Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-18@04:03:00 GMT

نی انبان ایرانی بیش از ٤٠٠ سال قدمت دارد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۱۳۱۴۵

نی انبان ایرانی بیش از ٤٠٠ سال قدمت دارد

محسن شریفیان آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده سازهای بومی منطقه بوشهر همزمان با فرا رسیدن روز جهانی ساز نی انبان یادداشتی را درباره پیشینیه تاریخی ساز نی انبان ایرانی منتشر کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شریفیان آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده سازهای بومی منطقه بوشهر همزمان با ۱۰ مارس که مصادف با روز جهانی ساز نی انبان است، یادداشت کوتاهی را درباره پیشینیه تاریخی ساز نی انبان ایرانی منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یادداشت محسن شریفیان آمده است:

«دهم مارس، روز جهانی ساز «نی انبان» است و به سبب همین رویداد ، در کشورهای مختلف و به ویژه انگلیس و اسکاتلند با برنامه های مختلف مانند برگزاری همایش، برپایی نمایشگاه و اجراهای گروههای مختلف از سراسر دنیا در قالب کنسرت های بومی این روز را گرامی می دارند.

بنده به عنوان یک پژوهشگر و نوازنده نی انبان هم هر ساله به بهانه پاسداشت این روز جهانی برنامه هایی نظیر اجراهای دسته جمعی، برگزاری مسابقه عکاسی و نوازندگی را ارائه می دهم. امسال هم با معرفی دو نمونه نقاشی فاخر از استاد رضا عباسی، یکی از مهم ترین هنرمندان مکتب اصفهان در دوران صفویه بر اصالت ساز نی انبان ایرانی تاکید خواهم کرد.

رضا عباسی از هنرمندان مطرح و کم نظیر تاریخ هنر که  در سال ١٥٦٥ در کاشان به دنیا آمد و در سال ١٦٣٥ میلادی در تبریز درگذشت. چندین نقاشی از نوازندگان نی انبان را به زیبایی و با ظرافتی خاص و توجه به جزئیات این ساز شگفت انگیز  و نوازنده آن به  تصویر کشیده و این گویای اهمیت این ساز در دوران صفویان (١٧٣٦-١٥٠١ میلادی) است.

من از تاریخ نقاشی اول اطلاعی ندارم ولی در مستندات تاریخی نقل شده که رضا عباسی نقاشی دوم را با فاصله ٢٥ سال از تصویر قبل کشیده است که این تصویر هم اکنون در موزه ویکتوریا_آلبرت لندن نگهداری می شود. اگر این نقاش فرهیخته در سال  ١٦٣٥ میلادی فوت کرده باشد و در بدبینانه ترین شکل نقاشی دوم را ٢٥ سال قبل از فوت کشیده باشد؛  حضور پر رنگ و شناسنامه دار ساز نی انبان، نشان از قدمتی بیشتر از۴۱۰ سال دارد.»

محسن شریفیان، خواننده و نوازنده ایرانی است. وی دارای نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) در رشته موسیقی و نوازندگی نی‌انبان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و لیسانس علوم اجتماعی با گرایش پژوهشگری است.

پژوهش های متعدد او در حوزه موسیقی و فرهنگ جنوب ایران به صورت کتاب و آثار مولتی مدیا حاکی از علاقه وافر و تعلق خاطر او به حفظ ارزشهای فرهنگی و موسیقیایی جنوب ایران است.»

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: محسن شریفیان ساز نی انبان روز جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محک میزبان «سرزمین جدید»

هفدهمین نمایشگاه نقاشی‌های هنرجویان آکادمی نقاشی تارا بهبهانی، با هدف حمایت از کودکان مبتلا به سرطان سراسر سرزمینمان، در مؤسسه محک برپا می‌شود.

«سرزمین جدید» حاصل تلاش سالانه‌ی هنرجویان تارا بهبهانی - نقاش و مدرس هنر - است که در قالب آثار نقاشی 66 هنرمند کودک و نوجوان نمایش داده می‌شود. این هنرمندان 6 تا 18 ساله، تخیلات زیبا و ایده‌های خاص خود را با قلم مو و رنگ برای اعلام مهربانی و همدلی، با دوستان هم‌سن و سال مبتلا به سرطان خود به تصویر کشیده‌اند.

بهبهانی مدرس این کودکان هنرمند درباره نمایشگاه «سرزمین جدید» گفت: سرزمین معانی و تعاریف بسیاری را در خود جای می‌دهد و در هر سن و موقعیتی، می‌توان داستان متفاوتی از آن روایت کرد.

به گفته وی، سرزمین نقاشان کوچک هم پر از احساسات، داستان‌ها، امیدها و آرزوهاست. سرزمین‌های خوشمزه، نورانی و گاهی تاریک، آرزوی سفر به ماه و مریخ و زندگی در سیارات آسمانی، راه‌های پر از امید به سوی موفقیت و ... در نقاشی این هنرمندان کودک و نوجوان به تصویر کشیده است.

وی ادامه داد: «سرزمین جدید» کودکان مبتلا به سرطان محک هم حتما جای زیبایی است؛ جایی‌ پر از عشق، آرزو، سلامتی و تندرستی، احساسات زیبا و دلنشین که به دور از درد و رنج و بیماری است.

بهبهانی با اشاره به سنت هفده ساله‌ی برگزاری این نمایشگاه توضیح داد: در این نمایشگاه به رسم سالیان گذشته، دور هم جمع می‌شویم تا شما را به دیدن سرزمین‌های خیالی و رنگارنگ کودکان و نوجوانانمان دعوت کنیم و امید داشته باشیم در آینده‌ای نزدیک در هیچ سرزمینی، درد، سرطان و بیماری، تجربه‌ی سخت هیچ کودکی از زندگی نباشد.

این مدرس نقاشی تأکید کرد که همه عواید حاصل از فروش آثار این نمایشگاه، صرف درمان کودکان مبتلا به سرطان مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک می‌شود.

تارا بهبهانی - نقاش و پژوهشگر هنر - 22 سال است که در حوزه‌ی آموزش نقاشی به کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کند. بیش از 700 هنرجوی کودک و نوجوان را در این سال‌ها در زمینه‌ی نقاشی و خلاقیت‌ هنری پرورش داده و با حضور در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی، جوایز متعددی از نمایشگاه‌های مختلف خارج از کشور دریافت کرده است.

نمایشگاه دو روزه «سرزمین جدید» ساعت 16:00 روز پنجشنبه 30 فروردین 1403 افتتاح می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند در روزهای 30 و 31  فروردین از ساعت 16:00 تا 20:00 برای دیدن این آثار به نشانی انتهای اقدسیه، ابتدای بزرگراه ارتش، بلوار شهید مژدی (اوشان)، خیابان پروفسور پروانه وثوق، بلوار محک، ابتدای بن بست نقشینه، مؤسسه محک، یادمان «میتراسادات میرباقری» (ساختمان شماره 2 محک) مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • پاکبان مشهدی که نوازندگی دوتار را با قوطی روغن نباتی شروع کرد
  • محک میزبان «سرزمین جدید»
  • تصویری از نقاشی زیبای هادی چوپان روی دیوار + عکس
  • تصویری از نقاشی زیبای هادی چوپان روی دیوار
  • نقاشی زیبا از هادی چوپان در یک باشگاه ورزشی
  • نقاشی و رنگ آمیزی گرافیکی شگفت انگیز (فیلم)
  • نقاشی امواج و ساحل با رزین (فیلم)
  • تعزیه‌خوانی ایرج خواجه امیری (فیلم)
  • واکنش هنرمند ایرانی به عملیات انتقامی ایران از اسرائیل | توصیف وعده صادق با الهام از شب پُرستاره ون‌گوگ | عکس
  • (تصاویر) مزرعه کُلزا نقاشی زرد رنگِ طبیعت