Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@02:40:40 GMT

شیر و لبنیات کرونا را تشدید می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۸۱۱۱

شیر و لبنیات کرونا را تشدید می‌کند؟

خبرگزاری مهر: به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی در رابطه با شایعات مضرات شیر و تشدید بیماری کرونا اظهار کرد: هجمه‌های نادرست، غیرعلمی و شایعات بی‌اساس علیه مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی، موجب شده است که بخشی از مردم خود را از مصرف این ماده غذایی ارزشمند و فراسودمند محروم کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر توصیه‌های وزارت بهداشت بر مصرف غذا‌های سالم و مغذی تصریح کرد: با وجود اینکه وزارت بهداشت موضوع تأثیر طبع سرد و گرم بودن مواد غذایی بر این بیماری را تکذیب کرده است، اما هنوز بخشی از مردم از مصرف شیر اکراه دارند که موجب کاهش مصرف شیر در کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سرانه مصرف شیر و پروتئین حیوانی یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی در بخش سلامت و تغذیه کشور‌ها بوده و سرانه مصرف این ماده غذایی ارزشمند در کشور حدود ۱۲۰ کیلوگرم است؛ در حالی‌که میانگین سرانه مصرف شیر در دنیا حدود ۱۱۰ کیلوگرم و در کشور‌های اروپایی بیش از ۳۰۰ کیلوگرم است و ما هنوز فاصله زیادی از اهداف برنامه ششم توسعه داریم.

رضایی خاطرنشان کرد: در چند هفته اخیر و با صحبت‌های غیر کارشناسی، غیر علمی و غیر مستدل برخی افراد بی‌اطلاع و یا مغرضانه، در فضای مجازی اطلاعات نادرستی منتشر شده است که نه تنها کمکی به حل مشکلات نکرده، بلکه با فضاسازی موجب کاهش مصرف برخی از مواد غذایی ارزشمند مانند شیر شده که می‌تواند در دراز مدت تبعات سنگینی برای سلامت مردم داشته باشد.

وی افزود: این کاهش مصرف باعث ضرر و زیان به صنعت بزرگ دامپروری و لبنیات کشور شده است.

رضایی با اشاره به مذاکرات معاونت امور تولیدات دام با کارخانجات لبنی اذعان کرد: طی مذاکرات انجام گرفته، مقرر شد کارخانجات لبنی شیر را تحت هر شرایط جذب کنند و این شیر به محصولاتی با ماندگاری بالاتر مانند پنیر تبدیل شود.

وی افزود: از طرف دیگر این شیر می‌تواند تبدیل به شیرخشک شود که هم مصرف داخلی و صادراتی دارد و هم ماندگاری بالاتری نسبت به شیر تازه دارد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مکاتبات بسیاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده تا مازاد شیری که در این چند روز ایجاد شده، توسط صنایع لبنی جذب شود.

در حال مذاکره برای افزایش میزان صادرات شیرخشک هستیم

وی با اشاره به اینکه تمام صنوف با هماهنگی ستاد مبارزه با کرونا و ستاد اقتصادی دولت تمهیداتی را برای کمک به مشاغل آسیب دیده، اتخاذ کرده‌اند، عنوان کرد: ما هم در معاونت امور دام اعلام کرده‌ایم که این مشکل در تولید به وجود آمده و باید امروز به کمک تولیدکنندگان بیاییم و تنها راه منطقی در این شرایط تبدیل شیر به شیر خشک است.

رضایی افزود: در حال حاضر مجوز صادرات ۱۰ هزار تن شیرخشک توسط ستاد اقتصادی دولت و وزارت صمت داده شده و در حال رایزنی برای افزایش آن هستیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی به مردم توصیه کرد: خود را از غذای ارزشمندی مانند شیر و محصولات لبنی محروم نکرده و به شایعات توجه نکنند؛ شایعات موجود در هیچ محفل علمی و پژوهشی اثبات نشده و کاملاً غیر علمی است.

وی افزود: این شایعات بی‌اساس، مشاغل مولد مانند تولید شیر را که با معیشت کشاورزان و دامداران در ارتباط است مختل می‌کند.

رضایی تأکید کرد: شیر ماده غذایی کاملی است و علاوه بر تأمین انرژی و پروتئین، سرشار از کلسیم بوده و حاوی مواد مغذی اصلی از جمله ویتامین‌های محلول در چربی مثل ویتامین‌های A، D و E است؛ متخصصان تغذیه و پزشکان مصرف شیر را به عنوان ماده غذایی فراسودمند توصیه می‌کنند و محرومیت از ماده غذایی مانند شیر به بدن آسیب می‌رساند.

منبع: فردا

کلیدواژه: وزارت جهاد مضرات شیر تشدید بیماری کرونا وزارت جهاد کشاورزی امور تولیدات ماده غذایی مصرف شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۸۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک

آفتاب‌‌نیوز :

نسرین علیزاده با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش موثری در سلامت بدن و استحکام استخوان ها دارد، خاطرنشان کرد: رژیم غذایی نامناسب، مصرف زیاد نمک، کاهش فعالیت بدنی به تدریج موجب کاهش دریافت کلسیم و استحکام استخوان ها می شود.

 وی مصرف منابع کافی پروتئین و املاح را برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری دانست و دریافت مقادیر کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی را سبب بالا رفتن ذخیره استخوانی کلسیم عنوان کرد.

علیزاده با اشاره به نقش مهم مصرف لبنیات به عنوان منبع خوب و غنی از کلسیم، عنوان کرد: بزرگسالان روزانه به هزار تا هزار و ۲۰۰ میلی گرم شیر برای تامین کلسیم بدن نیاز دارند، همچنین می توان کلسیم را از غذا و فرآورده های حاصل از شیر نیز دریافت کرد.

 وی ویتامین D را یک ویتامین ضروری برای جذب کلسیم برشمرد و افزود: این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر از روده کمک می‌کند و موجب به کارگیری این مواد معدنی در ساختمان استخوان‌ها و دندان‌ها می شود.

علیزاده انواع حبوبات ( نخود و لوبیا، عدس، ماش )، سبزی‌هایی مانند جعفری، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی و پرتقال را منابع غذایی حاوی کلسیم برشمرد و بر استفاده از این مواد غذایی به مقدار کافی تاکید کرد.

وی افزود: مصرف آجیل‌ها و ماهی نیز مورد توصیه کارشناسان است، در عین حال توصیه‌ها به عدم مصرف نوشابه‌های گازدار و غذاهای ناسالم مانند تنقلات و محصولات فرآوری شور و پرنمک تاکید دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • کدام غذاها را در سفر نخوریم ؟
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • ۲ هزار بازرسی بهداشتی در قالب بسیج سلامت نوروزی گناوه انجام شد
  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟‌
  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک