Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ در آذرماه سال ۹۸ از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

این لایحه به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و همچنین تعطیلی مجلس، در کمیسیون تلفیق مجلس در ۱۱ اسفند ۹۸ در یک ماده واحده و ۲۱ تبصره به تصویب رسید و با توجه به اذن مقام معظم رهبری برای تایید به شورای نگهبان فرستاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماده واحده بودجه سال ۱۳۹۹ که به تصویب کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی رسیده است در تبصره سه بند الف درباره سقف تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس) برای طرح های دولتی و غیردولتی علاوه بر باقی مانده سهمیه سال های قبل معادل ریالی سی میلیارد دلار تعیین می شود.

تسهیلات یک میلیارد دلاری برای تجهیز آزمایشگاه دانشگاه ها

در همین بند آمده است دولت مجاز است یک میلیارد دلار از تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس) اعلام شده را برای استفاده از منابع بانک ها و موسسات مالی و توسعه ای بین المللی به منظور تجهیز آزمایشگاه و کارگاه های دانشگاه ها، دانشگاه های علوم پزشکی، موسسات آموزش عالی و پژوهشی و فناوری، مراکز آموزش فنی حرفه ای دولتی و سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی با تضمین دولت و بازپرداخت آن، از محل اعتبارات بودجه عمومی تامین کند.

همچنین در تبصره ۴ در بند هـ به دولت اجازه داده می شود مبلغ دو میلیارد و هفتصد و نود و پنج یورو از منابع ورودی سال ۱۳۹۹ صندوق توسعه ملی را به صورت تسهیلات ارزی با تضمین دولت به شرح جدول زیر برداشت کند و این منابع را با رعایت شرایط مندرج در ذیل جدول به مصرف برساند:

جدول منابع (تنها بخش دانش و فناوری آمده است)

ردیف عنوان مبلغ اختصاص داده شده ۱ تجیهزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت تا سقف ۳۰ میلیون یورو ۲ طرح های نوآورانه جهاددانشگاهی تا سقف ۱۵ میلیون یورو ۳ طرح های نوآورانه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تا سقف ۷۰ میلیون یورو ۴ شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تا سقف ۳۵ میلیون یورو ۵ کارخانه های نوآوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تا سقف ۲۵ میلیون یورو

بر اساس بند ۷ این تبصره، تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت که حسب مورد بنا به اعلام معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور مشابه داخلی ندارد، از خارج تامین شود.

دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی و فناوری اعم از دولتی و غیردولتی نیز می توانند با رعایت مفاد این بند، از تسهیلات بانکی برای خرید تجیهزات صرفا تخصصی و به روز رسانی آزمایشگاه ها و کارگاه های خود استفاده کنند.

ممنوعیت کاهش اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی

در بند یک بخش هـ تبصره ۹ آمده است: در راستای تحقق اهداف نقشه جامع علمی کشور، کاهش اعتبارات برنامه های پژوهشی توسط دستگاه های اجرایی ممنوع است.

همچنین در راستای اجرای بند ج ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر حمایت از پژوهش های تقاضا محور، کلیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، با رعایت ماده ۱۱۷ آن قانون و ماده ۵ قانون محاسبات عمومی کشور که از اعتبارات برنامه (پژوهش کاربردی) استفاده می کنند، مکلفند حداقل معادل ۱۰ درصد این اعتبارات را با اعلام فراخوان هزینه کنند. 

این فراخوان در موضوعات مورد نیاز از طریق پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری باید هزینه شود.

همچنین در بند و این ماده آمده است: به منظور ارتقای شاخص های علمی، پژوهشی و فناوری و مهارتی اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای مناطق کمتر توسعه یافته مصوب سال ۹۳ قابل اختصاص به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پارک های علم و فناوری و مراکز آموزش فنی و حرفه ای و جهاددانشگاهی مستقر در استان نیز است.

در بند ز نیز درباره اختصاص یک درصد از اعتبارات هزینه ای تخصیص یافته به دستگاه های اجرایی به امور پژوهشی و توسعه فناوری، شورای برنامه ریزی و توسعه استان مجاز است اعتبارات موضوع این ماده را از سرجمع اعتبارات هزینه ای استان کسر و با هماهنگی دستگاه های اجرایی استانی و بر اساس اولویت ها و سیاست های پژوهشی مصوب و نیاز استان با هماهنگی وزارتخانه های علوم و بهداشت برای امور پژوهشی استان اختصاص دهد.

تکلیف دستگاه ها برای صرف هزینه پژوهش با طرح های دانشگاهی

دستگاه ها مکلفند نحوه هزینه کرد این بند را هر شش ماه یک بار به شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری و مرکز آمار ایران گزارش دهند و گزارش سالانه تا سال ۱۴۰۰ به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

در بند ح شرکت ها، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در این قانون مکلفند در اجرای تکالیف قانونی مربوط، حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود را در مقاطع ۳ ماهه به میزان ۲۵ درصد به حساب خاصی نزد خزانه داری کل واریز کنند تا در راستای حل مسائل و مشکلات خود از طریق توافقنامه با دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی و جهاد دانشگاهی هزینه شود.

این اعتبار باید در قالب طرح (پروژه) های کاربردی، عناوین پایان نامه های تحصیلات تکمیلی، طرح های پسادکتری و طرح های تحقیقاتی دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی غیر شامل به مصرف برساند.

در صورت واریز نشدن وجوه مذکور، به خزانه داری کل کشور اجازه داده می شود راسا مبلغ مذکور را برداشت کرده به حساب خاص موضوع این بند واریز کند.

این مبالغ برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و جهاد دانشگاهی مازاد بر درآمد اختصاصی پیش بینی شده آنها در این قانون محسوب و عینا پس از تبادل توافقنامه توسط آنها با سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور، توسط خزانه داری به موسسات آموزش عالی و پژوهشی و یا جهاد دانشگاهی طرف قرارداد برگشت داده می شود. 

اعتبارات موضوع این بند در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی و جهاد دانشگاهی به صورت امانی هزینه می شود.

حداقل سهم قابل پرداخت به دانشجویان، پژوهشگران پسادکتری، دانش آموختگان پژوهشگر و نیروهای کارورز از مبلغ هر پروژه ۶۰ درصد است.

شرکت ها، بانک ها و موسسات این بند می توانند حداکثر تا ۱۰ درصد از مبلغ ۴۰ درصد هزینه امور پژوهشی خود را از طریق دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی و جهاد دانشگاهی در چهارچوب آیین نامه اجرایی این بند هزینه کنند.

کد خبر 4872682

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیسیون تلفیق شرکت های دانش بنیان آزمایشگاه دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه های ایران لایحه بودجه 99 دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آموزش مجازی دانشجویان دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی سازمان سنجش دانشگاه های ایران کنکور 99 مرکز سنجش آموزش پزشکی محمد مهدی طهرانچی دانشگاه فنی و حرفه ای وزارت بهداشت منصور غلامی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور دستگاه های اجرایی جهاد دانشگاهی میلیون یورو امور پژوهشی خزانه داری دستگاه ها تا سقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۴۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری تهران به کمک مدارس فرسوده آمد | افزایش سه برابری بودجه بهسازی و تجهیز مدارس نسبت به سال گذشته

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی امیری مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران با اشاره به اینکه بالغ بر ۴۶۰۰ مدرسه اعم از دولتی و غیردولتی در سطح شهر تهران مشغول فعالیت هستند که از این تعداد حدود ۲۷۰۰ مدرسه دولتی است، گفت: امسال با توجه به گستردگی مدارس در شهر تهران و نگاه ویژه‌ای که اعضای شورای اسلامی شهر تهران داشتند، در حوزه توسعه و تجهیز مدارس حدود سه برابر نسب به سال گذشته افزایش اعتبار صورت گرفت که در مناطق مختلف رقم اعتبار متفاوت است.

او ادامه داد: افزایش اعتبار متناسب با تعداد مدارسی است که در هر منطقه وجود دارد و تقسیم اعتبار بر مبنای تعداد مدارس صورت خواهد گرفت. مناطقی که مدارس بیشتری و نیاز بیشتری دارند نسبت به مناطقی که از مدارس کمتری برخوردارند، سهم بیشتری از اعتبار را دریافت خواهند کرد.

تصویب شیوه‌نامه بهسازی و تجهیز مدارس در شورای سیاست‌گذاری

مدیرکل آموزش‌های شهروندی با اشاره به اینکه جلسه‌ای با عنوان شورای سیاست‌گذاری بهسازی و تجهیز مدارس در روز یکشنبه- ۲۶ فروردین ۱۴۰۳- با حضور ذی‌نفعان ازجمله نمایندگان آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستان‌های تهران، اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان تهران، اداره آموزش و پرورش استثنائی شهر تهران و نمایندگان معاونت های حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست، فنی و عمرانی و نماینده کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، گفت: در این جلسه شیوه‌نامه بهسازی و تجهیز مدارس به تصویب رسید.

او افزود: اعتبار تخصیص یافته برای این حوزه، در بخش های فنی و عمرانی، تجهیزی، اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در مدارس برای دانش‌آموزان، اولیای مدرسه و معلمان و اولیای دانش‌آموزان از طریق شهرداری مناطق ۲۲گانه و مناسب سازی هزینه خواهد شد.

امیری با تاکید بر اینکه در سال جاری با عنایت به اعلام آموزش و پرورش، عمده تمرکز هزینه کرد را در بخش فنی و عمرانی و تجهیزی خواهیم داشت، گفت: با توجه به اینکه مدارس فرسوده و قدیمی در سطح شهر تهران برای بازسازی و ایمن‌سازی نیاز به کمک دارند، بالغ بر نیمی از اعتبارات در بحث فنی و عمرانی و تجهیز مدارس هزینه خواهد شد.

او با اشاره به اینکه اقلام تجهیزی را در بخش‌های مختلف در نظر گرفتیم که این اقدام را با همفکری آموزش‌وپرورش انجام خواهیم داد، گفت: اعتبارات درخصوص تجهیزات فرهنگی اعم از تجهیزات کتابخانه، لوازم موردنیاز نمازخانه‌ها، تجهیزات سمعی‌ و بصری‌، هوشمندسازی مدارس، اقلام موردنیاز آزمایشگاه‌ها، تجهیزات حوزه تربیت بدنی و سلامت و... بر اساس نیاز مدارس هزینه خواهند شد.

توجه ویژه به مدارس استثنائی شهر تهران

امیری در ادامه افزود: این اعتبارات و موضوعات مربوط به هزینه کرد در هر مدرسه در قالب یک تفاهم نامه همکاری مشترک که به امضای شهردار و رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه خواهد رسید، عملیاتی خواهد شد و براساس این تفاهم‌نامه فهرست مدارسی که در اولویت کمک هستند؛ احصا و توسط ادارات آموزش و پرورش مناطق در اختیار شهرداری منطقه قرار می‌گیرد. شهرداری منطقه نیز موظف است براساس اولویت‌سنجی که صورت گرفته است، نسبت به رفع آن اقدام کند.

مدیرکل آموزش‌های شهروندی با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شهری توجه ویژه به مدارس استثنائی شهر تهران مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: ۵۰ مدرسه استثنائی در سطح شهر تهران داریم که در راستای رعایت عدالت‌محوری و توجه ویژه به افراد با نیازهای خاص به ویژه افراد دارای معلولیت، مقرر شد نمایندگان اداره آموزش و پرورش استثنایی نیز در کمیته اجرایی مناطق ۲۲ گانه حضور داشته باشند و ارائه خدمات و رفع نیازهای این مدارس نیز در شیوه نامه گنجانده شد.

کد خبر 845726 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها شهرداری مدرسه و مدارس تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • از احساس احیای زمین‌های کشاورزی دانشگاه آزاد خاش تا حمایت از فعالیت دانش‌بنیان
  • شهرداری تهران به کمک مدارس فرسوده آمد | افزایش سه برابری بودجه بهسازی و تجهیز مدارس نسبت به سال گذشته
  • از جذب موفق طرح‌های برون‌دانشگاهی تا برپایی راهیان پیشرفت در حوزه فناوری
  • تجهیز آزمایشگاه درمانگاه محمدیه به دستگاه آنالیز خودکار بیوشیمی+ فیلم
  • تجهیز آزمایشگاه درمانگاه محمدیه به دستگاه آنالیز خودکار بیوشیمی
  • تلفیق صنعت و دانشگاه توسعه جامعه را رقم می زند
  • ۷۲ میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شد
  • ۷۲ میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شود
  • لزوم رفع تبعیض بین دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دولتی در جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی
  • جزئیات اعطای تسهیلات به دانشجویان برتر المپیاد ورزش‌های فناورانه اعلام شد