Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی طب سالمندی با بیان اینکه توجه به بیماران مبتلا به فراموشی در زمان شیوع کرونا اهمیت دارد، گفت: برخی از این افراد، نمی‌‌توانند علائم ابتلای خود را بیان کنند و آن را به‌‌صورت پرخاشگری و خواب‌‌آلودگی نشان می‌‌دهند. ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۴ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر زهرا وهابی، متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی گروه طب سالمندی دانشگاه تهران، در یک پیام ویدیویی، با اشاره به اینکه توجه به بیماران مبتلا به فراموشی در زمان شیوع کرونا اهمیت دارد، اظهار کرد: به دلیل دمانس (زوال عقل)، مغز آسیب می‌‌بیند و این مسئله روی سیستم ایمنی نیز تأثیر می‌‌گذارد؛ در نتیجه این افراد نقص ایمنی دارند و جزو گروه‌‌های حساس ابتلا به کووید19 هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از آنجا که سن، عامل خطری برای ابتلا به ویروس کرونا تلقی می‌‌شود، احتمال ابتلا به این بیماری در افراد مبتلا به فراموشی بیشتر است. همچنین افزایش سن و سالمندی، باعث کاهش ظرفیت ریوی در افراد می‌‌شود و به همین دلیل، کوچکترین درگیری ریوی به‌‌خصوص در افراد مبتلا به فراموشی، می‌‌تواند منجر به بستری‌‌شدن این افراد در ICU شود.

وهابی ادامه داد: از آنجا که افراد سالمند مبتلا به فراموشی، داروهای بسیاری دریافت می‌‌کنند، تداخلات دارویی در آنها بیشتر است؛ بنابراین اگر یک فرد سالمند به‌‌خصوص سالمند مبتلا به فراموشی، دچار بیماری کرونا شود، با مشکل تداخلات دارویی روبه‌‌رو خواهیم بود.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه عموماً فرزندان این سالمندان یا یک پرستار از آنها در خانه نگهداری می‌‌کنند، خاطرنشان کرد: افرادی که از سالمندان مراقبت می‌‌کنند، باید حتماً تمام اصول بهداشتی از جمله شستشوی مکرر دست‌‌ها را رعایت کنند.

وی افزود: سالمندان یا افراد مبتلا به فراموشی ممکن است شستن دست‌‌هایشان را نیز فراموش کنند، بنابراین همراهی کردن با این افراد برای شستشوی مکرر دست‌‌ها اهمیت و نیاز به صبر و حوصله فراوانی دارد. برای پیشگیری از ابتلای سالمندان به کرونا، استحمام مکرر توصیه می‌‌شود.

وهابی ادامه داد: افراد مبتلا به فراموشی، ممکن است نتوانند ارتباط خوبی با سایر افراد برقرار کنند بنابراین برخی از آنها نمی‌‌توانند علائم خود را توضیح بدهند. این سالمندان، بی‌‌اشتهایی، درد بدن و تنگی نفس در مراحل اولیه را به‌‌صورت خواب‌‌آلودگی، کاهش سطح هوشیاری و حالت‌‌های پرخاشگری نشان می‌‌دهند بنابراین باید به تغییر رفتار این بیماران بسیار توجه شود.

عضو هیئت علمی گروه طب سالمندی با تأکید بر ضرورت حفاظت بهداشتی در فرد نگهداری‌‌کننده از سالمندان، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده این علائم در فردسالمند، پیش از مراجعه به بیمارستان با مراقبین سلامت و بهداشتی مشورت کنید.

افراد دچار اختلالات شناختی خفیف، دچار فراموشی‌‌های گذرا می‌‌شوند به همین خاطر ممکن است نکات آموزشی بهداشتی را فراموش کنند، بنابراین اطرافیان وی باید مدام نکات بهداشتی را به او یادآوری کنند. این اختلالت شناختی در سنین بالا، شیوع بسیاری دارد و باعث می‌‌شود فرد به سمت فراموشی و زوال عقل (دمانس) برود. بنابراین از دادن خبرهای ناگوار و تکرار اخبار بد و ایجاد شرایط  استرس‌‌زا در این افراد باید جلوگیری شود.

دردسر بهزیستی برای خرید تجهیزات ضدعفونی در مراکز معلولان و سالمندانزنگ خطر "سالمندی جمعیت ایران" به صدا در آمده استایران رکورددار کاهش ناباروری شد/ سونامی جمعیت سالمند در گشور

انتهای پیام/

R7573/P/S2,24/CT11 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا افراد مبتلا به فراموشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرشاد رشیدی با اشاره به مضرات بسیار نوشابه، گفت: نوشابه طیف وسیعی از مایعات را در برمی‌گیرد، اما آنچه در این بحث مقصود ما بوده و قرار است در خصوص مضرات آن صحبت کنیم نوشابه‌های گازدار شناخته شده در جامعه است.

وی افزود: طبق تحقیقات متعدد، مصرف طولانی مدت نوشابه‌های گازدار با مضرات و آسیب‌های بسیاری برای بدن همراه است و در همین راستا توصیه می‌شود مصرف این نوشیدنی از برنامه غذایی افراد کنار گذاشته شود.

رشیدی در تشریح مضرات نوشابه، مهمترین آن را وجود مقادیر زیاد قند در نوشابه‌های گازدار عنوان و تصریح کرد: نوشابه‌های گازدار مقدار زیادی قند دارند، اما به دلیل وجود گاز درون آنها، افراد کمتر طعم شیرینی آن را احساس می‌کنند و همین قند به راحتی بدن را دچار آسیب می‌کند.

وی افزود: قند زیاد موجود در نوشابه خطر ابتلا به چاقی و متعاقب آن ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را به همراه دارد، همچنین این قند موجب افزایش پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

این کارشناس تغذیه گفت: همچنین قند موجود در نوشابه به تدریج ذائقه افراد را به سمت استفاده از خوراکی‌های شیرین سوق می‌دهد که باز هم زمینه ساز ابتلای افراد به چاقی و سایر بیماری‌های مرتبط با آن می‌شود. علاوه بر این‌ها قند موجود در نوشابه موجب ایجاد نفخ در سیستم گوارشی می‌شود.

این کارشناس تغذیه ماده خطرناک دیگر در نوشابه را اسید فسفریک دانست و افزود: این اسید فسفریک موجب کاهش جذب کلسیم در بدن شده و در طولانی مدت زمینه ساز ابتلا به بیماری‌های مفاصل و بویژه پوکی استخوان می‌شود، همچنین اسید فسفریک روند پوسیدگی دندان‌ها را تسریع می‌کند.

رشیدی به گاز موجود در نوشابه هم اشاره و تصریح کرد: گاز کربنیک موجود در نوشابه هم در طولانی مدت زمینه ساز ابتلا به سرطان است و موجب ضعف در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود.

این کارشناس تغذیه به مواد نگهدارنده موجود در نوشابه‌ها هم اشاره و تصریح کرد: این مواد هم در طولانی مدت در ابتلای افراد به سرطان نقش دارند.

رشیدی گفت: متاسفانه بسیاری مردم خیلی از مواقع برای رفع عطش اقدام به نوشیدن نوشابه می‌کنند، در حالی که برخلاف تصور عموم مصرف نوشابه به دلیل قند بالای آن موجب تشدید کم آبی بدن شده و عطش فرد را افزایش می‌دهد.

این کارشناس تغذیه اشاره‌ای هم به نوشابه‌های انرژی‌زا کرد و افزود: متاسفانه مصرف این نوع نوشابه‌ها به دلیل عنوان جذاب آن در میان جوانان و نوجوانان افزایش پیدا کرده، درحالی که مصرف این نوع نوشابه‌ها به دلیل کافئین بالای موجود در آن روی سیستم عصبی اثرگذار است و موجب بی‌قراری و بی‌خوابی افراد می‌شود.

وی افزود: همچنین مصرف این نوع نوشابه‌ها در برخی افراد بویژه کودکان موجب ایجاد حساسیت می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • فوائد تماشای تلویزیون | چشم‌های‌تان به شما دروغ نمی‌گویند
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • مبتلایان به دیابت در نیشابور ۳ برابر شد
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟