Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@17:40:44 GMT

حاکمیت سایبری و مهار کرونا در چین

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۸۳۸۲

حاکمیت سایبری و مهار کرونا در چین

فرهاد نظریان کارشناس فضای مجازی طی یادداشتی به موضوع کروناویروس و نقش مهم حاکمیت سایبری در مدیریت این بحران پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرهاد نظریان کارشناس فضای مجازی طی یادداشتی به موضوع کروناویروس و نقش مهم حاکمیت سایبری در مدیریت این بحران پرداخت.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

واقعیت این است که سهولت حضور و جذب مخاطب برای شبکه ها و پیام رسانهای اجتماعی خارجی در ایران به قدری مهیاست که عملا مدخلی شده است برای نفوذ بیگانگان در جامعه و بحران زایی و یا القائات بی پایه و اساس پیرامون هر سوژه ای مثل "کرونا" که ظرفیت بحران آفرینی را در وجود خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فقدان اهتمام  جدی در مسئولان وزارت ارتباطات در جهت کسب استقلال سایبری در کشور، دیریست که موجبات ایجاد مشکلات عدیده ای در جو روانی جامعه شده و به تبع بر بحران این فضا افزوده و یا اساسا خالق بحران در کشور شده است. به واسطه رها بودن مدیریت فضای مجازی در کشور، تنها از سال گذشته تا کنون هر 15 روز یکبار شاهد یک بحران اساسی در کشور بوده و کنترل آن هزینه های زیادی را بر دوش کشور تحمیل کرده است و در مواقعی نیز بیش از آنکه تمرکز بر حل مشکلات کشور شود، تمرکز روی خنثی سازی جنگ شناختی حاصل از فضای مجازی بیگانه شده است، حال آنکه نسخه شفابخش این فضای بیمار که همان راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است را رهبر حکیم انقلاب بارها تاکید کرده و مدون تجویز کرده اند اما شوربختانه این نسخه در پیچ و خم مناسبات سیاست زده دولتها مخصوصا دولت فعلی به فراموشخانه تعمد سپرده شده و آبی از وزارتخانه ارتباطات پیرامون آن گرم نشده است.

موضوعی که مهم است و باید عمیقانه در آن تدبر کرد، بررسی تطبیقی چین با وضعیت موجود ایران است. شرایط چین در حوزه ابتلا و شیوع ویروس کرونا به مراتب شدیدتر و بحرانی تر و بسیار گسترده تر از کشورمان است ولی موضوعی که در کنار همه این شرایط بد به وضوح چشم نواز است، امنیت روانی جامعه و منابع خبری رسمی که تحت کنترل تدابیر سایبری و اطلاع رسانی چین قرار گرفته و در سایه آرامش اجتماعی، بحران را کم کم به سمت مرحله سفید پیش میبرد. واقعیت این است که چین صاحب یک الگوی مهم در حوزه حاکمیت سایبری است و همین موضوع باعث شده تا در برهه های زمانی مختلف بتواند با جو روانی آرام جامعه مواجهه شود و افکار عمومی را در معرض منابع شایعه ساز قرار ندهد.

چین سیاستگذاریهای مهمی در ابعاد داخلی و خارجی حوزه سایبر دارد که می تواند الگوی خوبی برای پیاده سازی در کشورمان باشد. معروف‌‌‌‌‌ترین جنبه سیاست‌گذاری چین در موضوع حاکمیت سایبری، طرح «سپر طلایی» است که توسط رسانه‌های غربی «فایروال بزرگ چین»(great fire wall of china) نامگذاری شده است. این سیستم از فیلتر کردن و نظارت بر تمام داده‌ها استفاده می‌کند تا از ورود اطلاعات آنلاینی که آسیب‌زا فرض می‌شوند، جلوگیری کند.

پیش‌‌‌‌‌‌‌‌نویس قانون جدید امنیت سایبری چین که از جولای ۲۰۱۵ منتشر شده و از ژوئن ۲۰۱۷ به اجرا درآمده است حاوی پروتکل‌هایی است که می‌تواند حاکمیت سایبری چین را متحول کند.  یکی از بخش‌‌های مهم این قانون، الزام به ذخیره اطلاعات در دیتاسنترهای بومی چینی درباره شرکت‌هایی است که به توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی در چین کمک می‌کنند. یکی دیگر از الزامات این قانون تصمیم دولت برای جلوگیری از فعالیت ارائه‌دهندگان VPN است. به طوری که اخیرا اپل مجبور شد VPNها را از اپ‌استور چین حذف کند. برای چین، حاکمیت سایبری بخشی از یک معیار بزرگ‌تر به نام امنیت اطلاعات است که برای حفظ ارزش‌‌های اصیل این کشور اهمیت دارد. چین طی ۱۰ سال گذشته توسعه قابل‌توجهی در زیرساخت‌های ارتباطی خود داشته است؛ در حالی که تنها ۱۰درصد از چینی‌ها ۱۰ سال پیش به اینترنت دسترسی داشتند، اکنون بیش از ۷۰۰ میلیون نفر از مردم با فضای سایبر سروکار دارند؛ بنابراین برای چین وابستگی به فناوری‌‌های غربی به عنوان یک ضعف بزرگ تلقی می‌شود که ریسک سوءاستفاده احتمالی بازیگران خارجی بویژه آمریکا از این موقعیت را به دنبال دارد.

بنابراین مدیریت این امر و دستیابی به سطح کافی استقلال تکنولوژیکی در حوزه سایبر، به این دلیل برای هر کشوری ضروری است که بتواند استقلال خود را در همه حوزه‌ها حفظ کند. تاسف برانگیز است که امروز  وزیر ارتباطات به جای پرداختن به اصل موضوع با فراهم کردن فرعیاتی نطیر اهدای ۱۰۰ گیگ اینترتت و ...درصدد به حاشیه کشاندن اصل موضوع میباشد و همیشه در بوته نقد، از مسوولین این وزارتخانه راهبردی نظام جز فرافکنی چیزی شنیده نشده است. برای یکبار هم شده انقلابی در این حوزه رخ دهد و فضای مجازی که باید امروز به عنوان زیرساخت حیاتی کشور تلقی شود که نمیشود را از چنگال لیبرالهایی که اعتقادی به استقلال ندارند و مروج وابستگی هستند، نجات داد. باور کنید که امروز روزیست که باید به داد فضای مجازی رسید...

فرهاد نظریان- کارشناس فضای مجازی

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حاکمیت سایبری فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۸۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سردار " وحید مجید " با تشریح اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت آزمون های کنکور سراسری نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ اظهار داشت: پرداخت و خبر داد : تعداد بیش از ۳۰۰ فقره تارنمای فعال در زمینه تبلیغ فروش سوالات آزمون سراسری شناسایی شده است .

وی افزود: با توجه به حساسیت مربوط به ایام کنکور و پیرو مجموعه اقدامات سال گذشته، از ابتدای امسال پلیس فتا فراجا ضمن هدایت و نظارت عملیاتی همه رده های پلیس سایبری در سراسر کشور در زمینه ارتقاء امنیت آزمون های کنکور سراسر نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ اقدام کرده است.

این مقام ارشد پلیس سایبری ادامه داد : با انجام اقدامات اطلاعاتی ، عملیاتی و رصدهای تخصصی بالغ بر ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه مورد شناسایی قرار گرفته است که از این تعداد ۸۰ مورد موضوع تحت اقدام عملیاتی بوده و تعداد ۲۰ نفر از مدیران و گردانندگان اصلی این صفحات ، کانال و اکانت که مدعی فروش و واگذاری سوالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با قبولی تضمینی در کنکور و آزمون و یا واگذاری ادوات تقلب افزار بوده‌اند دستگیر و پرونده آنها به مراجع قضایی معرفی شد.

سردار مجید با اشاره به اینکه اقدامات لازم جهت شناسایی سایر مرتکبان و مجرمان در این رابطه در حال اجرا است، افزود: برابر رصدهای صورت گرفته و تحلیل روش های کلاهبرداری افراد مذکور مشخص شده است دریافت رمز ارز و مسکوکات طلا و سکه نیز یکی از روش های دریافت وجوهات از سوی مجرمان بوده است .

رئیس پلیس فتا فراجا خبر داد: تاکنون در این رابطه بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال معادل رمز ارز و تعداد ۵۰ قطعه انواع سکه طلا از این افراد کلاهبردار ، کشف و ضبط شده است.

سردار مجید با اشاره صریح به این موضوع که تا کنون هیچ گونه نمونه سوال از متهمان و مجرمان مرتبط با کنکور سراسری کشف نشده است، یکی از شگردهای این افراد را واگذاری نمونه سوالات ادوار گذشته عنوان نمود.

رئیس پلیس سایبری کشور خاطر نشان کرد: این افراد کلاهبردار در بسیاری از موارد پس از دریافت وجوهات از پاسخگویی به متقاضیان و مالباختگان امتناع نموده اند لذا هموطنان گرامی ضمن حفظ هوشیاری به هیچ عنوان فریب این افراد را نخورند.

این مقام مسئول گفت : در صورت مشاهده موارد مشکوک ؛ افراد می توانند بلافاصله با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت های سایبری پلیس فتا در سراسر کشور تماس بگیرند و از خدمات انتظامی و تخصصی این پلیس بهره مند شوند .

دیگر خبرها

  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است
  • نظراتم را در مورد طرح حجاب صریح با مقامات و حاکمیت می‌گویم/ بلای جان طرح‌های خوب نبود رویه‌های درست اجراست
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف | زن جوان دستگیر شد
  • آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!