Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@05:01:09 GMT

برندگان و بازندگان جنگ نفتی عربستان و روسیه

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۲۴۳۶

برندگان و بازندگان جنگ نفتی عربستان و روسیه

عربستان سعودی تمایل به قیمت بالای نفت دارد و سهم آن مانند روسیه در بازار نفت خام بالاست ولی به‌خلاف روسیه نمی‌تواند مدت زیادی با قیمت پایین نفت دوام بیاورد چون حاشیه‌های امنیت بسیار کمتری در سیستم بودجه خود دارد.

به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، در حالی که مسکو و ریاض هیچ‌کدام از قیمت پایین نفت راضی نیستند ولی شکست آنها در مذاکرات وین باعث یک جنگ تمام‌عیار قیمت شده است، حالا سؤال این است: برنده این شرایط کیست؟

کاهش شدید قیمت نفت در روز دوشنبه در شرایطی به وجود آمد که تقاضای نفت از طرف چین به‌خاطر شیوع ویروس کرونا و ضربه آن به دومین اقتصاد بزرگ دنیا پایین آمده بود، بنابراین وقتی روسیه از قرارداد جدید کاهش تولید توسط اعضای اوپک حمایت نکرد، به‌نوعی این آتش را شعله‌ورتر کرد و عربستان تصمیم گرفت این اقدام روسیه را تلافی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: چراغ سبز روسیه برای همکاری دوباره با اوپک گفت‌وگوی ترامپ و بن‌سلمان درباره بازار نفت نقطه کور قمار نفتی «محمد بن‌ سلمان»

سرگئی کوپیلوف، یکی از شرکای شرکت مشاوره بی‌اس‌سی گفت این مسکو بوده که جنگ قیمت نفت را آغاز کرده است. روسیه منابع بسیار بیشتری برای حمایت از اقتصادش در بحبوحه بحران بازار نفت دارد ولی شرایط برای عربستان متفاوت است.

این تحلیلگر گفت: «عربستان سعودی تمایل به قیمت بالای نفت دارد و سهم آن مانند روسیه در بازار نفت خام بالاست ولی از طرف دیگر عربستان به‌خلاف روسیه نمی‌تواند مدت زیادی با قیمت پایین نفت دوام بیاورد چون حاشیه‌های امنیت  بسیار کمتری در سیستم بودجه خود دارد».

یک ضعف دیگر عربستان سعودی وابستگی آن به درآمدهای نفتی و 50 میلیارد دلار کسری بودجه آن است. اقتصاد روسیه هم علی‌رغم رشد درآمدهای غیرنفتی و غیرگازی، به بحران‌های انرژی حساس است. ولی مسکو اعلام کرده در صورت وخیم‌تر شدن شرایط، ذخایر کافی برای حمایت از اقتصاد داخلی را تا چندین سال در اختیار دارد.

زمان نشان خواهد داد کدام‌یک از این غول‌های نفتی می‌توانند در این شرایط دوام بیاورند. روسیه برای پشت کردن به اتحاد اوپک دلایلی داشته است. بازار نفت همواره در بحبوحه کاهش تقاضا با مازاد تولید مواجه بوده است، ولی در حالی که امضا کنندگان قرارداد نفتی سعی می‌کردند تقاضا را افزایش دهند، این فاصله فوراً توسط شرکتهای آمریکایی مخصوصاً تولیدکنندگان شیل پر شد و این تولیدکنندگان کسانی هستند که بیشترین ضربه را خواهند خورد.

کوپیلوف گفت: «تولیدکنندگان کوچکی که فقط بر نفت گران‌قیمت شیل تمرکز دارند محکوم هستند و در نتیجه تمام پولی که در آنها سرمایه‌گذاری شده، از بین خواهد رفت».

در حالی که شرکت‌های بزرگ انرژی آمریکا مثل اکسون موبیل و چورون هنوز هم می‌توانند منابع مالی میادین نفت شیل خود را تأمین کنند، بسته شدن این کسب‌وکارهای کوچک که به‌شدت بر نفت شیل تمرکز دارند تا حدی جلوی عرضه مازاد نفت به بازار را می‌گیرد و در طولانی‌مدت بازارها را متعادل می‌سازد. نتیجه این اتفاق دو سال دیگر مشخص خواهد شد و وقتی شرایط تغییر کند، روسیه و اوپک دوباره بر سر میز مذاکره بازمی‌گردند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا لیگ قهرمانان آسیا حسین شیخ الاسلام عربستان سعودی آمریکا نفت اوپک ریاض بازار نفت بازار نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۲۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا، سکه و ارز ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳

به گزارش تابناک، قیمت طلا، سکه و ارز امروز در بازار تهران تغییر کرد.

هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران با کاهش ۴۴ هزار تومانی به قیمت ۳ میلیون و ۷۸۲ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه امامی نیز به قیمت ۴۴ میلیون و ۳۰۱ هزار تومان فروخته شد.

قیمت انواع ارز و سکه و طلا را در روز پنج‌شنبه، ۳۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ مشاهده می‌کنید.

 

دلار (در صرافی بانکی)

۴۳ هزار و ۵۶۷ تومان

یورو

۴۶ هزار و ۳۶۹ تومان

سکه تمام بهار آزادی

۴۰ میلیون و ۹۹۵ هزار تومان

سکه امامی

۴۴ میلیون و ۳۰۱ هزار تومان

نیم سکه

۲۶ میلیون تومان

ربع سکه

۱۶ میلیون تومان

سکه گرمی

۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

هر گرم طلای ۱۸ عیار

۳ میلیون و ۷۸۲ هزار تومان

هر گرم طلای ٢۴ عیار

۵ میلیون و ۴۴ هزار تومان

هر مثقال طلا

۱۶ میلیون و ۳۸۲ هزار تومان

هر انس طلا

۲۳۷۷.۱۹ دلار

منبع: خبر آنلاین

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، سکه و ارز ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳
  • میکا ریچاردز و پیش بینی کاملا اشتباه از برندگان مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا! / فیلم
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۰۹:۳۰
  • جایزه نقدی المپیک زیر سوال رفت!
  • مخالفت با پرداخت جایزه نقدی به برندگان المپیک
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه
  • قیمت دلار بازار غیررسمی در سراشیبی
  • نفت روی کشتی و آب نداریم؛ از درآمد‌های نفتی برای پرداخت حقوق استفاده نمی‌کنیم
  • رویترز: اعمال تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران بعید است