Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-24@21:01:31 GMT

یکم فروردین چه روزی است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۱۵۲۰۴

یکم فروردین چه روزی است؟

عید نوروز و آغاز سال جدید دو رویداد بزرگ ایرانی است که گرامیداشت آن ها با برگزاری مراسمات و جشن های شاد و زیبا همراه است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در تاریخ کهن ایران، آیین و رسوم های بسیاری وجود داشت که برخی از آن ها تا به امروز ادامه داشته و بسیاری نیز به فراموشی سپرده شده است . بسیاری از این آداب و رسوم به مرور زمان تبدیل به فرهنگ شده است و در تمامی اقوام ایرانی به عنوان آدابی دیرینه وجود دارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براپایی مراسمات جشن بخش اعظمی از این آیین ها را شامل می شود . در واقع شادی و جشن دو عنصر مهم و بزرگ بسیاری از آداب ایرانی است که تا به امروز نیز در فرهنگ و خصوصیات ایرانی ها دیده می شود .

یکی ازمراسمات بزرگ ایرانی ها که ریشه در باستان این سرزمین دارد جشن عید نوروز است . این عید سالیان زیادی است در نقاط مختلف قلمرو دیرینه ایران که شامل بسیاری از کشورهای همسایه کنونی ایران می شود، به عنوان جشنی بزرگ و با برکت گرامی داشته می شود .

این عید سرشار از جشن و شادی است و در آن بسیاری از آداب اخلاقی و اجتماعی نیکو از دید و بازدید بزرگان تا هدیه دادن به عزیزان دیده می شود . آداب برگزاری این عید باستانی تا مقداری پسندیده و نیکو است که در ادیان دینی به خصوص دین مبین اسلام از آن به نیکی یاد شده است . تا جایی که امام صادق (ع) امام شیعیان درباره آن می فرمایند : ((نوروز روزی است که قائم ما ظهور می کنند و آن روزی است که قائم ما علیه السلام بر دجال ظفر می یابد و او را در زباله دانی کوفه به دار می کشد و روز نوروزی نیست مگر اینکه ما در آن در پی فرج هستیم برای اینکه آن روز از ایام ما و ایام شیعه ماست که عجم آن را حفظ کرده در حالی که شما ( عرب) آن را ضایع کرد.))

در سغد باستان (و امروزه در میان ارمنیان) از نوروز با نام «نوسرد/ نَـوَسَـرد/ نوسَـرِد» یاد می‌شده است که معنای «سال نو» را می‌دهد. (در اوستایی «سَـرِذَه» به معنای سال خورشیدی). در بدخشان با نام «شگون‌بهار»، در «شغنان» (در تاجیکستان در کرانه رود «پنج») بنام «خِـدِر ایام» (بزرگترین روزها) و در بابِل باستان و در نخستین روز ماه «نیسان» بنام جشن «اکیتو» (سومری «زَگْموک») شناخته می‌شده است.

 

در اوستا و نیز در نوشته های هندیان،از نوروز و مهرگان وسده سخنی نیامده است؛ همچنین در نوشته های ساسانی نیز از سده یادی نشده است به احتمالی، نوروز و تا حد کمتری مهرگان که به جشن مردمان برزگر ونه گله دار و کوچ نشین می ماند،یا از بومیان ایران گرفته شده است یا از میان رودان و بابل. نشانه هایی در دست است که نزد آریاها آغاز پاییز سر آغاز سال شمرده می شده است و در ظاهر،در آغاز روزگار هخامنشی نیز،پاییز به همراه جشن های مهرگان در ماه بغ یاد ،ماه ستایش مهر، آغاز سال به شمار میرفته است.

گرامیداشت عید باستانی نوروز از روز یکم فروردین آغاز شده و ایرانی ها با دعا در پیشگاه خداوند از او می خواهند که سال جدید را با خیر و برکت و سلامتی همراه کند .

دید و بازدید اقوام ، سفر و بازدید از شهرهای و مناطق دیدنی ، تقدیم هدیه به عزیزان ، تمیز کردن منازل و محیط زیست ، احترام به طبیعت ، کمک به فقرا ، برگزاری جشن و مهمانی و تکریم اعضای خانواده گوشه ای از آداب ایرانی ها در روزهای عید نوروز است .

ایرانی ها با پهن کردن سفره نوروزی و قراردادن هفت سین مخصوص که شامل هفت نعمت الهی که با حرف ((س)) آغاز می شود به استقبال سال جدید و آینده ای روشن می روند .

این هفت سین به شرح زیر است:

سمنو نماد زایش و بارورى گیاهان است.

سنجد نماد عشق و دلباختگى است.

سیب هم نماد بارورى است و زایش.

سبزه نماد شادابى و سرسبزى و نشانگر زندگى بشر و پیوند او با طبیعت است.

سماق و سیر نماد چاشنى و محرک شادى در زندگى به شمار مى روند.

سکه که نمادى از امشاسپند شهریور (نگهبان فلزات) است.

چنانچه مسلمانان قرآن، زرتشتیان اوستا و کلیمیان تورات را بر بالا ی سفره هایشان جای می دهند. بر سر سفره ی زرتشتیان درکنار اسپند و سنجد، « آویشن» هم دیده مى شود که به گفته موبد فیروزگرى خاصیت ضدعفونى کننده و دارویى دارد و به نیت سلامتى و بیشتر به حالت تبریک بر سر سفره گذاشته مى شود. شماره ی هفت در فرهنگ ایرانی از تقدس و پاکی بسیار بالایی بخوردار است که دارای جهان بینی (عرفان)وآیینی میباشد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: هفت سین عید نوروز سال تحویل نوروز 99 یکم فروردین فروردین99 ایرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۵۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اعزام ایرانی‌ها به عمره پس از ۹ سال

مراسم بدرقه نخستین کاروان‌های زائران ایرانی پس از وقفه ۹ ساله با حضور نماینده ولی فقیه در حج و سفیر عربستان در ایران در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد.

به گزارش ایسنا، پس از ۹ سال وقفه سرانجام نخستین گروه از عمره‌گزاران ایرانی در قالب دو کاروان ۸۵ نفره (۱۷۰نفر) بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با بدرقه نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، رئیس سازمان حج و زیارت، سفیر عربستان در ایران و جمعی از کارکنان این سفارتخانه، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان فرودگاه و سازمان هواپیمایی، رهسپار مدینه منوره شدند. آئین بدرقه نخستین کاروان‌های عمره پس از اقامه نماز صبح در پایانه «سلام» فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد.

این گروه از زائران که از استان‌های کرمانشاه و کردستان بودند با پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عربستان اعزام شدند، همچنین قرار است کاروان‌های دیگری از مشهد عازم این سفر شوند. سفر عمره‌گزاران ایرانی به عربستان ۱۰ روزه خواهد بود، که به مدت ۵ روز در مدینه و ۵ روز در مکه اقامت خواهند داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمایند، ولی فقیه در امور حج و زیارت در آئین بدرقه این گروه از زائران بیان کرد: من سه توصیه به زائران خانه خدا دارم که امروز به عنوان نخستین کاروان به سرزمین وحی اعزام می‌شوند. نخست اینکه در کارشان اخلاص داشته باشند، کاری که مبتنی بر اخلاص باشد ماندگار خواهد ماند. امام خمینی (ره) کاری که می‌کرد برای خدا بود برای همین هیچگاه مسیری که طی کرد را رها نکردند و پشیمان نشدند.

سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: دوم اینکه سعی کنید شناخت و اطلاعات خود را درباره سفر حج بالا ببرید و از فرصت حضور در جلساتی که در سرزمین وحی برگزار می‌شود بیشترین استفاده را ببرید. اکنون در مراسم ما برادران شیعه و اهل سنت حضور دارند این‌ها نشان‌دهنده توجه زائران به افزایش شناخت اعمال و مناسک است.

او با اشاره به اینکه باید قدر فرصت‌ها را بدانیم، گفت: توصیه سوم هم این است که قدر شناس این فرصت‌ها باشیم. شما عزیزان ۹ سال انتظار کشیدید و کلی هزینه کرده‌اید، بنابراین باید از لحظه لحظه این حضور استفاده کنید. افراد بسیاری برای حضور در سرزمین وحی ثبت‌نام کردند، اما از دنیا رفتند. ترک کردن این فرصت‌ها غصه‌های فراوانی دارد. عمره یک نور است پس برای خودتان و نسلتان دعا کنید. وضعیت امروز فرزندان من و شما از نسل گذشته سخت‌تر است به این دلیل که دین‌داری سخت‌تر شده است. عزیزان در کنار کعبه دستتان را بالا ببرید و برای فرزندانمان دعا کنید.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: در روایت‌ها آمده که نعمت سلامتی و امنیت را قدر بدانید. می‌دانید برادران ما در غزه در چه وضعی هستند. آن‌ها در سختی و گرسنگی تمام هستند. باید به یاد تمام مسلمانان به طور خاص فلسطین‌ها باشیم که مردم آن توسط استکبار شهید می‌شوند.

همچنین، شمس‌الدین فرزادی پور، رییس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، در سخنانی بیان کرد: خدا را شکر می‌کنیم که در این ساعت‌های عرفانی این توفیق نسیب ما شد که پس از ۹ سال در خدمت حاجیان عمره باشیم. از تمام عزیزان که به عنوان نخستین گروه عازم هستند التماس دعا داریم. خدا را شاکریم که توفیق خدمتگزاری به زائران خانه خدا را داریم.

او ادامه داد: گروه نخست از حجاج شامل زائرانی از استان کرمانشاه و سنندج هستند. عملیات اعزام زائران با انجام ۴۴ پرواز رفت و برگشت از ۱۱ فرودگاه کشور انجام خواهد شد.

رئیس شرکت هواپیمایی ایران درباره جزئیات بیشتر پرواز‌های عمره گفت: در عملیات عمره با انجام ۴۴ پرواز رفت و برگشت، بیش از پنج هزار زائر به سرزمین وحی اعزام می‌شوند و عملیات عمره در ۲۳ اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.

فرزادی پور در بخش دیگر سخنان خود یادآور شد: عملیات حج تمتع نیز از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سال‌های گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.

پرواز‌های عمره قرار بود در دی ماه سال گذشته انجام شود، که به دلیل برخی موانع فنی، به تعویق افتاد، اما با رفع این موانع، اعزام‌های عمره در سال ۱۴۰۳ ازسر گرفته شد.

دیگر خبرها

  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • سوم فروردین؛ تلخ ترین روز تصادفات نوروزی امسال / افزایش شمار جانباختگان در معابر درون شهری
  • چهارم اردیبهشت ؛ روزی به نام رادیو
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ هزار و ۶۵ نفر بر اثر تصادفات رانندگی، جان باختند
  • آغاز اعزام عمره گزاران ایرانی پس از نه سال انتظار
  • آغاز اعزام ایرانی‌ها به عمره پس از ۹ سال
  • تصاویر آغاز اعزام ایرانی‌ها به عمره پس از ۹ سال + فیلم
  • آغاز اعزام ایرانی ها به عمره پس از ۹ سال
  • روزی به افتخار هنر چهارم
  • بیشترین سرچ ایرانی ها در گوگل در فروردین ۱۴۰۳ چه بوده است؟ (اینفوگرافی)