Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@15:26:11 GMT

مؤثرترین واکسن ضدکرونا

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۶۳۹۹

از روزهای نخست شیوع کرونا در ایران مراحل مختلفی از تدابیر مورد نیاز طی شده است؛ نخست، تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور اتخاذ تصمیم‌های جدی برای پیشگیری از گسترش شیوع این ویروس در کشور. دوم، بسیج نیروهای پزشکی و پرستاری مراکز درمانی برای درمان و بهبود بیماران مبتلا به کرونا. سوم، افزایش ظرفیت تولید و مقابله جدی با محتکران ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده و چهارم، راه‌اندازی بسیج ملی مقابله با کرونا از طریق غربالگری افراد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اجتماعی- در کنار این اقدامات رسمی، علاوه‌بر تشکیل گروه‌های جهادی و خدمات مردمی در موضوعات مختلف، اکثر افراد جامعه نیز پای کار آمدند و بسیاری از آنها عمل به توصیه‌های بهداشت فردی و اجتماعی را با جدیت در پیش گرفتند اما در این بین بودند و هستند افرادی که در این شرایط رفتار آنها هم برای خود و نزدیکان‌شان و هم جامعه خطرآفرین است.

طی روزهای اخیر یکی از پرتکرارترین عبارات مرتبط با کرونا، توصیه و خواهش مسئولان اداری و اجرایی از مردم برای جدی گرفتن این بیماری و ماندن در خانه و پرهیز از سفر غیرضروری به‌ویژه در تعطیلات نوروز  است، تا جایی که پویش‌های مجازی با عنوان «در خانه بمانیم» هم به راه افتاد اما متأسفانه آن‌طور که باید اثرگذار واقع نشده است!

شاید عده‌ای در پاسخ به این انتقاد بگویند تا زمانی که ادارات دولتی و خصوصی و همچنین مشاغل آزاد در حال فعالیت هستند نمی‌شود در خانه ماند، اما مروری بر رفتارهای اخیر برخی از افراد جامعه نشان می‌دهد، متأسفانه برخلاف هشدارها و توصیه‌های مسئولان، عده‌ای از افراد هنوز کرونا را جدی نگرفته‌اند و با ادامه رفتارهای پرخطر چرخه شیوع این ویروس را سرعت بخشیده‌اند.

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد، هرچه به ایام تعطیلی نوروز نزدیک‌تر می‌شویم موج حضور گروهی از افراد جامعه در بازارها بیشتر می‌شود. با اینکه با شیوع ویروس کرونا، نوروز ۹۹ نوروزی متفاوت خواهد بود اما هنوز عده‌ای بر این باورند کرونا شوخی است! و می‌توان دید و بازدیدهای نوروزی را انجام داد. از دیگر سو متأسفانه همین گروه از افراد انجام سفرها را لغو نکرده‌اند و با وجود فراگیر شدن این ویروس در تمامی ‌استان‌ها همچنان معتقد به انجام سفر هستند.

تنها راه کنترل کرونا ماندن در خانه است

این در حالی است که دکتر پیام طبرسی، مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تأکید بر اینکه تنها راه کنترل این بیماری، عدم حضور در اماکن عمومی و محل‌های تجمع است، می‌گوید: تنها راه کنترل این ویروس، ماندن در خانه است، چون هیچکدام از داروها و روش‌های درمانی که برای این بیماری مطرح می‌شود، هنوز به اثبات نرسیده است. تأثیر بالینی یک دارو، بین ۶ ماه تا یک سال زمان می‌خواهد. بنابراین، در شرایط کنونی هیچ راهی جز ماندن در خانه برای غلبه بر این بیماری وجود ندارد.

سفرهای نوروزی باید به‌طور جدی لغو شود

از دیگر سو، علیرضا زالی، فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با گوشزد کردن فشار بسیار زیادی که بر دوش کادر بهداشت و درمان ایجاد شده است، اظهار داشت: امروز فرزندان شما در خط مقدم و در سنگری سهمگین و سخت در حال جانفشانی هستند و ما با این بیماری و ویروس یک جنگ فرسایشی خواهیم داشت که برای مقابله با آن نیاز به همکاری و همیاری همه داریم.

دکتر زالی همچنین هشدار داد: سفرهای نوروزی باید به طور جدی لغو شود، زیرا سفر سیستم ایمنی را پایین می‌آورد و برخی از استان‌هایی که در سال‌های قبل پذیرای مسافران بودند امروز خود درگیر پروسه اپیدمی ‌هستند  و به علت مشکلات متعدد بهداشتی و درمانی نمی‌توانند میزبان مسافران باشند. برخی استان‌ها کمتر آلوده شده‌اند و سفر به این استان‌ها می‌تواند باعث گسترش جدی‌تر اپیدمی ‌در کشور شود.

وی ادامه داد: نوروز امسال باید شاهد تجربه در منزل ماندن باشیم و دید و بازدید عید عملاً باعث گسترش ویروس می‌شود. مهم‌ترین راهبرد ما در منزل ماندن است و مردم هم باید همکاری کنند و حساسیت موضوع را درک کنند تا با کاهش دید و بازدیدها و سفرهای نوروزی هرچه زودتر بر این اپیدمی‌غلبه کنیم.

مبتلایان فاقد علامت  ناقلِ کرونا هستند

مینو محرز، فوق تخصص بیماری‌های عفونی که این روزها خودش هم به بیماری کرونا مبتلا شده و در قرنطینه خانگی به سر می‌برد، از مردم خواست که در خانه بمانند، خود را در معرض ویروس کرونا قرار ندهند و در ایام عید به دیدن بزرگ‌ترها نروند تا اوج کووید-۱۹ را از سر بگذرانیم.

دکتر محرز با بیان اینکه به هر حال تعدادی از افراد در زمان اوج بیماری مبتلا می‌شوند، گفت: درباره افرادی که بدون علامت به بیماری مبتلا هستند، نکته مهم ناقل بودن آنهاست. به همین دلیل می‌گوییم که همه افراد در خانه بمانند، زیرا ممکن است فرد به مسافرت برود و حتی تب هم نداشته باشد، اما ممکن است بیماری را به افراد دیگر منتقل کند. به همین دلیل است که کشورهای دیگر اعلام کرده‌اند که افراد دو هفته در خانه بمانند و با کسی تماس نداشته باشند.

وی با بیان اینکه مردم نگران نباشند که ممکن است در خانه باشند و بدون علامت به بیماری مبتلا باشند، گفت: به مردم توصیه می‌کنیم که از خانه خارج نشوند تا در معرض بیماری نباشند اگر هم بنابر ضرورت از خانه خارج شدند باید دستورات بهداشتی را رعایت کنند.

محرز با بیان اینکه افرادی که به نوع بدون علامت بیماری مبتلا می‌شوند باید حتما در خانه بمانند، افزود: بر همین اساس از مردم خواهش می‌کنم در ایام عید اصلا به دیدن بزرگ‌ترها نروید زیرا با این کار آنها را در معرض خطر قرار می‌دهید. در این مواقع می‌گوییم بیرون نروید تا خودتان را در معرض بیماری قرار ندهید تا اوج بیماری تمام شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی تأکید کرد: اگر در خانه هستید، فیلم ببینید، کتاب بخوانید، با بچه‌هایتان بازی کنید و فقط در اینترنت به دنبال اخبار نباشید. این بیماری جهانی شده است و باید این مرحله حاد را بگذرانیم. تنها کاری که باید در این مرحله انجام دهیم، این است که تا حد امکان خودمان را در معرض ویروس قرار ندهیم و دستورات بهداشتی را جدی بگیرید. دست ندهید، روبوسی نکنید، به دیدار بزرگ‌ترها نروید تا آنها را بیمار نکنید. سعی کنید عید را کمی‌عقب بیندازید. در این صورت در حالت خوشبینانه می‌توان امیدوار بود که اوج بیماری تمام شده و از شدت بیماری کم شود.

هیچ نقطه‌ای امن‌تر از خانه نیست

جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت هم با بیان اینکه این بیماری جدید است و واکسن ندارد گفت: راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خودمراقبتی و دیگر مراقبتی است و توصیه من به تمام افراد این است که طی این مدت به هیچ عنوان سفر نکنند و بدانند که هیچ نقطه‌ای به جز خانه آنها امن‌تر نیست.

وی با تأکید بر لزوم لغو سفرهای بین‌شهری، افزود: ویروس کرونا را به شهرها و استان‌های دیگر هدیه نبریم.

گلایه وزیر بهداشت از سفرهای غیرضروری

وزیر بهداشت نیز پیش از این‌بارها از مردم خواسته بود برای کمک به کنترل کرونا از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.

سعید نمکی گفت: خواهش من از مردم این است که تعطیلات را به معنی راه افتادن در جاده‌ها تلقی نکنند. از برخی هموطنان گلایه داریم که در کمال بی‌خیالی از خط قرمزها عبور کرده و هم برای خود و هم برای مردم، مشکلاتی ایجاد کرده‌اند.

به گفته وی، قرار شده بعدا کوپن تعطیلاتی به مردم داده شود و هم مردم برای بهداشت روان خود سفر کنند و هم با اعلام سوخت خاص بتوان به گردشگری رونق داد.


شکست کرونا با اتحاد مردم

برآیند توصیه‌ها، تأکیدها و هشدارهای مسئولان در کنار اینکه حسن روحانی، رئیس‌جمهور تأکید بر انجام نشدن قرنطینه داشته است، بیانگر یک واقعیت است و آن اینکه «کرونا زمانی شکست می‌خورد که تمامی ‌افراد جامعه برای مقابله با آن متحد شوند.»

لازم به یادآوری است، حضور در اماکن عمومی و اولویت بندی نکردن کارهای بیرون از خانه علاوه‌بر اینکه شخص را در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌دهد، سلامتی اطرافیان را نیز به خطر می‌اندازد، همچنین در صورت بستری شدن در مراکز درمانی فشار اقتصادی بر دولت و فشار کاری بر کادر بهداشت و درمان ایجاد خواهد کرد.

البته در کنار توصیه به مردم برای ماندن در خانه باید از سوی دولت و ارگان‌های مسئول زیرساخت‌های مناسب برای رفع نیازها و اتخاذ تدابیر لازم مورد توجه قرار گیرد.  

به‌نظر می‌آید مردم کشورمان با توجه به هجم توصیه‌ها و تأکیدات مکرر مسئولان و پزشکان بر لزوم خانه نشینی در این شرایط خاص و پرهیز از حضور غیرضروری در سطح شهرها و مسافرت به اهمیت موضوع پی برده باشند اما لازم است ستاد مقابله با کرونا از تمامی‌اهرم‌ها برای محدود کردن سفرها و رفت و آمدهای غیرضرور استفاده کند، چرا که اگر قرار بود بحران‌ها تنها با توصیه و تمنا حل و فصل شوند پس نیازی به قانون و احیانا جرایم و مجازات نبود! این حقیقت قابل کتمان نیست که در هر شرایطی همیشه استثناهایی هم وجود دارند، و چه بسا در مقابله با ویروس کرونا برای مهار استثناها نیازی به استفاده از تمامی ‌اهرم‌های قانونی باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: غربالگری کرونا بهداشت و درمان ماسک ویروس مقابله با کرونا خانه بمانند ماندن در خانه بیماری مبتلا افراد جامعه ویروس کرونا توصیه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۶۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست

با توجه به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های متعدد، تزریق واکسن گارداسیل یکی از موضوعاتی است که در بازه زمانی اخیر مورد توجه قرار گرفته است و بنا بر اعلام مسئولان حوزه سلامت، تزریق همگانی این واکسن در حال حاضر ضرورتی ندارد، اما افراد به خواست خود می‌توانند نسبت به تزریق آن اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، واکسن چهارگانه با نام تجاری گارداسیل به بازار عرضه شده است که علیه ژنوتیپ‌های شش، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ عمل می‌کند؛ این واکسن قدرت پیشگیری ۷۰ درصدی برای سرطان دهانه رحم در زنانی که پیش از این به این ویروس آلوده نشده‌اند و همچنین قدرت پیشگیری تا ۹۰ درصد برای زگیل تناسلی را دارد.

همه این واکسن‌ها به روش بازآرایی ژنتیکی تهیه شده و شامل پارتیکل‌های شبه ویروس بدون DNA (در نتیجه غیرعفونی) هستند؛ این واکسن به حجم ۰.۵ میلی لیتر و به روش داخل عضلانی تزریق می‌شود و فواصل تزریق، صفر، دو و شش ماهگی است.

بهتر است واکسیناسیون برای دختران و پسران در سن ۱۲-۱۱ سالگی انجام شود، در غیر این صورت پسران تا ۲۱ سالگی و دختران تا ۲۶ سالگی باید واکسینه شوند؛ مدت زمان مصونیت ناشی از واکسن نامشخص است، اما در مطالعات مختلف پنج سال ذکر شده است.

مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل

حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت‌، درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به عنوان مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند، بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد، بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم، به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.

وی افزود: اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

فرشیدی با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تأمین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند، اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی درباره ضرورت استفاده از این واکسن تصریح کرد: در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتماً این کار انجام خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، انجام خواهد شد.

تبلیغات واکسن گارداسیل ممنوع است

پیش از این، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: مشاهده شده است که برخی بلاگرها اقدام به تبلیغ داروهایی همچون واکسن گارداسیل در صفحات خود کرده‌اند که تبلیغ دارو به هر شکل در قانون کشور ممنوع اعلام شده و فروش و عرضه دارو در فضای مجازی ممنوع است.

سازمان غذا و دارو از تمام شهروندان درخواست می‌کند داروهای مورد نیاز خود را از داروخانه‌های مجاز و تحت نظارت مسئول فنی تهیه کنند؛ در همین راستا از عموم شهروندان درخواست می‌شود از خرید دارو از طریق فضای مجازی اعم از اینستاگرام، تلگرام و واتس‌آپ جدا خودداری کنند، چراکه این عرصه محل اقدامات سوداگرایانه افرادی است که با مخفی کردن هویت واقعی خود، سعی در کلاهبرداری و عرضه اقلام غیرمجاز دارند.

سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان سلامت و اصالت هیچیک از اقلامی که در فضای مجازی فروخته می‌‎شوند را به رسمیت نخواهد شناخت؛ چراکه این اقلام خارج از زنجیره تأمین رسمی بوده و احتمال جایگزینی داروهای اصیل و داروهای تقلبی در آنها بسیار بالا است.

عموم شهروندان می‌توانند از طریق تماس با سامانه رسیدگی به شکایات سازمان غذا و دارو به آدرس B۲n.ir/t۸۰۴۲۰ شکایت خود را به ثبت برسانند.

چرا باید واکسن گارداسیل تزریق کنیم؟

فریبا شیروانی، فوق تخصص عفونی اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به اینکه واکسن گارداسیل از ویروس پاپیلومای انسانی تشکیل شده که این ویروس‌ها احتمال عفونت را برای زنان و مردان فراهم می‌کند و خطر ابتلاء به بعضی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، می‌گوید: تزریق این واکسن در سنین ٩ تا ١٤ سالگی در دو نوبت و در سنین بالای ١٥ سال در سه نوبت خواهد بود.

وی افزود: تزریق این واکسن تنها مخصوص دختران نیست و برای پسران هم توصیه می‌شود، تزریق این واکسن هیچ عوارضی به همراه ندارد و در ارتقای سطح سلامت فرد و ایمنی نسبت به سرطان‌های وابسته به ویروس پاپیلوما بسیار مؤثر است.

کد خبر 747217

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست