Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مراسم عزاداری درگذشتگان در ایل بختیاری همیشه و همیشه دارای رسوم خاصی بوده است که از دیرباز تاکنون اجرا می‌شدند.

برگزاری مراسم تشییع با حضور هزاران نفر از کسانی که برای ادای احترام به روح مرحومین و ابراز همدردی و التیام بخشی از زخم های خانواده آنها یکی از این رسوم بوده است که امتنان خاصی به آن ورزیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شیوع ویروس کرونا در کشور این رسوم دستخوش تغییراتی شده‌اند که مبنای همه آنها اولویت دادن سلامتی مردم نسبت به برگزاری مراسم است.

در این مدت چندین خانواده‌ در شهرهای ایذه و قلعه‌تل نسبت به انجام چنین اقدامات پسندیده‌ای مبادرت ورزیده‌اند، خانواده‌های شیرانی، کیانی، صادقی و امامی از جمله پیش‌قراولان این رسم نیک‌ در روزهای شیوع کرونا هستند.

خداداد کیانی معلم فرهنگی برادر مرحوم محمد کیانی جوان فوت شده اهل قلعه‌تل درباره تصمیم خانواده خود گفت: از آنجایی‌ که سلامت مردم و سروران گرامی در اولویت ما قرار دارد لذا به منظور جلوگیری شیوع ویروس کرونا، مراسم خاکسپاری و فاتحه خوانی بدون حضور سروران ارجمند برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: هزینه خاکسپاری و مراسم فاتحه خوانی برادر مرحومم در بحث خرید مواد بهداشتی مصرف خواهد شد چرا که امروز نیاز اصلی جامعه ی ما سلامت و بهداشت است.

کیانی افزود: از همشهریانی که مسایل بهداشتی را رعایت می کنند قدردانی می‌کنم و از همه عزیزان و هم استانی ها درخواست می‌کنم که به توصیه های ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزرات بهداشت عمل کنند تا به زودی ازاین ویروس خطرناک خلاص شویم.

این معلم داغدار با بیان این نکته که مقید بودن دوستان و آشنایان به حضور پرشور مردم در مراسم عزاداری و ابراز همدردی بر کسی پوشیده نیست اظهار داشت: از همه خواهش کردیم به منظور رعایت مسائل بهداشتی از حضور در این مراسم خودداری کنند.

برادر مرحوم حاج حسنقلی شیرانی نیز در این‌باره به خبرنگار ایرنا گفت: تقارن فوت مرحوم با شیوع بیماری ویروسی موسوم به کرونا، مسری بودن این بیماری، اهمیت و ضرورت تامین سلامت مردم از یک طرف و از طرف دیگر احساس نیاز به تغییر رویکرد در فرهنگ عمومی شهر تاریخی قلعه تل در راستای کاهش هزینه‌های غیر ضروری مراسم ترحیم بویژه در شرایط اقتصادی کشور با نگرش به رعایت حال خانواده های فاقد درآمد کافی، باعث شد که تصمیم به عدم برگزاری مراسم تشییع با حضور مردم و همچنین عدم طبخ غذا و پذیرائی در مراسم سوم، هفتم، چهلم و سالگرد گرفته شود.

حمیدرضا شیرانی افزود: در شرایطی که شاید خیلی از مردم توانایی خرید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده را نداشته باشند، تصمیم گرفتیم هزینه‌های مربوط به مراسم آن مرحوم را جهت این امور اختصاص دهیم تا سهمی در کنترل شیوع کرونا داشته باشیم.

خانواده مرحوم ایمان امامی که روز گذشته در حادثه رانندگی در محور ایذه به باغملک جان خود را از دست داده بود در تصمیمی مشابه، به حذف تشریفات مراسم خاکسپاری، سوم و هفتمین روز این جوان اقدام کردند که پیکر این مرحوم امروز در ایذه به خاک سپرده خواهد شد.

در اعلامیه فوت مرحوم ایمان امامی آمده است: به دلیل فراگیر شدن بیماری کرونا و در جهت حفظ سلامتی و تندرستی شما عزیزان، انتظار و توقعی برای حضور حداکثری شما سروران گرامی نیست لذا با قرائت فاتحه‌ای روح عزیز از دست رفته‌مان را شاد کنید، ختم مراسم در قبرستان خواهد بود، هزینه این مراسم صرف خرید ماسک برای همشهریان عزیز خواهد شد.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز تا کنون ۳۵۹ نفر در استان به کرونا مبتلا شده اند و ۴۵ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا ایذه باغملک قلعه تل پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ایذه باغملک قلعه تل ویروس کرونا ایذه باغملک قلعه تل قلعه تل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمره قبولی مدیریت بحران سیل

  درحالی که این موج بارشی در کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایه‌های شرقی تلفات بالایی بر جای گذاشت با هشدار به موقع هواشناسی و آماده‌باش نیروهای امدادی در ایران با خسارت و تلفات کمتری نسبت به حوادث مشابه قبلی همراه بود و تنها نگرانی خسارت سدهای خاکی و جاری شدن سیلاب به داخل روستاها و شهرها است.
یکی از این حوادث، مفقود شدن سه دختر ۱۲ ، ۱۷ و ۲۰ ساله بود که از روز سه‌شنبه مفقودی آنان اعلام شد. در حالی‌که بیم آن می‌رفت هرسه قربانی سیلاب شده باشند، امدادگران هلال‌احمر آنها را زنده پیدا کردند. به گفته یزدان افشاری فرماندار عنبرآباد،اداره کل عشایری جنوب کرمان و فرمانداری به خانواده‌های عشایری اعلام کرده بودکه محل را هنگام سیلاب ترک‌کنند، اما خانواده‌ها حاضر به جابه‌جایی نشدند تا این‌که سه دختر عشایری درگیر سیلاب شدند.
یعقوب دادالهی، دهیار روستای‌کوشکمور درباره این حادثه به جام‌جم می‌گوید: «این سه دختراز عشایر بوده و در روستای سرجنگل عشایر، یکی از روستاهای بخش مردهک درگیر حادثه و بارندگی شدید شدند. آنها هفت خواهر هستند و چون هیچ پسری در خانواده نیست، این سه دختر معمولا گوسفندان را برای چرا به مراتع می‌برند. روز سه‌شنبه چند گوسفند این دختران درگیر سیلاب شدند و سه خواهر تصمیم گرفتند احشام خود را نجات دهند، اما با شدت یافتن بارندگی و این احتمال‌که درگیر حوادث ناگوار شوند، به خانه یکی از عشایر رفتند تا پس از فروکش کردن سیلاب به خانه خود برگردند.»
در مدتی‌که سه خواهر برای درامان ماندن از سیلاب به خانه یکی از هم‌عشیره‌های خود پناه برده بودند، خانواده آنها نگران از وضعیت نامعلوم دختران خود از نیروهای امدادی درخواست‌کمک‌کردند. به گفته دادالهی، دخترها منتظر بودند سیل فروکش‌کند که خوشبختانه این اتفاق افتاد و با کمک‌ نیروهای امدادی هر سه صحیح و سالم نزد خانواده خود برگشتند: « خسارت‌های زیادی به مناطق سیل‌زده وارد شده و به دلیل تخریب جاده‌های ارتباطی، هیچ رفت و آمدی نداریم. متاسفانه محصولات‌کشاورزی مانند هندوانه وگوجه‌ که مردم ‌کاشته بودند، از بین رفت و محصولات خودم نیز آسیب دیده است.»
گرچه حادثه مفقودی سه نوجوان در سیلاب عنبرآباد ختم به خیر شد، اما در جاسک قربانی‌گرفت. علی مهرانی فرماندار جاسک گفت:«دو جوان ۱۴ و ۲۰ ساله اهل روستای زهریکارسورک شهرستان جاسک در گودال آب ناشی از سیلاب مشغول شنا کردن بودند، اما به دلیل گل‌آلود و باتلاقی بودن زمین، هر دو گرفتار شده و جسدشان توسط اهالی بیرون کشیده شد.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز در خصوص آخرین اقدامات امدادی در سیل جنوب‌ کشور گفت: «ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه بامداد روز گذشته، ۴۳ مسافر دو دستگاه اتوبوس‌که در جاده کنارک به نیکشهر گرفتار سیلاب شده بودند، نجات داده شدند. بر اساس آخرین گزارش‌ها، با توجه به شدت سیلاب سیستان و بلوچستان ۲۰ تیم واکنش سریع و امداد و نجات سیلاب شامل ۱۰۰ نجاتگر از هلال احمر استان‌های فارس و یزد به کنارک و زر‌آباد اعزام شدند. 
سیلاب علاوه بر ایران در کشورهای همسایه از جمله عمان هم قدرت‌نمایی می‌کند. در شرایطی‌که ۲۱ خدمه یک نفتکش سریلانکایی در اثر طوفان در حال غرق شدن در دریای عمان بودند، با اعلام مرکز جست‌وجو و نجات اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان به مرکز برج کنترل دریایی جاسک، یک شناور امداد و نجات جاسک به محل اعزام شد و تمام خدمه را نجات داد. پنج نفر نیز که نیاز به مراقبت درمانی داشتند توسط اورژانس جاسک خدمات دریافت کردند و وضعیت جسمی این دریانوردان خوب است.

دیگر خبرها

  • تحویل زمین به خانواده‌های استان سمنان با حضور رئیس جمهور
  • کاهش شیوع سالک در سمنان
  • برگزاری مراسم روز شهدای ورزشکار در گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
  • نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان‌غربی درگذشت روحانی جهادی را تسلیت گفتند
  • (تصاویر) مراسم تشییع پیکر مرحوم حجت الاسلام والمسلمین شیخ هادی قدس
  • نمره قبولی مدیریت بحران سیل
  • برگزاری مراسم روز شهدای ورزشکار در گلزار شهدای بهشت زهرا(س)
  • زمین چمن مصنوعی شهید «سعید کریمی» در قم افتتاح شد
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • دیدار زنوزی با خانواده هوادار فقید تراکتور