Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-20@03:37:28 GMT

صنوف غیر ضروری در شهرضا تعطیل شدند

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۲۶۷۹

صنوف غیر ضروری در شهرضا تعطیل شدند

به دنبال شیوع ویروس کرونا در شهرضا، صنوف غیر ضروری تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، ناصر اسدی شامگاه پنجشنبه در جلسه ستاد پیشگیری از کرونا با بیان این‌که شهرضا به دلیل شرایط خاص ارتباطی اقدام به غربالگری بیماری کرونا در ورودی شهر کرده است، اظهار داشت: اطلاع‌رسانی در خصوص ویروس کرونا در فضای مجازی انجام شده است و صنوفی مانند تالارها دو هفته پیش در شهرضا تعطیل شده‌اند، در مساجد و تکایا نیز نماز جماعت برگزار نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست فرمانداری شهرضا با بیان این‌که مراسم ختم در محیط‌های سرپوشیده مانند مساجد و حسینه‌ها برگزار نمی‌شود، افزود: ضدعفونی شهر توسط شهرداری اواخر شب‌ها در حال انجام است.

وی با بیان این‌که طرح ترافیکی در شهرضا در حال اجرا است، گفت: بازرسی از فروشگاه‌های بزرگ و نانوایی‌ها مرتب انجام می‌شود و وضعیت بعضی از جایگاه‌های سوخت رضایت‌بخش نیست و دستکش در محل نبوده است.

وی با بیان این‌که مردم اگر رعایت نکنند با مشکلات بسیاری روبه‌رو می‌شوند، بیان کرد: استرس ناشی از این بیماری از خود بیماری بدتر است و جایی هم جدی نگرفتن این بیماری سبب دغدغه شده است.

اسدی با تأکید بر این‌که طرح غربالگری باید در شهرضا ادامه پیدا کند، بیان کرد: بعضی از اصناف مانند اقلام خوراکی و صنف نانوا را نمی‌توان تعطیل کرد اما مرتب از آن‌ها بازرسی می‌شود.

سرپرست فرمانداری شهرضا با اشاره به این‌که فروشگاه‌های ارزاق عمومی و مایحتاج روزمره مردم با رعایت نکات بهداشتی و بازرسی ویژه باز است، عنوان کرد: شهرداری‌های شهرضا و منظریه برای ضدعفونی شهر اقدامات خوبی انجام داده‌اند، در روستاها ضدعفونی آن به عهده بخشداری است و برای پیشگیری از کرونا باید ورودی روستاها کنترل شود.

وی با بیان این‌که تاکسی‌ها و سرویس‌ها حمل‌ و نقل عمومی باید در روستاها تردد نکنند و از سرویس شخصی استفاده شود، افزود: نباید پول در تاکسی‌ها رد و بدل شود و از دستگاه پوز استفاده شود.

بیمارستان‌ها، پمپ‌بنزین‌ها و سوپرمارکت‌ها مراکز انتقال ویروس کرونا هستند

فرهاد مهری در ادامه جلسه با بیان این‌که از زمان شیوع بیماری کرونا، بیمارستان صاحب‌الزمان(عج) برای بیماران کرونایی مشخص شد تا بیماران کرونایی با دیگر بیماران ادغام نشوند، بیان کرد: بیمارستان‌ها، پمپ‌بنزین‌ها و سوپرمارکت‌ها مراکز انتقال ویروس کرونا هستند.

رئیس بیمارستان‌های شهرضا خاطرنشان کرد: تجهیزات حفاظت شخصی برای پرستاران تهیه شده است، اگر مردم رعایت کنند و در خانه بمانند، امکانات شهرضا پاسخگو خواهد بود.

شرایط شهرضا متفاوت‌تر از شهرستان‌های دیگر است

سمیه محمودی در ادامه جلسه گفت: شهرضا در کریدور شمال به جنوب کشور قرار گرفته است و شرایط ویژه‌ای دارد، این شهرستان از قدیم مرکز داد و ستد استان‌ها و شهرستان‌های مجاور بوده است، بنابراین باید در راستای مقابله با ویروس کرونا مدیریت شود.

نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شرایط شهرضا متفاوت‌تر از شهرستان‌های دیگر است، اصناف باید تعطیل شوند که خودشان هم با این پیشنهاد موافقت کردند.

وی با تأکید بر این‌که اگر کمبودی در راستای وسایل محافظتی و بهداشتی کادر پزشکی و پرستاران است باید بررسی و تأمین شود، گفت: تاکسی‌های گردشی بدون دستکش و ماسک در شهر تردد می‌کنند، باید آموزش ببیند تا در معرض خطر قرار نگیرند.

حسین بهزادفر، بخشدار مرکزی شهرضا با اشاره به تعطیلی مجالس ترحیم در سطح روستاهای بخش مرکزی شهرضا گفت: مغازه‌های جاده اصفهان به شهرضا و شهرضا به شیراز محل تجمع مسافران و رانندگان ماشین سنگین شده است، باید تعطیل شوند، روستائیان از این وضعیت نگران هستند.

اجرای طرح غربالگری ویروس کرونا در شهرضا

حجت‌الله تنهایی در ادامه جلسه با بیان این‌که اقدامات خوبی در سطح شهرستان شهرضا در راستای مقابله با ویروس کرونا این مدت انجام شده است، گفت: ضدعفونی شهر به صورت گسترده در حال انجام است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان این‌که در روزهای آینده ممکن است بار درمانی بیمارستان صاحب‌الزمان اضافه شود، خاطرنشان کرد: یک مبدأ ورودی قبل از بیمارستان برای حوزه بهداشت تجهیز و آماده‌سازی کرده‌ایم و در سه شیفت صبح، عصر و شب غربالگری بیماران و افرادی که استرس و دغدغه بیمار شدن را دارند، یک مراقبت سرپایی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: طرح غربالگری ویروس کرونا در مرحله اول برای افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای مانند قندخون و فشارخون دارند با رعایت کلیه شرایط با یک فراخوان انجام می‌شود و در مرحله بعدی برای سایر مردم انجام می‌شود.

تنهایی با بیان این‌که برای قرنطینه کامل شهر حوزه بهداشت با کمک سایر ارگان‌ها آمادگی دارد، گفت: در شهرضا تاکنون 13 نفر مبتلا به کرونا شده‌اند و یک نفر فوت شده و در حال حاضر 8 نفر ترخیص و 5 نفر بستری هستند، شهرضا در استان به نسبت در وضعیت خوبی در آمادگی و مقابله قرار دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرضا بیان کرد: مهم‌ترین موضوع در مقابله با ویروس کرونا قطع چرخه و زنجیره انتقال در کف جامعه و کاهش تعداد مبتلایان فعلی و آینده نزدیک است و این کار تنها با بیشتر ماندن در خانه و کمتر حضور در خیابان و جماعت و جاهای شلوغ است.

وی با بیان این‌که مردم هنوز رعایت نمی‌کنند و در ساعاتی از روز خیابان و مرکز شهر بسیار شلوغ است و ممکن است سبب شیوع بیماری شود، بیان کرد: باید برای پیشگیری از کرونا باز بودن مغازه‌های سطح شهر را به حداقل برسانیم تا شرایط را کنترل کنیم.

تنهایی با بیان این‌که فروشگاه‌های بین جاده‌ای و سرامیک فروشی‌ها در اولویت قرار دارند، خاطرنشان کرد: غربالگری متفاوت از شهر باید در روستاها انجام شود چرا که با آغاز تعطیلات شهرضایی‌ها که در دیگر شهرستان‌ها و استان‌های کشور ساکن هستند به روستاهای شهرضا می‌روند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرضا گفت: در توزیع الکل و ماسک شبکه بهداشت هیچگونه قدرت و اختیاری ندارد، دارو و غذای استان اصفهان بر اساس میزان نیاز شهرستان‌ها تعیین می‌کند.

صنوف غیرضروری در شهرضا تعطیل می‌شوند

به گزارش فارس، در پایان جلسه مقرر شد صنوف غیر ضروری به شرح زیر تا اطلاع ثانوی تعطیل باشند:

طلافروش– کافی نت‌ها – لوازم خانگی– تابلوسازی – کتاب‌فروشی و لوازم التحریر– عکاسان– تایپ و تکثیر– مهرسازی– فروشندگان کامپیوتر– پارچه فروشان– دکوراسیون منزل – فروش ذغال و تنباکو – سم و کود– فروش دخانیات عمده و خرده – سبزی خردکنی – فروشندگان ملزومات پلاستیکی– اغذیه‌فروشان و فروشندگان فست فود غیر از پیتزا– آهن‌فروشان– ابزارفروشان– فرش و موکت – عطاران– خرازان– لوازم ورزشی– عطر و ادکلن– کادویی و لوکس‌فروشی– تصفیه آب– فروشندگان و تعمیر ساعت– تعمیرکاران لوازم الکتریکی–  سیم کشی– آش و حلیم– کافی‌شاپ و قهوه خانه‌ها – پرنده‌فروشی‌ها – گیم نت– بستنی فروشی– موبایل فروش و تعمیرکاران موبایل

همچنین رستوران‌ها و طباخی‌ها و  فقط پیتزافروشی‌ها صرفاً به صورت بیرون بر اقدام به فروش کنند و هیچگونه خدماتی در خصوص سرو غذا در محل به هیچ عنوان نداشته باشند.

کلیه فروشندگان آجیل و خشکبار از ورود مشتری به داخل مغازه و تماس با اقلام مورد عرضه خودداری و صرفاً به صورت بسته‌بندی اقدام به فروش کنند و قنادان و موادریزان و فروشندگان گز و شیرینی از ازدحام و تجمع مشتریان در محل فروشگاه خودداری کنند؛ ساعت کار سایر صنوف از ساعت 9 صبح تا 15 عصر است.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: ویروس کرونا غربالگری ویروس کرونا ضدعفونی شهر انجام می شود شبکه بهداشت شهرستان ها صنوف غیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۲۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: یکی از مؤثرترین ساختارها، واکسن نانوذره لیپیدی مبتنی بر پلتفرم mRNA بود. در ایران نیز برخی از دانشمندان به‌دنبال چنین ساختاری رفتند. دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی، یکی از این محققان بود. اگرچه با فروکش ‌کردن پاندمی کرونا نیازی اساسی برای واکسن احساس نمی‌شود، این ویروس خطرناک برای همیشه با ما هست و باید مراقب جهش‌های آن بود. از سوی دیگر، فناوری ساخت واکسن‌های کرونا می‌تواند در عرصه‌های دیگر پزشکی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. گفت‌وگوی همشهری با دکتر سینا مظفری پیش روی شماست.

دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی

بیشتر بدانیم:

آشنایی با واکسن‌های جدید mRNA برای پیشگیری از کرونا| چشم‌انداز جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها در پزشکی


ژنتیک مولکولی پایان‌بخش انتظار
بهترین وقت زدن واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟ چه نوع واکسنی بزنیم؟

چطور جایزه بین‌المللی کنز را دریافت کردید؟
در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت جایزه بین‌المللی کنز بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به‌دلیل توسعه واکسن کرونا شدم. هرچند به‌دلیل فروکش کردن شدت بیماری‌زایی این ویروس در نوع اومیکرون و کاهش استقبال عمومی از تزریق واکسن کرونا در ایران، تولید تجاری آن در نهایت متوقف ماند.

توضیح مختصری درباره واکسن‌های کرونا بدهید.
با شیوع پاندمی کرونا، واکسن‌هایی با پلتفرم‌های مختلف برای پیشگیری از بیماری کووید۱۹ توسعه یافتند. در این میان واکسن‌های بر پایه پلتفرم نانوذره لیپیدی mRNA که با نام واکسن‌های بیونتک/فایزر و مدرنا در بین عموم شناخته می‌شوند، سرعت بالای تولید حدود ۱۰بار سریع‌تر از واکسن‌های سنتی، به‌عنوان مثال تنها در ۴۵روز در مورد واکسن مدرنا داشتند.


اثربخشی چه نوع واکسن‌هایی بیشتر بود؟
تولید محصولات دارویی بر پایه پلتفرم mRNA با استفاده از خط تولید و فرمولاسیون تقریبا مشابه، سنتتیک بودن و عدم‌نیاز به فرایندهای کشت سلولی و کاهش احتمال آلودگی‌های بیولوژیک، اثربخشی و ایمنی‌زایی بالاتری نسبت به سایر پلتفرم‌های واکسن نشان داده‌اند. موفقیت چشمگیر این پلتفرم برای توسعه سریع واکسن‌های کارآمد علیه بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و به‌ویژه استراتژیک بودن آن برای کشورها در رویارویی با پاندمی‌های نوظهور، محققان بسیاری را در کشورهای مختلف ازجمله آلمان، آمریکا و چین ترغیب به توسعه واکسن‌های دیگر برپایه پلتفرم mRNA کرده است.


نام این واکسن چیست و مراحل مطالعاتی آن به چه شکل بود؟
این واکسن توسط سازمان غذا وداروی ایران با نام آیریبووکس Iribovax نامگذاری شد. نکته قابل توجه درخصوص این واکسن هم این است که در آزمایش روی میمون‌های رزوس کارایی بالاتری را در خنثی‌سازی‌ ویروس کرونا در مقایسه با دیگر واکسن‌های مورد استفاده در ایران نشان داد. همچنین علاوه بر داشتن ایمنی از گسترش عفونت ویروسی حاصل از کروناویروس در ریه و سیستم تنفسی این میمون‌ها به‌طور کاملاً مؤثری جلوگیری کرد. نتایج جامع تست‌های پیش‌بالینی این واکسن در مجله علمی Journal of Controlled Release چاپ شده است. همچنین باتوجه به اهمیت به‌دست آوردن این فناوری توسط ایران و نتایج مهم آن به‌عنوان عکس جلد این مجله برگزیده شده است. قابل ذکر است که این مجله یک نشریه شناخته‌شده در علوم دارویی و بالاترین مجله علمی است که نتایج پیش‌بالینی یک واکسن ایرانی موفق به چاپ در آن شده است.


در حال حاضر تمرکز و فعالیت شما درخصوص واکسن چه بیماری‌هایی است؟
گروه تحقیقاتی ما در حال توسعه واکسن‌های چندظرفیتی علیه ویروس آنفلوآنزا و سرطان‌هایی ازجمله روده و ریه است. قابل توجه اینکه در حال حاضر تنها واکسن‌های کرونای مورد استفاده در دنیا که علیه سویه‌های جدیدتر اومیکرون (زیرسویه XBB۱.۵) کارآمد هستند واکسن‌های به‌روز شده فایزر و مدرناست که تزریق آنها به‌خصوص برای افراد بالای ۶۵سال یا مبتلا به بیماری‌های قلبی یا مشکلات سیستم ایمنی بسیار توصیه شده‌ است. علاوه براین، موج اخیر سرماخوردگی ویروسی که بسیاری را در ایران دچار بیماری‌های تنفسی کرده، براساس داده‌های اعلام شده عمدتاً به‌دلیل آنفلوآنزای فصلی بوده است و پس از آن زیرسویه جدید اومیکرون با نام JN.۱ عامل بعدی است.


اهمیت سرمایه‌گذاری در تکنولوژی mRNA درایران چقدر است؟
در ایران توسعه و پیشرفت در حوزه تکنولوژی mRNA می‌تواند به‌عنوان یک فرصت استراتژیک برای بهبود سلامت عمومی و توسعه پزشکی محسوب شود. این فناوری نه‌تنها می‌تواند برای تولید واکسن‌های mRNA در برابر بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و بیماری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه امکان توسعه داروهای نوین و درمان‌های مبتنی بر ژن‌درمانی بیماری‌های ارثی و ژنتیک همچون هموفیلی و تالاسمی را مبتنی بر استفاده از سیستم ویرایش ژنوم انسان یا کریسپر به کمک mRNA فراهم می‌کند.


در ایران چه اقداماتی برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در روند ساخت این واکسن‌ها شده است؟
تسریع در توسعه این فناوری لازم است باید و سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت گیرد. این سرمایه‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که علم در این رشته بومی‌سازی‌ شود. برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در فعالیت‌های مرتبط می‌توان یک مرکز تخصصی به نام «مرکز توسعه فناوری دارویی mRNA و ژن‌درمانی» ایجاد کرد؛ همانگونه که به‌عنوان مثال کشورهای پیشرفته‌ای همچون استرالیا و انگلیس به این طریق در حال سرمایه‌گذاری، انتقال و بومی‌سازی‌ این فناوری در کشورشان هستند. این مرکز می‌تواند محلی باشد که از طریق آن تحقیقات پایه‌ای و کاربردی، توسعه فناوری، آموزش و انتقال فناوری در زمینه تکنولوژی mRNA صورت بگیرد و با همکاری دولت و بخش خصوصی، محیطی مؤثر برای رشد و توسعه این حوزه فراهم شود.
ایران در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA چه جایگاهی دارد؟
با پیاده‌سازی این طرح‌ها، ایران می‌تواند در جایگاه برجسته‌ای در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA قرار بگیرد و به‌عنوان یک پایگاه در تولید و استفاده از واکسن‌های جدید و درمان‌های نوین به منافع عمومی و بهبود سلامت جامعه خدمت کند. تاکنون حمایت‌های به عمل آمده مقطعی و محدود بوده و به هیچ‌وجه قابل مقایسه با سرمایه‌گذاری‌ در دیگر کشورها نیست. بنابراین برای تجاری‌سازی در این حوزه پیشرفته علاوه بر حمایت‌های ویژه بخش دولتی، نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تولید صنعتی هم وجود دارد.

مکث
تحصیل در خارج، خدمت به کشور

سینا مظفری دوره دکتری و فوق دکتری خود را در انستیتوماکس‌پلانک آلمان در زمینه ژنتیک مولکولی و پزشکی به پایان رسانده است. او دوره دکتری را در آزمایشگاه بیوشیمی RNA ماکس‌پلانک که پیشتاز تولید و تعیین ساختار کمپلکس‌های mRNA در دنیا و صاحب امتیاز تکنولوژی interference RNA است، گذرانده و در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه و مدال علمی Otto-Hahn جامعه علوم پیشرفته ماکس‌پلانک آلمان در شاخه زیست‌پزشکی به‌دلیل شناسایی مکانیسم پردازش mRNA و همچنین جایزه ملی ژنتیک ایران در سال ۱۳۹۹ شده است. او همچنین برگزیده برتر جایزه بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) درشاخه سلامت و پزشکی در سال ۱۴۰۱ به‌دلیل ساخت واکسن نانوذره لیپیدی mRNA شده است. ضمن آنکه سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد علم ایران نیز بوده است. دکتر سینا مظفری جوین، مقالات تأثیرگذاری هم در زمینه ژنتیک مولکولی و اصلاح بیماری‌های ژنتیک در مجله‌های علمی مطرح دنیا با ضریب اثر بالا ازجمله Science، Molecular Cell، Nature Communications، مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS و Nucleic Acids Research دارد.

کد خبر 844282 برچسب‌ها کرونا سرطان بیماری - قلبی بیماری - سرما خوردگی واکسن

دیگر خبرها

  • واژگونی ۴۰۵ در جاده شهرضا - دهاقان ۶ مصدوم داشت
  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • ◄ امضا کنید؛ کارزار دو بانده شدن جاده نصرآباد به شهرضا
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • آغاز ساخت ۴۴ واحدی مسکن محرومان در شهر منظریه شهرضا
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • بیشترین بارش در شهرضا ثبت شد / کاهش کمینه دما در اصفهان
  • بیشترین بارش در شهرضا ثبت شد/ کاهش کمینه دما در اصفهان
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است