Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این گزارش در مورد برخی گیاهان که خواص خوراکی و دارویی بسیاری دارند، توضیح داده شده، گفتنی است که با خوردن این گیاهان می‌توان به صورت طبیعی به جنگ با کرونا رفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، در این گیر و دار کرونا ویروس، که هنوز دارویی برای درمان آن پیدا نشده متاسفانه خیلی‌ها پزشک شده و در این خصوص نسخه پیچیده و خود درمانی می‌کنند، به خاطر همین نسخه‌های جعلی بسیاری را  به کام مرگ می‌کشانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین بجای نسخه‌های سر خود بایستی مطلع شد که برخی از سبزیجات با ارزش غذایی بالا در دامن طبیعت وجود دارند که غذای مردم روستا را در فصل بهار تامین می‌کنند هر چند در درمان کرونا ویروس شاید مفید نباشند اما در تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از این ویروس و درمان بسیاری از بیماری‌های دیگر مفید واقع می‌شوند.

بهار فصلی برای درمان طبیعی انسانها

با توجه به آغاز فصل بهار و دیدن آن سبزیجات بر سفره ما ایلامی‌ها به سراغ کارشناس طب اسلامی رفتیم تا خواص آنها را بدانیم.

محمد رضا موسوی کارشناس طب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت:
سبزیجاتی که در فصل بهار در دامن طبیعت وجود دارند و به فروش می‌رسند بسیار برای بدن مفید هستند.

وی با بیان برخی از این مواد گیاهی، افزود: سبزیجاتی نظیر: توله (پنیرک)، کنگر، جو قاسم (پیوشِگ)، دنبلان کوهی وتره کوهی از جمله گیاهان خوراکی و دارویی است.

این حکیم طب اسلامی ادامه داد: خواص برخی از این مواد گیاهی مفید به ترتیب عنوان خواهد شد:

۱. توله:

در درمان بیماری کلیوی، مثانه، عفونت‌های دستگاه تناسلی، التهاب گلو و گرفتگی صدا موثر است.

دمنوش گل توله مقوی رحم بوده و برای التهاب دستگاه تناسلی زنان و ورم پروستات سودمند است.

۲.کنگر:

برای جلوگیری از رسوب چربی در جداره رگها مفید بوده و در درمان یرقان، سو هاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، یبوست و نارسایی کبد مفید است.

۳.جوقاسم(پوشگ):

تقویت کننده و ضد روماتیسم است، نوعی زعفران صحرایی به حساب می‌آید.

۴.دنبلان کوهی:

از نظر تغذیه دارای بیش از ۱۵ نوع پروتئین و ویتامین است. تاثیر چشم گیری در کاهش قندخون برای افراد دیابتی دارد، طبق تحقیقات علمی انجام شده تا کنون تاثیرات آنتی بیوتیکی قارچها در برابر میکروب‌ها و عوامل بیماری زا به اثبات رسیده است.

مصرف قارچ پخته و داغ می‌تواند عفونت‌های بدن را از بین ببرد و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

۵.تره کوهی(پیچگ):

گیاهی شبیه به تره فرنگی، سرشار از آهن ویتامین A ,C و دارای کولین است که مقدار کافی کولین در رژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می‌دهد.
از خواص سبزیجات مختلف می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. سبزی‌ها دارای انواع ویتامین و مواد معدنی هستند که برای سلامتی ما بسیار مفید هستند، بنابراین بهتر است، آنها را در رژیم غذایی خود بیافزاییم.

موسوی در ادامه گفت: در بیشتر فصول سال به ویژه فصل بهار در کوهستان‌های بلند، دامنه کوه‌های پرشیب و در مراتع جنگلی استان گیاهانی با خواص بسیار رویش می‌کنند.

۱.گل گاو زبان: در آرامش اعصاب و تسکین درد قلب بسیار مفید است.

۲.ازبووه(آویشن): یکی از این گیاهان دارویی است که در میان مردم استان از گذشته‌های دور تاکنون در درمان دل درد، سرما خوردگی و سردی مزاج از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.

۳.تشنه داری: یکی از گیاهان دارویی که از گذشته‌های دور تاکنون مورد توجه بسیاری از زنان ایلامی بوده تشنه داری است که این گیاه دارویی به وفور در دشت‌های ایلام دیده می‌شود و اثر آن در درمان بسیاری بیماری‌ها به ویژه عفونت‌های حاد برای همگان به اثبات رسیده است.

۴.شیرین بیان: یک نوع گیاه دارویی است که در تسکین دردهای معده بسیار مفید است.

در ادامه فیلمی از تعدادی گیاهان دارویی که در بالا توضیح داده شد آماده شده است:

 

 

طبیعت ناجی انسان

از آنجا که انسان جزئی از طبیعت است به طور مسلم برای هر بیماری، طبیعت گیاه مداوای آن را عرضه کرده است. انسان هر چه به طبیعت نزدیکتر شود، سالم‌تر است و بیشتر عمر می‌کند. به همین دلیل انسان هرچه به طبیعت روی آورد و از نعمات آن بیشتر بهره می‌برد، جهت درمان بیماری خود سریع‌تر، بهتر و مطمئن‌تر درمان می‌شود.

باید گفت که انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمی‌شود. همه عوامل طبیعی نقش درمان و دارو نهایتا نقش پیشگیری را در برابر بیماریها دارند، وجود گیاهان دارویی در طبیعت یکی از نعمتهای بزرگ الهی است.

انتهای پیام/9708

منبع: فارس

کلیدواژه: گیاهان دارویی سیستم ایمنی بدن درمان سیستم ایمنی بدن گیاهان دارویی فصل بهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۹۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت بهار طی سال‌جاری

ایسنا/همدان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار از پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت منابع طبیعی این شهرستان در سال‌جاری خبر داد.

مهدی محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در رابطه با طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت»، سهمیه هر یک از شهرستان‌ها تولید ۲۰۰ هزار نهال بوده که تاکنون کاشت ۶۰ هزار نهال شامل ۴۰ هزار قلمه صنوبر و سنجد و ۲۰ هزار بذر پاشی برای نهال زبان گنجشک در نهالستان موقت منابع طبیعی شهرستان انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای تحقق سهمیه تولید و کاشت ۲۰۰ هزار نهال شهرستان در رابطه با طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال علاوه بر ظرفیت نهالستان موقت منابع طبیعی از ظرفیت کشاورزان و برخی از شرکت‌ها نیز استفاده شده است، یادآور شد: در این رابطه منابع طبیعی براساس تعهد بذر و نهاده لازم را در اختیار کشاورزان گذاشته و نظارت لازم در تولید و کاشت این نهال‌ها را دارد و آموزش لازم را نیز به آنها ارائه می‌دهد تا تولید نهال داشته باشند.

محمدی خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت مصرف و استفاده از منابع آبی و کنترل بهتر علف‌های هرز، تولید این نهال با استفاده از کشت زیرپلاستیک و آبیاری قطره‌ای در حال انجام است.

ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی شهرستان بهار   

وی در ادامه با اشاره به فصل بهار و رویش گیاهان دارویی و خوراکی در سطح مراتع و عرصه‌های ملی اظهار کرد: برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی این شهرستان به صورت صنعتی و اقتصادی ممنوع است البته برداشت گیاهان دارویی در اندازه مصرف خانگی و به صورت سنتی (به مقدار کم) در سطح مراتع مجاز بوده و اشکالی ندارد.

محمدی با اشاره به بروز خشکسالی و کاهش شدید بارندگی طی چند سال گذشته به تبع سراسر کشور و استان در شهرستان بهار مطرح کرد: این امر سبب شده تا این خشکسالی‌ها و کاهش شدید بارندگی‌ها و برداشت بی‌رویه بر کیفیت و کمیت گیاهان دارویی در عرصه‌های ملی استان و شهرستان تأثیر داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی و خوراکی نظیر کنگر، ریواس، کرفس کوهی، آویشن، موسیر و اسفناج وحشی سال‌های گذشته از رویش خوبی در سطح عرصه‌های ملی و مراتع برخوردار بودند اما در حال حاضر سطح این گیاهان و تراکم آن کم شده و حتی برخی از این گیاهان منقرض شده‌اند.

محمدی گفت: در این رابطه سازمان منابع طبیعی در چند سال گذشته بخشنامه‌ای به منابع طبیعی استان‌ها و شهرستان‌ها صادر کرده که با توجه به این بخشنامه گونه‌های گیاهی موجود در عرصه و مراتع ملی که در حال انقراض هستند شرایط آن باید بررسی شود.

وی افزود: در همین رابطه در بسیاری از موارد همکاران ما که قصد صدور مجوز برداشت و بهره‌برداری گیاهان خوراکی، دارویی و صنعتی را دارند، ابتدای امر در عرصه‌های ملی وضعیت این گیاهان را بررسی می‌کنند.

محمدی ادامه داد: اگر شادابی پایه‌های مولد این گونه‌های گیاهان خوب نباشد و شخصی که در دوره قبل مجوز از ما گرفته و به تعهدات خود عمل نکرده باشد و یا تنوع تراکم این نوع از گیاهان کم باشد، برای بهره‌برداری این گیاهان مجوز داده نمی‌شود و برداشت ممنوع خواهد بود.

وی گفت: برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه مراتع ملی که برای مصرف روزانه باشد، مشکل و ممنوعیتی ندارد البته به شرطی که مراتع را تخریب نکند اما بهره‌برداری و برداشت از این گیاهان برای فروش و تجارت ممنوعیت داشته و برای هر گونه برداشت با مقدار زیاد افراد باید از منابع طبیعی مجوز داشته باشند و این امر با نظارت منابع طبیعی انجام شود، ضمن اینکه برای برداشت مواردی از گیاهان دارویی و خوراکی که در حال انقراض است، مجوز داده نمی‌شود.

محمدی با بیان اینکه امسال موردی از صدور مجوز برای برداشت و بهره‌برداری گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی در عرصه‌های ملی سطح شهرستان به منظور تجارت و خرید و فروش نداشته‌ایم، یادآور شد: سال گذشته نیز تنها یک مورد مجوز توسط منابع طبیعی شهرستان برای برداشت گونه‌های گیاهان دارویی و خوراکی به صورت اقتصادی و صنعتی صادر شده است.

وی اضافه کرد: گونه‌های دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی شهرستان بهار بیشتر ریواس، شنگ، پیاز کوهی، آزربه، کنگر و چای کوهی بوده که بیشتر در دامنه الوند مشاهده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • ممنوعیت برداشت گیاهان مرتعی و دارویی در کرمان 
  • ممنوعیت برداشت هر گونه گیاه مرتعی و دارویی در استان کرمان
  • لیست محصولات عطاری شامل چیست؟
  • ممنوعیت برداشت هر گونه گیاهان مرتعی و دارویی در استان کرمان
  • اثر فوق العاده پوست پرتقال در تقویت سیستم ایمنی
  • سه دلیلی که نشان می‌دهد در معرض ابتلا به بیماری کبدی هستید
  • تقویت ناوگان مکانیزاسیون کاشت گیاهان دارویی بوشهر
  • پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت بهار طی سال‌جاری
  • سیستم ایمنی خود را تنها در ۱۵ دقیقه تقویت کنید!