Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:07:34 GMT

سیستم قیمت‌گذاری تعزیراتی اقتصاد را متوقف می‌کند ‌

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۶۲۶۷

سیستم قیمت‌گذاری تعزیراتی اقتصاد را متوقف می‌کند ‌

ایسنا/لرستان یک اقتصاددان گفت: سیستم قیمت‌گذاری تعزیراتی اقتصاد را متوقف می‌کند.

دکتر مسعود سعادت‌مهر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در شرایط بحرانی و کمبود محصول در بازار همانند شرایط سال ۹۷ نظام قیمت‌گذاری ‌و تعزیرات حکومتی قیمتی و حتی اقتصاد کوپنی دارای توجیه است.

وی ادامه داد: اما در بقیه دوران اقتصادی و شرایط عادی وجود ‌سیستم قیمت‌گذاری مانع رشد اقتصادی و تولید و اشتغال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعادت‌مهر اضافه کرد: تولیدکننده در شرایط رقابتی باید بتواند آزادانه قیمت محصول خود را تعیین کرده و با محاسبات هزینه و فروش ‌سود خود را پیش‌بینی کند و در این شرایط تولید از رونق برخوردار خواهد بود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور لرستان یادآور شد: سیستم قیمت‌گذاری تعزیراتیدر ‌کنار قوانین سخت‌گیرانه کار همانند دو لبه یک قیچی بوده که رشد تولید را در اقتصاد متوقف می‌کند و مانع از رونق ‌اقتصادی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی که نه در تعیین دستمزد و نه در تعیین قیمت محصول آزاد نباشد، نمی‌تواند فرآیند ‌بهینه‌سازی تولید را انجام دهد و عملاً تولید در اقتصاد ایران با این شرایط غیر بهینه انجام می‌شود و لذا تولید غیر ‌بهینه از رونق برخوردار نخواهد شد.

سعادت‌مهر گفت: البته نظام قیمت‌گذاری دولتی در مورد تولیدکنندگان انحصاری مانند بازار خودرو و برخی دیگر از محصولات دارای توجه بوده و لازم است اما در مورد سایر کالاها که شرایط رقابتی دارند مانع تولید ‌خواهد بود. ‌

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی قیمت گذاری دانشگاه پیام نور لرستان سیستم قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۶۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

امتداد - با وجود التهابات اخیر بازار ارز ، قطعا با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مهدی منصوری بیدکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالا‌ها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالا‌ها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگر‌های خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بیدکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالا‌ها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بیدکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

منبع: مهر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم /در جلسه با نمایندگان و حدادعادل گفتم اجازه نمی دهم تولید ال ۹۰ را متوقف کنید
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • «نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید
  • کارشناس سازمان ملل: سیستم سلامت غزه به طور کامل نابود شده است