Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید بر اینکه بازار مسکن در قریب به اتفاق کشورها تحت نظارت و هدایت دولت مرکزی یا دولت محلی است، اعلام کرد: یکی از شیوه‌های مؤثر و مطلوب دولت‌ها برای کنترل سوداگری در بازار زمین و مسکن، استفاده از ابزارهای مالیاتی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی اعلام کرد: یکی از شیوه‌های مؤثر و مطلوب دولت‌ها برای کنترل سوداگری در بازار زمین و مسکن و هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید مسکن، استفاده از ابزارهای مالیاتی مانند مالیات بر عایدی املاک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش «چکیده» گزارش بازوی کارشناسی مجلس آمده است: «بازار مسکن و مستغلات به‌دلیل حساسیت‌های اقتصادی و اجتماعی در قریب به اتفاق کشورها تحت نظارت و هدایت دولت مرکزی یا دولت محلی است. این موضوع حتی شامل کشورهای با نظام اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد نیز می‌شود. اگر چه سطح و نوع مداخله دولت‌ها در بازار مسکن متفاوت است، اما تجارب نشان
می‌دهد که نظام بازار به تنهایی نمی‌تواند ملاک ساماندهی مسکن قرار گیرد».

این مرکز پژوهشی با تاکید بر اینکه موضوع مالیات بر عایدی املاک، از ابزارهای مهم مدیریت بازار مسکن محسوب می‌شود، اعلام کرد: «این موضوع از سه منظر برای برنامه‌ریزان واجد اهمیت است؛
- نخست: ابزار هدایت و تعادل‌بخشی و کنترل بازار مسکن و جلوگیری از سوداگری و سرمایه‌ای شدن(صرف) مسکن،
- دوم: محل درآمد دولت‌های مرکزی و محلی برای مصارف عمومی و یا تأمین مالی خاص طرح‌های مسکن حمایتی و استیجاری،
-سوم: ابزار هدایتی و تحقق‌بخشی سیاستهای کلان کشور (اقتصادی، اجتماعی، آمایشی، کالبدی، زیست‌محیطی و ..)».

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید بر اینکه تجربه اکثر کشورها نشان می‌دهد که یکی از شیوه‌های برون‌رفت از بحران تأمین مسکن برای اقشار فرودست، کنترل و مداخله دولت در مواقع شکست بازار است، آمده است: «شکست بازار در شرایط مختلفی اتفاق می‌افتد. یکی از مهمترین جنبه‌های آن، برهم‌خوردن بازار عرضه و تقاضا و استفاده سودجویانه، انحصارگرایانه و بورس‌بازی است. با توجه به اینکه مسکن یکی از نیازهای مبرم زندگی افراد جامعه است، در بیشتر کشورها یک کالای مهم و حساس خانوار به‌شمار می‌رود و گاه ماهیت سرمایه‌ای آن پررنگ‌تر از ماهیت مصرفی سکونتی می‌شود (شرایط جاری کشور)، نوسان و رشد قیمت‌ها ناشی از سوداگری و سفته‌بازی روی املاک، امکان برنامه‌ریزی، هدایت و کنترل بازار مسکن را از مردم و دولت می‌گیرد».

بازوی کارشناسی مجلس با تاکید بر اینکه یکی از شیوه‌های مؤثر و مطلوب دولت‌ها برای کنترل سوداگری در بازار زمین و مسکن و هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید مسکن، استفاده از ابزارهای مالیاتی است، اعلام کرده است: «از میان شیوه‌های مرسوم مالیات بر املاک، مالیات بر عایدی املاک در ایران نادیده گرفته شده است. سابقه به‌کارگیری این نوع مالیات در جهان، حتی از مالیات بر ارزش‌افزوده نیز بیشتر است. گرچه این موضوع بیش از ده سال استکه در اسناد و مطالعات مختلف مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت اقتصاد و دارایی و همچنین وزارت راه و شهرسازی درحال بررسی است، اما تاکنون به‌دلایل مختلف اجرایی نشده، اما در تجارب جهانی یکی از شقوق مهم جلوگیری از سوداگری ملک، مقوله مالیات بر عایدی ملک است. اساساً این مالیات بر انواع دارایی‌ها (شامل انواع زمین با انواع کاربری‌ها، مسکن و ...) لحاظ می‌شود، اما در اینجا صرفاً بر تجربه‌های‌جهانی موضوع ملک (اعم از زمین و مسکن) تمرکز شده است».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مسکن مرکز پژوهشهای مجلس بازار کنترل سوداگری در بازار مالیات بر عایدی املاک مرکز پژوهش های مجلس یکی از شیوه زمین و مسکن بازار مسکن دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۹۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس

بر اساس اظهارات مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن، در بازار سرمایه، علاوه بر بخش‌های دیگر، سرمایه‌گذاری در املاک ساخته‌شده نیز وجود دارد. برای این منظور، صندوق‌های املاک و مستغلات راه‌اندازی شده‌اند که مختص این حوزه سرمایه‌گذاری هستند.

به گزارش صدای بورس، بر اساس گزارش، نشست خبری ویژه پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن با حضور مدیران این صندوق در فرابورس ایران برگزار شد. پذیره‌نویسی این صندوق از فردا، چهارم اردیبهشت‌ماه، آغاز خواهد شد.

در ابتدای نشست پذیره‌نویسی چهارمین صندوق املاک و مستغلات بازار سرمایه، شهاب‌الدین شمس، مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به اینکه مجموعه تأمین سرمایه مسکن، تنها تأمین سرمایه کاملا تخصصی صنعت ساختمان در کشور است، گفت: صنعت ساختمان به عنوان لوکوموتیو رشد اقتصادی شناخته می‌شود چرا که صنایع وابسته بسیار گسترده‌ای دارد و اشتغال‌زایی بالایی ایجاد می‌کند.

به گفته وی مسکن به عنوان بخشی از صنعت ساختمان، جزو نیاز‌های اصلی افراد به شمار رفته و سیاست‌گذاران کشور نگاه ویژه‌ای به این موضوع دارند. تأمین سرمایه مسکن نیز با نگاه ویژه به این صنعت راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به پذیره‌نویسی و فعالیت صندوق‌های زمین و ساختمان در بازار سرمایه گفت: این صندوق‌ها برای تأمین سرمایه مسکن و تأمین مالی این صنعت، در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند تا سرمایه‌گذاران این بخش از ارزش‌افزوده اقتصادی بخش ساخت استفاده کنند.

مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به اینکه در بازار سرمایه بخش دیگری هم وجود دارد که سرمایه‌گذاری در املاکِ ساخته‌شده است، افزود: صندوق‌های املاک و مستغلات مختص این حوزه راه‌اندازی شده‌اند.

شمس با اشاره به اینکه صندوق آتیه مسکن، چهارمین صندوق املاک و مستغلاتی است که پذیره‌نویسی آن در بازار سرمایه از فردا آغاز خواهد شد، ادامه داد: عملکرد صندوق‌های املاک و مستغلات به این‌گونه است که املاک را بعد از بهسازی، اجاره می‌دهند که در این روش، افراد با سرمایه‌های خرد که امکان خرید املاک با هدف سرمایه‌گذاری را ندارند، می‌توانند از طریق این صندوق‌ها در این صنعت سرمایه‌گذاری کنند.

وی با اشاره به اینکه صندوق‌های املاک و مستغلات در بازار سرمایه کشور ما نوپا هستند، افزود: این صندوق‌ها در اقتصاد‌های بزرگ دنیا معمولا صندوق‌های بزرگی هستند و سهم ۳ تا ۷ درصدی در GDP دارند.

وی با اشاره به اینکه صندوق آتیه مسکن دارای سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی است، گفت: هدف ما افزایش سقف این صندوق است.

مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن در خصوص نحوه سرمایه‌گذاری در این صندوق، گفت: سرمایه‌گذاری در صندوق آتیه مسکن به دلیل قابل معامله بودن در فرابورس، بسیار ساده است و هر فردی با حداقل سرمایه می‌تواند در این صندوق وارد شود.

وی در ادامه به مزیت‌های مهم سرمایه‌گذاری در آتیه مسکن اشاره کرد و گفت: در این صندوق، کف سود توسط بازار گردان برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته‌شده و نقدشوندگی صندوق نیز تضمین شده است. همچنین هر ۶ ماه یک‌بار ارزش هر یونیت به‌روزرسانی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه این صنعت پوشش‌دهنده تورم است و ارزش‌افزوده بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاران خود دارد، افزود: نکته مهم در خصوص این صندوق‌ها، حضور سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر است که باعث می‌شود معاملات به‌صورت شفاف، افشا شود. گزارش‌های دوره‌ای نیز در کدال منتشر و همه فرایند‌ها کاملا شفاف و تحت نظارت قانون انجام می‌شود.

شمس تأکید کرد: ترکیب نهاد ناظر سازمان بورس و یک مجری تخصصی می‌تواند باعث اعتماد بیشتر و جذب سرمایه‌گذاران خرد بیشتری شود.

وی در ادامه به تشریح سیاست‌های کلی این صندوق پرداخت و گفت: در قدم اول سیاست کلی صندوق این است که املاک خریداری‌شده در این صندوق در حوزه تهران و حاشیه تهران و ترکیبی از مسکونی و اداری باشد.

این گزارش حاکی است پذیره‌نویسی واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری «املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن» از روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت‌ماه به مدت ۶ روز کاری تا ۱۱ اردیبهشت‌ماه در فرابورس ایران انجام خواهد شد. گفتنی است این صندوق با نماد مالک آتیه، به عنوان صندوق قابل معامله در فرابورس ایران است.

شرکت‌های تأمین سرمایه بانک مسکن، گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی و سرمایه‌گذاری تأمین آتیه مسکن، مؤسسین این صندوق هستند.

همچنین شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن مدیریت، بازار گردانی و متعهد پذیره‌نویسی صندوق را بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • بساط دلالی و سوداگری از طریق سامانه خودنویس جمع آوری می‌شود
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن
  • انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن