Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@18:59:54 GMT

طرح سلول درمانی و ۲ واکسن برای کرونا بررسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۱۷۱۴

دکتر حسین وطن پور در گفتگو با مهر افزود: به دلیل اینکه ویروس کرونا یک ویروس جدید است و پروتکل درمانی مشخصی ندارد باید بر اساس فرضیه‌های مختلف و گزارش‌هایی که از شواهد درمان دریافت می‌شود عمل کرد.

وی افزود: برخی از گزارش‌هایی که از نقاط مختلف می‌آید به این شکل است که مثلاً یک دارویی موثر بوده است. بر اساس توافقات هلسینکی وقتی یک پزشک داروی خاص در اختیار ندارد می‌تواند از داروی در دسترس برای درمان استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد کرونا نیز مواردی گزارش شده در دنیا که به طور مثال فلان دارو بر روی سه یا چهار بیمار تست شده و نتیجه داده است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: این داروهایی که اکنون مطرح شده‌اند هیچکدام قطعی نیستند و کاری که کمیته فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در حال انجام است این است که بر تمام این ادعاها نظارت کند.

وی افزود: اکنون بخشی از کار ما فعال کردن حوزه‌های پیشگیری مانند ضد عفونی کننده ها، ماسک و کیت‌های تشخیصی است که شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده این حوزه را شناسایی کردیم و آنهایی که در شرایط فعلی محصول آماده دارند و محصول آنها در موردش تحقیق صورت گرفته را حمایت کنیم.

وطن پور اظهار داشت: در بررسی اولیه حدود ۵۰ شرکت دانش بنیان معرفی شدند که از این تعداد، حدود ۹ شرکت در حوزه تولید ماسک، حدود ۹ شرکت در حوزه تولید ضد عفونی کننده و ۸ شرکت نیز در حوزه تولید کیت‌های تشخیصی فعالیت می‌کنند. این شرکت‌ها با شاخص‌های سابقه تولید، توانایی مالی، ارتباط بین‌المللی و تیم علمی به صندوق نوآوری برای حمایت معرفی شدند.

وی گفت: البته برخی از این شرکت‌ها اصلاً نیازی به حمایت مالی هم نداشتند و تنها خواسته آنها تامین مواد اولیه است. چرا که بسیاری از این شرکت‌ها در شرایط تولیدی قرار دارند.

مسئول کمیته فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: اکنون درباره داروها پیشنهادات متعددی از جمله داروهای ناشی از گیاهان دارویی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و شیمیایی به کمیته فناوری آمده و قرار است جمع بندی کنیم و پس از مشخص کردن وضعیت درباره آنها تصمیم بگیریم.

وی تاکید کرد: اکنون سه تا چهار دارو برای کارآزمایی بالینی آماده هستند. اما هر دارویی چه محصول گیاهی چه محصول شیمیایی باید کد اخلاق دریافت کند و در سیستم کارآزمایی بالینی ایران ثبت شود و یک پزشک متخصص دستگاه تنفس مسئولیت آن کارآزمایی را بر عهده بگیرد و در نهایت تست بالینی شود. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که در مدت کوتاه یک دارو تولید کرد، زیرا این پروسه بسیار زمان بر و دارای مقدمات است.

وطن پور اظهار داشت: همچنین در مورد واکسن هم دو ادعا مطرح شده که در حال بررسی این ادعا هستیم و کار در حال انجام است.

وی افزود: همچنین یک شرکتی درباره اوزن تراپی برای استریلیزاسیون هم ادعایی مطرح کرده که آن نیز در حال بررسی است. حتی در زمینه درمان ادعایی مبنی بر سلول درمانی ارائه شده است که همه این موارد پس از تست‌های واقعی قابل بررسی هستند.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت یادآور شد: نکته مهم این است که در یک حالت اورژانس فرصت بررسی صدور مجوز نداریم و به قدر کافی پیش از این مجوز برای تولیدات دارویی و تجهیزات پزشکی داده شده است و اکنون بیشتر با مشکل عمده تامین و تولید مواد اولیه روبرو هستیم که در حال ظرفیت سازی هستیم تا این مشکلات حل شود.

وی تاکید کرد: ما در وزارت بهداشت و در معاونت تحقیقات و فناوری فرآیند سرعت ثبت کارآزمایی بالینی را بالا بردیم و در واقع سرویس ثبت کارآزمایی بالینی از بروکراسی اداری معمول سریع‌تر انجام می‌شود.

وطن پور خاطرنشان کرد: توجه کنیم که کشف دارو، کشف واکسن، کشف تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را نمی‌توان بر اساس یک ادعا به سرعت تایید کرد چرا که ممکن است تمام این موارد با کارآزمایی بالینی رد شوند و یا ممکن است تایید شوند. بنابراین دقت در تحقیقات نباید در این گونه موارد از دست برود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: کارآزمایی بالینی وزارت بهداشت وطن پور شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خیام نکویی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی باید از دانش و فناوری‌های جدید بهره گرفت، ابراز داشت: وجود شرکت‌های دانش بنیان و روی آوردن آنها به بخش کشاورزی از جمله نیازهای اساسی است.

وی ضمن بیان اینکه تنها هفت درصد شرکت‌های دانش بنیان معادل ۷۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: با توجه به نیاز کشور این میزان شرکت دانش بنیان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است، ابراز داشت: انتظار می‌رود تا شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر نهاده و در این مقوله‌ها ورود کنند.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه صنف و صنعت کشور نیز یک و نیم تن گندم نیاز دارند، تصریح کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری نوین داخلی افزایش تولید گندم در دستور کار است.

وی ضمن بیان اینکه افزایش تولید گندم تا ۱۹ میلیون تن هدف گذاری شده است، افزود: با رشد بهره‌وری در تولید گندم و فناوری‌های جدید معتقدیم این هدف گذاری محقق خواهد شد.

کد خبر 6088589

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • پرورش نسل زد برای ورود به دنیای کسب‌وکارهای نوآور بررسی می‌شود
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت