Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ پس از رأی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نپیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی مبارزه با تروریسم و پولشویی گروه ویژه اقدام مالی، FATF بار دیگر ایران را در لیست سیاه قرار داد، اقدامی که برخی آن را خودتحریمی ایران دانستند.

نوسانات قیمت ارز اتفاق جدیدی نیست

جلال میرزایی، دبیر کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس، در گفتگو با اعتمادآنلاین به توضیح دلایل افزایش قیمت دلار در روز‌های اخیر پرداخت و گفت: نوسانات قیمت ارز اتفاق جدیدی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ سال پیش دلار ۳۲۰۰ تومان بود، اما پس از تنش‌هایی که به وجود آمد و با خروج ترامپ از برجام، روند صعودی خود را از سر گرفت.

نماینده مردم ایلام در مجلس ادامه داد: تحریم‌هایی که آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد نیز نقش زیادی در افزایش قیمت دلار داشت. همچنین زمانی که آمریکا جلوی صادرات نفتی ما را گرفت و محدودیت‌های بیشتری برای دسترسی ایران به منابع ارزی خود ایجاد کرد، باز هم فشاری مضاعف بر کشور وارد شد که افزایش قیمت دلار را به همراه داشت.

نپیوستن به لوایح FATF از عوامل اصلی افزایش نرخ ارز است

عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم عنوان کرد: از سه سال گذشته تاکنون اتفاقات دیگری از جمله عدم تعیین تکلیف ایران با FATF و کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوط به لوایح مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم، بر نوسانات بازار و افزایش قیمت ارز افزود.

میرزایی با اشاره به دلیل دیگر افزایش قیمت دلار توضیح داد: مساله بعدی که در این افزایش قیمت نقش داشت و البته با تدبیر رهبری حل شد، مخالفت مجلس با کلیات بودجه سال ۹۹ بود که می‌رفت تا به معضل جدیدی در کشور تبدیل شود، اما رفع شد. بیشتر بخوانید: چرا درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران خطرناک است؟ دبیر کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس اضافه کرد: موضوع تاثیرگذار دیگر بر افزایش قیمت دلار شیوع ویروس کروناست که اقتصاد ایران را مثل دیگر اقتصاد‌های جهانی تحت تاثیر قرار داده است.

محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقتصاد تحریمی کشور که حالا با ویروس کرونا درهم آمیخته است دست به دست هم داده و منجر به نوسانات شدید قیمت دلار شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم گفت: محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقتصاد تحریمی که حالا با ویروس کرونا درهم آمیخته است دست به دست هم داده و منجر به نوسانات شدید و البته افزایش بیش از اندازه نرخ دلار و سایر سرمایه‌ها از جمله طلا و خودرو و... شده است.

اقتصاد ایران در وضعیت اضطراری و تحت فشار مضاعف است

عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: البته تفاوت اقتصاد برخی کشور‌ها با اقتصاد ایران در این است که این وضعیت اضطراری و فشار مضاعفی را که تحریم‌ها به اقتصاد ما تحمیل کرده است آن‌ها ندارند.

این نماینده دور دهم مجلس تاکید کرد: تحریم آمریکا علیه ایران موقعیت واحد‌های تولیدی داخلی را تحت فشار قرار داده و صادرات ما نیز متاثر از تحریم‌هاست؛ بنابراین همه موارد ذکرشده باعث شد اقتصاد ما، که اسمش را خودم اقتصاد آسیب‌دیده گذاشته‌ام، ضربه بیشتری بخورد و قیمت دلار، طلا، خودرو و سایر کالا‌ها هم رو به افزایش بگذارد.

باید منتظر ماند و دید دولت با چه تدابیری قرار است این بحران را پشت سر بگذارد، چراکه حتی قیمت همان نفت محدودی هم که تاکنون صادر می‌کردیم به زیر ۳۶ دلار کاهش یافته است.

دبیرکمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس در پایان گفت: بنابراین باید منتظر ماند و دید دولت با چه تدابیری قرار است این بحران را پشت سر بگذارد، چراکه حتی قیمت همان نفت محدودی هم که تاکنون صادر می‌کردیم به زیر ۳۶ دلار کاهش یافته است. منبع: اعتماد آنلاین لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000s4L خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 نرخ ارز فراکسیون امید مجلس افزایش قیمت دلار اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۶۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!

چین را باید بزرگ ترین خریدار نفت ایران دانست که البته بزرگ ترین وارد کننده نفت جهان نیز نام دارد و روزانه حجم بالایی از طلای سیاه جهان را خریداری می کند.

کارشناس انرژی گفت: مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز در این باره وجود دارد.

به گزارش مهر، محسن قمصری کارشناس انرژی با اشاره به اینکه ممکن است اوپک ظرفیت تولید خود را افزایش دهد تا بازار نفت آرام شود و قیمت کاهش یابد گفت: تلاش بر این است که اوپک ظرفیت فروش خود را افزایش دهد و در حد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد و قابل انجام است.

به گفته این کارشناس انرژی نظر بر همین است که به صورت محدود عرضه را افزایش دهند و بازار را کنترل کنند و مشتریان نفت به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا نکند و هماهنگی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت اتفاق نیفتد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶سال‌اخیر رسیده و به‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه غرب، به اقتصاد این کشور برابر با ۳۵‌میلیارد دلار در سال‌رونق بخشیده است.

بر اساس گزارش شرکت داده ورتکسا، تهران در سه ماه اول سال‌جاری میلادی، به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت در روز فروخته که تقریبا تمامی آن توسط چین خریداری‌شده‌است.این میزان، بالاترین سطح فروش نفت ایران از سال ۲۰۱۹ است.

موفقیت ایران در صادرات نفت‌خام، بیانگر یکی از دلایل اصلی است که ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش فشار بر تهران پس از حمله تنبیهی موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل هستند. واشنگتن و اتحادیه اروپا با هدف منصرف‌کردن اسرائیل از تشدید درگیری با تهران یا انتقام‌جویی نظامی، در حال تدارک تحریم‌های جدید علیه جمهوری‌اسلامی هستند.

در هر حال، صادرات نفت ایران پس از ۶ سال ‌به دوران موسوم به برجام رسیده یا به آن بسیار نزدیک شده‌است. نکته مهم آنکه آمارهای صادرات رسمی نفت‌خام ایران با یک فاز ‌تاخیر اعلام می‌شود، بنابراین از هم‌اکنون انتظار داریم آمارهای رسمی جذابی مخابره شود اما باید یک نکته را نیز در این‌خصوص مدنظر قرار داد، نوسان قیمت جهانی نفت‌خام در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه از افت نرخ شدید در روزهای اخیر حکایت دارد تا جایی‌که برنت کف ۹۰ دلاری را از دست داد و تا لحظه تنظیم این گزارش، با نزدیک به یک‌درصد سقوط روزانه به نزدیکی ۸۶ دلار در هر بشکه رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت کوین آماده شد
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ |برنت ۸۷ دلار و ۲۴ سنت شد