Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت علوم در سال پر فراز و نشیب ۹۸ همچون دیگر دستگاه‌های کشور به سبب اتفاقات متعدد و اغلب ناگوار تلخ این سال فراز و نشیب بسیاری را پشت سر گذاشت که سعی داریم در قالب یک بسته خبری به طور ماهانه مهم‌ترین وقایع مربوط به این وزارتخانه را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش قائم مقام وزیر علوم به دستگیری استاد ایرانی در آمریکا

حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل درباره بازداشت یکی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: در حال حاضر وزارت علوم و وزارت امور خارجه در حال پیگیری این موضوع هستند.

معاون امور بین الملل وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه مجموعه وزارت علوم و وزارت امور خارجه در هماهنگی کامل با یکدیگر برای حل موضوع  هستند، گفت: این ۲ مجموعه موضوع را با یکدیگر پیش می‌برند و اقداماتی که وزارت امور خارجه انجام می‌دهد، همگی در هماهنگی کامل با وزارت علوم است.

سالار آملی یادآوری کرد: دستگیری استاد ایرانی هیچ ارتباطی به تحریم ندارد.

زمان برگزاری کنکور ۹۸ تغییر نمی‌کند

سازمان سنجش آموزش کشور در این اطلاعیه اعلام کرد: «ضمن ابراز تأسف و اعلام همدردی با هموطنان عزیز که براثر جاری شدن سیل اخیر در بخش‌هایی از شهر‌ها و استان‌های کشور دچار آسیب شده اند به اطلاع عموم داوطلبان می‌رساند تعویق زمان برگزاری آزمون با توجه به بررسی‌های انجام گرفته در شورای سنجش و پذیرش دانشجو و دلایل مشروحه ذیل امکان پذیر نیست. آزمون سراسری دارای یک فرآیند طولانی مدت بوده که بخش کوچکی از آن نرم افزاری و بخش اعظم آن عملیات فیزیکی و میدانی (مستلزم حضور داوطلبان واجد شرایط) است.

در این اطلاعیه آمده است: «به عنوان مثال بعد از برگزاری آزمون حدود بیست روز برای جمع‌آوری پاسخنامه‌ها از کل کشور، تصحیح اوراق، استخراج نتایج و اعلام نتایج اولیه زمان لازم است که در دهه اول مرداد معمولاً این نتایج اعلام می‌شود، پس از آن فرآیند انتخاب رشته آغاز می‌شود که این فرایند نیز بیست روز به طول می‌انجامد. بعد از این مرحله لازم است فهرست اسامی متقاضیان دانشگاه فرهنگیان و یا سایر رشته‌های خاص که دارای مصاحبه و گزینش هستند استخراج و اعلام شود.»

هیچ عقل سلیمی به دنبال استقبال از تحریم نیست

پیروز حناچی شهردار تهران از تهیه گزارشی درباره سیل امسال هم خبر داد و گفت: امیدوارم نسل جدید دانشگاه ها که کارآفرین هستند هرچه زودتر شکل گیرد؛ هرچند پدیده های دانش بنیان مانند تاکسی‌ها اینترنتی نتیجه این نگاه است.

او ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از طریق خلاقیت و نوآوری تولید ثروت کنیم و هیچ عقل سلیمی به دنبال تحریم و استقبال از آن نمی‌رود چراکه تبعات جبران ناپذیری دارد اما با تیمی رو به رو هستیم که فقط به زانو در آوردن کشور را می‌خواهد بنابراین باید تلاش کنیم این بزرگترین تهدید را بزرگترین فرصت بدانیم.

حناچی افزود: موفقیت‌های امروز ما حاصل از تجربیات گذشته ما در ایام مقدس است و اگر آن تجربیات نبود اکنون موفق نمی‌شدیم.

شهریه دانشجویان مناطق سیل‌زده چگونه محاسبه می‌شود؟

محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد درباره چگونگی دریافت شهریه از دانشجویان مناطق سیل‌زده اظهار کرد: قرار است با صدور ابلاغیه‌ای دستورالعمل چگونگی دریافت شهریه از دانشجویان دانشگاه آزاد مشخص شود.

رئیس دانشگاه آزاد درباره تخفیف شهریه دانشگاهی بیان کرد: تخفیف شهریه تنها برای یک ترم نخواهد بود بلکه این تخفیف در مدت یک سال برای دانشجویان مناطق سیل زده‌ اعمال می‌شود.

او تصریح کرد: البته بخشنامه ما هنوز به واحدهای دانشگاهی در مناطق سیل‌زده ابلاغ نشده است و به دنبال این هستیم تا پس از ارزیابی بخشنامه را ابلاغ کنیم.

اعزام دانشجو با بورس دولتی تا ۹ ماه

حسین سالارآملی رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم گفت: امسال برای اعزام طولانی مدت دانشجو با بورس دولتی برنامه‌ای نداریم، اما برای اعزام کوتاه مدت ۶ تا ۹ ماه برنامه‌هایی داریم، در واقع بورس طولانی مدت برای ۲ سال فوق لیسانس یا چهار سال دکتری به خارج از کشور وجود ندارد.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل افزود: در سال گذشته بیش از ۱۳۰۰ دانشجو از فرصت مطالعاتی استفاده کردند و در نظر داریم این روند را به طوری وسیع‌تر انجام دهیم؛ در مجموع سال گذشته بین اساتید، پروژ‌های مشترک و فرصت مطالعاتی ۱۳ هزار و ۴۰۰ مقاله مشترک داشته‌ایم، به عبارت دیگر بین ۱۳ هزار و ۴۰۰ دانشمند ایرانی و خارجی تحقیقاتی انجام شده و مقالاتی به چاپ رسیده و همکاری‌هایی صورت گرفته است.

تقدیر با رقص و آواز در دانشگاه آزاد

اولین جشنواره ورزشی دانشگاه علوم و تحقیقات با شکل و شمایلی جدید و منحصر به فرد به کار خود پایان داد، در این جشنواره تیم‌های ورزشی برگزیده انتخاب شدند و دانشجویان ورزشی مدال‌های خود را دریافت کردند؛ برنامه‌ای که با حضور چهره‌های مشهور ورزشی در سالن استاد حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

تا پیش از منتشر شدن کلیپی از حواشی دانشگاه علوم و تحقیقات صحبتی از جشنواره ورزشی به میان نیامده بود اما پس از منتشر شدن این کلیپ مبتذل، این جشنواره و اتفاقات حاشیه‌ای آن سر زبان‌ها افتاد.

مسئولان برگزاری این جشنواره ورزشی که از مدت‌ها پیش به دنبال برگزاری هر چه بهتر این مراسم بودند با دعوت از یک کمدین معروف و اجرای برنامه‌هایی ناهنجار پا روی ارزش‌ها گذاشتند و گل به خودی زدند.

جای خالی بانوان در کرسی‌های آموزش عالی

معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده درباره نقش مدیریتی بانوان اظهار کرد: با وجود آنکه حضور بانوان هنوز هم کمرنگ است اما نسبت به سال‌های گذشته تعداد بانوان در پست‌های مدیریتی افزایش داشته است.

معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: متاسفانه حوزه علمی کمترین بهره را از بانوان برده است و تعداد کمی از مدیران علمی را بانوان تشکیل می‌دهند.

ابتکار درباره بخش‌هایی که باید بیش از دیگر دستگاه‌ها از حضور بانوان بره مند شوند بیان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت باید همگی پای کار بیایند و با انتصاب معاون زنان به حضور بیش از پیش بانوان کمک کنند.

اولین واکنش رئیس دانشگاه آزاد به تغییرات آئین نامه انضباطی دانشجویان

محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد درباره آیین نامه جدید انضباطی که برای دانشجویان صادر شده است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد به دو حیطه  مهم توجه می‌کند یکی حوزه فضای مجازی که کاملا شخصی است و دیگری حوزه‌ی گروهی و دانشگاهی که این موضوع دیگر شخصی نیست و به صورت جمعی اداره می‌شود.

او درباره فضای مجازی و حریم شخصی دانشجویان بیان کرد: ما حق ورود به حوزه شخصی افراد را نداریم و نمی‌توانیم درباره آن اظهار نظر کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: حریم کلاس مجازی را مشروعیت بخشیده‌ایم و آن را قبول داریم و در این مورد قوانین انضباطی جاری و ساری است.

خرید و فروش پایان نامه جرم است؟

حسین سیمایی صراف درخصوص اقدامات وزارت علوم برای پیشگیری از تقلب علمی با اشاره به اینکه تقلب در حوزه آموزش عالی اشکال مختلفی دارد، اظهار کرد: موضوعی که امروزه افکار عمومی را جلب کرده، پدیده‌ای به نام پایان‌نامه فروشی یا تقلب در تدوین پروژه است. از آنجایی که در این زمینه با کمبود قانون مواجه بودیم، لایحه‌ای در این خصوص تحت عنوان پیشگیری و مبارزه با تقلب در تهیه آثار علمی به دولت پیشنهاد دادیم. این لایحه سال ۱۳۹۶ در دولت مطرح و تصویب شد؛ پس از آن مجلس نیز آن را تصویب و ابلاغ کرد.

او درخصوص مکاتبات وزیر علوم با دیگر وزرا درخصوص بحث تقلب علمی گفت: نامه‌ای از سوی وزیر علوم به وزرای ارشاد، کشور و ارتباطات ارسال شده و متناسب با وظایف این سه وزارتخانه درخواست شده که در زمینه مقابله با تقلب علمی با وزارت علوم همکاری کنند، همچنین نامه‌ای نیز به شرکت‌های تلفن همراه ارسال شد و از آن‌ها درخواست کردیم، ارسال تبلیغات در این زمینه‌ها را متوقف کنند و پیرو آن نامه نیز شرکت تلفن همراه اعلام کرد که ارسال پیامک از طریق کامپیوتر متوقف شده، اما اگر این امر از طریق شماره‌های شخصی صورت گیرد امکان کنترل آن از سوی اپراتور وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم دانشگاه فنی و حرفه ای آموزش عالی دانشگاه آزاد رئیس دانشگاه آزاد مناطق سیل زده وزارت علوم وزیر علوم نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

طهرانچی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تا کنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصاء شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار(ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فرازهای این زیارت را به متن جامعه ببریم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحدهای دانشگاهی قرار بگیرد.

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت.

گفتنی است جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود.

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه ها برگزار خواهد شد.

کد خبر 6086713

دیگر خبرها

  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند
  • رقابت ۳۸ هزار مازندرانی در بزرگترین ماراتن علمی کشور
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • نشست علمی « وعده صادق و جامعه ایرانی » برگزار می شود
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • برنامه وزارت علوم برای توسعه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • شیوه‌نامه صلاحیت علمی اساتید به صلاحیت علمی- حرفه‌ای تغییر کرد