Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@12:21:55 GMT

آلودگی‌هوااحتمال‌چاقی راافزایش میدهد

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۰۴۳۶

پژوهشگران "دانشگاه کلرادو بولدر" (University of Colorado Boulder) در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا با ترکیب میکروبیوم یا ریزاندامگان همزیست روده با استفاده از توالی کل ژنوم مرتبط است. ناطقان: به نقل از تک اکسپلوریست، آلودگی هوا تأثیر منفی قابل توجهی در سلامت افراد دارد و به عنوان پنجمین عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات انجام شده بر روی مدل‌های حیوانی نشان داد که قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا می تواند ترکیب ریزاندامگان همزیست روده را تغییر دهد.

محققان آمریکایی در مطالعه اخیرشان متوجه ارتباطی بین آلاینده های هوا و میکروبیوم روده در بزرگسالان جوان ساکن کالیفرنیای جنوبی که طی این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته بودند، شدند. دانشمندان دریافتند که تنفس هوای آلوده  بر میکروب های روده تأثیر منفی می گذارد و خطر چاقی ، دیابت ، اختلالات دستگاه گوارش و سایر بیماری های مزمن را افزایش می دهد.

ریزاندامگان همزیست یا ریزسازوارگان همزیست (Microbiome یا Microbiota ) به معنای کلی و فراگیر زیست‌بوم ریزاندامگان، همهٔ ژنها و تودهٔ یاختهای ریزاندامگان با در نظر نگرفتن سرده و گونه‌ی آن‌ها، مستقر در یک بخش ویژه را گویند. ریزاندامگان همزیست، رابطه همزیستی با جانور میزبان دارند. این به این معنی است که این ریزاندامگان هم می‌توانند همسفره باشند، هم بیماری‌زا. مثلاً به تمامی باکتری‌ها، قارچها و دیگر انواع میکروب‌هایی که بطور بومی در پوست انسان زندگی می‌کنند، میکروبیوم پوست می‌گویند. بزرگترین میکروبیوم بدن انسان، میکروبیوم دستگاه گوارش تحتانی و بطور خاص روده بزرگ می‌باشد.

آلاینده گازی ازن که منجر به افزایش ابر قهوه ای "دنور" میشود، بسیار خطرناک است. محققان طی این مطالعه متوجه شدند بزرگسالان جوان بیشتر در معرض خطر تنفس ازن قرار دارند که این موضوع نیز با چاقی و بیماری‌های دیگری مرتبط است.

دانشمندان برای کشف آنچه در درون روده اتفاق می افتد ، از روشی به نام توالی کل ژنوم استفاده کردند و نمونه های مدفوع ۱۰۱ فرد جوان ساکن کالیفرنیای جنوبی را مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین داده های ایستگاه های مانیتورینگ هوا در نزدیکی خانه افراد را مشاهده کردند تا میزان مواجهه آنها ازن ، ذرات و اکسید نیتروژن را محاسبه کنند.آنها دریافتند که باکتری خاص به نام " Bacteroides caecimuris "  به صورت فراوان در ازن یافت میشود و این باکتری با چاقی مرتبط است.

یافته های این مطالعه در مجله" Environment International " منتشر شد. منبع: ایسنا برچسب ها: آلودگی هوا ، احتمال چاقی ، افزایش

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آلودگی هوا احتمال چاقی افزایش ریزاندامگان همزیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۰۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

یبوست عارضه‌ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می‌شود و حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه شده‌اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می‌شود و احتمال ابتلای زنان ۶۵ ساله و بالاتر به آن نسبت‌به بقیه گروه‌ها و رده‌های سنی، بیشتر است.

علائم رایج یبوست عبارت‌اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آئورکتال (دهانه‌ای که مدفوع از آن عبور می‌کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.

مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می‌روند. از جمله علل دیگر می‌توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم‌کاری تیروئید، بعضی داروها، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام‌اس و زوال عقل، بیماری‌های مرتبط با عضلات یا بیماری‌های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

حرکات منظم روده برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زائد از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری‌ول‌هلت در گزارشی به آن پرداخته است.

منیزیم چیست؟
منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایند‌های بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول‌های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می‌کند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند و پروتئین دی‌ان‌ای و آران‌ای را می‌سازد.

منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.

این ماده معدنی را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی‌هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب‌پز و بادام هندی وجود دارد.

منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می‌کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می‌کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه‌ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند؛ بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می‌شوید.

از طرفی منیزیم با برخی دارو‌ها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند.

البته متخصصان برای درمان یبوست راهکار‌ها دیگری هم ارائه می‌دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش‌های مفید برای درمان این مشکل‌اند.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • بی تحرکی، سلامت نوجوانان تیران را تهدید می‌کند
  • ­چاقی نیمی از کودکان تهرانی
  • برنامه‌ریزی شهری برای مقابله با چاقی شهروندان