Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-20@01:03:46 GMT

«جنگ قیمت نفت» بازار را به کجا خواهد برد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۵۵۷۵

«جنگ قیمت نفت» بازار را به کجا خواهد برد؟

رویداد۲۴ فریدون برکشلی، رییس دفتر مطالعات انرژی وین با بیان اینکه دوشنبه ۹ مارس ٢٠٢٠ میلادی در ۶ دهه حیات اوپک بی سابقه بود، گفت: عربستان در دوره زکی یمانی در دهه ۱۹۸۰ خودش بر هم زننده بازی شطرنج اوپک بود، اما حالا در سال اول دهه سوم قرن حاضر توسط روسیه مات شد. در واقع در بازار جهانی نفت، تولید کنندگان جملگی درآمد بیشتر می‌خواهند و درآمد محور هستند، درآمد از طریق قیمت بالاتر یا عرضه بیشتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:بازی نفتی روسیه با عربستان/ طلای سیاه بن سلمان را سرنگون می‌کند؟

وی افزود: در کشاکش اختلاف و یا مذاکرات مابین ملک عبدالعزیز و نواک، روسیه گفته بود که با بشکه‌ای ۴۰ دلار هم مشکلی ندارد.

عربستان اما بودجه خود را روی ارقام بالا تنظیم کرده است.
از سویی دیگر روسیه بخش اعظم نفت خود را بر پایه قرار دادهای بلند مدت می‌فروشد. مثلاً روسیه با چین قرار داد ۳۰ ساله فروش نفت دارد. بنابراین میزان عرضه روسیه ارتباط چندانی با کاهش تقاضا ندارد.

تخفیف نفتی عربستان به خودش

به گفته این کارشناس بین المللی نفت، عربستان برخلاف روسیه اما باید بازاریابی کند و برای سهم بازار بجنگد. البته عربستان هم در تعدادی از کشورها ظرفیت پالایشی ایجاد کرده و در واقع به پالایشگاه‌های خودش تخفیف می‌دهد، اما نهایتاً تقاضای کافی برای فراورده‌های پالایش شده باید وجود داشته باشد.

برکشلی با اشاره به اینکه حالا باید به بازیگران اصلی زمان داد تا دامنه تحمل یکدیگر را ارزیابی کنند، ادامه داد: اوپک و غیر اوپک باید تأثیر واقعه ۶ مارس را بر روی بازار نفت خود و اقتصاد خود اندازه گیری کنند.

دود قیمت ٣٠ دلاری در چشم اوپک و اوپک پلاس

رییس دفتر مطالعات انرژی وین اظهار داشت: قیمت‌های ۳۰ دلاری برای اوپک و اوپک پلاس خوب نیست. این قیمت برای برخی از تولید کنندگان فاجعه بار است. در عین حال کرونای نفتی است و باید آن را به عنوان یک واقعیت پذیرفت و راهکار پیدا کرد.

دنیا و اروپا، صنعت جهانی نفت را با انرژی‌های نو، محیط زیست، شیل خیلی آزار دادند؛ دامنه تحمل بازار نفت هم محدوده تحمل خودش را دارد.

وی با تاکید بر اینکه نفت ۱۵۰ سال اقتصاد جهان را ساخت و اوپک ۶۰ سال بازار را مدیریت کرد، تصریح کرد: نمی‌توان این چنین بی مهابا همه چیز را نادیده گرفت.

قصد اصلی روسیه تقویت سهم بازار است. می‌خواهد که حاکمیت خود را در بازار تثبیت و شیل را حاشیه کند. البته اگر عربستان را حاشیه‌ای کند، شیل را تحمل خواهد کرد.

صادرات ١.٣ میلیون بشکه نفت ایران

به گفته برکشلی، عربستان در این جنگِ سهمِ بازار گرفتار امده و راه گریزی ندارد. در ۱۹۸۷-۱۹۸۶ میلادی قیمت نفت به ۷ دلار در بشکه رسید. ایران در جنگ عراق، با صادرات ۱.۳ میلیون بشکه در روز درامد کل سالش ۶ میلیارد دلار بود؛ اما با قیمت‌های پایین، تولید کنندگان زیادی از بازار خارج شدند.

وی گفت: در امریکا تولید کنندگان موسوم به حاشیه‌ای در پنسیلوانیا، تگزاس و البانی از چرخه تولید خارج شدند. هرگز هم باز نگشتند.

قیمت‌های پایین و حفظ آن در سطح پایین ارزش سهام شرکت‌های نفتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. سرمایه گذاری کاهش پیدا می‌کند و رشد شتابان عرضه تحت الشعاع قرار می‌گیرد.این برای تولید کنندگان و البته جمهوری اسلامی ایران در یک فرایند ۵-۳ ساله تأثیرات مثبتی خواهد داشت.

منبع: مهر لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000ryR خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 نفت جنگ نفت تولید کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۵۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه

تین نیوز

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودروهای داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخ ها را بالا بردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امیرحسن کاکایی اظهار کرد: قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون اصلاح نشده در حالی که به طور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم. بنابراین افزایش قیمت خودروهایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمت گذاری دستوری طی چهار پنج سال گذشته به گونه ای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصد نیز زیان را جبران نمی کند.

کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونه ای صبحت می شود که گویی خودروسازان ولخرجی می کنند و ما داریم پول این ولخرجی را می دهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته می شود اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی خرم. کما اینکه ایران خودرو می خواست پارس را کنار بگذارد اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است. بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده ای دارد.

کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودروهای بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید می شود گفت: خودروهایی مثل سورن استانداردهای بهتری در مقایسه با پارس دارند اما می بینیم که خودرو پارس در بازار آزاد هم قیمت با آنها است. معنی اش این است که پارس برای مردم و مصرف کننده نهایی ارزش دارد.

وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمت گذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته می شود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سالها با نرخ گذاری به ایران خودرو و سایپا ضرر زده ایم.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهکهای مختلف، تنشهای اقتصادی و رشد قیمت کالاهای خوراکی و غیره به مردم فشار وارد می کند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل می شود اما اینگونه نشد. چنین سیاست هایی خودروساز را ضعیف می کند.

وی بیان کرد: سیاست قیمت گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد اما آنجا معقول تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد اما برای ایران خودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمی کنند.

این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر می گیرند گفت: اما برای ایران خودرو و سایپا به بهانه کیفیت یک سری ضریب منفی در نظر می گیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود می دهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمت گذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار می برند.

کاکایی گفت: اگر کیفیت خودروها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا به شدت زیان ده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟
  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • راهنمای خرید مانیتور ال جی و سامسونگ
  • قیمت جدید مرغ اعلام شد/ ابراهیمی: مرغداران با ضرر می‌فروشند
  • ضرورت جمع آوری ماهانه ۲۰ هزارتن مرغ از سطح بازار
  • کاهش قیمت مرغ در بازار
  • کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند