Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دریاچه ارومیه در سال 1406 با تراز نرمال اکولوژیک خود یعنی 1274.1 متر، 14.7 میلیارد متر مکعب آب و 25 درصد شوری به جغرافیای شمال‌غرب کشور بر می‌‌گردد و این اولین بار است که یک دریاچه خشک در دنیا احیا می‌شود.

عیسی کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با بیان اینکه تعهدات احیای دریاچه ارومیه از لحاظ سخت‌افزاری در سال جدید تمام خواهد شد، اظهار کرد: با همت رئیس جمهور که اولین مصوبه دولت‌اش احیای دریاچه ارومیه بود تا به امروز بیش از 9 هزار میلیارد تومان به قیمت‌های جاری در پروژه‌های مختلف دریاچه ارومیه هزینه شده که شاه بیت آن انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تونل انتقال آب زاب حدود 36 کیلومتر است که 33 کیلومتر آن حفر شده و 3 کیلومتر باقی‌مانده نیز در تابستان امسال تمام خواهد شد و از تونل 623 میلیون متر مکعب آب که از طریق دجله و اروند رود به حوزه خلیج فارس می‌رفت به سمت دریاچه منحرف خواهد شد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: سد سیلور نیز 100 میلیون متر مکعب آب روانه دریاچه خواهد کرد؛ پروژه‌های تصفیه‌خانه‌های آب شهرهای تبریز و ارومیه تا پایان امسال تمام و 300 میلیون متر مکعب هم از این تصفیه‌خانه‌های حوزه دریاچه وارد می‌شود.

کلانتری اذعان با بیان اینکه سالیانه حدود 0.7 میلیارد متر مکعب از آب دریاچه تبخیر می‌‌شود، افزود: با اتمام پروژه‌های مذکور به‌طور خالص 1.5 میلیارد متر مکعب به دریاچه اضافه می‌شود و تا سال 1406 دریاچه به تراز نرمال اکولوژیک خود یعنی 1274.1 متر با 14.7 میلیارد متر مکعب آب و 25 درصد شوری به جامعه شمال‌غرب کشور بر می‌گردد.

وی در عین حال خاطرنشان ساخت: این اولین بار است که یک دریاچه خشک در دنیا احیا می‌شود؛ حتی آمریکایی‌ها هم نتوانستند دریاچه‌های خشک خود را احیا کنند و دریاچه آرال روسیه هم که حدود 30 سال است که خشک شده هنوز تغییری در وضعیت آن مشاهده نشده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: برخلاف همه پیش‌بینی‌های ناخوشایندی که برای دریاچه ارومیه می‌کردند عملا دانشمندان داخلی ما ثابت کردند که با برنامه‌ریزی علمی و دقیق و با زمانبندی‌های منسجم می‌توان به نتایج مطلوب دست یافت.

کلانتری یادآور شد: البته به‌دلیل کمبود بودجه‌ای که سه سال پیش گرفتارش بودیم یک سال از زمانبندی عقب افتادیم اما در سال 1406 دریاچه کاملی را تقدیم ملت ایران به‌ویژه آذری‌ها خواهیم کرد.

عوارض خشکی دریاچه ارومیه صدها بار بدتر از کروناست

این مسوول ابراز داشت: خسارت‌هایی که در اثر نبود دریاچه، مردم آذربایجان و شمال‌غرب را دچار می‌کرد از نظر پزشکی صدها بار به مراتب بدتر از کرونایی است که امروز مردم با آن روبه رو هستند.

وی تشریح کرد: در سال 94 فقط در ظرف چهار ماه فشار خون مردم تبریز به‌علت غبارهای نمکی دریاچه ارومیه 0.1 واحد افزایش پیدا کرد اما با تلاش‌های صورت گرفته بعد از این در حوزه دریاچه ارومیه غبار نمکی نخواهیم داشت و سطوحی که زیر پوشش آب نرفته با روش‌های بیولوژیکی مختلف تثبیت شده و مردم آذربایجان از شر غبارهای نمکی دریاچه ارومیه خلاص شدند.

انتهای پیام/60026/س

منبع: فارس

کلیدواژه: دریاچه ارومیه چیچست عیسی کلانتری غبارهای نمکی منطقه شمال غرب کشور میلیارد متر مکعب دریاچه ارومیه متر مکعب آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۹۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد دومین گوساله‌گوزن زرد ایرانی در سال جدید

سعید شهند افزود: در راستای اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض، ۶ رأس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۱ از پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری به پارک ملی دریاچه ارومیه و مرکز تکثیر و احیاء این گونه در رشکان با ترکیب جنسی ۴ ماده و ۲ نر منتقل شده است که با تولد ۳ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۲ و با تولد دو گوساله گوزن در سال جاری، تعداد این گونه ارزشمند حیات وحش در این سایت تا به امروز به ۱۳ راس افزایش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی برای زیست و زادآوری این گونه در پارک ملی دریاچه ارومیه وجود دارد، گفت: دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش اداره کل و پارک ملی دریاچه ارومیه به صورت شبانه روزی وضعیت این گونه در معرض خطر انقراض، به خصوص گوساله‌های تازه متولد شده را مورد پایش و کنترل قرار می‌دهند و امید‌ها برای نجات این گونه ارزشمند در پارک ملی دریاچه ارومیه روز به روز بیشتر می‌شود.

طبق گفته روابط عمومی حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، اواخر فروردین ماه امسال اولین گوساله گوزن زرد ایرانی نیز در سایت تکثیر و پرورش مجتمع رشکان پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • دریاچه ارومیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • دریاچه ارمیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • تولد دومین گوساله‌گوزن زرد ایرانی در سال جدید