Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، شهرام گیل آبادی (مدیرعامل خانه تئاتر) درخصوص شیوع بیماری کرونا و ایجاد وضعیت اضطراری برای هنرمندان تئاتر یادداشتی را منتشر کرد.

در این یادداشت آمده است: وضعیت شیوع بیماری اتفاقی از پیش تعیین شده و با برنامه‌ریزی نبوده، شیوع این بیماری هنرمندان را در وضعیت بسیار پیچیده‌ای قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سالن‌های نمایشی که تعطیل شدند تا هنرمندانی که اثری روی صحنه داشتند و همینطور هنرمندانی که برای اجرای نمایش‌های سال بعد برنامه‌ریزی کرده بودند. فقط در یک دوره اجرا 250 اثر را از دست دادیم و حال اگر چهار دوره اجرا نمایش را در نظر بگیریم، حدود ۱۰۰۰ اجرای اثر را از دست خواهیم داد و در حدود 25 هزار نفر در حوزه تئاتر بیکار می‌شوند. 

بسیاری از هنرمندان تئاتر نه کارمند و نه عضو موسسه‌ای هستند تا حقوقی دریافت کنند، این مسئله شکست مالی و اقتصادی برای هنرمندان تئاتر کشور است. در نتیجه این شکست اقتصادی، بسیاری از هنرمندان را با مشکلات معیشتی رو به رو می‌کند که حتی نمی‌توانند احتیاج‌های اولیه خود را رفع کنند بنابراین باید ضرر و زیان آنها توسط دولت دیده و جبران شود.

مرور اولیه قوانین کشور به ما می‌گوید که دولت بر اساس بیمه‌ها توانایی قانونی جبران خسارت‌های هنرمندان را دارد، تاکنون بیمه ایران از تمامی قراردادهای اهالی تئاتر کسر شده و حال وقت آن است تا ضرر هنرمندان، سالن‌های نمایشی و... پرداخت شود. خوشبختانه امروز در صندوق اعتباری هنر به این تصمیم رسیدیم که در سه ماه نخست سال 1399 بیمه تامین اجتماعی و درمانی هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر پرداخت شود. 

این شکست اقتصادی فرهنگ است، گاهی گفته می‌شود بازار و فروش کالا خوب نیست اما در حوزه فرهنگ و هنر شاهد شکست اقتصادی فرهنگ و هنر هستیم زیرا سرمایه اهالی فرهنگ و هنر فکرو معرفت است، این شکست اقتصادی باید از سوی دولت جبران شود. در نامه‌ای که برای دفتر رئیس‌جمهور،  وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای نوبخت فرستاده شد، شش بسته برای جبران ضرر و زیان هنرمندان پیشنهاد شده است. 

ظلم به فرهنگ و هنر کاملا عیان است، بانک مرکزی بر اساس دستور رئیس‌جمهور باید تسهیلات را به تعویق بیاندازد ولی این موضوع شامل حوزه  مشاغل فرهنگی هنری که تسهیلات گرفته‌اند، نمی‌شود. از همین رو هیچ چاره‌ای جز پویایی و خلاقیت سیستم معرفت برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگی نداریم. متاسفانه این پویایی و خلاقیت وجود ندارد و سبب شکست‌های سنگین می‌شود. با این وجود هنوز هم دیر نشده و باید یک کمیسیون اقتصاد فرهنگ و هنر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شود. پیشنهاد عملی و عملیاتی من این است که یک بسته حمایتی تا تاریخ 29 اسفند به هنرمندان و اهالی فرهنگ اهدا شود، دوم اختصاص بسته تسهیلات ارزان قیمت به گروه‌های نمایشی، تماشاخانه‌ها و هنرمندان از تاریخ 20 فروردین است. در حال حاضر مشکلات بهداشتی زیادی داریم و 14 نفر از اهالی تئاتر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند مانند بهروز بقایی، رضا صمدپور و...

تمام سرمایه این هنرمندان از لحاظ معیشتی و کاری از طریق پروژه‌های مقطعی و قراردادها است حال این قراردادها حذف شده، پس چه کسی باید حمایت کند؟ از طرفی بی‌پناهی فرهنگ و هنر در این برهه از زمان خود را نشان داده است. مطالبه اهل فرهنگ و هنراز دولت این است که فرهنگ و هنر را فراموش نکنند زیرا در مواقعی که نیاز به فرهنگ و هنر داریم، بزرگان فرهنگ و هنر مجالس را مزین می‌کنند اما اکنون تنها و در سکوت، ظلم معیشتی و ظلم حمایتی را تحمل می‌کنند.

خانه تئاتر در کنار تمام هنرمندان تئاتر ایران است. در اولین حرکت خانه تئاتر کارهای معنوی صورت گرفته و سپس کمپین‌های مردمی به راه افتاده است. تلاش داریم در فضای معیشتی کمک اندکی به اعضای خانه تئاتر داشته باشیم که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در بحث حمایتی وارد شده‌ایم تا مشکلی برای اعضای خانه تئاتر ایجاد نشود اما واقعیت موضوع خالی بودن دست ما است و ما در حد توان برنامه‌ریزی و عمل می‌کنیم بنابراین اکنون زمان آن است که دولت با پویش ویژه خود کنار فرهنگ و هنر قرار بگیرد و اگر چنین اتفاقی نیفتد، پس این دولت دولتی نیست که بتواند مقتضیات اولیه نخبگان خود را برطرف کند و اساسا مبتنی بر کمک‌های مردمی کارها را پیش می‌بریم و نیازی به دولتی که در سختی‌ها کنار ما نباشد، نخواهیم داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تئاتر کرونا نمایش شهرام گیل آبادی هنرمندان تئاتر شکست اقتصادی برنامه ریزی فرهنگ و هنر خانه تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون جراحی شد

صفا آقاجانی بازیگر و گوینده چند روز قبل به علت مشکلات گوارشی درناحیه روده و کیسه صفرا عمل جراحی انجام داد. 

سیدعباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت پس از گفتگوی تلفنی با این هنرمند خبر از سلامتی کامل او داد و بیان کرد: استاد آقاجانی در حال حاضر شرایط پایدار دارند و در حال استراحت و گذران دوران نقاهت در منزل خود هستند. 

صفا آقاجانی متولد ۱۳۳۵ بازیگر سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو است و از سال ۱۳۹۵ به عضویت موسسه هنرمندان پیشکسوت در آمده است.

آقاجانی در ۱۷ سالگی فعالیت هنری خود را با نمایش‌نامه «بام‌ها و زیر بام‌ها» در نقش مادر آغاز کرد و مورد تقدیر و تشویق قرار گرفت. 

نخستین تجربه تصویری او بازی در تله‌تئاتر «کار هر بز نیست خرمن کوفتن» که درسال ۵۶ از شبکه سراسری تلویزیون پخش شد.

آقاجانی یکی از بازیگران متن‌ها فیلم حمید سمندریان «تمام وسوسه‌های زمین» بود و در این فیلم در کنار بازیگرانی همچون هما روستا، احمد آقالو و رضا کیانیان به ایفای نقش پرداخت.

در سال ۱۳۶۳ آزمونی میان ۶۶۰۰ داوطلب بازیگری نمایش‌های رادیویی به منظور تجدید حیات نمایش رادیویی و زیر نظر جعفری جلوه برگزار شد که او در آن شرکت کرد و انتخاب شد. بعد از گذراندن کلاس‌های فشرده، در سال ۱۳۶۴ فعالیت رادیویی‌اش را آغاز کرد که تا به امروز ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، از سریال‌هایی که صفا آقاجانی در آنها بازی کرده می‌توان به «پرستاران»، «بازی نقاب‌ها»، «قرعه»، «دوردست‌ها»، «دردسر‌های عظیم»، «زمانه»، «تا ثریا»، «سی‌امین روز»، «قفل یعنی کلید»، «طلسم‌شدگان»، «پیله‌های پرواز» و «خیالاتی» اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • صفا آقاجانی بازیگر پیشکسوت جراحی شد
  • بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون جراحی شد
  • فرحبخش خطاب به مدیر ارشد پلتفرم نماوا: برو سرامیک‌ات را بفروش
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • بزرگترین حراجی دمپایی در قم را از دست ندهید + اطلاعات تماس
  • سندروم پس از کرونا چیست؟