Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-16@11:30:14 GMT

ردیابی کپک ها برای شبیه سازی کهکشان

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۰۳۰۸

ردیابی کپک ها برای شبیه سازی کهکشان

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، به نظر می رسد که کپک ها ساختار شبکه کیهانی را به تصویر می کشند. این شباهت سطحی، در ارگانیسم موسوم به کپک مخاطی، به دانشمندان کمک کرد تا رشته های گسترده ماده کهکشانها را به هم وصل و شبکه کیهانی را ترسیم کنند.

شبکه کیهانی از گاز و ماده ناشناخته به نام ماده تاریک ساخته شده و همانطور که ماده به دلیل گرانش کنار هم جمع می شوند در اوایل تاریخ نیز جهان اینگونه شروع به شکل گیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبیه سازی های رایانه ای از این سازه نشان می دهد که یک گیسوی درهم پیچیده باید کهکشان‌ها را به هم پیوند دهد، اما شبکه آنقدر نازک است که دانشمندان برای تصویر کردن مستقیم آن تلاش می کنند.

کپک مخاطی پلاسمودیومی یک ارگانیسم تک سلولی است که به شکل توری زرد در درختچه های پوسیده در حال خواب دیده می شود. به طور معمول، یک قالب لجن بین منابع غذایی ارتباط ایجاد می کند. الگوهای آن شباهت چشمگیری با شبکه های ساخته شده توسط انسان، مانند راه آهن دارد.

شبکه کیهانی

دانشمندان با استفاده از الگوهای کپک مخاطی این نقشه از جهان کیهانی را بر اساس مکانها و انبوهی از کهکشانها تهیه کردند

«جوزف بورکت» ستاره شناس و«اسکار الک» دانشمند کامپیوتر از دانشگاه کالیفرنیا یک روش رایانه ای را برای تولید الگوهای کپک مخاطی سازگار ساختند به گونه ای که به جای منابع غذایی، می‌توانست بیش از 37000 کهکشان شناخته شده را به هم متصل کند. این تکنیک انواع ساختارهایی را که در شبیه سازی های رایانه ای شبکه کیهانی مشاهده می شود، بازتولید کرد و نتایج آن توسط دانشمندان در « Astrophysical Journal Letters » منتشر شد.

محققان نقشه خود را با اندازه گیری هایی که چگالی گاز در نقاط مشخصی از شبکه کهکشان نشان می دهد، مقایسه کردند. منابع درخشان نور به نام اختروَش در این شبکه می درخشند که بخشی از نور آنها را جذب می کند. این تیم با بررسی میزان جذب، دریافت که مناطقی که روش کپک مخاطی پیش بینی می کند باید تا حدی متراکم تر و نیز از گاز هیدروژن بیشتری برخوردار باشند.

کپک مخاطی ( Slime mold) نام غیررسمی برای انواع گوناگون جانداران یوکاریوت است که می‌توانند آزادانه به شکل تک سلولی زندگی کنند اما گرد هم می‌آیند و ساختاری چندسلولی و تناسلی می‌سازند.

انتهای پیام/

178 / 336 کپک شبکه کیهانی کپک مخاطی ماده تاریک

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کپک ماده تاریک شبکه کیهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عینک عجیبی که حرکات چشم را بدون دوربین ردیابی می‌کند

دو فناوری جدید به یک عینک اجازه می‌دهد تا حرکات چشم را ردیابی کند و حالات چهره کاربر را بخواند. این سیستم‌ها از ردیاب سونار به جای دوربین برای عمر بهتر باتری و افزایش حریم خصوصی کاربر استفاده می‌کنند.

به گزارش ایسنا، این فناوری‌ها که با نام‌های گیز ترک(GazeTrak) و آی‌اکو(EyeEcho) شناخته می‌شوند، توسط گروهی به سرپرستی دانشجوی دکترای علوم اطلاعات، که لی(Ke Li)، در دانشگاه کرنل توسعه می‌یابند.

به نقل از نیواطلس، هر دو می‌توانند در عینک‌های هوشمند یا هدست‌های واقعیت مجازی گنجانده شوند. این فناوری‌ها انرژی بسیار کمتری نسبت به سیستم‌های مبتنی بر دوربین مصرف می‌کنند. آنها همچنین هیچ تصویری از چهره کاربر نمی‌گیرند.

گیز ترک(GazeTrak) در حال حاضر از یک بلندگو و چهار میکروفن استفاده می‌کند که در داخل هر قاب لنز روی یک عینک قرار گرفته‌اند و در مجموع دو بلندگو و هشت میکروفن روی هر عینک نصب است. بلندگوها امواج صوتی غیرقابل شنیدن منتشر می‌کنند که از کره چشم منعکس می‌شود و توسط میکروفن دریافت می‌شود.

از آنجایی که کره چشم انسان کره‌های کاملا گردی نیست، هر انعکاس زمان متفاوتی برای رسیدن به هر یک از میکروفن‌ها نیاز دارد و این وابسته به این است که کره چشم به چه سمتی قرار گرفته است.

بنابراین، با استفاده از نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی در تلفن هوشمند یا لپ‌تاپ به صورت بی‌سیم که به طور مداوم این تفاوت‌های میلی ثانیه‌ای را تجزیه و تحلیل می‌کند، می‌توان جهت نگاه کاربر را ردیابی کرد و مهمتر از همه، این فناوری تحت تاثیر نویزهای بلند پس زمینه قرار نمی‌گیرد.

لازم به ذکر است که گیز ترک در شکل اثبات مفهومی فعلی خود به اندازه پوشیدنی‌های معمولی ردیابی چشم مبتنی بر دوربین، دقیق نیست. گفته می‌شود، این دستگاه تنها پنج درصد دستگاه‌های معمولی انرژی مصرف می‌کند. دانشمندان بیان می‌کنند که اگر یک سیستم گیز ترک از باتری با ظرفیت مشابه باتری عینک سری ۳ توبی پرو(Tobii Pro Glasses ۳) استفاده کند، می تواند ۳۸.۵ ساعت در مقابل ۱.۷۵ ساعت آن کار کند.

علاوه بر این، محققان بیان می‌کنند که با توسعه بیشتر فناوری، دقت سیستم به طور چشمگیری بهبود می‌یابد.

فناوری آی‌اکو(EyeEcho) نیز امواج صوتی را ارسال می‌کند و پژواک آنها را دریافت می‌کند. اگرچه این کار را با استفاده از یک بلندگو و یک میکروفن که در کنار هر یک از دو لولای دسته عینک قرار دارند و در مجموع دو بلندگو و دو میکروفن انجام می‌دهد.

در این حالت، حرکات ظریف پوست صورت چیزی است که بر مدت زمانی که بین انتشار هر پالس و تشخیص پژواک آن می‌گذرد، تأثیر می‌گذارد. نرم افزار هوش مصنوعی این تفاوت‌های زمانی را با حرکات خاص پوست تطبیق می‌دهد که به نوبه خود با حالات خاص صورت مطابقت دارد.

پس از تنها چهار دقیقه آموزش روی صورت هر یک از ۱۲ داوطلب، سیستم ثابت کرد که در خواندن عبارات آنها بسیار دقیق است، حتی زمانی که آنها در حال انجام انواع فعالیت‌های روزمره در محیط‌های مختلف بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شبیه‌سازی آزمون‌های شبه‌نهایی با امتحانات نهایی / برای شرکت در آزمون‌ها الزامی نیست
  • (تصاویر) شبیه سازی داخل کشتی تایتانیک پیش از غرق شدن
  • مأموریت اوریون در محیط خلا شبیه‌سازی می‌شود
  • ایران حمله به کدام پایگاه نظامی اسرائیل را شبیه‌سازی کرده بود؟
  • هوافضای سپاه حمله به کدام پایگاه نظامی اسرائیل را شبیه سازی کرده بود؟
  • هوافضای سپاه حمله به کدام پایگاه نظامی اسرائیل را شبیه سازی کرده بود؟ /فاصله این پایگاه با ایران مشخص شد
  • موشک‌های سپاه کدام اهداف را در رژیم‌صهیونیستی هدف قرار داد؟
  • با حضور ظریف برگزار می‌شود: کارگروه پژوهشی ـ کاربردی شبیه‌سازی شورای امنیت ملل متحد+ جزئیات
  • عینک عجیبی که حرکات چشم را بدون دوربین ردیابی می‌کند
  • کشف اسرار جهان: نگاهی دقیق‌تر به انرژی تاریک