغذیه مناسب برای زندگی سالم و تندرست کلی ضروری است. یک متخصص تغذیه با ارزیابی رژیم غذایی و ارائه توصیه های شخصی برای شما می تواند در سلامت شما نقش مهمی داشته باشد. براساس اهداف سلامتی یا نیازهای بهداشتی شما، متخصص تغذیه می تواند توصیه هایی را انجام داده و برنامه های غذایی را در کنار هم قرار دهد. متخصصان تغذیه در بسیاری از زمینه ها، از جمله بیمارستان ها ، مدارس، بخش های بهداشتی و اماکن خصوصی فعالیت می کنند. 

عملکردهای تغذیه ای 

آگاهی از آخرین روند رژیم غذایی دشوار است. اگر سعی در کاهش وزن یا ایجاد عادات غذایی سالم دارید، یک متخصص تغذیه می تواند در مورد چگونگی دستیابی ایمن و مؤثر به اهدافتان شما را راهنمایی کند. متخصصان تغذیه،برنامه های غذایی را تهیه می کنند، در مورد کنترل سهم غذایی آموزش می دهند و صلاحیت آن را دارند که رژیم های غذایی خاصی را برای درمان یا پیشگیری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و دیابت تجویز کنند.

متخصصان تغذیه بالینی

متخصصان تغذیه بالینی در مراکز پزشکی مانند بیمارستان ها، مطب پزشکان و کلینیک ها فعالیت می کنند. این متخصصان تغذیه وظیفه ارائه رژیم درمانی را دارند، روشی که برای درمان بیماری ها با اختصاص دادن رژیم به طور خاص مورد استفاده قرار می گیرد. متخصصان تغذیه بالینی با توجه به شرایط پزشکی خود با پزشکان و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی همکاری می کنند تا برنامه های غذایی را تهیه کنند که مقدار مناسب مواد مغذی را برای بیماران فراهم کند. وظایف آنها ممکن است شامل تهیه وعده های غذایی برای تغذیه یا برگزاری کلاس های آموزش تغذیه برای افرادی باشد که دارای شرایط پزشکی هستند. 

متخصصان تغذیه

متخصصان تغذیه در کافه های مدرسه، رستوران ها و سایر مراکز غذایی در مقیاس بزرگ فعالیت می کنند. پیروی از سیاست های دولت معمولاً یک مؤلفه مهم برای این موقعیت است. در مورد اندازه بخش ها، گزینه های گروه غذایی و سلب مسئولیت های منو باید دستورالعمل های ویژه را دنبال کرد. ممیزی ها و بازرسی های معمول انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که کارکنان و مدیران آشپزخانه مطابق با استانداردهای نظارتی فعالیت می کنند. همچنین متخصصان تغذیه خدمات غذایی توصیه هایی را برای رسیدگی به نگرانی های ویژه در مورد رژیم ها و آلرژی های غذایی ارائه می دهند.

 متخصصان تغذیه ورزشی 

یک متخصص تغذیه ورزشی برای اطمینان از عملکرد بهتر ورزشی با ورزشکاران و مربیان همکاری می کند و برنامه های فردی بر اساس نیازهای غذایی هر ورزشکار تهیه می شود. یک متخصص تغذیه ورزشی همچنین برای جلوگیری از آسیب دیدگی و کمک به بهبودی ورزشکاران با مربیان ورزش همکاری می کند. زمان بندی مصرف مواد مغذی و مکمل های مناسب برای تمرینات، جلسات تمرین و بازی ها مهم هستند. متخصصان تغذیه ورزشی در دبیرستان ها، دانشگاه ها یا سازمان های حرفه ای فعالیت می کنند. ورزشکاران انفرادی همچنین ممکن است در ایام تعطیلات نیز، متخصصان تغذیه ورزشی را استخدام کنند.

انتخاب یک متخصص تغذیه واجد شرایط 

اصطلاح "متخصص تغذیه" تضمین نمی کند که شما با یک متخصص معتبر و دارای مجوز کار می کنید. فرد می تواند ادعا کند که متخصص تغذیه است حتی اگر هیچ تجربه تحصیلی یا بالینی در این زمینه نداشته باشد. برای اطمینان از کار با یک متخصص واجد شرایط، به دنبال یک متخصص تغذیه با مدرک ثبت شده باشید. این متخصصان حداقل یک مدرک لیسانس را که توسط دانشکده رژیم غذایی و تغذیه تأیید شده اند، گذرانده اند. یک برنامه تمرین نظارت شده را به پایان رسانده و امتحان ورودی ملی را گذرانده است. متخصصان رژیم های غذایی ثبت نام شده ممکن است از اصطلاح متخصص تغذیه استفاده کنند، اما یک متخصص تغذیه بدون این صلاحیت ها ممکن است از عنوان یک متخصص تغذیه ثبت شده، که پس از نام شخص مشخص شده است، استفاده نکند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلرژی تغذیه درمان رژیم غذایی رژیم های غذایی برنامه های غذایی متخصصان تغذیه رژیم های غذایی یک متخصص تغذیه فعالیت می کنند متخصص تغذیه تغذیه ورزشی رژیم غذایی رژیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۳۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

به دلایلی که ممکن است فرد تخم مرغ را از رژیم غذایی خود حذف کند در ادامه اشاره شده:

آلرژی به تخم مرغ:

شاید جالب باشد بدانید؛ تخم مرغ دومین غذای آلرژی زا بین نوزادان و کودکان خردسال محسوب می‌شود.

رژیم غذایی گیاهی یا وگن:

ممکن است افراد از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند مثلا وگن باشند لذا نمی‌توانند از محصولات لبنی، گوشت، تخم مرغ و یا سایر موادغذایی که منشاء حیوانی داشته باشند استفاده کنند.

عدم تمایل به مصرف تخم مرغ:

گاهی افراد به طور کلی این سبک زندگی را انتخاب کرده اند و با این روش راحت هستند.

جایگزین مفید تخم مرغ در رژیم غذایی:

تخم کتان:

یکی از محبوب‌ترین جایگزین‌ها در رژیم غذایی وگان تخم کتان است، در صورتی وجود تخم مرغ در دستور پخت وجود دارد؛ کافی است به ازای هر تخم مرغ سه قاشق غذاخوری تخم کتان آسیاب شده همراه با آب اضافه کنید. برای رسیدن به غلظت مناسب این ماده لازم است قبل از مصرف به مدت پنح دقیقه به آن استراحت دهید، در این صورت می‌بینید که به غلظت شبیه به تخم مرغ رسیده اید.

حالت ژله‌ای تخم کتان می‌تواند جایگزین مناسبی برای چسبندگی که غذا‌هایی مانند کیک، کوکو و کوکی نیاز دارند، باشد و این خاصیت به دلیل فیبر موجود در این دانه‌ها است که به آن موسیلاژ گفته می‌شود.

از طرفی دیگر تخم کتان فواید فوق العاده‌ای دارد که سبب می‌شود به عنوان یک جایگرین مناسب برای تخم مرغ باشد از این رو در پخت و پز از آن استفاده زیادی می‌شود. در ادامه به خواص تخم کتان اشاره می‌شود:

• بهبود وضعیت گوارشی و کمک به هضم غذا

• ایجاد پوست صاف، درخشان و شفاف

کاهش میزان کلسترول خون

• آنتی اکسیدان فراوان

• منبعی گیاهی مفید برای اسید چرب امگا ۳

لوبیا:

در افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند استفاده از لوبیا می‌تواند بسیار کمک کننده باشد، این ماده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر است به طوری که یک فنجان لوبیا می‌تواند ۱۲ گرم پروتئین را برای بدن تامین کند. استفاده از لوبیا به جای تخم مرغ می‌تواند به سادگی نیاز بدن به پروئین را فراهم کند.

در صورتی که یک شب لوبیا‌ها را در آب بخیسانید و سپس بدون روغن سرخ کنید؛ می‌توانید میزان کالری آن را کاهش دهید، همچنین می‌توانید لوبیا را در کنار سالاد همراه با اسفناج یا برنج استفاده کنید، استفاده از لوبیا در سوپ می‌تواند غلطت آن را افزایش دهد.

سس سیب:

پوره‌ای که از سیب تهیه می‌شود را سس سیب می‌گویند، این سس می‌تواند با طعم دهنده‌هایی مانند دارچین شیرین یا جوز هندی مزه بهتری داشته باشد. در صورت استفاده از یک چهارم فنجان معادل ۶۵ گرم می‌تواند جایگزین یک تخم مرغ باشد. استفاده از سس سیب شیرین نشده بهتر است، اما اگر می‌خواهید از نوع شیرین شده آن استفاده کنید بهتر است مقدار کربوهیدرات را در برنامه غذایی با دستور پختتان کاهش دهید.

دانه چیا:

دستور مصرف دانه چیا به عنوان جایگزین تخم مرغ مانند تخم کتان است. اگر دانه چیا را با سه قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و پنح دقیقه زمان دهید به غلظت مناسبی خواهید رسید. البته دانه چیا نسبت به تخم کتان چسبندگی بیشتری ایجاد می‌کند؛ بنابراین استفاده از دانه چیا برای غذا‌ها و دسر‌هایی که که باید از تخم مرغ استفاده شود برای ایجاد چسبندگی گزینه بهتری است. از جمله خواص دانه چیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• کاهش وزن و لاغری

• منبعی سرشار از پروتئین و کلسیم

• کاهش قندخون و در نتیجه بهبود دیابت نو ۲

• بهبود وضعیت گوارشی با کاهش نفخ

پودر اروروت:

اروروت نوعی گیاه سرشار از نشاسته است که همراه با غده زیر زمینی رشد می‌کند، نشاسته‌ای که از ریشه‌های این گیاه استخراج می‌شود به شکل یک پودر خشک شده (نشاسته یا آرد) ایجاد می‌شود.

در شیرینی پزی، آشپزی و انواع محصولات شخصی و خانگی می‌توان از این پودر به عنوان جایگزین تخم مرغ استفاده کرد. برای معادل سازی یک تخم مرغ در برنامه غذایی از طریق پودر اروروت می‌توان از مخلوط ۲ قاشق غذاخوری پودر اروروت و ۳ قاشق غذاخوری آب استفاده کرد.

موز له شده:

یکی از جایگزین‌های محبوب برای تخم مرغ، موز است، اما نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد این است که در فرآیند پخت و پز ممکن است موز طعم ملایمی داشته باشد. استفاده از سایر میوه‌های تصفیه شده از قبیل کدو تنبل و آووکادو نیز می‌توانند جایگزین مناسبی باشند و ممکن است به اندازه کافی بر طعم یا عطر تاثیر نگذارند. استفاده از یک چهارم فنجان یا ۶۵ گرم از هر میوه‌ای می‌توانید معادل با یک تخم مرغ باشد. در کیک ها، کلوچه ها، براونی‌ها و نان‌های سریع این جایگزینی پاسخ بهتری می‌دهد.

پوره موز می‌تواند جایگزین خوبی برای تخم مرغ باشد، اما به علت طعم شیرینی که دارد بهتر است در غذا‌هایی که طعم شیرینی دارند مانند شیرمال یا کیک استفاده شود. در صورتی که فرد از رژیم غذایی وگان پیروی می‌کند موز له شده برای پختن کیک شکلاتی می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

در شیرینی‌ها یا کوکی‌های موز علاوه بر شیرین کنندگی می‌تواند خاصیت چسبندگی نیز ایجاد کند بنابراین می‌تواند جایگزین خوبی برای تخم مرغ باشد. از جمله خواص موز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• بهبود وضعیت سیستم گوارشی

• جلوگیری از کم خونی

• غلبه بر افسردگی، زیرا دارای تریپتوفان است که می‌تواند به سروتونین تبدیل شود.

توفو ابریشمی:

یکی از بهترین جایگزین‌های تخم مرغ برای افرادی که رژیم غذایی وگان دارند توفو است. توفو در بسیاری از غذا‌های گیاهی استفاده می‌شود، استفاده از ترکیب بکینگ پودر یا جوش شیرین همراه با توفو ابریشمی که یکی از انوع توفو است می‌تواند نتیجه بهتری به همراه داشته باشد.

توفو ابریشمی می‌تواند جایگزین مناسبی برای تخم مرغ باشد زمانی که می‌خواهید چیز کیک، انواع پودینگ گیاهی یا پای خامه‌ای درست کنید، برای کسانی که از رژیم غذایی وگان پیروی می‌کنند هنگام تهیه وعده‌های نام برده شده باید از شیر‌های گیاهی به جای شیر لبنی استفاده کنند. باید توجه داشت توفوی معمولی که حالت سفتی دارد نمی‌تواند نتیجه پخت را چندان مطلوب کند و باید از توفو ابریشمی استفاده کرد.

کره آجیلی:

استفاده از کره‌های آجیلی از جمله کره بادام زمینی، کاشو یا کره بادام شیرین می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای تخم مرغ در اکثر دستورات پخت استفاده شود.

برای معادل سازی تخم مرغ با کره آجیلی می‌توان از ۳ قاشق غذاخوری یا ۶۰ گرم از کره به عنوان یک عدد تخم مرغ استفاده کرد. از آنجایی که کره می‌تواند بر طعم نهایی محصول شما تاثیر بگذارد بهتر است برای تهیه براونی، پنکیک و کلوچه از آن استفاده کرد. استفاده از کره آجیلی کرمی بهتر است، زیرا نمونه ترد آن نمی‌تواند مواد را به خوبی با هم مخلوط کند.

پودر کدو حلوایی:

یکی دیگر از گزینه‌های عالی به عنوان جایگزین تخم مرغ پودر کدو حلوایی است، در صورتی که قصد دارید نان تهیه کنید می‌توانید از پودر کدو حلوایی به عنوان تحم مرغ استفاده کنید. این ماده به دلیل شیرینی و چربی که دارد به عنوان یکی از اجزای شیرینی استفاده می‌شود.

استفاده از پودر کدوحلوایی علاوه بر خاصیت چسبندگی می‌تواند از خشک شدن شیرینی‌ها نیز جلوگیری کند. هنگامی که زمان طبخ طولانی‌تر باشد استفاده از این پودر می‌تواند گزینه مناسب تری باشد. علاوه بر تمام موراد ذکر شده کدو حلوایی یک ماده غذایی مقوی است که در ادامه به خواص آن اشاره می‌کنیم:

• منبع خوبی از ویتامین آ جهت جوان سازی پوست

• منبع آنتی اکسیدان

• محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش

• کاهش دادن استرس و اضطراب

• درمان مشکلات گوارشی از جمله یبوست

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی