Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت احتمال دارد بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی به ویروس مبتلا شوند که می‌تواند به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱/۷ میلیون نفر ختم شود.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***********

کیهان

  روایت مشاور خاتمی از اختلاف جهانگیری و روحانی

یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید: ماجرای غیبت معاون اول رئیس‌جمهور در جلسات دولت، به دلخوری‌های گذشته برمی‌گردد.

آرمان نوشت: از حواشی نشست اخیر هیئت دولت، غیبت اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری بود که در جلسه گذشته هیئت دولت نیز حضور نداشت. اختلافات میان جهانگیری و نوبخت و شخصیت‌های نزدیک به نوبخت، همواره در حدی بوده که باعث شده هر از چند گاهی شائبه استعفای معاون اول رئیس‌جمهوری از دولت بر سر زبان‌ها بیفتد.

در روزهای اخیر مدیر روابط عمومی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور درباره شایعه ابتلای جهانگیری به کرونا، اظهار کرد که این خبر صحت ندارد و آقای جهانگیری در دفتر کارشان حاضر هستند. اما با این حساب برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این است که ماجرای غیبت‌های مکرر جهانگیری در برخی جلسات هیئت دولت کماکان به ماه‌های گذشته باز می‌گردد.

برخی رسانه‌ها از درگیری لفظی اسحاق جهانگیری و حسن روحانی خبر دادند. این درگیری لفظی تیرماه در شورای عالی اقتصادی رخ داده بود.

هرچند خبر رسانه‌ها از سوی دولت تکذیب شد اما شنیده‌ها حکایت از این دارد که اختلاف‌نظر میان جهانگیری و روحانی به صورت جدی وجود داشته و اکنون نیز ادامه دارد. موضوع این اختلاف‌ به نظر می‌رسد از قیمت‌گذاری و نحوه اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین بوده است.

آرمان در ادامه از عبدالله ناصری فعال اصلاح‌طلب پرسید: خبرهای اختلافات جهانگیری با برخی اعضای کابینه دقیقا از چه زمانی آغاز شد و آیا اساسا صحت دارد؟

ناصری در پاسخ گفته است: برخی در دولت در شرایط حساس آن جدیتی که نیاز است، داشته باشند را ندارند. این امر سبب می‌شود تا افراد با سابقه طولانی در امر مدیریت و اجرا و افراد دلسوز کابینه نتوانند این‌گونه شرایط را تحمل کنند.

شاهد هستیم در برهه‌ای حساس که کرونا کشور را تحت تاثیر قرار داده و برای مقابله با آن نیاز است که با تمام پتانسیل به برنامه‌ریزی و مقابله پرداخت، ستاد ملی مبارزه با کرونا توسط وزیری با دستان بسته اداره می‌شود که کمترین امکانات و اختیارات را دارد.

این اختلافات و جدی نگرفتن مسائل از گذشته نیز وجود داشته است به نحوی که در سهمیه‌بندی بنزین نیز نمود پیدا کرده بود و حتی مشاور رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت نیز به صورت ضمنی آن را تایید کرده بودند.

بنابراین آنچه که مسلم است اختلاف وجود دارد و از قبل از این حوادث اخیر در کشور نیز وجود داشته است.

مشاور خاتمی در پاسخ به این سوال که ریشه اختلافات درون کابینه دقیقا از کجا نشأت گرفت؟، می‌گوید: مدیریت دولت و در راس امور اجرایی کشور قرار گرفتن امر بسیار خطیری است به شکلی که شاید مهم‌ترین نیاز آن جدیت در کار است. این جدیت را ما از همان سال ۹۲ در فعالیت‌های جهانگیری مشاهده می‌کردیم اما در راس دولت این مقوله وجود نداشت.

این عدم وجود جدیت شاید در دولت‌های دیگر نیز وجود داشت اما این دوره به شکلی عجیب بیشتر نمایان شد. معاون اول رئیس‌جمهوری بارها به این علت قصد استعفا داشته است و این از همان دوره نخست دولت نیز وجود داشت اما به توصیه بسیاری از بزرگان نظام این کار را انجام نداد و هر بار که اختلافات جدی می‌شد، زمزمه استعفا نیز بیشتر به گوش می‌رسد اما به نظر ایشان سیاست صبر را در پیش گرفته تا در مدت زمان باقی‌مانده از دولت التهاب جدیدی ایجاد نشود. برخی از چهره‌ها نیز به ایشان توصیه کردند فضای دولت را نباید خالی کرد و از همین اختیارات محدود نیز باید به بهترین شکل در پیشبرد امور مردم بهره جست.

ناصری می‌افزاید: من معتقد هستم این اختلافات بیشتر در حوزه عملکرد مدیریتی بروز و ظهور پیدا کرده است و دقیقا از همان ابتدا و زمانی که استانداران منصوب شدند شاهد بودیم نخستین جرقه‌های اختلافات زده شد.

حتی شاهد بودیم در انتخاب مدیران کشوری نیز جدیت کافی نشد و صرفاً با انتخاب‌هایی تشریفاتی مواجه بودیم. در این میان برخی شخصیت‌ها نیز در دولت وجود داشتند که سنگ جلوی پای جهانگیری انداختند و دلخوری‌ها را افزایش دادند.

تغییرات مکرر در دولت نشان می‌دهد کار از دست در رفته است و رئیس‌جمهوری به تنهایی نمی‌تواند در اداره کابینه و همچنین امور جاری کشور تصمیم بگیرد.

روحانی در شرایط بحرانی نمی‌تواند امور را به طور دقیق مدیریت کند.

یادآور می‌شود عبدالله ناصری در کنار ابراهیم اصغرزاده، از جمله افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی است که سال ۹۲ گفتند دولت روحانی رحم اجاره‌ای اصلاح‌طلبان است.

آمریکا ممکن است رکورددار مرگ و میر در اثر کرونا شود

برخی رسانه‌های آمریکایی نسبت به وخامت اوضاع در این کشور در اثر شیوع کرونا هشدار می‌دهند. برخی از این رسانه‌ها احتمال می‌دهند شرایط مرگ و میر حتی از ایتالیا هم بدتر شود.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت احتمال دارد بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی به ویروس مبتلا شوند که می‌تواند به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱/۷ میلیون نفر ختم شود.

نیویورک تایمز اندکی گزارش تکان‌دهنده‌ای را منتشر کرد. این گزارش درباره تحقیقی است که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (سی. دی. سی.) ماه گذشته انجام داده و تاکنون منتشر نشده است. این تحقیق شامل مدل‌سازی آینده کروناویروس در آمریکا بر اساس داده‌های موجود است.

در این مدل‌سازی وضعی تصور شده که مداخله جدی از سوی دولت برای کنترل کروناویروس انجام نشود. در این وضعیت، بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی می‌توانند به ویروس مبتلا شوند که به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱/۷ میلیون نفر خواهد انجامید.

در این میان ۲/۴ الی ۲۱ میلیون نفر به بستری شدن نیاز خواهند داشت در حالی که ظرفیت کنونی بیمارستان‌های آمریکا ۹۲۵ هزار تخت است.

در همین حال لس آنجلس تایمز نوشت: در حالی که آمار رسمی آمریکا درباره تعداد آلودگی به ویروس کرونا حدود ۸۰ نفر است، محققان می‌گویند احتمالا ده‌ها هزار نفر در آمریکا به این ویروس آلوده شده‌اند و دولت، آمار درست را منتشر نمی‌کند.

محققان تخمین می‌زنند تا اول مارس (۱۱ اسفند) این ویروس تا ۱۰ هزار نفر را آلوده کرده بود که هنوز شمارش نشده‌اند. بر اساس یک سناریوی واقع گرایانه‌تر تعداد آنها به راحتی می‌تواند ۹۴۸۴ نفر باشد.

در حالی که شهردار واشنگتن دی‌سی در پایتخت وضعیت اضطراری اعلام کرده، نشریه وایس به نقل از کارشناسان نوشت ممکن است شیوع ویروس کرونا در آمریکا مخرب‌تر از ایتالیا بشود.

فرانسوآ بولو، مدرس داده‌پردازی علوم بیولوژی در دانشگاه کالج لندن گفت: «مورد آمریکا یک مورد ویژه است. وضعیت ممکن است در آمریکا بدتر باشد. آمریکا در گرفتن تست کرونا بسیار عقب است.»

نبود بیمه همگانی و پیش‌بینی مرخصی به هنگام بیماری برای کارگران و کارمندان آمریکایی یک مشکل بزرگ است. در آمریکا بسیاری از کارگران و کارمندان از مرخصی با حقوق به هنگام بیماری برخوردار نیستند. به همین علت به احتمال قریب به یقین، بسیاری از آنها با مخفی نگه داشتن بیماری خود سرکار خواهند رفت و همین موضوع به شیوع بیشتر ویروس کرونا خواهد انجامید.

به گزارش نشریه وایس، بیش از ۲۰ میلیون آمریکایی تحت هیچ پوشش بیمه درمانی قرار ندارند. برای این گروه هر بار رفتن به مطب دکتر ممکن است حدود ۱۰۰ دلار خرج بردارد. حتی بخش بزرگی از کسانی که در آمریکا بیمه درمانی خصوصی یا بیمه پزشکی گروهی از طریق کارفرما دارند باید بخشی از هزینه‌های درمانی خود را تقبل کنند.

همین دو عامل می‌تواند هزاران آمریکایی را از رفتن به دکتر منع کند و علاوه‌بر بالا بردن شانس مرگ و میر، به انتقال ویروس در میان آنها را شتاب بخشد. به همین دلیل ممکن است آمار قربانیان این ویروس در ایالات متحده بسیار بالاتر از ایتالیا باشد و بنابر پیش‌بینی کارشناسان آمریکایی، به چند صد هزار نفر افزایش دهد.

دکتر لیندا لی از متخصصان موسسه فناوری پزشکی «یو.وی انجل» هم به شبکه فاکس نیوز گفت «در بهترین شرایط، ویروس کرونا ۱۰ برابر یک اپیدمی بزرگ آنفلوآنزا خواهد بود و در بدترین حالت به همه‌گیری مرگباری بدل خواهد شد که جان میلیون‌ها آمریکایی را خواهد گرفت.

بنابر مدلی که متخصصان بالینی دانشگاه جان هاپکینز تهیه کرده‌اند احتمال دارد که جمعیتی میان ۲۰۰ هزار تا دو میلیون و ۹۰۰ هزار آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شوند و نیاز به بستری شدن داشته باشند اما سیستم درمانی و ظرفیت بیمارستانی آمریکا نمی‌تواند به آنها خدمات عرضه کند.»

هفته گذشته دکتر اریک تونر، متخصص مرکز امنیت سلامت دانشگاه جان هاپکینز به نیویورک تایمز گفته بود: «همین حالا وقتی در میانه فصل آنفولانزا قرار می‌گیریم، تقریبا تمام اتاق‌های آی‌سی‌یو پر می‌شود از بیمارانی که نیاز به دستگاه‌های کمک-تنفسی دارند... در صورت شیوع ویروس کرونا ما با دردسر بزرگی روبرو خواهیم بود.»

در این گزارش نیویورک‌تایمز آمده بود که بنابر یک بررسی دولت آمریکا، این کشور در صورت مواجهه با یک اپیدمی بیماری‌های ریوی، دست کم به ۷۴۰ هزار دستگاه کمک تنفسی نیاز دارد حال اینکه تعداد دستگاه‌های کمک تنفسی موجود در سراسر آمریکا حدود ۶۲ هزار دستگاه است.

چنانچه مدل استفاده شده برای این پیش‌بینی‌ها به واقعیت نزدیک شود، ممکن است صدها هزار آمریکایی دارای نیاز فوری به دستگاه کمک تنفسی نتوانند به موقع آن را دریافت کنند. بنا بر گفته دکتر توماس آر. فریدمن، رئیس‌سابق مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا «آن وقت این پزشکان و پرستاران خواهند بود که باید با تصمیمی سرنوشت‌ساز در حد مرگ و زندگی برای گزینش بیماران بگیرند.»

دونالد ترامپ روز جمعه به خاطر گسترش بیماری کرونا در آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد.

ایران

«ایلهان عمر» خواستار تعلیق تحریم‌های ایران شد

  خبر اول اینکه، یک عضو کنگره امریکا خواستار تعلیق تحریم‌های این کشور علیه ایران در بحبوحه گسترش ویروس کرونا در دنیا شد.

به گزارش فارس، «ایلهان عمر»، نماینده کنگره امریکا در شرایط گسترش شیوع ویروس «کرونا» در دنیا خواستار تعلیق تحریم‌های امریکا علیه ایران شده است.

ایلهان عمر در توئیتر پیام یک فعال فضای مجازی که از کمبود تجهیزات پزشکی در ایران به‌دلیل تحریم‌ها گلایه کرده نوشته است: «لازم است ما این تحریم‌ها را پیش از آنکه جان‌های بیشتری از دست بروند تعلیق کنیم.»

ایلهان عمر پیش از این هم اعتراف کرده که تحریم‌ها «جنگ اقتصادی» علیه ایران به‌شمار می‌روند. او در ماه ژانویه در توئیتر نوشت: «هیچ معنایی ندارد. تحریم‌ها جنگ اقتصادی هستند. این تحریم‌ها همین الان باعث کمبود کالاهای پزشکی و مرگ افراد بی‌شماری در ایران شده‌اند.»

او در پیامی دیگر نوشت: «نمی‌توان ادعا کرد که به‌دنبال تنش‌زدایی هستیم و بدون هیچ هدف مشخصی تحریم‌های تازه اعمال کنیم. این، اقدام سنجیده‌ای نیست.»

بازداشت یکی از مدیران به‌دلیل عدم اجرای مصوبات ستاد کرونا

  دست آخر اینکه، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دهلران در استان ایلام گفت: یکی از مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان دهلران به‌دلیل عدم توجه به مصوبات ستاد کرونا شهرستان دهلران بازداشت شده است.

صابر نجومی در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا مصوباتی در راستای پیشگیری از این ویروس در ستاد کرونا شهرستان دهلران در جلسه‌ای که همه مدیران اجرایی حضور داشتند مصوب شد، ولی متأسفانه برخی از مدیران بدون توجه به اجرایی شدن مصوبات تنها مصوبات را امضا کردند.

وی بیان کرد: این دادستانی در راستای بهداشت عمومی و اجرای مصوبات ستاد کرونا شهرستان هریک از مدیران دستگاه‌های اجرایی را که کم کاری کنند برابر قانون بازداشت خواهد کرد.

نجومی ضمن هشدار به مدیران اجرایی شهرستان گفت: مصوبات ستاد کرونا شهرستان دهلران لازم الاجرا است و هیچ گونه کم کاری از مدیران در این راستا پذیرفته نیست.

خراسان

دستور فوری برای مقابله با تورهای کرونایی

یک نهاد مسئول در ابلاغیه روزهای اخیر خود خطاب به تعدادی از مدیران دولتی و مسئولان صنفی از آن ها خواسته است با توجه به این که پس از شیوع کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا، محدودیت های مختلفی برای ورود به این کشورها اعمال شده و عملا برگزاری تورهای گردشگری یا صدور ویزا مقدور نیست، بنابراین مخاطبان موظف اند ضمن رصد تبلیغات عده‌ای فرصت طلب که از فروش تورهای ارزان یا ویزای فوری خبر می دهند، اطلاعات آن ها را برای رسیدگی با عنوان کلاهبرداری به دستگاه قضایی و ضابطان مربوط ارسال کنند.

هشدار جدی به مدیران علاقه‌مند به ترک تشریفات

پس از وصول تذکراتی از سوی یک دستگاه نظارتی به یکی از مدیران مهم اقتصادی در دولت در خصوص عملکرد مشکل زا و دارای ایراد برخی دستگاه های اجرایی در انجام فرایند ترک تشریفات مناقصه، مقرر شده همه ادارات و سازمان های دولتی از این پس موظف شوند گزارش توجیهی خود را مبنی بر میسر نبودن انجام مناقصه با ذکر دلایل متقن و رعایت ترتیبات قانونی، تهیه کنند و به امضای مقام های مجاز و ذکر شده در قانون برگزاری مناقصات برسانند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا لیگ قهرمانان آسیا حسین شیخ الاسلام اخبار ویژه روزنامه ها روزنامه های کشور روزنامه نیویورک تایمز عبدالله ناصری تایمز نیویورک جهانگیری ایلهان عمر ستاد ملی مبارزه با کرونا ستاد کرونا شهرستان مصوبات ستاد کرونا میلیون آمریکایی شهرستان دهلران معاون اول رئیس نیویورک تایمز ویروس کرونا رئیس جمهوری میلیون نفر مبتلا شوند ایلهان عمر شیوع ویروس کمک تنفسی مرگ و میر تحریم ها ۲۰۰ هزار رسانه ها نیز وجود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۶۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان

چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگوهای دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟! 

به گزارش مشرق، مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: وقتی هر روز صبح نگاهی به صفحات اول روزنامه‌های مدعی اصلاحات می‌اندازیم و یا اظهارات برخی مدعیان اصلاحات را مرور می‌کنیم، به وضوح ردپای عملیات روانی دشمن را در برخی از این روزنامه‌ها و اظهارنظرها می‌بینیم. به این نمونه‌ها توجه کنید:

۱- روز گذشته روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «مدیریت تنش‌های اخیر و چند پرسش» نوشت:«به نظر می‌رسد پس از تنش اخیر با اسرائیل و مخالفت آمریکا با افزایش تنش، بیش از چند سال اخیر زمان برای آغاز گفت‌وگوهای مستقیم میان ایران و آمریکا مساعد شده است.

هر دو کشور از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه راضی نیستند.همین کافی است تا پایه‌ای برای آغاز دور تازه‌ای از تعامل باشد. آیا می‌توان امیدوار بود که در پس تنش‌های اخیر شاهد نوعی تجدیدنظر در روش‌ها بود و در نتیجه گفت‌وگوی غیرمستقیم و سپس مستقیم ایران و آمریکا وارد سرفصل تازه‌ای شود؟»

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت:«بنا بر برداشتی که از رویدادهای اخیر می‌توان داشت، تنش بیشتر مضر است.کاهش تنش هم نیاز منطقه است، بنابراین در این شرایط برای پیشبرد اهداف بزرگ‌تر به چیزی نیاز است؟ پاسخ مشخص است تقویت دیپلماسی برای آغاز گفت‌وگوی ایران با آمریکا.»

۲- در روزهای گذشته روزنامه هم میهن در مطلبی با عنوان «زمان چیدن میوه پاسخ نظامی ایران» نوشت:«جنگ هیچ‌گاه هدف و غایت نیست. وقت آن رسیده ‌است که ایران میوه اقدام نظامی و دفاع مشروع خود را بچیند. تنها راه رسیدن به این منافع، از طریق مذاکره است. ایران باید نشان بدهد که بعد از اقدام به دفاع مشروع، آماده مذاکره با کشورهای حامی اسرائیل و به ‌ویژه آمریکا است. اگر ما از حجم ادبیات گزنده و بی‌اثر خود نسبت به آمریکا و غرب کاهش دهیم و به سمت مذاکره برویم، آمریکایی‌ها هم مشتاق مذاکره هستند.»

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت:«ما باید بتوانیم از یک اقدام نظامی مشروع، یک دستاورد سیاسی ایجاد کنیم. اگر ما مدعی هستیم که غربی‌ها فهمیده‌اند قدرت ما چه اندازه است، آمادگی ما در چه حدی است، تا چه حد توان آتش و پاسخگویی و بازدارندگی داریم، به‌جای اینکه به سمتی برویم که باعث جنگ شود تا توانمندی‌های ما مصروف شود، باید از شمشیر در نیام برای گرفتن امتیاز از غربی‌ها استفاده کنیم.»

۳- سخنگوی دولت اصلاحات چندی پیش در توئیتی نوشت:«حالا که مجامع حقوقی و سازمان‌های بین‌المللی اسرائیل را به خاطر حمله به کنسولگری ایران تحت فشار قرار داده‌اند و آمریکا ایران را به خویشتنداری دعوت کرده، مذاکره مستقیم با آمریکا را شروع کرده و ما به ازای خویشتنداری را طلب کنید. فرصت‌ها چون ابر بهاری در گذر هستند.»

۴- روزنامه شرق اخیرا در مطلبی با عنوان« احیای برجام در میانه بحران؟» نوشت:«در حالی که با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی، احتمال احیای برجام کمرنگ‌تر از هر زمان دیگری است، اخیرا نشریه انگلیسی آی خبر داد که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران در ازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند. این منبع بدون ذکر نامش، فاش کرد که یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.»

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه مدعی شد:«گفت وگوهایی هم درباره احیای برجام با جانشین رابرت مالی صورت گرفته است که نشان می‌دهد اکنون مذاکرات برجامی... در حال پیگیری است.»

اکنون تحولات به گونه‌ای رقم خورده است که ایران و محور مقاومت، در مقابل آمریکا و متحدانش، دست برتر را دارند. در این شرایط آمریکا به شدت نیازمند روکردن یک برگ برنده برای خود است و «مذاکره با ایران» دقیقا همان چیزی است که برای واشنگتن حکم «امتیاز ویژه و طلایی» را دارد.

یک سؤال؛ آیا مذاکره با آمریکا، برای ایران نیز حکم «امتیاز» و «برگ برنده» را دارد؟ پاسخ قطعا منفی است. تجربه ثابت کرده است که آمریکا در مذاکره، به دنبال نتیجه‌ای است که از طریق «جنگ» یا «تحریم» به دنبال آن بوده و چون نتوانسته از آن طرق، به نتیجه مطلوب خود دست یابد، راه سوم که همان مذاکره است را انتخاب کرده است.

نشان به آن نشان که در دولت قبل، به واسطه مذاکرات هسته‌ای و امضای برجام، همزمان هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد و هم تحریم‌ها دو برابر شد.

«وندی شرمن» دیپلمات ارشد آمریکایی و از اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا- مرداد ۱۳۹۷- در مقاله‌ای در نشریه فارن افرز نوشت:«کاری که برجام با برنامه هسته‌ای ایران کرد، جنگ هم نمی‌توانست انجام دهد.»

شرمن در بخش دیگری از این مقاله نوشته بود:«زمانی که گفت‌وگوهای چندجانبه سال ۲۰۱۳ از سر گرفته شد، چندین سال از وضع تحریم‌های شدید علیه تهران می‌گذشت؛ اما با وجود همه این تحریم‌ها، ایران تعداد سانتریفیوژهای خود را به ۱۹ هزار رسانده بود. تحریم‌ها ممکن است به اقتصاد ایران آسیب رسانده باشد، اما آنچنان تاثیری در برنامه هسته‌ای این کشور نداشت.»

پیش از آن نیز مقامات آمریکایی از جمله «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق این کشور صراحتاً گفته بود که با غلاف اسلحه و بدون شلیک حتی یک گلوله، صنعت هسته‌ای ایران را از کار انداختیم.

افراطیون مدعی اصلاحات در حالی پالس مذاکره مستقیم با آمریکا را ارسال می‌کنند که حتی متحدان آمریکا نیز به خسارت بار بودن نزدیکی با آمریکا اعتراف کرده‌اند. به عنوان نمونه چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود: « اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنباله‌روهای آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد...اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»

«جانت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا چندی پیش در نشستی در کمیته امور مالی مجلس نمایندگان آمریکا اعتراف کرد که استفاده از دلار در دنیا رو به کاهش است و تحریم‌ها علیه ایران، حتی متحدان آمریکا را به فکر استفاده از ارزهای جایگزین در مبادلات جهانی ‌انداخته است.

روزنامه «فایننشال تایمز» نیز چندی پیش در مطلبی نوشت:«سیاست‌های آمریکا برای مقابله با تهران شکست خورده است... تداوم پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در کنار افزایش نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی، از نشانه‌های شکست سیاست‌های غرب در قبال ایران است.» هفته‌نامه اکونومیست نیز پیش از این در تحلیلی با اشاره به رویارویی ایران و آمریکا نوشته بود: «در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران دست بالا را دارد.»

حال سؤال اینجاست که چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگوهای دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟!

هر وقت از پادوها و دنباله‌های دشمن در داخل کشور صحبت می‌شود، رسانه‌ها و فعالین مدعی اصلاحات به خط شده و به گویندگان این واقعیت، برچسب «متوهم» و «خیال‌پرداز» می‌زنند. این فرافکنی و فرار به جلو در حالی است که در کارنامه طیف تندرو مدعی اصلاحات، مستندات متعددی در این خصوص وجود دارد.

از «علی‌اصغر رمضانپور» معاون فرهنگی وزیر ارشاد در دولت اصلاحات- و سردبیر فعلی شبکه تروریستی و ضدایرانی «اینترنشنال» تا «حسین باستانی» از نزدیکان خاتمی و خبرنگار فراری منتسب به طیف مدعی اصلاحات. وی هر روز صبح تا قبل از ساعت هفت‌ونیم، بولتنی برای مطالعه رئیس‌ دولت اصلاحات آماده می‌کرد. بولتنی که به مرور برای هیئت دولت، رئیس‌مجلس و سایر چهره‌های کلیدی اصلاحات هم فرستاده می‌شد.

و از «مرجان شیخ‌الاسلامی آل آقا» از فعالین رسانه‌ای جریان مدعی اصلاحات و از متهمین اصلی پرونده ۶/۶ میلیارد یورویی پتروشیمی و متهم به مشارکت اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفت میلیون دلار که سال ۹۶ از کشور متواری شد، تا کاملیا انتخابی‌فرد و مجتبی واحدی و فریبا داوودی مهاجر و رکسانا صابری و نفیسه کوهنورد و فرناز قاضی‌زاده و اکبر گنجی و ابراهیم نبوی و فرشته قاضی و رضا حقیقت‌نژاد و نیک‌آهنگ کوثر و مانا نیستانی و امید معماریان و هوشنگ اسدی و نوشابه امیری و محمد مساعد و جمشید برزگر و اردشیر امیرارجمند و نیما راشدان و...

اینها کسانی هستند که با قلم‌فروشی و وطن‌فروشی در خدمت سرویس‌های جاسوسی غربی بودند و پس از آن نقاب از چهره برداشته و از کشور متواری شده و در دامان اربابان خود مشغول پادویی و مزدوری شدند.

ما در قریب به سه سال اخیر شاهد هستیم که «دیپلماسی پویا و فعال منطقه‌ای و جهانی» جای «دیپلماسی انفعالی» را گرفته و این تغییر ریل گذاری، دستاوردهای بزرگی را در پی داشته است.

بهتر است افراطیون مدعی اصلاحات، این اظهارنظر وزیر امور خارجه دولت قبل را که در پایان کار دولت مدعی تدبیر و امید گفته بود، آویزه گوش خود کنند. وی گفته بود:«با خوش‌خیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکت‌های غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمی‌افتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان می‌کردند و نه با فشار حداکثری ‌ترامپ مواجه می‌شدیم.»

دیگر خبرها

  • هشدار جدی پزشکیان به مسئولان /بترسید از اینکه.../نیاز به گشت ارشاد مدیران نیست، در آمریکا هم می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد
  • روایت حسن روحانی از گلایه سید احمد خمینی از رأی مخالف ۹۹ نماینده به میرحسین موسوی
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره اختلاف میان ایران و کشور‌های عربی