Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شیوع ویروس کرونا در بیشتر کشورها، مردم جهان و دولت‌ها را در یک شوک فرو برده است. دولت‌ها اعلام شرایط اضطراری کرده‌اند و بسیاری از شهرها قرنطینه و کسب و کارها تعطیل شده و مردم در خانه‌ها مانده‌اند.

ایران پس از کشورهای چین و ایتالیا، بیشترین افراد مبتلا به ویروس کرونا دارد و وضعیت کشورمان نسبت به دیگر کشورها در رابطه با تعداد افراد مبتلا بحرانی‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ایران، کشورهایی همچون اسپانیا، فرانسه، آلمان و آمریکا بیشترین افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارد که طبق اخبار رسمی منتشر شده از سوی دولت‌های این کشورها، میزان رشد مبتلایان و مرگ و میر ناشی ازکرونا با وضعیت ایران اختلاف چندانی ندارد.

ایران علاوه بر اینکه شرایط بحرانی در مقابله با ویروس کرونا دارد، درگیر حاشیه‌هایی هم شده است که بر مشکلات ناشی از این ویروس و بیماری افزوده است. فضاسازی‌های رسانه‌های بیگانه و ارائه آمارها و تحلیل‌های غیرواقعی از تعداد مبتلایان و جان‌باختگان ناشی از ویروس کرونا و رفتارهای افراطی عده‌ای به نام حمایت از مذهب موجب شده تا کار مبارزه با کرونا در ایران سخت‌تر شود.

 

در اولین روز اسفند ماه، وزارت بهداشت از ورود ویروس کرونا به ایران خبر داد. این خبر به سرعت به خبر یک رسانه‌های معاند و بیگانه تبدیل شد و رسانه‌های فارسی زبان بی‌بی‌سی، صدای آمریکا، ایران اینترنشنال و رادیو فردا مهمترین بخش‌های خبری و گزارشی خود را به این موضوع اختصاص دادند.

در سال‌های اخیر بی‌بی‌سی فارسی در بین دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان، تلاش داشته تا چهره‌ای بی‌طرف همراه با رعایت اصول حرفه‌ای و استاندارد از خود نشان بدهد. این رسانه انگلیسی 5 اصل صحت و دقت، حفظ بی‌طرفی، استقلال، توجه به منافع عمومی و پاسخگویی به مخاطبان را به عنوان اصول اخلاقی و حرفه‌ای خود معرفی کرده است.

هرچند بی‌بی‌سی فارسی در سال‌های اخیر و در حوادث مختلف مرتبط با ایران به دفعات این اصول را زیرپا گذاشته، اما در ماجرای شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، این اصول را با شدت بیشتری نقض کرد و خود را در حد رسانه‌های فیک و زرد تنزل داد و سعی کرد در نبود آمدنیوز، با انتشار اخبار دروغ و تایید نشده نقش او را بازی کند.

«حفظ بی‌طرفی» برجسته‌ترین اصل اعلامی بی‌بی‌سی فارسی است که مورد توجه مخاطبان این رسانه هم قرار گرفته است، اما این رسانه در ماجرای کرونا با چشم‌پوشی از بحران‌های به وجود آمده در کشورهای غربی به خصوص آمریکا و انگلیس، به گونه‌ای به بازنمایی اخبار و اتفاقات می‌پردازد که انگار تنها این بحران در کشور ایران وجود دارد و ایران در مدیریت بحران ناتوان است. ضمن اینکه این رسانه انگلیسی از استانداردهای دوگانه برای تحلیل‌ها و خبرهای خود استفاده می‌کند و هر آن چیزی را که برای کشور خود نامناسب است را برای مردم ایران مطلوب و مناسب می‌داند.

نمونه برجسته آن ماجرای قرنطینه شهرهاست. بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد: عده‌ای خواهند مرد اما مسابقات و مدارس تعطیل نمی‌شود و قرنطینه در کار نیست.

فرناز قاضی‌زاده مجری شبکه بی‌بی‌سی فارسی نیز در توئیتی عنوان کرد: پس از مطالعه نسبتا فراوان، استراتژی دولت بریتانیا رو فهمیدم، می‌گن اگه از الان قرنطینه کنیم، مردم برای هفته‌ها جدیش نمی‌گیرند، برای همین باید بذاریم وقتی ظرفیت سیستم پزشکی کشور در حال پر شدن بود قرنطینه کنیم، تا اون وقت هم یه عده زیادی می‌گیرند، اما ایشالا به خیر می‌گذره.

قاضی‌زاده همچنین در گفتگو با یکی از کارشناسان عنوان کرد که "ایران بر خلاف ایتالیا به خاطر مسایل سیاسی تن به قرنطینه نمی‌دهد".

دیگر خبرنگاران بی‌بی‌سی نیز که از منتقدان عدم قرنطینه در ایران بودند به یکباره در توئیت‌های خود از سیاست عدم قرنطینه در انگلیس حمایت و آن را توجیه کردند.

این در حالی است که بی‌بی‌سی فارسی در گزارش‌هایی قرنطینه نشدن برخی از شهرهای ایران را مورد انتقاد قرار داد و متوسل به نقل قول یکی از مقامات ترکیه‌ای هم شد و نوشت: یک مقام ترکیه گفته بود، شاید اگر قم قرنطینه می‌شد نیازی به اعمال محدودیت برای رفت و آمد ایرانی‌ها به وجود نمی‌آمد.

این رسانه انگلیسی که نخست‌وزیر کشورش مخالف قرنطینه شدن شهرهای آلوده انگلستان است، قرنطینه نشدن قم را دلیل شیوع این ویروس به سراسر کشور می‌داند.

بی‌بی‌سی فارسی برای اینکه فشارها بر این را افزایش دهد، دست به انتشار اخبار دروغی در خصوص قرنطینه در ایتالیا هم زد که مورد واکنش برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

بی‌بی‌سی فارسی بحران هجوم مردم آمریکا و اروپا به فروشگاه‌ها و درگیری بین مردم برای دستمال توالت و صف کشیدن مردم آمریکا در صف خرید اسلحه در پی شیوع کرونا را پوشش خبری نداد و جیره‌بندی کالاهای اساسی در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های انگلیس را تدبیر تلقی کرد، در حالی که وقوع اتفاقات مشابه در ایران را به عنوان بحران برجسته می‌کند و در این راستا حتی دست به دامن ویدیوهای افراد ناشناس، از مکان‌های نامعلوم با ادعاهای بی‌اساسی هم می‌شود و خود را موظف می‌داند ادعای او را «شواهد» بخواند و به اطلاع مخاطبانش برساند.

این رسانه انگلیسی همچنین در گزارشی ابتلای چند نفر از نمایندگان مجلس و مقامات کشور به بیماری کرونا را نشان از آمار زیاد مبتلایان به بیماری کرونا در کشور دانست که ایران از انتشار آمار دقیق خودداری می‌کند؛ اما این رسانه پس از انتشار اخباری مبنی بر ابتلای مقامات برخی از کشورهای غربی به کرونا، هیچ‌وقت چنین تحلیلی را درباره آن کشورها منتشر نکرد.


حسین باستانی در گزارشی با عنوان "چرا این تعداد از مسئولان حکومت ایران کرونا گرفته‌اند؟" نتیجه‌گیری کرد که آمار اعلامی در خصوص تعداد مبتلایان به کرونا از سوی وزارت بهداشت دروغ است.

یکی دیگر از اصول اخلاقی و حرفه‌ای این رسانه انگلیسی صحت و دقت است. بی‌بی‌سی فارسی و دیگر رسانه‌های بیگانه در خبری با استناد به منابع بیمارستانی و گزارش لحظه‌ای! تعداد افراد جان باخته بر اثر ویروس کرونا را حداقل 210 نفر عنوان کرد که مورد واکنش کیانوش جهانپور قرار گرفت و آن را تکذیب کرد.

انتشار این خبر دروغ حتی مورد انتقاد مدیران سابق یکی از سایت‌های ضدانقلاب هم قرار گرفت و مهدی جامی سردبیر پیشین "رادیو زمانه" از رفتار غیرحرفه‌ای بی‌بی‌سی فارسی در اعلام آمار غیرقابل اتکا از تلفات کرونا در ایران انتقاد کرد.

این رسانه همچنین در خبری دروغ درگذشت الهام شیخی فوتسالیست به دلیل ابتلا به ویروس کرونا را اعلام کرد که شیخی در ویدیویی این خبر را تکذیب کرد.

بی‌بی‌سی فارسی هرچند توجه به منافع عمومی را یکی از اصول حرفه‌ای و اخلاقی خود عنوان می‌کند اما در گفتگوی با کارشناسانش مردم را دچار نگرانی، تشویش و ناامیدی و تشویق به بروز رفتارهای غیرمنطقی می‌کند و به جای اینکه به نیازهای مخاطبان مبنی بر دریافت آموزش‌های صحیح برای در امان ماندن از ویروس‌ کرونا بپردازد بر انتشار اخبارهای غلط و فاجعه‌آمیز خواندن وضعیت ایران توصیف کند، در حالی که در کشورهای اروپایی وضعیت مردم گونه‌ای دیگر است و واقعیت‌های آن کشورهای توسط رسانه‌های انگلیسی و سعودی منعکس نمی‌شود.

رفتارهای غیر اصولی و حرفه‌ای رسانه‌های بی‌بی‌سی فارسی، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، من و تو ... حتی صدای اپوزیسیون‌های خارج نشین را هم در آورد و اکبر گنجی در رشته توئیت‌هایی نوشت: «ما "کارمندان دولت های راست افراطی" از طریق "کروناهراسی" ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. من کارمند رسمی(استخدام شده) بخش پروپاگاندای دولت ترامپ هستم. من کارمند رسمی بخش پروپاگاندای دولت بوریس جانسون هستم. من کارمند رسمی بخش پروپاگاندای دولت نتانیاهو هستم.»

رسانه‌های فارسی‌زبان در شرایط کنونی با زیرپا گذاشتن و شلیک به اصول حرفه‌ای و اخلاقی خود به تریبون تروریسم علیه ایران و به رسانه‌های فیک و زرد تبدیل شده‌اند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رسانه های خارجی رسانه های ضدانقلاب ویروس کرونا کرونا ویروس رسانه انگلیسی بی بی سی فارسی اصول حرفه ای ویروس کرونا دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۶۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدی نژاد از اسراییل به عنوان «کشور» یاد کرد

  عصر ایران- با موضع صریح سید محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین  در حمایت از پاسخ موشکی - پهپادی ایران به اسراییل انتظار افکار عمومی و رسانه ها برای واکنش محمود احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین دیگر بالا گرفت تا جایی که روزنامه  هم‌میهن در خبر خود واکنش خاتمی را با سکوت احمدی‌نژاد مقایسه و در تحلیل و سرمقاله رفتار خاتمی را از منتقدان حسن روحانی اصول‌گرایانه تر و اخلاقی‌تر دانسته چرا که اصول‌گرایان منتقد روحانی بی‌توجه به رفتار ترامپ به روحانی می‌تاختند و به نوشته روزنامه حرفه‌ای اصلاح طلب خاتمی  اصول‌گرایی اصیل را به نمایش گذاشته است.

    امروز اما خبر آمده که محمود احمدی‌نژاد گفته «هر کشوری به سایر کشورها غیر قانونی حمله کند باید پاسخ آن را دریافت کند و این حق کشوری است که مورد تهاجم قرار گرفته است.»
 
  هر چند در نگاه اول سخن او در حمایت است اما جمله او در ادبیات اصول‌گرایی و در قالب شعار «اسراییل باید محو شود» نمی‌گنجد زیرا از واژه «کشور» استفاده کرده و قضیه را به حملات دو کشور تقلیل داده در حالی که همه به یاد دارند در موضع رییس جمهور چگونه از محو اسراییل سخن می‌گفت و چه دردسرهای زیادی برای ایران ایجاد کرده بود.

  در سخنان احمدی‌نژاد و دست‌کم در جملاتی که انتشار یافته ستایش سپاه هم دیده نمی‌شود و کم مانده مثل وزیر خارجه برتیانیا بگوید «دفاع حق هر کشور است ولی ایران قدری زیاده‌روی کرده است.»

  البته مشخص نیست که احمدی نژاد حسب عادت و و بی‌توجه به نکته ایدیولوژیک اصول‌گرایی از لفظ «کشور» استفاده کرده یا به عمد خواسته لحن او سرد و غیر رسمی و از موضع اپوزسیون باشد.

  ناظران مستقل البته حساسیت خاصی به این موضوع ندارند کما این‌که از ایده دو کشوری یا دو دولتی در این سرزمین حمایت می‌کنند اما چون احمدی‌نژاد تحت تاثیر افرادی چون محمد علی رامین و نادر طالب زاده لحن دیگری داشت و هزینه تراشید این موضوع جلب توجه می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اصول تغذیه سالم در خانواده (فیلم)
  • وزیر اسرائیلی درباره ماجرای اصفهان چه گفت؟ ضعیف نه! بی‌خاصیت
  • پیام تسلیت آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت درگذشت «پرویز داودی»
  • اصابت موشک به اصفهان صحت ندارد/ علت شلیک پدافند هوایی در اصفهان و تبریز
  • اصابت موشک به اصفهان صحت دارد؟ /علت شلیک پدافند هوایی در اصفهان و تبریز
  • ارتقای برنامه سازی و تقویت نگرش حرفه‌ای در شبکه استانی
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به بیش از ۳ هزار نفر از آسیب دیدگان اجتماعی
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • آمار ۱.۵ میلیاردی بازدید برنامه‌های نوروزی و رمضانی رسانه ملی در فضای مجازی
  • احمدی نژاد از اسراییل به عنوان «کشور» یاد کرد