Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه مد و لباس کشور در سال ۹۸ با فراز و نشیب‌های زیادی روبه‌رو بود و گسستی که میان مسئولان و متولیان این حوزه با مردم وجود داشت بیشتر شد و حتی این شکاف روزبه‌روز عمیق‌تر. اوایل سال بنیاد ملی مد و لباس کشور با تغییرات مدیریتی مواجه شد و حمید قبادی از دبیری بنیاد ملی مد و لباس کنار گذاشته شد، بنیاد چند ماهی بدون متولی سپری کرد و فعالیت‌های این سازمان کمتر و ضعیف‌تر شد تا اینکه اواخر آبان‌ماه سال ۹۸ سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سیده مرضیه شفاپور را به‌عنوان دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش به بررسی و مرور برنامه‌ها، قوانین مصوب شده و جشنواره‌ها و نمایشگاه‌هایی که طی یکسال انجام شده، می‌پردازد.

اهداف‌های فرهنگی مد و لباس کشور چه زمانی محقق می‌شوند؟

دبیر جدید بنیاد مد و لباس کشور، مرضیه شفاپور، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره گسست موجود میان متولیان مد و لباس و مردم جامعه و بی کارکرد بودن جشنواره‌ها برای عموم مردم می‌گوید: ما تمام تلاش و سعی‌مان را می‌کنیم که کارکرد جشنواره عمومی شود و مردم جامعه استفاده تمام و کمال از مد و محصول ارائه شده در جشنواره داشته باشند. زمانی‌که به طراحان بها دهیم و طراحانی که در چارچوب قانون حرکت می‌کنند را دریابیم قطعاً حوزه مد و لباس ارتقا پیدا می‌کند و انصافاً طراحانی که طرح‌ها را ارائه می‌دهند متناسب با مد ایرانی اسلامی است و ما باید حمایت مادی و معنوی از آنان داشته باشیم تا در این راه پر فراز و نشیب به ما کمک کنند و ما در این زمینه موفق عمل کنیم، تا طراحان زیرزمینی بساط‌شان را جمع می‌کنند.

او همچنین درباره هدف و برنامه‌های بنیاد بیان می‌کند: هدف ما این است که به عنوان کارگروه مد و لباس کشور فرهنگ‌سازی درست و دقیقی را ایجاد کنیم و با همکاری و تعامل ارگان‌هایی همچون وزارت صمت، اتحادیه پوشاک و صنوف دیگر این امر را جلو ببریم، ارگان دولتی باید کنار ما قرار بگیرند. ببینید کارگروه مد و لباس متشکل از چند نهاد و سازمان است که متأسفانه کارکرد کنار هم بودن را نداریم و من وظیفه خودم می‌دانم که این موضوع را سروسامان دهم. البته، صداوسیما نقش مؤثری در ترویج و فرهنگ‌سازی مد ایرانی اسلامی دارد که متأسفانه در این بخش بسیار ضعیف عمل کرده‌اند. بالاخره رسانه نقش مهمی در این حوزه دارد و اگر بخواهیم به سمت مد و لباس ایده‌آل در کشور حرکت کنیم رسانه باید در کنار ما قرار گیرد تا بتوانیم به هدف متعالی برسیم.

زمانی‌که به طراحان بها دهیم و طراحانی که در چارچوب قانون حرکت می‌کنند را دریابیم قطعاً حوزه مد و لباس ارتقا پیدا می‌کند

این اهدافی که دبیر جدید عنوان کرد همچنان در حد طرح و ایده باقی مانده که امید می‌رود در سال جدید برای محقق ساختن آنها طرح‌ها را به مرحله اجرا برساند.

اختصاص اعتبارات مالی و بودجه برای فعالیت‌های مد و لباس

از مهم‌ترین رویدادها در حوزه مد و لباس وضعیت اعتبارات مالی و بودجه مختص فعالیت‌های مد و لباس است که در سال ۹۸ همانند سال‌های گذشته، بخشی از اعتبارات مالی و بودجه مختص فعالیت‌های مد و لباس در ذیل کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و بنیاد ملی مد و لباس به استان‌ها اختصاص پیدا می‌کند. این بودجه معمولاً به برپایی جشنواره‌های استانی اختصاص پیدا می‌کند که سالی یک‌بار هم‌زمان با جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر برپا می‌شود.

برپایی مسابقه طراحی لباس، عرضه محصولات کاربردی، مقالات و پایان‌نامه‌ها و برگزاری جلسات هماهنگی، به‌ویژه توسعه و کاربردی‌سازی آثار برگزیده از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی استان‌ها است و اعتبارات در شرایطی به این بخش اختصاص می‌یابد که پس تشکیل جلسات کارگروه‌های استانی مد و لباس به ادارات کل ارشاد استان‌ها، روند برنامه‌ها اعلام و این اعتبار به استان‌های دارای آمادگی اختصاص پیدا می‌کند.

تعامل بنیاد ملی مد و لباس کشور با پلیس نظارت بر اماکن ناجا

همچنین تعاملات بنیاد ملی مد و لباس کشور با پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا با همکار حمید قبادی دبیر وقت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با سرهنگ صادق رضادوست رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا صورت گرفت. معاون رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا عضو کمیسیون صدور مجوز برگزاری نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و همایش‌های حوزه مد و لباس بوده و بر اساس درخواست‌های رسیده نسبت به آن اعلام نظر می‌کند.

برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در اردیبهشت‌ماه

با توجه به اینکه بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از تاریخ ۲۲ اردیبهشت تا سوم خرداد برگزار شد همانند سال‌های گذشته، بخش عفاف و حجاب نمایشگاه بالغ‌بر ۱۵۰ غرفه در بالکن مصلای امام خمینی (ره) برپا شد. البته این نمایشگاه برخلاف سال‌های گذشته بر عهده بنیاد نبود و تصدی‌گری بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن کریم بر عهده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

ارزیابی ۷۱۹ طرح جدید لباس در جلسات کمیسیون ماده ۴ سال ۹۸

۷۱۹ اثر و طرح بررسی‌شده در کمیسیون ماده ۴ قانون ساماندهی مد و لباس کشور عموماً به حوزه لباس اجتماع زنان اختصاص یافت البته این کمیسیون با هدف ارزیابی آثار با شاخص تعیین‌شده مانند توجه به الگوهای ملی و بومی و پرهیز از انتخاب الگوهای بیگانه بود.

از این تعداد اثر داوری شده، ۶۶۰ طرح موفق به کسب نشان شیما یا همان شناسه یکپارچه مد و لباس ایران و ۷۷ طرح دیگر توانستند حقوق معنوی اثرشان را در مالکیت معنوی کسب کنند.

هزار کارگاه سوزن‌دوزی در استان سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شدند

نشست خبری پروژه ملی ساماندهی صدور مجوز و راه‌اندازی یک هزار کارگاه سوزن‌دوزی استان سیستان و بلوچستان با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، علی زینی‌وند معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان و حسین مسگرانی مدیرکل ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان و جمعی از اصحاب رسانه در سالن همایش ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شد. همچنین ۱۰۰ سوزن دوز عضو در این تعاونی‌ها بیمه شده‌اند و در راستای صادرات این فعالیت‌ها، گروه‌هایی از صنعتگران ایرانی در کشورهایی مانند عمان و ایتالیا محصولات سوزن‌دوزی منطقه را به فروش رسانده‌اند.

پنج فصل سند عفاف و حجاب به تصویب رسید

سند حجاب و عفاف که کلیات آن در پنج فصل به تصویب اعضا رسید، یک سند جامع و همه جانبه‌نگر بوده و قرار است اعضا در شور دوم که ورود به جزئیات است، اصول، ارزش‌ها، راهبردها و تقسیم و نگاشت نهادی که بین ۳۴ نهاد کشور صورت گرفته و همچنین مسیرها و نقشه راهی را که منجر به تحقق و اجرای اصول راهبردی این سند خواهد شد، مورد توجه قرار دهند.

همچنین ۱۰۰ سوزن دوز عضو در این تعاونی‌ها بیمه شده‌اند و در راستای صادرات این فعالیت‌ها، گروه‌هایی از صنعتگران ایرانی در کشورهایی مانند عمان و ایتالیا محصولات سوزن‌دوزی منطقه را به فروش رسانده‌اند.

اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه پس از بحث پیرامون شناخت معرفتی و علت‌یابی موضوع حجاب و وضعیت آن در جامعه امروز ایران، تأکید داشتند که در این موضوع مهم ضمن اینکه نظام و حکومت اسلامی مسئولیت دارد. مردم و جامعه مدنی نیز نسبت به صیانت از ارزش‌های فرهنگی و حجاب و عفاف در جامعه دارای مسئولیت هستند.

برگزاری رویداد مهم جشنواره بین‌اللملی مد و لباس فجر با عنوان «فر گلستان»

دبیر بنیاد ملی مد و لباس کشور بیان کرد که در آستانه چهل و یکمین انقلاب اسلامی تصمیم گرفتیم رویداد ملی را همراه با شعار سال رونق تولید ملی برگزار کنیم، که یکی از شعارهایش مد پایدار بود، همچنین نگاه ویژه‌ای به کالکشن‌سازی حجاب و عفاف شده تا رنگ را وارد این حوزه کنیم. همچنین بخش سوزن‌دوزی هم یکی از بخش‌های مهم جشنواره خواهد بود.

لغو نهمین جشنواره مد و لباس فجر با شیوع کرونا ویروس

پایان تمام رویدادهای فرهنگی و تلاش‌های یکساله در اختتامیه جشنواره مد و لباس فجر باید صورت می‌گرفت که تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا قرار گرفت و اختتامیه نهمین جشنواره بین‌الملی مد و لباس فجر لغو شد تا سازوکار و مُد معرفی شده در جشنواره‌هایی همچون جشنواره مد و لباس فجر برای مردم جامعه همچنان بی‌کارکرد بماند. البته این تعطیلی‌ها و لغو برنامه‌ها و نمایشگاه مختص کشور ما نیست بلکه حوزه مد و لباس به‌صورت جهانی با این تعطیلی‌ها مواجه شد، همانند هفته مد میلان، هفته مد شانگهای و پاریس...

کد خبر 4880822 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: حمید قبادی انقلاب اسلامی ایران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان صداوسیما پاریس نمایشگاه عفاف و حجاب سید مجتبی حسینی ویروس کرونا ادبیات کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی گردشگری بازار نشر ادبیات جهان میراث فرهنگی ادبیات کودک و نوجوان ترجمه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تجدید چاپ ادبیات ایران نشر مرکز کارگروه ساماندهی مد و لباس ساماندهی مد و لباس کشور پلیس نظارت بر اماکن سیستان و بلوچستان مد و لباس کشور حوزه مد و لباس ارشاد اسلامی مد و لباس فجر عفاف و حجاب جشنواره ها سوزن دوزی برنامه ها فعالیت ها استان ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۷۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین المللی  فرهنگی هنری امام رضا(ع) با تشریح برنامه‌های چله رضوی صبح امروز، چهارم اردیبهشت ماه با حضور فرهاد قائمیان ‌مدیر جشنواره، مرتضی سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا و رفاهی مشاور راهبردی و مشاور جشنواره های رضوی ، زمانی دبیر اجرایی بنیاد و دست پروری معاون ارتباطات بنیاد امام رضا در باغ زیبا برگزار شد. 

مرتضی سعیدی‌زاده با تشریح برنامه‌های پیش روی بنیاد گفت: از ماه گذشته تا امروز بالغ بر شش نشست خبری و نشست‌های تخصصی در حوزه‌های شعر، نمایش، سرود و …برگزار کردیم. بنیاد امام رضا(ع) بیست سال سابقه فعالیت فرهنگی دارد و رویکرد ما در سال‌های اخیر هم تربیتی و فرهنگی با بازنمایی فرهنگ و محتوای رضوی است. امسال هم مجموعه سامانه و اپلیکیشن و سایت منظومه رضوان را همزمان با میلاد امام رضا سی و یک اردیبهشت رونمایی خواهیم کرد و ابعاد موضوعی و سیره امام رضا را  اینجا در دسترس هنرمندان قرار می دهیم. 

وی با بیان اینکه تلاش داریم از ظرفیت همه هنرمندان در بنیاد امام رضا(ع) استفاده کنیم، گفت:  شوراهای سیاست گذاری در همین راستا شکل گرفته که اساتید جشنواره را با رویکردهای حرفه‌ای جلو ببرند. نکته دیگر حمایت از هنرمندان در راستای تولیدات است که امسال ما منابع خوبی را برای ارتقای محصولات درنظر گرفتیم بالغ پنج میلیارد اعتبار حمایتی برای تولیدات تزریق به فضاهای هنری می شود. 

سعیدی‌زاده اظهار داشت: توجه به دوره‌های آموزشی با رویکرد ارتقای مهارتی داشتیم که چهار دوره آن مثل کارگاهای عکاسی و‌ گرافیک برگزار شد. سایت پنجره را نیز امسال در فضای وب بالا راه اندازی خواهیم کرد. امسال بالغ بر پانصد رویداد فرهنگی هنری در بسیاری از استانها داریم؛ از محافل شعر تا کارگاه و تئاتر و برنامه‌های دیگر... امیدواریم جشنواره امام رضا(ع) در سالیانی نزدیک به عنوان یکی از حرفه‌ای ترین جشنواره‌های دینی کشور تثبیت شود. 

تلاش در جهت اشاعه فرهنگ رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره امام رضا(ع) در صحبت‌هایی گفت: در این دوره جشنواره تلاش داریم به فرهنگ رضوی و ترویج آن بیشتر توجه کنیم. ما تلاش کردیم شوراهای سیاست گذاریمان در همه دفاتر را شکل دهیم ، در بخش جشنواره روستایی و عشایری دو بخش داریم که در بخش سرود و تیاتر در استان هرمزگان کار کردیم و واقعا غبطه خوردم .

وی با تاکید براینکه سه جشنواره چاوش‌خوانی و نقالی و پرده خوانی رضوی را هم دوازده و سیزده اردیبهشت در بوشهر خواهند داشت، گفت: تلاش داریم رشد کمی و کیفی را در شعر رضوی داشته باشیم و الان آثار در مرحله انتخاب است. در تئاتر رضوی هم بخش تئاتر کودک ۸ اثر ، بخش خیابانی ۱۷اثر در ۱۵ استان و صحنه ای  ۱۷اثر در استان ها اجرا خواهند رفت. 

وی در ادامه افزود: همیشه اینطور بوده که جشنواره تئاتر نهایت دو اجرا در یک روز جشنواره داشت، اما در شهرهای خودشان اجراها به صحنه نمیرفت، ولی این دوره تلاش کردیم کارها در شهرهای خودشان اجرا بروند. در عرصه تجسمی در مرحله اول داوری ۱۵۰اثر انتخاب و داوری نهایی می‌شود. از جانب دیگر در تدارک برپایی نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام هستیم. .جشنواره عکس رضوی هم با حضور شصت عکاس کارگاه در حرم حضرت معصومه(س) با ۶۳عکاس و کارگاه در حرم امام رضا(ع) با حضور ۵۰عکاس برگزار می‌شود بنابراین برای این نمایشگاه هم در حال جمع آوری آثار هستیم.

وی یادآور شد: جشنواره سرود با مشارکت آموزش و پرورش در سه بخش میدانی، رقابتی و همگانی برگزار می‌شود، 
تولید ۸ قطعه سرود ویژه گویش‌های اقوام ایرانی با مضامین رضوی انجام شد، رویداد آوای ارادت رضوی هم در هشت استان کشور در حال برنامه ریزی است . 

سعید زمانی معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بین المللی امام رضا)ع) نیز گفت: فعال سازی جشنواره‌های روستایی و عشایری امسال در بخش‌های مختلف پنج گانه برایمان خیلی مهم بود که بیش از ۱۵۰۰اثر از این روستاها داشتیم و برگزیدگان این آثار در روستای کردر رضوی به رقابت پرداختند. جشنواره سیزدهم دانش آموزی هم امسال فعال شد که هشت گروه منتخب در میلاد امام رضا)ع) و در حرم رضوی و اطراف آن اجرای برنامه خواهند داشت.

برگزاری شش محفل شعر عربی در استان خوزستان

وی درباره برنامه‌های چله رضوی گفت: از ۲۵ فروردین ماه اجرای تئاترها را در تهران شروع کردیم. کارگاه عکاسی در تهران و اختتامیه سرود رضوی صورت می‌گیرد و‌ محافل شعری هم در پنج استان داریم. پنج محفل شعر آذری در استان‌ها برپا می شود و در تهران برای اولین بار رویداد بزرگ آذری زبان‌ها را خواهیم داشت. شعر عربی هم شش محفل در استان خوزستان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • حمایت ۵ میلیارد تومانی از تولیدات رضوی هنرمندان
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • بهره برداری از ۶ داشبورد و سامانه در مسیر شفافیت
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟
  • جهاد دانشگاهی و کارگروه مد و لباس تفاهمنامه امضا کردند
  • شروع به کار یک جشنواره سینمایی بدون دبیر!
  • بنیاد ایرانشناسی میزبان جشنواره فیلم اقوام شد
  • سریال کره‌ای «قصر بی‌رحم»؛ داستانی جذاب از جنس «دونگ‌یی»
  • آثار جشنواره مد و لباس نقش تن‌پوش در حال داوری است