Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدعلی کشاورز» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در شرایط کنونی خستگی ناشی از کار و استرس درمان به کادر پزشکی و درمان کشور فشار می آورد اظهار داشت:‌ قبل از اینکه بخواهم برای شهروندان یا قشر ورزشکار توصیه بهداشتی و غذایی داشته باشم لازم می‌دانم که برای کسانی که در کادر درمان بیمارستان‌ها هستند و به‌صورت مستقیم به کرونا در ارتباطند توصیه‌ای کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عزیزان این روزها در سخت‌ترین شرایط کاری به سر می‌برند و فشار کار و استرس بیماری در برخی از مواقع ممکن است بر آنان غلبه و موجب ایجاد خستگی شود. فراموش نکنیم میزان استقامت و فعالیت بدن در یک حد خاص و انرژی که بدن کسب می‌کند از راه تغذیه روزانه است. زمانی که فعالیت بالا می‌رود و این فعالیت با استرس کاری همراه می‌شود بدن افزون بر تغذیه نیاز به یک سری مکمل خاص دارد مکمل که بتواند ضعف بدن را برطرف کند.

وی ادامه داد:‌ فرسودگی بدن کادر پزشکی و پرستاری باید با مکمل «هیلاژن» برطرف شود. من این را به تمام مسوولان وزارت بهداشت و کادر درمانی توصیه می‌کنم. مصرف این پودر به همراه یک لیوان آب بدن را به‌صورت کامل سرحال می‌کند و بدن را به حالت قبل از فعالیت بازخواهد گرداند.

استاد دانشگاه تهران درزمینه اهمیت مصرف این مکمل گفت: کار این مکمل باز کردن عروق و رگ‌ها است تا خون به مغز و سایر بافت‌ها برسد و آمونیوم که عامل ایجاد خستگی در بدن است را دفع می‌کند. به بیماران کرونایی و کادر درمانی به‌صورت اکید توصیه می‌کنم این مکمل را در کنار چند ویتامین دیگر که موجب افزایش توان فرد در طول روز خواهد شد مصرف کنند.

بخش دیگر از مصاحبه مدیر تغذیه دانشگاه تهران به خوددرمانی شهروندان اختصاص یافت. او در این زمینه گفت: در بررسی که چند سال پیش انجام شد بیش از ۸۰ درصد بزرگ‌سالان و ۸۵ درصد کودکان ایران از کمبود ویتامین D رنج می‌برند در شرایط کنونی مصرف یک قرص از این ویتامین می‌تواند مفید باشد اما نباید زیاده‌روی کرد چون مسمومیت می‌آورد. در مورد مصرف ویتامین C هم باید بگویم اگر شهروندان میوه و سبزی به میزان مناسب مصرف می‌کنند لازم نیست اما اگر مصرف سبزی پایین است باید ویتامین C مصرف کنند.

او ادامه داد: مصرف سبزی و میوه باید در حدود ۲ تا پنج واحد در روز باشد اما در زمان ویروس کرونا به هشت واحد هم می‌رسد. البته نباید در خوردن میوه زیاده‌روی کرد چون قند موجب در آن برای بدن مضر است. در کنار میوه سبزی و سالاد مصرف کنیم. ویتامین A هم معمولا شامل یک قرص ۲۵ هزار بین‌المللی است که در سه چهار ماه به‌صورت محدود مصرف شود. در سه ماه پیش رو یک قرص ویتامین A به ایمنی بدن کمک می‌کند.

مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه تهران بخش دیگر از مصاحبه خود را به ورزشکاران در شرایط کرونا اختصاص داد و عنوان کررد: ورزشکاران حرفه‌ای بیش از دیگران شهروندان باید مواظب سلامتی خود باشند زیرا خانه‌نشینی علاوه بر چاقی عملکرد آنان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. باید در خوردن غذا محتاط باشند البته این به معنای حذف نیست بلکه کم‌خوری است. همچنین غذای بخار پز و آب پز را جانشین سرخ‌کردنی‌ها کنند. سالاد بدون سس و سبزی جات باید پیش از غذا بخورند. نرمش به‌صورت مقطعی باید در دستور کار ورزشکاران باشد. کنترل خوردن و ادامه نرمش مهم‌ترین کاری است که باید ورزشکاران انجام دهند.

استاد تغذیه دانشگاه تهران در زمینه غذای مصرفی ورزشکاران گفت: باید هرروز یک گروه مواد غذایی مصرف شود. ما چهار گروه غذایی داریم که شامل گروه اول نان برنجُ سیب‌زمینی، ماکارونی است که عمده نیاز انرژی ما را تامین می‌کند و دارای پروتئین هم است. گروه دوم لبنیات است. گروه سوم شامل گوشت مرغ ماهی و حبوبات است که منبع مهم پروتئین به شمار می‌روند و گروه چهارم سبزی‌ها و میوه است که فرد باید هرروزی مقداری از یکی از این گروه غذایی‌ها را مصرف کند. اگر ورزشکار قرار است در این دوران با مشکل اضافه‌وزن مواجه نشود باید مقدار نان، برنج و ماکارونی را کم و میوه و سبزی‌ها را به‌صورت افراطی مصرف کند. در مصرف این گروه‌هایی غذایی باید نهایت میانه‌روی را به کار بست.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه تهران ویروس کرونا دانشگاه تهران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه تهران دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۵۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار

رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بسیاری از اختلالات گوارشی نقش بسزایی دارد. از آنجا که در ماه رمضان اغلب الگوی دریافت غذا (زمان صرف وعده‌های غذایی و ترکیب آن) تغییر می‌کند، این امر ممکن است علائم و عوارض برخی بیماری‌های دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، باید توجه کرد که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان، آروغ زدن، نفخ شکم، احساس سنگینی شکم، سوزش سردل، تهوع، یبوست و تغییرات اشتها دیده شود.

- چرا روزه‌داری سبب خشکی دهان می‌شود؟

در روزه‌داری به دلیل کاهش تعداد وعده‌های غذایی، مصرف مایعات کاهش می‌یابد که این امر سبب کاهش میزان آب بدن و احساس تشنگی شود. همچنین برای هضم و جذب مواد غذایی چرب، بدن به آب بیشتری نیاز دارد که در این شرایط مصرف این مواد غذایی حس تشنگی را تحریک می کند.

- توصیه‌هایی برای کاهش تشنگی و خشکی دهان در روزه‌داران

به این دلیل که در ماه رمضان مصرف غذاها و مایعات محدود می‌شود، افراد روزه‌دار باید مقادیر کافی مایعات در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. بنابراین توصیه می‌شود که همراه وعده‌های غذایی افطار، سحری و نیز فواصل آن‌ها، مقادیر کافی میوه و سبزی مصرف شود. چراکه این مواد غذایی به نگهداری آب در بدن کمک می‌کنند. حداقل میزان توصیه شده مصرف روزانه میوه و سبزی ۵۰۰ گرم در روز است.

افراد روزه‌دار بهتر است مصرف مواد غذایی را که سبب افزایش احساس تشنگی می‌شوند، محدود کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد روزه‌دار از مصرف چای و قهوه به مقدار زیاد که باعث دفع بیشتر آب بدن از طریق افزایش ادرار می شود، پرهیز کنند.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب افزایش احساس تشنگی و خشکی دهان می‌شود؟

غذاهای پرچرب و سرخ شده به خصوص در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌شود. مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و غذاهای پر ادویه نیز تشنگی فرد روزه‌دار را افزایش می‌دهند و باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب بروز سوء هاضمه و نفخ می‌شود؟

پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ می‌کنند مثل کلم، نوشابه‌های گازدار، سیر، پیاز، ‌فلفل به خصوص فلفل دلمه‌ای، حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود، لپه و مصرف زیاد مواد قندی، دسرهای شیرین، ‌زولبیا و بامیه، ‌ مصرف آب به همراه وعده غذایی، ‌ مصرف غذا در حجم زیاد و مواد غذایی به اصطلاح سنگین مانند آش رشته و غذاهای غلیظ آبکی سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند.

- علت سوزش سر دل در ماه مبارک رمضان چیست؟

در ماه رمضان اغلب پرخوری و مصرف غذا به مقدار زیاد، به خصوص در وعده افطار، سبب بازگشت محتویات معده به مری و احساس سوزش سردل می‌شود.

- چه غذاهایی سبب احساس سوزش سر دل می‌شوند؟

غذاهای چرب و سرخ شده که دیرتر از معده خارج می‌شوند، غذاهای تند، قهوه و چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار، ‌ موادی مثل نعناع، شکلات، ادویه جات و مصرف سیگار می‌تواند باعث سوزش سردل در افراد روزه‌دار شود.

- چگونه می‌توان از احساس سوزش سر دل در افراد روزه‌دار پیشگیری کرد؟

توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از سوزش سردل، افراد روزه‌دار از پرخوری و مصرف وعده‌های غذایی حجیم بپرهیزند. این افراد باید تا حد امکان تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند تا بتوانند در هر وعده حجم کمتری غذا مصرف کنند و حداقل تا سه ساعت پس از صرف غذا دراز نکشند.

- دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار

گرسنگی، کاهش مایعات دریافتی و کاهش فعالیت بدنی خطر یبوست را در افراد روزه‌دار افزایش می‌دهند. از سوی دیگر تغییر الگوی وعده‌های غذایی و خواب در ماه رمضان سبب کاهش حرکات روده می‌شود و به همین دلیل سرعت عبور مدفوع در روده کاهش می‌یابد. در نتیجه بدن آب بیشتری از دست داده و سبب ایجاد یبوست می‌شود.

با نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات و افزایش دریافت منابع فیبر رژیمی مانند میوه و سالاد در وعده‌های سحری، افطار و پس از افطار می‌توان به حفظ آب بدن و انجام حرکات طبیعی روده در ماه رمضان کمک کرد تا مدت زمان عبور مواد از دستگاه گوارش کاهش یافته و از ایجاد یبوست و نفخ جلوگیری شود.

جهت درمان یبوست باید مصرف آب، غلات سبوس‌دار، آرد قهوه‌ای، انجیر و آلوی خشک خیسانده، میوه‌ها به خصوص همراه با پوست و سبزیجات را افزایش داد. افراد مبتلا به یبوست بهتر است مصرف چای خود را کاهش دهند. افزایش فعالیت بدنی و تحرک نیز به درمان یبوست کمک می‌کند. در صورت شدید بودن یبوست، روزه‌داران می‌توانند به همراه وعده‌های غذایی سحری یا افطار یک قاشق غذاخوری شربت لاکتولوز مصرف کنند.

بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین با رعایت روش صحیح تغذیه، استفاده متناسب از تمامی گروه‌های غذایی، مصرف به اندازه و کافی از گروه میوه‌ها و سبزیجات تازه در وعده‌های غذایی، مصرف آب و مایعات کافی در فواصل وعده‌های غذایی، حفظ تحرک و فعالیت بدنی و خودداری از مصرف وعده‌های غذایی پر حجم و پر چرب و مواد غذایی شیرین می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را مانند یبوست، نفخ، ترش کردن و سوزش سردل کاهش داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار
  • این سبزی را خشک کنید و به جای نمک در غذا ها و سر سفره استفاده کنید
  • برای باهوش‌تر شدن، این مواد غذایی را بخورید
  • چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم
  • میزان ویتامین E موردنیاز بدن در سنین مختلف
  • وضو داروی بی‌حالی برای روزه‌داران
  • ۳ عدد خرما برای افطار کافی است
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟