Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@12:06:51 GMT

رابطه چاقی و ابتلا به کرونا

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۲۴۷۴

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه افراد چاق با نمایه توده بدن بالای ۴۰ در معرض خطر کرونا هستند، عنوان کرد: هرچقدر میزان تجمع چربی در بدن بیشتر باشد، سیستم دفاعی ضعیف تر می شود. ناطقان: مرجان مهدوی روش  هدف از تغذیه صحیح را تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و اظهار کرد: می توانیم با تغذیه صحیح شانس ابتلا به بیماری را کمتر کنیم و یا اگر دچار بیماری شدیم، سریع تر مراحل درمان را پشت سر بگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه مبتلا نشدن به کرونا رژیم غذایی خاصی ندارد، تصریح کرد: این تصور غلط است که با یک رژیم غذایی خاص اصلا دچار کرونا نشویم، زیرا راه های انتقال ویروس متفاوت است و تغذیه نقشی در پیشگیری و درمان کرونا ندارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمان، پیشگیری از ابتلا به کرونا را نیازمند رعایت نکات بهداشتی در کنار تغذیه صحیح دانست و افزود: تقویت سیستم ایمنی بدن به رژیم غذایی خاص و معجون ها و دمنوش های عجیب و غریب نیاز ندارد، بلکه با همان الگوی غذایی طبیعی و صحیح با تاکید بر یکسری مواد مغذی می توانیم در برابر کرونا و بیماری های دیگر مقاوم شویم.

مهدوی روشن با بیان اینکه مصرف زیاد دم کرده ها و دمنوش ها توصیه نمی شود، خاطرنشان کرد: عرقیات و دمنوش ها در صورت استفاده بیش از حد به بدن آسیب می رساند و ممکن است نتیجه عکس داشته باشد لذا نیازی نیست از انواع و اقسام دم کرده ها استفاده کنیم.

وی خوردنی ها و نوشیدنی ها دارای طبع گرم را بی اثر در مبارزه با کرونا دانست و گفت: کرونا یک بیماری ویروسی است و ربطی به طبع گرم و سرد ندارد. در واقع کرونا نسبت به حرارت حساس و نسبت به سرما مقاوم است، یعنی این ویروس در مواد غذایی آلوده حتی داخل محیط سرد مانند فریزر هم زنده می ماند، اما با حرارت دادن غذای آلوده از بین می رود.

این متخصص تغذیه، با اشاره به رابطه کاهش یا افزایش وزن با ابتلا به کرونا، یادآور شد: سن بالا، بیماری های زمینه ای همچون فشار خون و قلبی و عروقی و چاقی و تجمع چربی در بدن از جمله شاخص های خطر ابتلا به کروناست و شانس افراد را برای میزبانی از این ویروس بالا می برد.

وی با بیان اینکه افراد چاق با نمایه توده بدن بالای ۴۰ در معرض خطر کرونا هستند، عنوان کرد: هرچقدر میزان تجمع چربی در بدن بیشتر باشد، سیستم دفاعی ضعیف تر می شود و فاکتورهای التهابی در بدن افزایش پیدا می کند.

مهدوی روش، یکی از راه های پیشگیری از کرونا را حفظ وزن ایده آل دانست و بیان کرد: لاغری و رژیم های غیر اصولی که باعث ضعف جسمانی و کاهش وزن شدید می شود نیز در این روزهای کرونایی مضر است، زیرا کمبود مواد مغذی را به همراه دارد که در نهایت به سیستم ایمنی آسیب می زند.

این متخصص تغذیه، به افراد چاق توصیه کرد با اصلاح سبک زندگی و استفاده از یک رژیم غذایی اصولی اقدام به کاهش وزن کنند و متذکر شد: یک رژیم غذایی اصولی دارای میوه جات، لبنیات و غلات است. اگر افراد بیماری های گوارشی ندارند، می توانند در رژیم غذایی خود از سبزی جات نیز استفاده کنند، زیرا یکی از راه های تقویت سیستم ایمنی مصرف زیاد سبزی جات است.

وی با اشاره به افزایش مصرف مغزهای گیاهی و آجیل در ایام عید نوروز، خاطرنشان کرد: آجیل به واسطه داشتن مواد مغذی، پروتئین و چربی مفید خواص تغذیه ای خوبی دارد و به سیستم ایمنی کمک می کند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه عید امسال متفاوت از سال های گذشته است، یادآور شد: افرادی که تمایل به خرید و مصرف آجیل دارند این نکته را رعایت کنند که آجیل حتما بسته بندی باشد تا انتقال آلودگی صورت نگیرد. همچنین مصرف زیاد آجیل به خاطر کالری بالا موجب افزایش وزن می شود.

وی ایام قرنطینه خانگی و تعطیلات عید را فرصتی برای اضافه وزن دانست و گفت: افراد روزانه نیم ساعت در خانه ورزش کنند تا دچار اضافه وزن نشوند.
منبع: ایسنا برچسب ها: چاقی ، ناطقان ، کرونا ، دفاعی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: چاقی ناطقان کرونا دفاعی ابتلا به کرونا متخصص تغذیه سیستم ایمنی رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۲۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها

نتایج اخیر یک پژوهش چندساله نشان می‌دهد که سرانه مصرف مواد غذایی ایرانی‌ها با وجود گرانی اقلام غذایی و شرایط بد اقتصادی تغییر چندانی نداشته و آن‌ها در وضعیت سوءتغذیه بحرانی قرار ندارند، اما بخش عمده درآمدهایشان به سمت تأمین مواد غذایی رفته است.

به گزارش همشهری، متخصصان تغذیه بر مصرف همه گروه‌های غذایی؛ کربوهیدرات، چربی‌ها، پروتئین، لبنیات، میوه و سبزیجات، برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها تأکید می‌کنند؛ محصولاتی که البته طی چند سال گذشته روند افزایشی قیمت داشته و به نوعی حضورشان در سفره‌ها کمتر شده. این وضعیت حواشی متعددی را هم رقم زده و اخبار متعددی از تبعات این مساله مطرح می‌شود، از جمله این‌که ایرانی‌ها در مسیر گرسنگی قرار گرفته و دچار سوءتغذیه شده‌اند.

 به گفته جلال‌الدین میرزای‌رزار، رئیس انجمن تغذیه ایران، هم پیش‌تر فکر می‌کردند که بحث سوءتغذیه در کشور جدی است و به همین دلیل یک طرح ملی از سوی انستیتو تحقیقات تعذیه در این باره در کشور کلید خورد که نتایج آن سوءتغذیه خانواده‌های ایرانی را رد می‌کند.

در این باره حتی تابستان سال گذشته سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد -فائو- از کاهش قابل توجه سوءتغذیه در ایران طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد: «طی این دوره ۶.۱ درصد از جمعیت ایران با مشکل سوء تغذیه مواجه بودند و این عدد در دوره قبل -۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰- بالغ بر ۷ درصد بوده است.»

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه ایرانی ها

عجیب‌ترین ادعا درباره سوءتغذیه ایرانی‌ها تابستان سال گذشته مطرح شد. مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون با بیان اینکه اوضاع سوءتغذیه در کشور بحرانی شده، عنوان کرد: «۵۷درصد ایرانی‌ها سوءتغذیه دارند و کالری مورد نیاز یعنی ۲۱۰۰ کیلوکالری را دریافت نمی‌کنند. ۱۴.۵میلیون نفر از این ۵۷درصد هم کودکند و نزدیک ۱۰میلیون نفر زیر ۱۲سال»؛ ادعایی که نشان می‌داد فقر غذایی، سلامت بیش از نیمی از جمعیت کشور را تهدید می‌کند و هم نظام سلامت و هم آینده‌سازی کشور با مشکلات قابل‌توجهی روبه‌رو است.

ادعای این مسئول همان زمان هم مورد انتقاد گرفت و عنوان شد که حتی میانگین جدول سازمان بهداشت جهانی برای میزان کالری مورد نیاز گروه‌های سنی مختلف، متفاوت است. به‌عنوان مثال درباره افراد زیر ۱۰ سال دچار سوءتغذیه که به تأکید این مسئول سابق چیزی حدود ۱۰ میلیون نفر بودند، اگر پسر باشند ۸۵۰ تا ۱۹۸۰ کالری مورد نیاز است و اگر دختر باشند ۱۲۵۰ تا ۱۷۳۰ کالری. به همین دلیل میانگین عجیب ۲۱۰۰ کیلوکالری درباره این گروه سنی مصداق ندارد.

این در حالی است که وزارت بهداشت هم براساس جدولی که از سوی انستیتو تغذیه ایران تهیه شده بود، میانگین کالری و پروتئین مصرفی دهک‌های مختلف در سال ۹۷ را اعلام کرد. براساس این جدول، تنها ۴ دهک ابتدایی کالری کمتر از ۲۱۰۰ دریافت کرده بودند؛ دهک اول ۱۶۳۵، دهک دوم ۱۸۴۱، دهک سوم ۱۹۳۴ و دهک چهارم ۲۰۰۵؛ بنابراین کالری دریافتی ۳ دهک تفاوت قابل توجهی با میانگین کالری مطرح‌شده از سوی مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون نداشته است.

البته آمار‌های رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که حدود ۱۶درصد کودکان زیر ۶ سال در ایران دچار سوء‌تغذیه‌اند و ۸۰۰هزار کودک در سنین رشد با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و کمبود ریزمغذی‌ها روبه‌رویند. متولیان نظام سلامت همچنین از کمبود وزن ۱۱درصد کودکان در ایران و لاغری شدید حدود ۵درصد از کودکان خبر می‌دهند.

سرانه مصرف تغییری نکرده

ایرانی‌ها طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ بهبود ۱۲ پله‌ای در رده‌بندی جهانی سوءتغذیه داشتند و در جایگاه ۹۰ قرار گرفتند؛ یعنی در مقایسه با ۱۶۷ کشور جهان از نظر سوءتغذیه، ۷۷ کشور جهان سوءتغذیه بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند. حالا پژوهش‌ها هم نشان می‌دهند که ایرانی‌ها از نظر سوءتغذیه در وضعیت بحرانی قرار ندارند.

رئیس انجمن تغذیه ایران در این‌ باره به توضیح می‌دهد: دراین‌باره یک پژوهش چندساله از سوی انستیتو تحقیقات تغذیه ایران آغاز شد. نام این طرح «سرانه مصرف مواد غذایی در خانوار‌های ایرانی» بود و از ۸ هزار خانوار ایرانی یادآمد غذایی گرفته شد. در طول این مطالعه سرانه مصرف تمام اجزای مواد غذایی در کشور به‌صورت پراکنده مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایجی که اخیرا به‌دست آمده نشان می‌دهند که سرانه مصرف نسبت به قبل از شرایط بد اقتصادی خیلی تغییر نکرده است که ایرانی‌ها را دچار سوءتغذیه بحرانی کند.

هزینه‌های ۵۰ درصدی برای خوراکی‌ها

به‌گفته میرزای‌رزاز، این مطالعه نشان داد که خانوار‌های ایرانی بخش قابل توجهی از درآمد خود را به تامین مواد غذایی اختصاص داده‌اند. او دراین‌باره عنوان می‌کند: اگر در سال‌های گذشته یک خانوار مجبور بود ۱۵ تا ۲۰ درصد از درآمد خود را به خورد و خوراک اختصاص دهد، اکنون این عدد به ۴۰ تا ۵۰ درصد رسیده است؛ اما مصرف سرانه چندان جابه‌جا نشده است، مگر درباره گوشت به‌صورت خاص، و شاید لبنیات.

این متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف لبنیات در ایران توضیح می‌دهد: این شاخص در کشور ما در مقایسه با کشور‌های توسعه‌یافته همیشه کم بوده و اکنون هم همان وضعیت را دارد؛ به همین دلیل نمی‌توان کاهش مصرف را خیلی به مسائل اقتصادی ربط داد.

حمایت‌های غذایی ارجح‌تر است

رئیس انجمن تغذیه ایران با تأکید بر اینکه این آمار‌ها در دهک‌ها و گروه‌های آسیب‌پذیر تفاوت‌هایی دارد، عنوان می‌کند: این گروه‌ها در یک یا ۲ دهک قرار دارند که در سازمان‌های مردم‌نهاد و ان‌جی‌اوها، ارگان‌های نیمه‌دولتی مثل کمیته امداد و ارگان‌های دولتی مثل سازمان بهزیستی به‌عنوان مستمری‌بگیر ثبت شده‌اند. یکی از توصیه‌های همیشگی ما به دولت‌ها درباره این گروه‌های آسیب‌پذیر این بوده است که این گروه‌ها باید تحت حمایت‌های غذایی قرار داشته باشند؛ یعنی به جای دریافت یارانه و کمک‌های نقدی، سبد‌های مواد غذایی دریافت کنند تا دچار سوءتغذیه که عامل بسیاری از بیماری‌هاست، نشوند.

میرزای‌رزاز تأکید می‌کند: تحقیقات نشان داده است که پول نقد پرداختی به این خانوارها، به دلیل گرفتاری‌های زیادی که دارند، به مواد غذایی اختصاص پیدا نمی‌کند و صرف موارد و مسائل دیگر می‌شود.

دیگر خبرها

  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند
  • دانشگاه یو اس سی: کشف یک دردسر جدید در رابطه با مصرف فست‌ فود و منوی کافی شاپ در دوران نوجوانی
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!