Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از ۲ ماه پیش تاکنون پای ویروس موذی و بی رحم کرونا به چین باز شده است، ویروسی که قدرت کشندگی پایینی دارد، اما سرعت سرایت آن بالاست طوری که به سرعت هر فردی را در سر راه خود آلوده می‌کند تا بتواند به حیاتش بیشتر ادامه بدهد، این ویروس اکنون به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرده و در سایر کشور‌هایی که کرونا در آن‌ها گزارش نشده است، سیستم بهداشتی درمانی قوی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس تحقیقات صورت در ایران گرفته نشان داده شده است در میان افراد مبتلا به کووید ۱۹ با تایید قطعی آزمایشگاهی، ۵۷ درصد موارد ابتلا در مردان و ۴۳ درصد موارد ابتلا در زنان بوده است همچنین مطالعات بر توزیع جنسی فوت شدگان بر اثر باتلا به کووید ۱۹ در مردان بیش از زنان است به طوری که ۵۹ درصد فوت شدگان را مردان و ۴۱ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

آخرین امار ابتلا به کرونا در ایران و جهان

همچنین با اعلام سازمان بهداشت جهانی کل موارد ابتلا به کووید ۱۹ در جهان به ۱۶۴ هزار و ۸۷۳ نفر رسیده است که در این میان ۸۳ هزار و ۷۶۰ نفر از موارد ابتلا خارج از کشور چین بوده‌اند و تاکنون در سراسر جهان ۶هزار و ۴۷۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

مدیر کل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در حال حاضر اروپا با بیشترین تعداد گزارش ابتلا به موارد جدید و مرگ نسبت به سایر نقاط جهان به جز کشور چین، کانون کووید ۱۹ محسوب می‌شود.

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا، در ایران اظهار کرد: شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۶۱۶۹ نفر رسید. خوشبختانه ۵۳۸۹ نفر از بیماران کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.

او افزود: متاسفانه ۱۳۵ نفر از بیماران جان خود را از دست دادند و تعداد درگذشتگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۹۸۸ مورد رسید.

مطالعات اپیدمیلوژیکی فراوانی بیماری‌های زمینه‌ای در موارد قطعی آزمایشگاهی کووید_۱۹ نشان می‌دهد که وجود حداقل یک بیماری زمینه‌ای از بین موارد بیماری‌های قلبی، خونی، کبدی، کلیوی، اعصاب، نقص ایمنی، آسم، انسداد مزمن ریوی و سایر بیماری‌های مزمن در ابتلای افراد به شکل حاد و فوت بیماران نقش دارد.

نسخه وزارت بهداشت برای افراد مشکوک به کرونا

این روز‌ها ویروس کرونا همه زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده و به دلیل اینکه سرعت سرایت ان بالاست می‌تواند تعداد مرگ و میر بالایی به علت تعداد بالای مبتلایان داشته باشد، به همین دلیل بسیاری از افراد حتی از اسم بیماری وحشت دارند، برخی اخبار حتی بیماری خود را کتمان می‌کنند که نتیجه آن چیزی جز وخیم شدن حالت فرد وبه خطر افتادن سلامتی خود و دیگران ندارد وبرخی با مشاهده کوچکترین علامت راهی بیمارستان می‌شوند و این کار هم خطرناک است چرا که به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ۴۰ درصد افراد در بیمارستان‌ها به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

به منظور کاهش موارد ابتلای افراد به ویروس کرونا، بسیج ملی مقابله با کرونا در کشور راه اندازی شده است و افراد می‌توانند روزانه به سامانه غربالگری کرونا به نشانی SALAMT.GOV.IR مراجعه و اطلاعات و علامت بیماری را ثبت کنند، در صورت لزوم مراقب سلامت یا کارشناسی بهداشت با فرد مشکوک تماس می‌گیرد و پس از سوالاتی، افرادی را که احتمال ابتلای آن‌ها بالاست به مراکز بهداشت منطقه محل سکونت فرا خوانده می‌شود.

پس از معاینه پزشکی در مرکز بهداشتی در صورت نیاز فرد با حال خوب، اما مشکوک به به استراحت در منزل توصیه می‌شود یا فرد مبتلا تحت درمان سرپایی قرار می‌گیرد و به منزل می‌رود یا به بیمارستان ارجاع داده می‌شود.

اما بسیاری از افراد هستند که خود مستقیم به بیمارستان مراجعه کرده اند و تست اولیه کرونای ان‌ها مثبت شده است و درخواست بسیتری در بیمارستان را دارند، اما بیمارستان فرد را پذیرش نمی‌کند و علت عدم پذیرش را نبود تخت خالی عنوان می‌کنند که این مسئله در بسیاری از مبتلایان نگرانی ایجاد می‌کند.

ماجرای بستری نشدن کرونایی ها در بیمارستان

کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره عدم پذیرش افرادی با تست مثبت کرونا در بیمارستان اظهار کرد: ما بیمار را درمان می‌کنیم و پزشک و نظام سلامت به دنبال درمان فرد هستند نه آزمایش فرد، همچنین باید توجه داشت که عموما افرادی که بستری نشده اند و کد رهگیری نداشته باشد، نباید تست PCR انجام شده باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگر تست افراد مثبت باشد یا بر مبنای علائم و سی تی اسکن و آزمایشات چهارگانه فرد مشکوک یا مبتلا قطعی به کرونا باشد، در اغلب موارد نیاز به بستری ندارد و طبق پروتکل درمانی نسخه مورد نیاز برای فرد تجویز و درمان در منزل دنبال می‌شود.

جهانپور ادامه داد: فرد قرنطینه خانگی خواهد شد و در ذیل بسیج ملی مقابله با کرونا روزانه یک مراقب سلامت مشخص فرد را چک می‌کند و هر زمانی که فرد نیاز به بستری داشته باشد با جایابی سیستمی فرد به بیمارستان دارای تخت خالی ارجاع داده و بستری می‌شود، اما باید توجه داشت که قسمت اعظمی از مبتلایان به کووید ۱۹ هیچ گون خدمات بیمارستانی و بستری ندارند.

چرا از خانواده فرد مبتلا به کرونا تست نمی گیرند؟

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره نگرانی اعضای خانواده فرد مبتلای قطعی به کرونا و درخواست آن‌ها برای تست اظهار کرد: مراقبت سندرمیک برای خانواده افراد مبتلا انجام و به نوعی شرح حال و علائم بررسی می‌شود و مراقبت و قرنطینه خانگی و تب سنجی کفایت می‌کند.

او درباره اینکه چرا تست از اطرافیان خفرد مبتلای قطعی گرفته نمی‌شود، بیان کرد: فردی که علامت در او بروز نکرده است، نیازی به تست و سی تی اسکن ندارد و قرنطینه خانگی به منظور پیشگیری است، کسی که بیمار نیست نیاز به درمان و تست هم ندارد چرا که ما بیمار را درمان می‌کنیم، اما مراقبان سلامت در بسیج ملی مقبله با کرونا حسب موقعیت جغرافیایی اطرافیان فرد مبتلا به کرونا را روزانه بررسی و ارزیابی می‌کنند.

امید است که بنابر توصیه جدید دبیر کل سازمان جهانی بهداشت درباره تست همه افراد مشکوک و با تولید انبوه کیت تشخیص کرونا که ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر ان را اعلامم کرد، با تست افراد مشکوک و خانواده اطرافیان مبتلای قطعی بتوان هر چه زودتر وارد عمل شد و زنجیره انتقال را قطع و کرونا را شکست داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا در ایران وزارت بهداشت ویروس کرونا موارد ابتلا کووید ۱۹ کووید ۱۹ فرد مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۷۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟

همشهری آنلاین - حوادث: یکی از رسالت‌های حقوق کیفری پاسداری و حمایت از حیثیت و آبروی افراد جامعه است. به همین دلیل در قانون برای فردی که به افشای اسرار دیگران بپردازد، مجازات درنظر گرفته ‌شده است.

زهرا ملکی، کارشناس‌ارشد حقوق و داوری عمومی داخلی در این باره به همشهری می‌گوید: افرادی که به‌دلیل داشتن حرفه و شغل خود نسبت به برخی از اسرار افراد آگاهی پیدا می‌کنند ملزم هستند که حافظ اطلاعات اشخاص باشند و افشای اسرار و اطلاعات مذکور در قانون جرم‌انگاری شده است. حرفه طبابت و وکالت و ضابطین دادگستری از آن دسته مشاغلی هستند که مراجعان جهت نتیجه گرفتن و حل مشکل خود به ناچار اطلاعات و اسرار خود را در اختیار ایشان قرار می‌دهند و چنانچه اسرار ایشان از طریق متصدیان آن مشاغل افشا شود جرم و بزه افشای اطلاعات و اسرار محقق شده است و متخلف مستحق اجرای مجازات است و در برخی موارد علاوه بر مجازات برخورد انتظامی مربوط به حرفه و شغل خود مانند سلب امتیاز را در پی خواهد داشت.

او ادامه می‌دهد: ماده«648» قانون مجازات اسلامی مقرر می‌دارد: اطبا و جراحان و ماماها و داروفروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار می‌شوند، هر گاه در غیراز موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند، به 3 ‌ماه و یک روز تا یک سال یا به یک میلیون و 500 هزار تا 6 میلیون ریال جزای نقدی، محکوم می‌شوند. این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که در برخی موارد محدود و خاص اشاعه اسرار بیماران تحت شرایط ویژه از شمول جرم‌انگاری خروج موضوعی پیدا می‌کند که به برخی از مصادیق آن اشاره می‌شود:

۱- درصورت رضایت بیمار

ممکن است در مواردی بنابر وجود جهاتی مانند اطلاع‌رسانی به افراد جامعه یا پیشگیری از شیوع یک بیماری یا سایر موارد ویژه فرد بیمار به افشای اسرار بیماری خود رضایت دهد که در این صورت به شرط آنکه مفسده دیگری را در پی نداشته باشد اشاعه اسرار بیمار بلامانع باشد.

۲- دفاع مشروع

برملا کردن بیماری یک بیمار در مورد دفاع مشروع از موارد تجویز افشای اسرار فرد بیمار است. به‌عنوان مثال زمانی که فرد بیماری روحی و روانی دارد و قادر به کنترل خود نیست، چنانچه فرد، بیماری او را جهت حفظ سلامتی خود یا دیگران فاش کند فاقد وصف کیفری و عنوان مجرمانه خواهد بود.

۳- مبتلا بودن فرد بیمار به بیماری‌های واگیردار

در این خصوص باید گفت همه کسانی که به لحاظ وظایفی که قانون بر عهده آنان گذاشته، چنانچه به مناسبت شغل خود از اسرار مردم (خواه سر، جرم باشد یا نباشد)آگاه شوند، مکلف به گزارش به مقامات ذی‌صلاح هستند و مشمول اصل کلی ماده (648) قرار نمی‌گیرند، بنابراین اگر ماما یا پزشک هنگام معالجات خود متوجه شد که بیمار وی دارای بیماری‌های مقاربتی و جنسی است صرفاً موظف است مراتب را با رعایت موارد محرمانه جهت جلوگیری از اشاعه آن به مقامات ذی‌صلاح گزارش دهد. (مواد (19)، (14)، (13) قانون جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی)

این حقوقدان در ادامه می‌گوید:‌اما اگر پزشک یا ماما حین معالجه متوجه شود که بیمار وی محلی را برای قمارخانه یا شرب خمر دایر کرده است چنانچه اسرار بیمار خود را در این زمینه افشا کند مشمول عنوان اتهامی فاش کردن اسرار بیمار و مستوجب مجازات خواهد بود.

۴- الزام به اعلام فوت اشخاص توسط مأموران انتظامی یا کدخدا و همچنین تکلیف به اعلام ولادت توسط ماماها به ثبت احوال که این موارد نه‌تنها افشای اسرار نیست بلکه الزام قانونی مبنی بر اعلام آن است.

تفاوتی در افشای اسرار بیماران چه در عالم واقع و چه در فضای مجازی وجود ندارد، چرا که علاوه بر ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی مطابق قانون افشای اطلاعات خصوصی قانونگذار صراحتا در ماده ۷۴۵ ماده ۱۶ قانون جرائم‌ رایانه‌ای، افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌ نقدی و تا 2 سال حبس درنظر گرفته است.

کد خبر 846467 برچسب‌ها حقوق شهروندی پزشکی قانونی وکیل بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد