Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی در نامه‌ای به رئیس جمهور درخصوص وام از صندوق بین المللی پول نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع خراسان جنوبی در نامه‌ای به رئیس جمهور، با اشاره به درخواست رئیس بانک مرکزی از صندوق بین المللی پول برای دریافت وام پنج میلیارد دلاری برای جبران خسارات ناشی از کرونا، نکاتی را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه آمده است:
با توجه به درخواست رئیس محترم بانک مرکزی کشور از صندوق بین المللی پول، برای دریافت وام پنج میلیارد دلاری، جهت جبران خسارات ناشی از ویروس کرونا، لازم دیدیم نکاتی را پیرامون این موضوع به جناب عالی یادآور شویم:   ۱) این اقدام رئیس محترم بانک مرکزی، خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری مورخ ۱ فروردین ۱۳۹۷ است که فرمودند: «در طول سال‌های گذشته، در دولت‌های مختلف، چندبار می‌خواستند از بانک جهانی یا صندوق بین‌المللی پول، وام بگیرند، بنده نگذاشتم؛ جلویش را گرفتم؛ مقدّمات را فراهم کرده بودند که این کار را انجام بدهند. اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و متعهّدِ در مقابل بیگانه بشویم، این خطای بزرگی است؛ باید اقتصاد درون‌زا باشد.»   ۲) بر اساس اصل ۸۰ قانون اساسی، گرفتن و دادن وام یا کمک‌های بدون عوض داخلی و خارجی از طرف دولت باید با تصویب مجلس شورای اسلامی باشد؛ لذا درخواست وام از صندوق بین المللی پول بدون مصوبه مجلس، در تضاد مستقیم با نص صریح قانون اساسی است.   ۳) برخلاف تبلیغاتی که انجام می‌شود، وام صندوق بین‌المللی پول برای مبارزه با کرونا غیرمشروط نیست و در قبال این وام، سیاست‌های اقتصادی این نهاد اقتصادی، در کشور لازم الاجرا است.   تجربه کشور‌هایی نظیر آفریقای جنوبی، تایلند و کشور‌های آمریکای لاتین نظیر اکوادور و آرژانتین، که از ناحیه اجرای سیاست‌های صندوق آسیب دیده‌اند، نشان می‌دهد نه تنها با دریافت این وام‌ها وضع اقتصادی بهتر نخواهد شد؛ بلکه تعداد قربانیان این اقدام در عرصه اقتصادی، از قربانیانی که ویروس کرونا می‌گیرد بیشتر خواهد بود.   ۴) با صرف نظر از تجربه کشور‌های خارجی، تجربه داخلی کشور نیز نشان می‌دهد این اقدام به نفع اقتصاد کشور نیست.
رکود تورمی ۵۰ درصدی در زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی، ماحصل همین سیاست‌ها و دریافت وام از صندوق بین المللی پول بود. علاوه بر این، این اقدام دولت سازندگی سبب افزایش نرخ بیکاری و قیمت مسکن، کاهش ارزش پول ملی، افزایش هزینه واردات، عدم کنترل قیمت‌ها و... شد.   ۵) با دریافت این وام، جمهوری اسلامی ایران ۳ تا ۵ سال بدهکار صندوق بین المللی پول که تحت تاثیر آمریکا و کشور‌های اروپایی اداره می‌شود خواهد بود؛ فلذا با توجه به شرایط اقتصادی موجود کشور، در صورت عدم بازپرداخت، این موضوع خود می‌تواند دست آویزی برای فشار به کشور شود.   ۶) از آنجایی که این پول تنها صرف واردات کالا‌ها خواهد شد، باید این نکته را در نظر گرفت که با توجه به شرایط تحریمی کشور، در صورت موافقت با دریافت این وام، کشورمان باید در قالب سازوکار‌هایی مانند اینستکس صرفا به واردات کالا‌هایی مبادرت کند که توسط طرف غربی تعیین می‌شود؛ این درحالی است که بسیاری از آن کالا‌ها ممکن است در اولویت وارداتی کشور نباشد، یا ایران می‌تواند از روش‌های دیگر آن را تأمین نماید؛ بنابراین این واردات تاثیر زیادی روی وضع موجود نخواهد گذاشت و تنها ایران، به بازار محصولات کشور‌های اروپایی تبدیل خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بسیج دانشجویی خراسان جنوبی خسارت ناشی از کرونا کرونا رئیس بانک مرکزی رئیس جمهور صندوق بین المللی پول وام از صندوق بین المللی پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متکی: نظارت مجلس در کشور ما قوی نیست

منوچهر متکی در گفت‌وگویی رادیویی با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های داخلی و ملی فراوانی در حوزه‌های اقتصادی دارد که باید از قوه به فعل برسند، گفت: در خارج از مرز‌ها با ظرفیت‌های قابل تاملی اعم از ایرانیان و علاقه‌مندان به ایران که از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند مواجه هست؛ بکارگیری این ظرفیت‌ها در سایه یک دیپلماسی روشن صمیمانه، صلح جویانه و دوستانه می‌تواند افق‌های جدیدی را در حوزه اقتصاد ایران باز کند. در بخش نرم افزاری و نگاه به مسائل اقتصادی ایران، باید نقش دولت و نقش بخش خصوصی و همچنین نقش مردم که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری هم به آن اشاره شده است را باز تعریف کنیم. اینها از باب تزیین نیست باید باورهایمان را تصحیح کنیم. من همانطور که قبلا هم گفته ام دولت باید اقتصاد را رها کند؛ دولت‌ها در ۴۵ سال گذشته اقتصاد را به گروگان گرفته اند و این موجب شده است که آن شکوفایی لازم در زمینه اقتصاد به وجود نیاید.

 وی افزود: باید یک آشتی و صمیمیتی بین دولت و حکمرانی با ظرفیت‌های اقتصادی به وجود بیاید و این دقیقا همان شایسته سالاری است که مبتنی بر دین ماست. ما نگاهمان نسبت به ایرانیان مقیم در خارج از کشور در طی دهه‌های گذشته فراز و نشیب داشته و یک امر مسلم است که هر ایرانی در هرکجای دنیا باید یک ظرفیت تلقی بشود او نام ایران را با خودش دارد مثل کسانیکه مدارج عالی علمی را سپری کرده اند و در مراکز علمی دنیا نقش آفرین هستند و مانند کسانیکه در مسائل اقتصادی رکورد زده اند و جزو فعالین اقتصادی در جای جای جهان هستند. نخبگانی که در حوزه‌های علمی که فکر می‌کنند که در خارج از کشور ظرفیت‌های بیشتری برای شکوفایی علمیشان وجود دارد و می‌روند ما اینها را هم به عنوان ظرفیت کشور و مام میهن تلقی بکنیم؛ اگر این نگاه را داشته باشیم آنها را سرکوفت نمی‌زنیم و با انگ‌های مختلف نمی‌رانیم، این افراد هر کجای جهان باشند ایران در دلشان است.

نماینده برگزیده مجلس یازدهم یادآور شد: از شکل‌گیری مشروطیت تا تشکیل مجلس ما دائما داریم قانونگذاری می‌کنیم هیچ کشوری به اندازه ما این حجم از قانون‌نویسی و قانون‌گذاری را ندارد. در یک دهه معین بررسی کردند و قانونگذاری ایران و فرانسه را مقایسه کردند؛ ما بیش از ۱۰ برابر فرانسه قانون وضع کردیم و نکته دوم بحث نظارت بر اجرای قانون است. ما قوانین خوب بسیاری داریم که اجرا نمی‌شوند و بالای دو دهه است که مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی نظام را بیان کردند؛ از حوزه فرهنگ و سیاست، بهداشت، آسیب‌های اجتماعی و مسائل امنیت اجتماعی. ما سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری را داریم که اجرا نمی‌شوند.

متکی با بیان اینکه از وظایف مهم مجلس نظارت است، اظهار کرد: در حال حاظر این نظارت جدی نیست کمیسون‌های پا به پای دستگاه‌های هم‌تراز اجراییشان باید مسائل اجرایی کشور را پیگیری کنند. ما نباید در کمیسیون هایمان سرگرم رسیدن به ریاست باشیم اگر یک دستگاه اجرایی در مجلس نمره منفی گرفت آن کمیسیون مربوط هم باید استیضاح شود، چون به کار آن دستگاه نظارت نداشته است.

وی یادآور شد: اجرای قوانین، ساده‌سازی و نظارت بر اجرا یکی از رمز‌های موفقیت کشور‌هایی است که از پیچیدگی فرار کرده‌اند؛ نمی‌دانم ما قدرت را برای این تحول بزرگ، ولی این تحول وظیفه اصلی مجلس است.

منبع: ایسنا

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار (تصاویر) لئوپون، پادشاهِ پادشاهان؛ حیوان عجیب و غول‌پیکری که حاصل جفت‌گیری پلنگ و شیر است! (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • سه چالش اساسی نظام در سال ۱۴۰۳ به روایت حسین علایی /حاکمیت باید یک تغییر معنادار در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی خود ایجاد کند
  • اصل ۴۴ قانون اساسی دقیق اجرا شود/استفاده از بخش تعاونی برای جهش تولید ضروری است
  • متکی: نظارت مجلس در کشور ما قوی نیست
  • آیا افغانستانی‌های مقیم ایران، تابعیت می‌خرند؟
  • ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار‌های بین‌المللی
  • منظور: بودجه ۱۴۰۳ بدون کسری است/ بیشترین تخصیص ارز برای واردات خودرو و قطعات صورت گرفته است +فیلم
  • اوکراین ۸۸۰ میلیون دلار از صندوق بین‌المللی پول دریافت کرد
  • صندوق بین المللی پول۸۸۰ میلیون دلار به اوکراین داد
  • امیدواریم در مجلس یازدهم «قانون تشکل‌های مردم‌نهاد» تصویب شود
  • مجلس یازدهم در تصویب قوانین مسئولانه عمل کرده است