Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره از آمادگی ۳۰ هزار عضو این سازمان برای ارائه خدمت به هم‌وطنان در شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد حاتمی در گفت‌وگو با یک برنامه زنده تلویزیونی گفت: بزرگ‌ترین نگرانی ما در حال حاضر استرس حاصل از وحشت ویروس کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استرس سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و در این حالت دفاع بدن مختل می‌شود و سیستم هموستاز بدن به هم می‌خورد.

وی توضیح داد: در این شرایط قند خون، مواد غذایی، چربی و اکسیژن از حالت تعادل خارج می‌شود و علائم بدنی مانند فشارخون، افزایش درجه حرارت، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، دردهای مفصلی و عضلانی، استفراغ، اسهال، درد شکمی، خستگی شدید، درد قفسه سینه و سردرد در افراد افزایش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ادامه داد: با توجه به شرایط ابهام این علائم نادرست تفسیر می‌شوند و بر سیستم ایمنی فشار زیاد وارد می‌شود. فرد فاجعه انگاری کرده، افکار منفی را تجربه می‌کند، وسواس، نگرانی و اختلالات روانی ظاهر می‌شود، هوشیاری مختل می‌شود و زندگی به‌نوعی فلج می‌شود. البته این شرایط در زنان، کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگ‌سالان و سالمندان تفاوت دارد.

حاتمی در پاسخ به این سؤال که در این شرایط چه‌کاری باید انجام داد، گفت: مهم‌ترین کاری که باید انجام داد پذیرش واقعیت است. استرس منطقی مفید است. انسان‌های ذهن آگاه زودتر با واقعیت کنار می‌آیند و هوشیار می‌شوند و باید استرس را مدیریت کنیم. انسان‌های خلاق و باهوش همیشه شرایط نامناسب یا شکست را برای موفقیت آتی خود تبدیل به فرصت می‌کنند. از طرفی روان‌شناسان معتقدند فرد باهوش فردی است که بتواند به‌سرعت خود را با شرایط جدید سازگار کند، بنابراین سبک زندگی جدید را برای خانواده باید ترسیم کنیم. در سبک زندگی جدید خیلی از کارهای سرگرم‌کننده را می‌توان در منزل انجام داد.

وی در مورد نقش این سازمان در مدیریت سلامت روان مردم در شرایط کنونی گفت: سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از همان روز اول کمیته مقابله با بحران کرونا را در سازمان تشکیل داد و اقدامات زیادی ازجمله همکاری با شهرداری تهران، صداوسیما، تشکیل کمیته‌های مقابله با بحران استانی، تهیه بسته‌های آموزشی و همکاری با ستاد ملی مقابله با بحران کرونا را به انجام رساند و به‌عنوان نمونه مقرر شد ۷۰۰ روان‌شناس و مشاور داوطلب به سامانه ۴۰۳۰ معرفی شوند تا همکاری خود را با سامانه آغاز کنند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور خاطرنشان کرد: در طول دو هفته اخیر سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور نشان داد که چقدر قدرتمند است و اکنون ۳۰ هزار روان‌شناس و مشاور در سراسر کشور آماده ارائه خدمت به مردم هستند. ما آمادگی این را داریم که در صورت همکاری نهادهای حاکمیتی، مدیریت استرس و اضطراب کرونا را در کشور بر عهده گیریم.

انتهای پیام/4145

منبع: آنا

کلیدواژه: سلامت روان کرونا محمد حاتمی حمایت روانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۹۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • منشاء بسیاری از بیماری‌های جسمی را در روان خود پیدا کنید
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها