Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت قطعه سازی در ایران جز صنایعی محسوب می شود که بیشترین میزان اشتغال در کشور را ایجاد می کند که متاسفانه تحت فشار بانک ها قرار گرفته است.

بانک ها گویی سر جنگ وا کرده و نرخ بازپرداخت تسهیلات را برای قطعه سازان عجیب محاسبه می کنند؛ طوری که قطعه سازان باید طی چندسال ۴۰۰ درصدِ اصل وام را به بانک بازپرداخت کنند!

یکی از اساسی ترین مشکلاتی که در حال حاضر با آن ها روبه رو هستیم این است که نظام بانکی کشور در خدمت تولید نیست؛ همچنین نرخ های بالای سودبانکی نه تنها مشکلی را برطرف نمی کند, بلکه تسهیلات پرداختی توسط بانک‌ها، مشکلات زیادی را نیز برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است صنعت قطعه سازی در ایران  به دلیل  نرخ بالای سود بانکی و نحوه برخورد نامهربان نظام بانکی با تسهیلات‌گیرندگان متحمل ضرر زیادی شده است.

رشد لاکپشتی صنعت قطعه سازی به علت کمبود نقدینگی

بانک ها نقش بسیار مهمی در رشد و توسعه  کشور دارند؛ با تقویت صنعت می توانند در خودکفایی تولید ملی نقش داشته باشند.

به نظر می رسد بخشی از تولید محصولات بی کیفیت برعهده صنعت است؛ بخش دیگر آن برعهده بانک هایی است که از ارائه تسهیلات سر باز می زنند. همچنین نرخ های بازپرداخت تسهیلات بانکی تولید کننده را راغب به استفاده از تسهیلات بانکی نمی کند.

صنعت قطعه‌سازی در کشور در حال حاضر با  هزینه های مالی بسیاری دست و پنجه نرم می کند که بدهی های بالا به نظام بانکی موتور محرک اقتصاد را کند کرده است. نظام بانکی کشور باید بتواند که صنعت را  تقویت کند,  اما واقعیت گویای مسئله ای دیگر است.

در کشور همسایه ما ترکیه، نرخ سود بانکی تسهیلاتی که به تولیدکنندگان تعلق می‌گیرد، ۶ درصد است. در کره جنوبی، این نرخ کمتر از ۱.۵ درصد و در ژاپن تنها نیم درصد است.

پدیده زشت پول فروشی در تبادلات میان بانکی!

سید هادی حسینی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد: در ایران نرخ بالای سود سپرده های بانکی به تولیدکنندگان به قیمت تمام شده پول در کشور بر می گردد.

وی ادامه داد: هیچ نظارتی بر داده ها و ستانده ها در کشور ما وجود ندارد، بانک ها تحت ضوابطی در اختیار تولید قرار ندارند حتی در بعضی از بانک ها پول فروشی  از بانکی به بانکی دیگر صورت می گیرد که به طور مثال بانکی پول خود را با سود ۱۸درصد به بانکی دیگر می فروشد و بانک دیگر با نرخ ۲۲ درصد به تولید کنندگان عرضه  می کنند. بانک‌ها عملاً طوری با تولیدکنندگان حساب می‌کنند که آن‌ها باید ظرف چند سال، مبالغی چندین برابر تسهیلات دریافتی به بانک‌ها بازپرداخت نمایند.

حسینی در پایان بیان کرد: ممکن است  بانکی به تولید کننده ای تسهیلات ارائه دهد اما بخشی از صنایع از آن سو استفاده کنند و از این تسهیلات در بخش های دیگری استفاده کنند.

جلوگیری از توقف تولید قطعه در کشور با تامین نقدینگی

سید حسین بحرینیان عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: تامین نقدینگی هم اکنون به شدت با مشکل مواجه  است و باعث شده در تامین قطعات دچار مشکلات زیادی شویم. 

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور با بیان اینکه با وجود وعده‌های حمایتی داده شده تاکنون هیچ مبلغی از مطالبات قطعه سازان پرداخت نشده است، تشریح کرد: هم اکنون قطعه سازان دچار مشکلات شدید نقدینگی هستند که چندی پیش قول حمایت داده شد اما متاسفانه هیچ حمایتی نشدیم. علاوه بر کمبود نقدینگی در واحد‌های تولیدی و پرداخت نشدن بدهی‌های معوق، نوسانات نرخ ارز نیز تاثیر نامناسبی در بازار قطعه و خودرو دارد و فعالان این حوزه را با مشکل مواجه ساخته است.

بیشتربخوانید:امهال بدهی‌های غیرجاری واحد‌های تولیدی به بانک‌ها ابلاغ شد

بحرینیان با تاکید بر اینکه هم اکنون بخش قطعه سازی با مشکلات متعدد مالی مواجه شده است، گفت: با توجه به رشد نرخ ارز طی ماه‌های گذشته، تامین مالی کامل این صنعت مستلزم ۳ برابر شدن حجم نقدینگی مورد نیاز آن‌ها در شرایط کنونی است.

دلیل  توقف تولید قطعه، عدم پرداخت مطالبات است 

همچنین رضا رعنایی عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: خودروسازان ۱۰ هزار میلیارد تومان به قطعه سازان مطالبات دارند که چندی پیش هیئت دولت  تسهیلاتی را برای خودروسازان در نظر گرفت تا آن‌ها نیز مطالبات قطعه‌سازان را بپردازند، این تسهیلات در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مصوب و صورتجلسه شد، اما بانک مرکزی اعلام کرد که باید این صورتجلسه در شورای پول و اعتبار نیز تصویب شود.

رعنایی با بیان اینکه ۱۰ هزار میلیارد تومان به شورای پول و اعتبار رفت و تسهیلات نقدی آن به ۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافت، تشریح کرد: هم اکنون همان ۵ هزار میلیارد تومان هم با تاخیر پرداخت شده است که تنها ۲۰ درصد این مبلغ محقق شده و مازاد آن محقق نشده است.

او تصریح کرد: هم اکنون به دلیل عدم پرداخت مطالبات، تولید قطعه به شدت کاهش یافته و انبارها خالی شده اند. از طرفی به دلیل اینکه نتوانسته ایم مزایا و حقوق کارگران را پرداخت کنیم ممکن است در سال آینده نیز به دلیل نارضایتی که به همراه دارند تمایلی به همکاری نداشته باشند و تولید قطعه نیز در ۲ تا ۳ ماه اول سال آینده با کاهش جدی رو به رو باشد.

بانک هایی که اعتبار به قطعه سازان پرداخت می کنند

بانک‌های توسعه تعاون، توسعه صادرات، سپه، صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن، ملی، پست بانک، تجارت، رفاه کارگران، ملت، آینده، اقتصاد نوین، انصار، ایران زمین، پاسارگاد، پارسیان، حکمت ایرانیان، خاورمیانه، دی، سامان، سرمایه، سینا، بانک شهر، قوامین، کارآفرین، گردشگری، بانک ایران و ونزوئلا، مهر ایرانیان، قرض‌الحسنه رسالت و چند موسسه مالی و اعتباری برای پرداخت اعتبار به قطعه سازان انتخاب شده‌اند.

گفتنی است قرار بود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار بابت پرداخت بخشی از مطالبات قطعه‌سازان در اختیار قرار گیرد، اما با وجود نزدیک شدن به ایام پایانی سال هنوز هیچ اقدام عملی در این زمینه اتفاق نیفتاده است. 

حال باید منتظرماند و دید بانک ها در قبال صنعت چه واکنشی از خود نشان می دهند؟ البته به شرطی که اعتبارات در نظر گرفته شده برای صنایع صرفا  برای تولید خرج شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت رونق تولید تسهیلات بانکی تسهیلات بانکی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان هزار میلیارد تومان صنعت قطعه سازی قطعه سازان نظام بانکی تولید قطعه هم اکنون بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۸۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه یک‌هزار و ۷۰۰ واحدی میاندوآب در طرح نهضت ملی مسکن

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدرضا رضایی، در دومین جلسه شورای تأمین مسکن شهرستان میاندوآب اظهار کرد: دولت عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد.

وی افزود: افزایش سهمیه شهرستان میاندوآب از یک‌هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی به یک‌هزار و ۷۰۰ واحد، بیانگر توجه ویژه دولت به مناطق محروم و روستاییان است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب گفت: تسهیلات خوبی توسط دولت سیزدهم برای به‌سازی و مقاوم‌سازی مساکن روستایی با سود ۲۳ درصد درنظر گرفته است که تنها پنج درصد از سود این تسهیلات توسط اشخاص پرداخت می‌شود و ۱۸ درصد باقی مانده نیز توسط دولت پرداخت می‌شود.

رضایی تصریح کرد: در زنجیره پرداخت تسهیلات مساکن روستایی تعداد معرفی شده به بانک‌ها زیاد، اما تعداد عقد قرارداد و تسهیلات پرداخت شده به مراتب کمتر است.

وی با بیان اینکه هستند کسانی که باوجود معرفی به بانک پیگیر موضوع نشده و تشکیل پرونده نداده‌اند، تأکید کرد: بنیاد مسکن موظف است، طی دو هفته نسبت به تعیین تکلیف معرفی‌شدگان، سنجش میزان رضایتمندی معرفی‌شدگان از بانک‌های عامل و اعلام گزارش کامل از مراجعه نداشتن برای تشکیل پرونده و عقد قرارداد اقدام و راهکار مناسبی برای شناسایی و رفع مشکل ارائه دهد.

رضایی ادامه داد: هدف شورای تأمین مسکن باید حفظ و افزایش سهمیه در به‌سازی و مقاوم‌سازی مساکن روستایی باشد، انتظار داریم بانک‌های عامل با دید تسهیل‌گرانه نسبت به دریافت ضمانت پرداخت عمل و تابع قوانین باشند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب خاطرنشان کرد: شهرستان میاندوآب با پوشش ۵۵ درصدی معرفی شدگان برای اخذ تسهیلات، تعداد سهمیه و عملکرد بانک‌های عامل رتبه نخست استان را کسب کرده که اقدامی ارزنده و شایسته تقدیر است.

دیگر خبرها

  • سهمیه یک‌هزار و ۷۰۰ واحدی میاندوآب در طرح نهضت ملی مسکن
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!
  • واگذاری ۳۰ هزار قطعه زمین روستایی در آذربایجان غربی
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات
  • لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات
  • افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!