Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - معاون سازمان برنامه با اعلام اینکه سال 1398سال سختی بود، گفت: شدیدترین تحریم‌های تاریخ به کشور تحمیل شد، ابتدایش با سیل ویرانگر آغاز و انتهایش به ویروس کرونا ختم شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، به دنبال تحریم‌های ظالمانه آمریکا منابع ارزی کشور کاهش یافت و قیمت ارز بالا رفت، تورم افزایش یافت و بدلیل تورم فزاینده از یک سو دستگاه‌های اجرایی نیاز به بودجه بیشتری برای استمرار خدمات خود داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر کاهش صادرات نفت و دریافت معادل ریالی آن به قیمت 4200تومان، منابع بودجه‌ای را بصورت مستقیم و غیرمستقیم به شدت کاهش داد.
باور دشمنان کشور این بود که بدلیل کسری منابع و افزایش هزینه ها، کسری بودجه شدیدی ایجاد می شود که نهایت آن یا به ابر تورم ختم می شود و یا از ناحیه کسری بودجه زمینه نابسامانی‌های اجتماعی فراهم خواهد شد. و در نتیجه هریک از این دو رخداد، ایران ناچار به تسلیم در برابر خواسته‌های بیگانگان خواهد شد.
به رغم محدودیت‌ها و مضایق شدید و تلخی ها و سختی های فراوان اکنون در آخرین روز کاری سال با استعانت از خداوند کریم می‌توان اعلام کرد که:
-کلیه هزینه های اجتناب‌ناپذیر دولت از جمله حقوق و مزایای تمامی کارکنان و بازنشستگان پرداخت شده است.
-پرداخت های عمرانی کشور نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافت و تعداد زیادی پروژه تکمیل و افتتاح شد.
-میزان هزینه ها، نسبت به بودجه مصوب کاهش داده شد و منابع جدید درآمدی تعریف گردید.
-با هدف کمک و همراهی در تحقق سیاست های پولی، تنخواه دریافتی از بانک مرکزی، کلاً تسویه شد و از بانک مرکزی ویا بانک های عامل استقراضی برای تامین کسری بودجه صورت نگرفت.
-اصل و یا سود حتی یک برگ از اوراق مالی دولت نکول نگردید.
-برای حمایت از تولید و اشتغال، یارانه ها و کمک های لازم در قالب طرح های تبصره 18وطرح اشتغال روستایی و عشایری صورت گرفت.
-یارانه های نقدی و بسته های معیشتی به موقع تامین و پرداخت شد.
-کالاهای اساسی مورد نیاز مردم با ارز یارانه ای و به وفور تامین شد.
-بخش مهمی از هزینه های ناشی از حوادث غیر مترقبه مانند سیل اول سال، زلزله و ویروس کرونا پرداخت شد.
در بودجه سال آینده نیز در استمرار تلاش های سازمان برنامه و بودجه برای نظم بخشی بیشتر به بودجه، و در اثر اهتمام اعضای محترم کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و دقت و حسن نظر شورای محترم نگهبان تعداد زیادی از الحاقات و هزینه های غیر ضرور حذف گردید و حتی مواردی که در ضمن بودجه موجب تغییر در قوانین دائمی می شد بشدت کاهش یافت. که نوید نظم بیشتری در سال آینده را می دهد.
همکاران این سازمان تا ساعات پایانی سال و ظائف خود را انجام داده و انشاالله با اتمام سال مالی و نهایی شدن ارقام عملکردی گزارش کمی بودجه را به اطلاع عموم خواهند رساند
امید است که جد و جهد جمعی صورت گرفته موجب انتظام بیشتر امور و گشایش از کار های فرو بسته مردم و عبور از سختی ها و زمینه ساز توسعه و پیشرفت کشور شود.
سیدحمید پورمحمدی
معاون اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان برنامه هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۵۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت امسال چقدر خرج دارد؟

دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۶۳۴۷ هزار میلیارد تومان مصارف برای خود در بخش‌های مختلف پیش‌بینی کرده که از کل این هزینه‌ها، سهم هزنه‌های عمومی دولت مثل جبران خدمت کارکنان، یارانه، رفاه اجتماعی و غیره از کل هزینه‌ها ۲۹.۶، هزینه‌های عمرانی ۶.۳ و تملک دارایی‌های مالی ۴.۵ درصد است.

به گزارش ایسنا، بر اساس جزئیات بخش دوم لایحه بودجه که از روز گذشته در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گرفته، مصارف بودجه در سال جاری ۶۳۴۷ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته رشد حدود ۲۴.۲ درصد داشته است.

در مجموع کل هزینه‌های بودجه سالانه شامل مصارف بودجه عمومی دولت و مصارف شرکت‌های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها است که امسال سهم آن‌ها به ترتیب حدود ۴۴.۷ و ۵۸.۹ درصد از کل هزینه‌ها برآورد شده است. مصارف بودجه عمومی شامل هزینه‌ها، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، تملک دارایی‌های مالی و مصارفی است که از محل درآمدهای اختصاصی دولت تامین می‌شود.

آنطور که در جدول شماره یک لایحه بودجه سال جاری مشخص شده، ۱۸۷۸ هزار میلیارد تومان به هزینه‌ها (شامل جبران خدمت کارکنان، یارانه، رفاه اجتماعی، استفاده از کالا و خدمات و غیره)، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به تملک دارایی سرمایه‌ای و ۲۸۳ هزار میلیارد تومان به تملک دارایی‌های مالی اختصاص دارد که جمع مصارف عمومی دولت را به ۲۵۶۲ هزار میلیارد تومان می‌رساند.

بر این اساس هزینه‌های دولت، تملک دارایی سرمایه‌ای و تملک دارایی‌های مالی نسبت به سال قبل به ترتیب ۲۹.۲، نزدیک به ۲۲ و ۴۰.۴ درصد افزایش یافته است. همچنین جمع مصارف عمومی دولت در سال جاری ۲۹.۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. به بیان ساده‌تر تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به معنی هزینه‌های عمرانی و تملک دارایی‌های مالی شامل هزینه‌های مربوط به بازپرداخت اصل اوراق مالی، تسهیلات بانکی، وام‌های خارجی و غیره است.

بر این اساس در سال جاری سهم هزینه‌های عمومی، هزینه‌های عمرانی و تملک دارایی‌های مالی از کل مصارف بودجه به ترتیب ۲۹.۶، ۶.۳ و ۴.۵ درصد خواهد بود.

گفتنی است؛ دولت برای سال جاری ۲۷۵ هزار میلیارد تومان جبران هزینه از محل درآمدهای اختصاصی در لایجه بودجه پیش‌بینی کرده است که با اختصاص آن مصارف بودجه عمومی دولت به ۲۸۳۷ هزار میلیارد تومان می‌رساند. بر این اساس جبران هزینه از محل درآمدهای اختصاصی بودجه ۵۲.۸ درصد و مصارف بودجه عمومی دولت ۳۱.۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. سهم درآمدهای اختصاصی از کل بودجه نیز ۴.۳ درصد خواهد بود.

مصارف شرکت‌های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها نیز با افزایش ۲۰.۸ درصدی نسبت به سال قبل، بیش از ۳۷۴۱ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده و همانطور که پیش‌تر اشاره شد، سهم این بخش از کل منابع بودجه ۵۸.۹ درصد پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: برخی خانواده‌ ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند
  • مواجهه خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های کمرشکن سلامت
  • سهم بالای خانوار از هزینه‌های سلامت، مانع تحقق سیاست‌گذاری‌ها
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • دایره شوم تولید تورم و پیامدهای آن
  • کاهش ۲۵ درصدی کسری تراز عملیاتی بودجه ۱۴۰۳
  • دولت امسال چقدر خرج دارد؟
  • دولت به دنبال کاهش فاصله طبقاتی است
  • تمرکز سازمان برنامه بر کاهش کسری بودجه و تحقق درآمدها
  • کاهش فاصله طبقاتی، عدالت اجتماعی و تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی