Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان برنامه و بودجه جزئیات بسته‌های حمایتی دولت از اقشار آسیب پذیر و مشاغلی که تحت تاثیر شیوع کرونا دچار چالش شده اند را تشریح کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان برنامه و بودجه جزئیات بسته‌های حمایتی دولت از اقشار آسیب پذیر و مشاغلی که تحت تأثیر شیوع کرونا دچار چالش شده اند را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدباقر نوبخت هم اکنون با حضور در استودیوی خبر شبکه خبر در تشریح جزئیات این حمایت‌های دولت گفت: بخشی از کار ما کمک به بخش بهداشت کشور بود که در این راستا هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان تا الان ظرف یکماه گذشته به وزارت بهداشت غیر از ردیف‌های معمول کمک صرفاً برای کرونا انجام شد که از این رقم ۵۳۰ میلیارد تومان به ستاد کرونا شامل ۴۱۰ میلیارد تومان ستا دتهران و بخشی هم به دانشگاه‌های علوم پزشکی کمک شد.

وی افزود: دیروز قراردادی با سازمان غذا و دارو با وزارت صمت امضا شد که صنعت پوشاک کشور خط تولید پوشاک را تغییر داده و روزی ۱۰۰ هزار دست لباس برای پزشک و کارد پزشکی تولید کند که بخش اول پول دیروز در اختیارشان قرار گرفت.

وی ادامه داد: البته شاید نیاز باشد بخشی از مطالبات عزیزان کادر درمان را بخصوص کارانه آن‌ها را کمک کنیم تا سازمان بیمه سلامت پرداخت کند که در همین ارتباط ۵ هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی دادیم که به سازمان بیمه سلامت بدهد و خودمان ۱،۶۰۰ میلیارد تومان پرداخت کردیم که این‌ها بتوانند بدهی شأن به دانشگاه‌ها بدهند تا ان‌ها نیز بدهی شأن به کادر درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت کنند و امادگی داریم تا پایان سال بخش دیگری را پرداخت کنیم.

وی تاکید کرد: این ارقام غیر از پاداش کادر درمان است.

حمایت مالی از اقشار اسیب پذیر

وی به پرداخت کمک‌های مالی به اقشار آسیب پذیر اشاره کرد و گفت: کمک‌ها در سه بسته کلی است.

وی گفت: بسته اول مربوط به مشاغلی است که بدلیل کرونا بیش از سایر مشاغل آسیب دیدند و ۱۰ رسته هستند، مورد حمایت قرار خواهیم داد.

نوبخت گفت: برای این رسته‌های شغلی در حوزه مالیاتی ده امتیاز برای ان‌ها قائل شده ایم که جزئیات این حمایت‌های مالیاتی طی روز‌های آینده توسط بخش مربوطه تشریح خواهد شد.

وی درباره اینکه آیا بخشش مالیات هم در بین این حمایت‌های مالیاتی وجود دارد یا خیر گفت: اگر درآمدی وجود ندارد، طبیعتاً مالیاتی هم پرداخت نمی‌شود، اما باید توجه داشته باشیم که بخشی از درآمد دولت که با آن حقوق و دستمزد حقوق بگیران را پرداخت می‌کند، از محل همین درآمد‌های مالیاتی است. ۲۴ هزار میلیارد تومان از امشب تا فردا شب باید حقوق پرداخت شود. نمی‌خواهم بگویم با چه مشکلاتی مواجه هستیم و در سال دوم سخت‌ترین تحریم‌ها قرار داریم؛ و حتی در این شرایط کرونا علیرغم اینکه می‌گویند به ما کمک می‌کنند، اما همچنان در دارو تحریم هستیم. ما همین غذا و دارو با روش‌های خودمان می‌آوریم وگرنه حتی مکانیزم نفت در برابر غذا هم برای ایران برقرار نیست. اما در سال ۹۱ مکانیزم نفت در برابر غذا وجود داشت. با همه این سختی‌ها، دولت ایستاده و دارد کار را پیش می‌برد؛ بنابراین دولت فعالانه به چالش کرونا ورود کرده و هرجا لازم است به حوزه بهداشت، فعالان اقتصادی و بلاعوض به مردم کمک خواهد کرد و مسئولانه با این بخش‌ها برخورد خواهد کرد، اما به جیب خالی دولت هم التفات داشته باشیم و بدانیم که در این شرایط سخت حتی یک ماه دستمزد حقوق بگیران با تأخیر مواجه نشد یا یارانه نقدی و کمک معیشتی هم همینطور.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: بخشی از حمایت از این ۱۰ رسته نیز تعویق سه ماهه در پرداخت حق بیمه کارفرما به سازمان تأمین اجتماعی است؛ بنابراین ۲۰ درصد حق بیمه کارفرما می‌تواند با سه ماه تعویق پرداخت شود. همین اقدام، ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان درآمد سازمان تأمین اجتماعی را کم خواهد کرد که قرار شد با سازوکاری این کسری از سوی دولت برای سازمان جبران شود.

نوبخت ادامه داد: این تعویق‌ها به این گونه است که ارقام این سه ماه طی سال ۹۹ پرداخت شود.

وی گفت: پرداخت قبوض آب و برق و گاز و… نیز مقرر شد با مساعدت و با تعویق زمانی پرداخت شود.

وی گفت: از ۷۸ میلیون یارانه بگیر، و ۶۰ میلیون کمک معیشتی بگیر، حساب و اطلاعات درامدی این افراد را در اختیار داریم. گروهی هستند که این‌ها هیچ درآمدی ندارند و حتی بیمه هم نیستند. حساب‌های بانکی این‌ها هم بسیار اندک است. این‌ها باید بصورت ویژه علاوه بر پرداخت یارانه و کمک معیشتی در این چهار ماه پیش رو حمایت ویژه در نظر گرفته شد.

نوبخت ادامه داد: به این افراد براساس بعد خانوار ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون نفر پرداخت کنیم. این کمک بلاعوض خواهد بود. این رقم سه شنبه ساعت ۲۴ پول در حسابشان خواهد بود. هر بسته ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در چهار ماه پرداخت خواهد شد.

این مقام مسئول ادامه داد: گروهی از مردم هم هستند که یا در کارگاه‌ها و بنگاه‌های همان ۱۰ رسته فعال هستند که معمولاً کارگران روزمزد هستند یا کارگران فصلی و دست فروش را از یک میلیون تا دو میلیون در کارت بانکی شأن شارژ خواهد شد، اما این رقم قرض الحسنه با سود ۴ درصد خواهد بود و ۸ درصد سود را دولت به بانک‌ها پرداخت خواهد کرد چرا که سود این وام در واقع ۱۲ درصد است. این‌ها کاملاً شناسایی شده اند و در وبسایتی که معرفی خواهد شد، می‌توانند ثبت نام کنند. اقساط این کمک قرض الحسنه بعداً از رقم کمک معیشتی این افراد کسر خواهد شد و نیازی به معرفی ضامن و… نخواهد بود.

نوبخت گفت: این را هم بگویم که ما ۱۱ هزار میلیارد تومان برای خسارات سیل طی ماه‌های گذشته پرداخت کردیم و ناچار شدیم که ۵ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی قرض بگیریم که البته بازپرداخت خواهیم کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: استمهال وام هم مربوط و مختص همین ۱۰ رسته شغلی خواهد بود.

وی درباره وضعی پیمانکاران گفت: پیمانکارانی که با ما رابطه استخدامی دارند و گروهی که با رابطه استخدامی ندارند و عمدتاً در پروژه‌های عمرانی هستند و بخش خصوصی هستند. پول‌هایشان را معمولاً با تعویق پرداخت می‌شود. واقعیت این است امسال تلاش کردیم امسال تا امروز ۵۶ هزار میلیارد تومان در ارتباط با طرح‌های عمرانی کشور پرداخت انجام دهیم که رقم بی سابقه‌ای است. پارسال کل مبلغ طرح‌های عمرانی ۴۲ هزار میلیارد تومان بود. این در حالی است که قبل از دولت یازدهم، ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سالانه پرداخت می‌شد.

وی گفت: تلاش داریم قبل از پایان سال تزریق دوباره نقدینگی به پیمانکاران داشته باشیم.

نوبخت ادامه داد: حساب‌های بانکی شناسایی شده، رئیس جمهور معاونت امور اقتصادی را مسئول کرده این کار را پیگیری کند. سایر بخش‌هایی که نیاز به حمایت داشته باشند بررسی و در صورت لزوم اقدام خواهد شد.

این مقام مسئول ادامه داد: صبح فردا ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور رئیس جمهور تشکیل خواهد شد.

نوبخت به موضوع عدم ورود رئیس جمهور به مدیریت ستاد مبارزه با کرونا اشاره کرد و گفت:، چون کار تخصصی بود رئیس جمهور از ابتدا خودشان ورود نکردند. با این وجود بنا به نیاز، اکنون رئیس جمهور به موضوع ورود کرده اند و براین اساس در جلسه فردا نیز ریاست جلسه را برعهدهه دارند.

استخدام قریب الوقوع ۱۰ هزار پرستار

مجوز استخدام ۱۰ هزار نیرو داده شده و امکان استخدام این تعداد وجود دارد و ما پیشتیبانی مالی لازم را انجام خواهیم داد.

رئیس جمهور دستور دادند هر میزان کمک مالی که برای استخدام این تعداد پرستار نیاز است از طرف ما به وزارت بهداشت پرداخت شود.

وی درمورد کمبود اقلام بهداشتی مثل ماسک و ژل گفت: مشکل در میزان تولید است. مقداری زمان نیاز است تا عرضه در بازار طبیعی شود.

نوبخت گفت: صنعت پوشاک ما صنعتی نو و قوی است و خطوط تولید را تغییر دادند و قرار شد روزی ۱۰۰ هزار دست لباس بدوزند. در مورد ماسک هم امیدواریم بتوانیم مقدار تولید را افزایش دهیم تا مشکلاتی که در توزیع وجود دارد برطرف شود؛ که البته اقداماتی در این زمینه در دست انجام است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برنامه بودجه کرونا بسته حمایتی دولت رئیس سازمان برنامه و بودجه هزار میلیارد تومان رئیس جمهور پرداخت شود کمک معیشتی خواهد شد ۱۰ رسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳

داود منظور روز گذشته در نشست خبری مشترک خود با سخنگوی اقتصادی دولت، از پیش‌بینی ۷۵۰هزار میلیارد تومان منابع برای پرداخت یارانه‌های نقدی و غیرنقدی در قالب هدفمندسازی یارانه‌ها، برای سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش دنیای اقتصاد، این مقدار حدود ۲۶ درصد از منابع بودجه عمومی سال ۱۴۰۳ را تشکیل می‌دهد. نکته مهم دیگر این است که این منابع در حالی در نظر گرفته شده است که به گفته یک نهاد پژوهشی، منابع هدفمندی حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان، معادل ۳۰ درصد، کسری دارد.

روز گذشته دومین نشــســت خـــبری سخنگوی اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۳ و همچنین اولین نشست خبری مشترک او با رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برگزار شد. در ابتدای این نشست با توجه به همزمانی بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس، داوود منظور به مهم‌ترین تغییرات بودجه ۱۴۰۳ پرداخت.

به گفته منظور، بخش مهمی از منابع کشور صرف بازتوزیع و یارانه‌ها می‌شود و منابع تبصره ۸ که موضوع هدفمندی‌ها را دنبال می‌کند شامل منابعی از محل فروش بنزین، گازوئیل، و صادرات فرآورده‌های نفتی است و صرف باز توزیع به خود مردم می‌شود، به این معنا که عملا منابع حاصل از بخش نفت و گاز که در فروش انواع حامل‌های انرژی حاصل می‌شود، عینا در قالب تبصره ۸ یا قانون هدفمندی یارانه‌ها به مردم بازپرداخت می‌شود.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه در ادامه به جزئیات یارانه‌هایی که در این قالب به افراد جامعه پرداخت می‎‌شود، پرداخت. به گفته او، یکی از انواع پرداخت‌ها، یارانه‌های نقدی است که بخش بزرگی از جامعه ۳۰۰ هزار یا ۴۰۰ هزار تومان در ماه مطابق آزمون وسع دریافت می‌کنند که کل منابع آن، ۳۳۰ هزار میلیارد تومان در سال است. همچنین برای کمک‌هزینه‌های معیشتی ویژه افراد کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز هر ماه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان پرداخت می‌شود.

برای یارانه خرید تضمینی گندم و آرد و نان نیز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری بابت این امر هزینه خواهد شد. از سوی دیگر ۸۵ هزار میلیارد تومان برای یارانه دارو اختصاص یافته و ۱۱ میلیارد دلار ارز ترجیحی نیز به واردات کالا‌های اساسی و نهاده‌های کشاورزی وارداتی اختصاص می‌یابد که اختلاف این عدد با نرخ بازار مبادله‌ای شامل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که دولت می‌پردازد.

به گفته منظور، مجموع کل این موارد، بخش بزرگی از بودجه دولت یعنی ۷۵۰ همت در تبصره ۸ خواهد بود. این در حالی است که به گفته مرکز پژوهش‌های مجلس، با توجه به وضعیت نامناسب تحقق درآمد‌های هدفمندی و پیش‌بینی ادامه آن در سال ۱۴۰۳ به نظر می‌رسد تبصره هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳، مانند برخی از سال‌های گذشته با کسری منابع نسبت به مصارف روبه‌رو شود؛ بنابراین مجموع منابع قانونی قابل‌تحقق هدفمندی در سال آینده حدود ۵۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. از سوی دیگر برخی ارقام مصارف مانند یارانه نان دارای کم‌برآوردی است.

همچنین منابع مورد نیاز برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی به‌وضوح مشخص نشده است؛ بنابراین با فرض تخصیص کامل مصارف، ناترازی درآمد - هزینه هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳ معادل حداقل ۲۳۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود. بخش دیگری از سخنان معاون رئیس‌جمهور، به اظهاراتی که در رابطه با کسری مطرح می‌شود اختصاص داشت. به گفته منظور، در سال گذشته ۹۵درصد بودجه محقق شد و به طور مشخص‌تر در بخش هزینه‌های جاری ۹۹.۲ درصد تحقق منابع صورت گرفت.

او همچنین بر تحقق بیش از ۱۱۰درصدی منابع در برخی از دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت آموزش‌و‌پرورش خبر داد و تاکید کرد در حوزه بودجه عمرانی نیز ۳۰۴هزار میلیارد تومان محقق شد که معادل ۸۵درصد بودجه مصوب است. همچنین رئیس سازمان برنامه‌وبودجه خاطرنشان کرد: این تحقق بودجه با وجود افزایش هزینه‌های جاری و تملک دارایی‌ها در بودجه سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱بود. امسال وضعیت بودجه‌ای از سال گذشته بهتر است. رشد بودجه نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳درصد است. یعنی وقتی رشد بودجه را محدود می‌کنیم امکان تحقق کامل آن بیشتر می‌شود.

دولت در سال ۱۴۰۳ تلاش کرد به ارقام درآمدی خود واقع‌بینانه‌تر عمل کند. به عنوان مثال درآمد‌های نفتی در بودجه امسال نسبت به سال قبل کمتر پیش‌بینی شده. در بخش مولدسازی و واگذاری شرکت‌ها نیز پیش‌بینی درآمد‌ها نصف شده است. امسال اولویت بودجه‌ای دولت پرداخت‌های عمرانی است تا رشد‌های پیش‌بینی‌شده بتواند بخشی از زیر‌ساخت‌های کشور را ارتقا دهد.

تغییرات بودجه ۱۴۰۳

منظور همچنین در رابطه با تغییرات بودجه ۱۴۰۳ گفت: یکی از مطالبات مهم مردم اعتبارات بهتر و بیشتر برای بخش فرهنگ، جوانان و ورزش است که سعی شده در بودجه سال جاری به‌خوبی مدنظر قرار گیرد که اعتبارات این بخش ۴۵ درصد رشد یافته است؛ در‌ حالی‌که رشد بودجه دولت، صرفا ۲۳ درصد بوده است و با توجه به اهمیت این بخش، توجه بیشتری صورت گرفته و فقط بخش ورزش از ۸ همت به ۱۶ همت رشد کرده که دو برابر شده است.

معاون رئیس‌جمهور در رابطه با بودجه بخش سلامت نیز خاطرنشان کرد: در بخش سلامت شاهد تحول قابل‌توجهی هستیم، به نحوی که اعتبارات این بخش با ۳۰ درصد رشد به ۴۰۹ همت افزایش یافته است که به طور مشخص ۲۵ هزار نیروی جدید کادر درمان امسال استخدام خواهند شد و ۱۸۰۰ عضو هیات علمی جدید در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب و ۴۰۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل کادر درمان و دانشگاه‌ها اعتبار اختصاص یافته است؛ ضمن اینکه ۳۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تغذیه بخش کادر درمان در بودجه دیده شده است.

رسیدگی به مشکلات بخش درمان

او با اشاره به اینکه دستیاران تخصصی در حوزه پزشکی با تنگنا مواجه بوده‌اند از اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان منابع برای این گروه خبر داد. به گفته منظور این اولین باری است که منابعی پیش‌بینی شده که دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانند به دستیاران کمک‌هزینه و منابع حق‌پژوهانه اختصاص دهند؛ ضمن اینکه ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای مناطق محروم حق ماندگاری و مقیمی در نظر گرفته شده است تا برای پزشکان انگیزه لازم برای ماندگاری در این مناطق ایجاد شود.

همچنین در این نشست، سید‌احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم دو رویکرد مهم در حوزه مالیه عمومی را سرلوحه امور قرار داده است، ادامه داد: اولین رویکرد معطوف به شفافیت و انضباط‌بخشی به دخل‌و‌خرج دولت و شرکت‌های دولتی از مسیر اجرای حساب واحد خزانه و پرداخت به ذی‌نفع نهایی بود. در بخش دوم هدف‌گذاری دولت این بود که سهم درآمد‌های پایدار از بودجه عمومی را افزایش قابل‌اعتنایی بدهد. به گفته خاندوزی در سه سال گذشته نسبت درآمد‌های پایدار که مجموع درآمد‌های غیرنفتی و استقراض را شامل می‌شود، به ۵۲درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ به نسبت ۶۰درصد نزدیک شویم.

دیگر خبرها

  • آمریکا بیش از یک میلیارد دلار تسلیحات جدید به اسرائیل می‌دهد
  • فیفا و فدراسیون فوتبال، استقلال را ضمانت کردند
  • رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟
  • دو رویکرد برای مقابله با چالش قیمت و شکستن انحصار زمین چیست؟
  • پرداخت ۹۶ فقره تسهیلات برای درمان زوج‌های نابارور
  • دستور رئیسی برای مقابله با بنگاهداری بانک ها
  • افزایش تولید واحدهای صنعتی سمنان با ارائه بسته‌های حمایتی در دستور کار است
  • تأمین زمین ۷۵ هزار متقاضی مسکن حمایتی در خوزستان
  • نامه عجیب خروج ایران از شورای بین المللی موزه ها / امضای مصوبه ‏ای با چشم‌‏های بسته
  • وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳