Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا کحلکی گفت: وقتی حقوق بین الملل در ارتباط با مفاهیم دیوان بین المللی کیفری و دیوان بین المللی دادگستری عملاً گیج عمل می کند،شورای امنیت سازمان بین الملل نیز کاری از پیش نمی برد و قادر به احقاق حقوق مظلومان نیست.

غلامرضا کحلکی کارشناس امنیت حقوق وامنیت بین الملل در گفت و گو با قدس آنلاین درخصوص چرایی عدم حمایت سازمان های بین المللی از حقوق مسلمانان در هند گفت: دراتفاقاتی که برای بسیاری از مسلمانان مظلوم جهان در سراسر دنیا به وقوع می پیوندد شاهد هستیم که متاسفانه حقوق بین الملل در چنگال سیاست بین الملل اسیر است و سازوکارهای حقوقی بین المللی عملا نمی تواند از هیمنه سیاست استکباری قدرتهای بزرگ خارج شود، بسیاری از مسلمان کشی هایی که در دنیا دیده می شود که هفته های اخیر نمونه های آن را در هندوستان مشاهده کردیم ناشی از عدم کارآمدی سیاست بین الملل وعدم پای کار بودن سران جهان اسلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه مسلمانان می توانند با استفاده از ساز و کارهای بین المللی و نهادهای مختلف رسمی خود همانند شورای همکاری سران،  جنبش عدم تعهد و...برای پیگیری حقوق مسلمانان درسراسر دنیا استفاده کنند اما مشاهده می کنیم که متاسفانه  دراین زمینه هیچ کدام نقش آفرینی مفیدی ندارند ونقش مفید وتاثیر گذاری  بر جهان اسلام ایفا نکرده  اند.

وی در این باره افزود:  تا زمانی که  حقوق بین الملل اسیر چنگال سیاست بین الملل است و وظایف خود را انجام نمی دهد و به  تعهدات خود درباره اقلیت ها وملت های مظلوم پایبند نیست، وقتی حقوق بین الملل در ارتباط با مفاهیم دیوان بین المللی کیفری و دیوان بین المللی دادگستری عملا گیج عمل می کند وضمانت اجرای خروجی های برآمده از حقوق بین الملل می شود شورای امنیت سازمان بین الملل نیز کاری از پیش نمی برد و قادر به احقاق حقوق مظلومان نیست چرا که پنج کشور واجد حق وتو هستند ومی توانند با این حق بازی کنند، لذا با وضعیت کنونی حقوق بین الملل عملا نباید از حقوق بین الملل انتظارچندانی داشته باشیم.

کارشناس حقوق بین الملل تصریح نمود: بسیاری ازکشورها به دلیل ارتباطات بین الملل و نگرانی از قطع شدن روابط بین المللی در برابر برخی حق کشی ها کوتاه می آیند که مسلمان کشی در هندوستان نمونه ای از این واقعیت است. با اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره شعار دفاع  از همه مظلومان جهان را سر می دهد اعم از مسلمان یا غیر مسلمان اما مسائل روابط بین الملل وسیاست بین الملل مانع از آن می شود تا دولت به طور قاطع از مسلمانان هند دفاع کند، یعنی همه دولت ها نه تنها دولت ایران نگران روابط رسمی خود با هندوستان یا کشورهای دیگری که با آنها مراوده خوبی دارند هستند لذا فقط به صورت دیپلماتیک یا رسمی عمل می کنیم و سایر کشورها نیز چنین  رویکردی را اتخاذ می کنند، پس ما هم به دلیل نگرانی از کاهش روابط بین الملل درباره مسلمانان هندوستان باید غبطه بخوریم که چرا حقوق بین الملل و بشری که می توانستیم داشته باشیم در دستان چنگال سیاست بین الملل اسیر و قربانی شده و  ضمانت اجرا ندارد.

وی درادامه افزود: متاسفانه  در سیاست بین الملل ارتباطات ومنافع حرف اول را می زنند اگرچه کشورهای اسلامی مثل ایران بر آن هستند که  با تمام مشکلاتی که در زمینه حقوق بین الملل با آن دست به گریبان هستند باز هم در عرصه دفاع از مسلمانان نقش آفرینی داشته باشند واحساس نگرانی کنند و از دولت هندوستان بخواهند که از مسلمانان این کشور حمایت ومصوبات غیر انسانی را به رسمیت نشناسد. به هر حال مجامع بین المللی درباره موضوع مسلمان کشی در هندوستان و پدیده مطرح شده سلب تابعیت وارد این بحث شوند که اساساً مگر می شود انسانی در این کره خاکی تابعیت نداشته باشد وتابعیت راا ز تبعه کشور سلب کرد؟

غلامرضا کحلکی در پایان تصریح نمود: مجامع بین المللی باید به این سوال جواب دهند که در هندوستان چه اتفاقی می افتد که برخی با توسل به اسلام  هراسی مسلمانان را به قتل می رسانند؟ درحالی که مسلمانان مظلوم ترین انسان های روی زمین هستند اما دشمنان با ساختن دیوهایی به نام داعش وگروه های تروریستی با ظاهر اسلامی درصدد مسلمان هراسی در دنیا هستند، به نظر می آید روزی سیاست بین الملل باید در برابر حقوق بین الملل زانو بزند، دستان حقوق بین الملل را ببوسد و اجازه بدهد که حقوق بین الملل راه خود را در دفاع از مردم مظلوم جهان طی کند و سیاست در واقع فدا وقربانی حقوق شود نه اینکه حقوق پای سیاست له شود تا هیچ انسان مظلومی اعم از مسلمان یا غیر مسلمان به قتل نرسد و تحت ظلم و شکنجه قرار نگیرد.

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دیوان بین المللی سیاست بین الملل حقوق بین الملل بین الملل بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید کامرون خطاب به اسرائیل: درگیری را تشدید نکنید

وزیر خارجه انگلیس که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است ضمن تکرار ادعاها علیه پاسخ مشروع ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه، به سران این رژیم هشدار داد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه، درگیری‌ها را تشدید نکنند تا بتوان روی بحران غزه متمرکز ماند.

به گزارش ایرنا، دیوید کامرون روز چهارشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، ادعا کرد: پس از حمله وحشتناک ایران به (رژیم) اسرائیل سفر کردم تا همبستگی خود را نشان دهم.

وی بدون اشاره به اقدامات غیرقانونی، تنش‌زا و بی‌ثبات‌ کننده رژیم صهیونیستی در منطقه به بیان این نکته بسنده کرد که هر گونه واکنشی (به پاسخ ایران) باید تا حد امکان کمترین تاثیر را بر تشدید درگیری‌ها داشته باشد.

وی افزود که در جریان دیدار با نخست وزیر و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی تصریح کرده است که ما باید تمرکز خود را بر دریافت کمک‌های بیشتر به غزه و خروج گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) حفظ کنیم.

کامرون پیشتر هم در گفت‌ وگو با خبرنگاران در اراضی اشغالی گفته بود که مشخص است که اسرائیلی‌ها در حال تصمیم‌گیری برای اقدام (نظامی) هستند. امیدواریم که اقدام آنها تا جایی‌که ممکن است باعث تشدید نشود و همانطور که گفتم، هوشمندانه و در عین حال قوی باشد.

وزیر خارجه انگلیس در تداوم حمایت بی‌دریغ لندن از رژیم صهیونیستی، گفت: ما خواهان وضع تحریم‌های هماهنگ علیه ایران هستیم. بریتانیا در چارچوب نظام تحریمی خود، سپاه پاسداران و ده‌ها نفر در ایران را تحریم کرده است اما به نظرم ما می‌توانیم اقدامات بیشتری را صورت دهیم تا نشان دهیم که در یک جبهه هستیم.

جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به منظور تنبیه متجاوز، با استفاده از توانمندی‌های راهبردی اطلاعاتی، موشکی و پهپادی خود به اهداف نظامی مهم ارتش تروریستی صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی حمله و آنها را با موفقیت مورد اصابت قرار داد و منهدم کرد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نخست وزیر انگلیس و اسباب بازی دخترش(+عکس) نوزاد نخست‌وزير انگليس در جعبه مقوايي مي‌خوابد!

دیگر خبرها

  • ضرورت بیداری امت اسلامی در برابر توطئه های دشمنان
  • ایران تمدید مجدد تحریم‌های نفتی علیه ونزوئلا را محکوم کرد
  • ایران، زن هندی را تحویل داد!
  • یک زن از خدمه هندی کشتی توقیفی در تنگه هرمز به کنسولگری هندوستان تحویل شد
  • دیوید کامرون خطاب به اسرائیل: درگیری را تشدید نکنید
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • انگلیس خواستار تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم‌ ایران شد
  • وعده صادق و یادآوری نیاز به طرحی نو در حقوق بین الملل
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران
  • پیامدهای بیست سال ممنوعیت حجاب در فرانسه و اسلام‌هراسی بی حد و حصر